Alergie, la ce?!?!?

Alergie, la ce?!?!? | Autor: katalyna

Link direct la acest mesaj

baietelului meu de 6 ani ii tot apar bubitze pe el, il si mananca pe deasupra. nu stiu de la ce ar putea fi. am crezut ca de la oua, insa i-au aparut si in perioada cand nu a mai mancat oua. i-au iesit bubite cand am mers la tara desi nu a consumat nimic de acolo. am fost la stanciu si ne-a dat sa facem panel 2 si 3 alergeni si cand am vazut cat costa am luat trimitere dela med de fam si ne-am dus la alergolog unde i-a facut teste pe piele, vreo 10 si nu a iesit ca ar fi alergic la ceva. mi-a zis sa merg acasa cu el ca nu e alergic si sa il pun la ingrasat i-a iesit o usoara anemie. lui cand ii apar bubitele se si deranjeaza la burta. asa ca m-am dus acasa si am indopat copilul (vorba vine ca doar nu-l tineam nemancat) si a doua zi surpriza: bube noi m-am dus la stanciu cu analizele astea si mi-a zis ca nu sunt bune de nimic si sa-i fac panelurile, asa ca am fost sa facem panelurile, deci tot n-am scapat de cheltuiala (macar sa descoperim ce e) si am facut si ige total. rezultatele nu au iesit inca la paneluri ci doar la ige. valoarea normala este <90 si lui i-a iesit 49.4, asta ar insemna ca nu este alergic, dar ce are? e stresul pe mine cat casa poporului

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Mai poate face bubitele de care vorbesti si de la ceva din alimentatie mai ales ca spui ca se deranjeaza si la burtica, seamana mai degraba a toxiinfectie alimentara decat alergie, de la alergie nu te deranjezi la stomac (asta daca ai observat clar asocierea simptomelor)

O posibila cauza ar putea fi ciocolata, sucurile din comert, pufuletii, dulciuri tinute in conditii neadecvate de catre cei care le comercializeaza (de ex Kinder felie de lapte care trebuie tinuta la frigider, dar nu poti baga mana in foc ca de la producator pana in magazin a stat in permanenta la temperatura indicata) bomboane de genul chupa chups (nu sunt sigura ca am scris corect) care contin f multi coloranti. Incearca sa ii controlezi o perioada alimentatia sa vezi daca se repeta.

Si baietelul meu are acum o perioada in care are o noua reactie alergica si nu imi explic de la ce in conditiile in care are in permanenta alimentatia bine suprvegheata... e tare greu.

Multa sanatate!

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea

zicolorata
Valul pictat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu as incerca sa scot pe rand anumite grupe de alimente ca sa vad cum se comporta - lactate, fructe
deranjatul ala la stomac poate suna a intoleranta la ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

angelique

ma gandeam acum ca ige i-a iesit bine, din ce am citit pe net ar insemna ca nu e alergic. acum stau si ma intreb de ce nu ne-a zis sa facem asta sa vedem cum iese si dupaia sa ne apucam de paneluri? in fine astept rezultatele ca ma framanta rau.

alimentatie. de luni de zile eu nu am mai cumparat mezeluri. de la dulciuri nu face, adica guma, bomboane ci mai degraba de la ciocolata, daaaar pana acum nu a mai mancat ciocolata? o perioada buna de timp nu i-am mai dat nimic din comert si totusi i-au iesit bube, am zis ca de la ou, apoi ca de la banana cine mai stie de la ce. prin sept avea 24 kg, apoi a ajuns la 23, acum are 23.700. se deranjeaza la burtica in sensul ca face kk moale o singura data pe zi, rar face de 2 ori, dar este apa. acum ii dau biotics 2 plicrui pe zi si e la regim sever, fara nimic cu ou, fara nimic din comert, il spal cu un gel de la bioderma pt copii cu dermatita atopica. cred ca intre craciun si revelion or s-i iasa rezultatele, bine macar ca pot verifica pe net ca altfel faceam carari la budimex sa vad daca sunt gata rezultatele

alergoloaga la care am fost mi-a zis ca nu e alergica si cand i-am zis lui stanciu mi-a raspuns: e parerea ei personala! asa ca nu facem alte investigatii pana nu avem rezultatele la paneluri.

am fost si la dermato si mi-a zis dr de acolo ca cu cat inainteaza in varsta or sa dispara si sensibilitatile astea si n-o sa mai faca bube, dar la el totul s-a indesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

alra, lapte i-am dat de cand il tin la regim si nu i-au mai iesit alte bube, deci nu e laptele. acum astept rezultatele ca in paneluri sunt incluse alunele, nucile, galbenus, albus...vreo 40 in total.

dar ige e posibil sa iasa bine desi el sa fie alergic?

am o cunostinta care are o fetita si i-a facut panel 4 pediatric si ige. ei bine ige a iesit mult peste limita si panelul i-a iesit bine. eu nu mai inteleg nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Verifica si sa nu aiba vreo parazitoza ca si ele pot avea manifestari cutanate, da la laborator un coproparazitologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

In parazitoze creste foarte mult valoarea Ige, asa ca daca are Ige normal, nu poate fi parazitoza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

OK, n-am stiut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Si fetitei mele ii apar bubite pe trupsor din cand in cand, fara un motiv aparent.
Eu am inceput sa-i dau sirop de echinaceea cu tei pe o perioada de 3 luni consecutiv. Si rezultatele s-au vazut dupa o saptamana.
Ia-i facut vreodata o cura pt stimularea imunitatii ?

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tonnia

Verifica si sa nu aiba vreo parazitoza ca si ele pot avea manifestari cutanate, da la laborator un coproparazitologic.

Antonia

la paraziti m-am gandit si eu, citind primele postari...nu toti parazitii ies la copro, sau nu ies din prima analiza...imi amintesc tot un user DC, care facea alergii dese, intr-un final o analiza temeinica efectuata la Tg. Mures (parca) a scos la iveala faptul ca avea cam toti parazitii posibili, mai putin lamblia...subiectul ei cred ca este la Clinica Virtuala, dar este mai vechi...

sau mai poate face alergie la produsele cu care il speli cand ii faci baita, sau de la detergentul/balsamul de rufe pe care le folosesti cand ii speli hainutele, lenjeria, prosoapele...tatal meu a facut o alergie destul de urata in momentul in care mami a schimbat marca de balsam de rufe, avea bubite rosii exact pe conturul maieului, chilotului si sosetelor, practic acolo unde imbracamintea intra in contact direct cu pielea...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

daca zici ca are scaune apoase scoate-i produsele cu gluten (cu totul, fara exceptii) o sapt sau doua
daca ii dispar bubitele sau constati o remisie si scaunele se normalizeaza fa-i testul pt celiachie de la synevo(celikey se numeste, are o probabilitate de vreo 90%)

Sanatate !

Mergi la inceput