islamul denunta violenta si teroarea??
Raspunsuri - Pagina 10
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabiabualola [...] nu un punct in plus. Nu militez pentru violenta, nicidecum, dar nu pentru indiferenta. |
STOCKHOLM – The Somali man who attacked an artist who depicted the Prophet Muhammad in a controversial cartoon has previously been arrested in Kenya, Danish media reported Sunday.
The Danish intelligence agency PET knew that the 28-year-old Somali man was held in Kenya in September for allegedly participating in plotting an attack against U.S. Secretary of State Hillary Clinton, the Politiken newspaper reported Sunday. Citing unnamed sources, it said he was later released due to lack of evidence.
The suspect was charged with two counts of attempted murder Saturday after breaking into artist Kurt Westergaard's home armed with an ax and a knife on Friday night. He denied the charges at the court hearing. Westergaard — one of 12 Danish artists whose cartoons of the Prophet Muhammad outraged the Muslim world in 2006 — escaped the attack by fleeing to a specially made safe room and alerting police.
Crezi ca Westergaard ar trebui ucis pentru ca a indraznit sa isi prezinte viziunea lui despre Mohamed? Sau "pedepsit" altfel? Ce masura ar fi potrivita?
_
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
gabiabualola spune:
Nu ar trebui ucis, in nici un caz!
Dar nu ar trebui promovat. Musulmanii ar trebui sa spuna ca nu sunt de acord, ca sunt jigniti de o astfel de atitudine, sa arate ca ceea ce acel ziarist/caricaturist a facut este o ofensa si ar putea spre exemplu sa arate cat de putini oameni au murit in vremea Profetului, din toate bataliile. Oamenii au impresia ca pe vremea Profetului (avand in vedere ca este si descris cu o bomba pe cap) au murit oameni cu miile, oamenii au fost fortati sa creada etc.
In toate bataliile islamului din cei 23 de ani de profetie, au murit 386 de oameni, musulmani si nemusulmani (adica din ambele tabere). Pare mult? Avand in vedere razboaiele descrise in Biblie... f putini. Comparand cu razboaiele purtate in evul mediu de crestini... f putini. Comparat cu victimele epocii contemporane.. f f f putini.
Lucrurile acestea trebuie spuse ca raspuns la aceste caricaturi. Si restul mass mediei ar trebuie sa nu propage astfel de jigniri. Democratia nu inseamna dreptul de a jigni pe ceilalti. Libera exprimare nu iti da dreptul sa ofensezi.
In Romania, o parte a presei a refuzat publicarea caricaturilor, considerandu-le ofensatoare.
Noi toti ne dorim o reflectare cat mai corecta in presa a evenimentelor. Ca romani, ne simtim ofensati, cand in Occident, unele ziare ii prezinta pe romani exclusiv ca hoti, violatori, criminali, tigani, copii orfani, caini vagabonzi etc etc. Ni se pare nedrept sa fim redusi la aceste specimene. Intr-adevar, exista romani care au facut toate faptele acestea, dar mai sunt alti 23 de milioane, raspanditi in toata lumea, care nu au facut aceste lucruri. Si cei care le-au facut, nu au fost manati de ceva specific romanilor, caci sunt si americani violatori, si chinezi hoti etc... metehnele naturii umane.
Si despre musulmani ne trebuie o astfel de atitudine... sunt musulmani care ucid, care fura, care violeaza etc, etc. Dar ei nu sunt invatati de islam sa faca acest lucru, de ce trebuie religia judecata pentru aceste fapte?
Perspectiva noastra se schimba cand privim comparativ... Daca vedem pe strada o calugarita, acoperita, ea este o sfanta, o femeie care se sacrifica pt Dumnezeu... cati o injura sau o batjocoresc?? Trebuie sa fii chiar nebun sau nesimtit fara limite... Dar daca o musulmana trece imbracata la fel: fata, nu ti-e cald, te obliga sotul sa iesi imbrobodita, esti frumoasa, de ce te acoperi, este c... de arab de asta te imbraci asa si cate si mai cate... Plus injuraturi la drumul mare si alte tipuri de batjocura... Este o imbracaminte, care este perceputa diferit, desi poate de multe ori seamana. Numai ca una este purtata de o crestina, la fel ca majoritatea, si alta purtata de o musulmana, membra a minoritatii.
gabiabualola spune:
citat din mesajul lui ladyJ Stai putin Gabiabualola, ca faci niste confuzii. Stirile de la ora 5 din Romania, tara prepondrent crestina, sunt, evident, pline cu cazuri in care sunt implicati crestini. ´´Stirile de la ora 5´´ din...Turcia, Iran, etc etc, tari musulmane, sunt cu cazuri in care sunt implicati..musulmani. Dar nu despre asta e vorba aici. Nu vorbim despre Vasile crestinu´ care isi ucide nevasta dar nici despre Ali musulmanul care isi spinteca consoarta pe strazile Turciei. Vorbim despre terorism. Organizatii. Grupuri de oameni de aceiasi religie care se organizeaza, se finanteaza, se infiltreaza , pentru a ATACA CIVILI, de cele mai multe ori ne-musulmani. Vezi diferenta? In ciuda cazurilor ´´de la ora 5´´ crestinismul nu reprezinta azi o religie care seamana panica. In schimb, chiar daca Ali nu si-ar omora nevasta in strada, islamul ramane o religie care seamana frica DIN CAUZA cazurilor de TERORISM. Cat despre cei care fac bancuri..treaba lor, ar trebui sa ii trag eu de maneca? Exista oameni fara credinta, e alegerea lor. Nu vad relevanta acestei afirmatii la subiectul de fata. Gaza...este off topic. Nu cred ca tu ai participat la subiectul despre care pomeneam. Ceea ce am scris eu in postarea anterioara este un mic mic rezumat al discutiilor de acolo (unde, chiar daca crezi sau nu, se gasea scuza cu ´´ mai putin dotati cu armament´´) si deci, nu ar trebui acuzati(de hamas e vorba) Dreptatea este intotdeauna alta, depinde de unde privesti. Experti nu suntem, dar nu ne poate opri nimeni sa ne spunem parerea. N-am cazut ieri din copac, traim in lumea asta, vedem ,auzim si omeneste judecam. |
Terorismul nu este inventia musulmanilor!!
Cand se petreceau evenimentele de la Belfast, crestinismul era o religie care semana panica? Sau conflictele dintre crestini nu prea ne intereseaza. In Tara Bascilor, crestinismul seamana frica? Sau pe astea deja le-am uitat?
Civilii care sunt ucisi in Gaza, Iraq, Afganistan, ca urmare a unor grupuri finantate, organizate, sunt victime colaterale, ale un razboi, asa-i? Dar am uitat, in Gaza, un copil de 9 ani este catalagot drept soldat, caci are o prastie in mana, cu care arunca in tancuri, dar in orice alta tara, el este doar un copil nevinovat.
Eu nu apar organizatii teroriste aici, dar nu spune ca islamul seamana frica printre oameni!! De exemplu, in America, sunt mai multe victime ale violurilor decat victime ale terorismului world wide!! Dar violatorii nu sunt organizati si finantati.
Si daca tu si acum crezi ca in Iraq si Afganistan lupta cu teroristii...
blue eyes spune:
In Dubai a fost inaugurat Burdsch Khalifa inalt de 828 metri. Mda, ei isi pot permite asa ceva fiind siguri ca nu va intra nimeni cu avionul il acea cladire.
ache spune:
Nu prea si-l permit, e deja pus garantie pt. imprumutul obtinut de la Abu Dhabi, sa incerce sa depaseasca criza eco actuala. Sauditii i-au refuzat.
Japonezii aveau in plan un proiect cu un turn si mai inalt, dar nu mai stiu daca mai e valabil. Burj Dubai ar fi fost astfel cel mai inalt turn doar pt. cativa ani.
Orgolii multe...
Dandum
anca
blue eyes spune:
citat din mesajul lui ache Nu prea si-l permit, e deja pus garantie pt. imprumutul obtinut de la Abu Dhabi, sa incerce sa depaseasca criza eco actuala. Sauditii i-au refuzat. Japonezii aveau in plan un proiect cu un turn si mai inalt, dar nu mai stiu daca mai e valabil. Burj Dubai ar fi fost astfel cel mai inalt turn doar pt. cativa ani. Orgolii multe... |
mai, eu ziceam ca nu risca sa fie atacati de teroristi
Amina_Marina spune:
citat din mesajul lui ache Nu prea si-l permit, e deja pus garantie pt. imprumutul obtinut de la Abu Dhabi, sa incerce sa depaseasca criza eco actuala. Sauditii i-au refuzat. Japonezii aveau in plan un proiect cu un turn si mai inalt, dar nu mai stiu daca mai e valabil. Burj Dubai ar fi fost astfel cel mai inalt turn doar pt. cativa ani. Orgolii multe... Dandum anca |
Sauditii i-au refuzat petntu ca stiu ca de la fratii din Dubai nu-si vor mai incasa banii niciodata, aceeasi fenta care le-a dat-o strainilor le-o va da si lor.Musulman, musulman, dar brinza e pe bani.
mai, eu ziceam ca nu risca sa fie atacati de teroristi |
Terorismul n-are nicio legatura cu asta pentru ca e totul politic, pacat de oamenii de rind si de femeile de pe forum care le ia apararea.
Ben Ladin a luptat cu americanii impotriva rusilor si cind a fsot atentatul din america , musulmanii din asia si africa au iesit pe strazi ca sa-l slaveasca , amaratii, habar nu aveau ca e totul politic.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
Amina_Marina spune:
Beren , si eu am contrazis islamul pe vrenuri , nu pentru ca-l urasc, dimpotriva , ca-l iubesc si-l studiez, am ajuns la concluzia ca, in Coran sunt necesitatile fizice ale unui om si nici decum spirituale. Pe vremuri si eu le spuneam fetelor exact ce spune aceasta fost musulmanca, si m-au contrazis , nu e adevarat , asa ceva nu scrie in Coran.
http://www.youtube.com/watch?v=vRcK3q_rTec
Intr-o tara crestina sau politeista cum este japonia poti sa alegei ce vrei tu, nu te omoara nimeni, dar in Saudia Poti?Cica un om care este impotiva lui mahommed , este un necrednicios, asta-i tare, abia acum inteleg eu supararea unora de pe forum. Oh! Doamne! Mare e Imparatia Cerurilor!Eu nu sunt impotiva lui, ba dimpotiriva, il felicit pentru ca a fost cel mai crud om din istorie, a omorit 800 de everi,de sclavi nu mai zic.Samurai nu alta!
http://www.youtube.com/watch?v=NTyWivzbXrY&feature=related
Diferenta dintre crestin si musulman.
Crestinii isi recunnosc greselile, cruciadele sunt o pata neagra a crestinsimului, musulmanii nu-si recunosc niciodata greselile .
Ingerulle Alb, uite de ce Islamul denunta violenta si teroarea.
E adevarat sau nu ?OAllah ! Invinge-i pe evrei si americani! Omoara-i!.Suntem in 2010, oare ce religie mai predica violenta, ura si razbunarea acum?
http://www.youtube.com/watch?v=FASVhJ9pWp8&feature=related
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabiabualola
Terorismul nu este inventia musulmanilor!! Cand se petreceau evenimentele de la Belfast, crestinismul era o religie care semana panica? Sau conflictele dintre crestini nu prea ne intereseaza. In Tara Bascilor, crestinismul seamana frica? Sau pe astea deja le-am uitat? Civilii care sunt ucisi in Gaza, Iraq, Afganistan, ca urmare a unor grupuri finantate, organizate, sunt victime colaterale, ale un razboi, asa-i? Dar am uitat, in Gaza, un copil de 9 ani este catalagot drept soldat, caci are o prastie in mana, cu care arunca in tancuri, dar in orice alta tara, el este doar un copil nevinovat. Eu nu apar organizatii teroriste aici, dar nu spune ca islamul seamana frica printre oameni!! De exemplu, in America, sunt mai multe victime ale violurilor decat victime ale terorismului world wide!! Dar violatorii nu sunt organizati si finantati. Si daca tu si acum crezi ca in Iraq si Afganistan lupta cu teroristii... |
Iar faci confuzii si eu imi racesc gura de pomana.
Cred ca ai multe de spus, dar fa o selectie, pliiizzzzz.
Eu nu cred nimic de Irak si Afganistan, am scris undeva asta?
Mai sus scriu ceva despre ´´stirile de la ora 5´´ si tu vii sa-mi spui acum ca in America sunt nu stiu cate victime ale violului ... ne invartim in cerc. Aici e vorba despre Islam. De ce tot faci paralele cu crestinismul ba mai mult, cu actele ilegale ale cetatilor lumii?
E mai mic raul daca faci asta? daca vrei subiect islam vs crestini,deshide unul separat.
Pe de alta parte, UNDE am scris eu ca islamul a inventat terorismul?
Si nu in ultimul rand, tie ti se pare NORMAL ca(,) copiii de 9 ani sa stea cu prastia sau arma in mana in bataia tancurilor????????? Ti se pare natural ca mamele cu nou nascuti in brate sa stea pe linia de front si sa arunce cu pietre? De ce e catalogat copilul ala soldat, te-ai intrebat? CE CAUTA EL ACOLO??? CINE mama naibii ii risca viata in halul asta?? Ghici.
Am ramas masca, cum poti spune cu atata nonsalanta ´´ei, copilul ala e si el pe-acolo, da cu prastia in tacuri´´ WTF???
Spui ca islamul nu seamana frica printre oameni. Islamul nu, teroarea islamica insa DA.
denizel spune:
citat din mesajul lui gabiabualola In toate bataliile islamului din cei 23 de ani de profetie, au murit 386 de oameni, musulmani si nemusulmani (adica din ambele tabere). |
hai ca asa ceva mai rar vezi :)).
Pare mult? Avand in vedere razboaiele descrise in Biblie... f putini. Comparand cu razboaiele purtate in evul mediu de crestini... f putini. Comparat cu victimele epocii contemporane.. f f f putini. |
Gabiaboualola, gasesti intr-un manual de istorie de clasa a 4 a faptele de arme ale musulmanilor de la infiintare si pana in zilele noastre .
Te asigur ca-s mai mult de 386 de victime .