Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Luna, foarte bine ai punctat treaba cu pampers-ul.
Zina, dupa cum stii si tu, pana se insoara scapa de ei, stai linistita . Eu te inteleg la partea cu somnul. E tare greu sa faci totul singura a doua zi cand nu mai poti de somn. Am vazut specimene ca sotul tau care nu vor sa faca nimic, dar nimic. Asa au fost invatati, asa li se pare normal, au dat de o nevasta care a facut etc. Pur si simplu nu vor. Ti se tot spune sa lasi copilul cu sotul de catre fete care au ajutor de la sot. Insa exista si barbati care nu fac nimic, nu vor, nu se implica cum desigur ca exista si barbati care nu doarm noaptea din cauza lui bebe, merg la serv, fac si curat etc, ca sa o ajute pe mama. Referitor la mama si soacra, probabil ca pe sot il deranjeaza ca mama ta sta cu voi iar a lui are program. Soacra nu te place clar si de aia vine in lipsa ta, sa iti arate ca e tot ca ea. A mai propus cineva pe aci, poate sa o rogi pe soacra sa doarma si ea cu copilul. Poate daca te refuza va vedea si sotul neimplicarea ei. Sau cand ajungi seara acasa sa o chemi pe la voi sa il vada pe cel mic. O sa vada ca o si chemi, vede si sotul si vedeti si reactia ei. Daca vine, poate poti pleca si tu putin.Si ai dreptate cu felicitatul de ziua lui. Asa nu ai loc de vaiete ca iubesc nepotii la nebunie si cand e sa dovedeasca oops, nu au timp/uita/nu pot. Era frumos sa sune de ziua lui, si sa vina la nastere la spital. Nu e vorba de pretentie, insa era frumos, ca bunica. Teoretic nepotii sunt ce au mai de pret bunicii. Teoretic. Una peste alta, daca el nu se schimba iti va fi tare greu, in timp. Va asteapta o viata intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui chiquitita

Luna, foarte bine ai punctat treaba cu pampers-ul.
Zina, dupa cum stii si tu, pana se insoara scapa de ei, stai linistita . Eu te inteleg la partea cu somnul. E tare greu sa faci totul singura a doua zi cand nu mai poti de somn. Am vazut specimene ca sotul tau care nu vor sa faca nimic, dar nimic. Asa au fost invatati, asa li se pare normal, au dat de o nevasta care a facut etc. Pur si simplu nu vor. Ti se tot spune sa lasi copilul cu sotul de catre fete care au ajutor de la sot. Insa exista si barbati care nu fac nimic, nu vor, nu se implica cum desigur ca exista si barbati care nu doarm noaptea din cauza lui bebe, merg la serv, fac si curat etc, ca sa o ajute pe mama. Referitor la mama si soacra, probabil ca pe sot il deranjeaza ca mama ta sta cu voi iar a lui are program. Soacra nu te place clar si de aia vine in lipsa ta, sa iti arate ca e tot ca ea. A mai propus cineva pe aci, poate sa o rogi pe soacra sa doarma si ea cu copilul. Poate daca te refuza va vedea si sotul neimplicarea ei. Sau cand ajungi seara acasa sa o chemi pe la voi sa il vada pe cel mic. O sa vada ca o si chemi, vede si sotul si vedeti si reactia ei. Daca vine, poate poti pleca si tu putin.Si ai dreptate cu felicitatul de ziua lui. Asa nu ai loc de vaiete ca iubesc nepotii la nebunie si cand e sa dovedeasca oops, nu au timp/uita/nu pot. Era frumos sa sune de ziua lui, si sa vina la nastere la spital. Nu e vorba de pretentie, insa era frumos, ca bunica. Teoretic nepotii sunt ce au mai de pret bunicii. Teoretic. Una peste alta, daca el nu se schimba iti va fi tare greu, in timp. Va asteapta o viata intreaga.

OK, dar un sfat ai?

Mergi la inceput

Da, este in mesaj:
" Poate sa o rogi pe soacra sa doarma si ea cu copilul. Poate daca te refuza va vedea si sotul neimplicarea ei. Sau cand ajungi seara acasa sa o chemi pe la voi sa il vada pe cel mic. O sa vada ca o si chemi, vede si sotul si vedeti si reactia ei. Daca vine, poate poti pleca si tu putin."

E un sfat pe care ar putea sa il puna in practica, referitor la situatia cu soacra/mama. E mai bine acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ah si inca ceva, eu am o mare simpatie pentru cele care nu va ajuta sotul si le faceti pe toate singure, si va descurcati. Asa va doriti asa faceti, felicitari ca va descurcati.

Insa sa veniti aici sa ii aratati Zinei ca na, se poate descurca precum o faceti voi singure, mi se pare exemplu gen "sa moara si capra vecinului".

Imi pare rau dar in situatia in care pe mine nu m-ar ajuta sotul deloc si eu mi-as lua ajutor permanent care sa-l inlocuiasca pe el, probabil ca si eu as alege-o tot pe mama. Iar daca ar cracni ca sta mama la noi i-as explica asa "uite care-i treaba baiete, vrei sa plece mama pui osul la treaba, nu, atunci obisnuieste-te cu ideea ca pe mine nu m-ai cumparat la targul de sclavi".

Dar na, asa au vazut multe femei la mama acasa, sacrificiul suprem, cum zicea Cristoiu femeia la cratita barbatul la motoare, asa accpeta aceste femei si la ele in batatura, si vin apoi si-i dau Zinei peste nas ca se poate.

Se poate Zina cum nu, se poate sa devii supusa, trimite-o si pe mama acasa si fa-le tu pe toate singurica, se poate cum nu.

Insa eu iti zic si tie si celor ce vin sa-ti dea exemplul sacrificiului, al meu barbat nu pune curu jos sa se odiheasca pana nu-l punem amandoi.

Seara le facem pe toate impreuna amandoi, asa cum amandoi muncim ziua, asa cum amandoi am facut copilul ala.

Iar daca are tupeu sa se aseze la tv cat timp eu alerg ca sclavul dupa treburile casei si ale copiilor, ma asez si eu. Pai nu? Si iti garantez ca suntem o echipa, unul spala vasele, altul gateste, unul schimba copiii in pijamale, altul ii culca, unul face lectiile cu cel mare, altul se joaca si o tine ocupata pe cea mica. Iar cand ne asezam, o facem amandoi si pentrecem timp calitativ in cuplu. Si noaptea tot mixt ne trezim.

Deci se poate si altfel. Acum tu alegi, sacrificiul suprem ca na, doar suntem femei trebuie sa ne stim locul, ori rearanjezi lucrurile cu riscul de a ramane singura cu copilul. Ca sincer oricum nu are tata prezent din ce povestesti tu.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Citat:

Da, este in mesaj:
" Poate sa o rogi pe soacra sa doarma si ea cu copilul. Poate daca te refuza va vedea si sotul neimplicarea ei. Sau cand ajungi seara acasa sa o chemi pe la voi sa il vada pe cel mic. O sa vada ca o si chemi, vede si sotul si vedeti si reactia ei. Daca vine, poate poti pleca si tu putin."

E un sfat pe care ar putea sa il puna in practica, referitor la situatia cu soacra/mama. E mai bine acum?

Mda, m-am gindit eu ca asta e unicul sfat pe care il dadeai ... Tu chiar crezi ca ii este util sfatul? Pai una ca nu ar chema-o pe mama soacra, ca nu i-ar conveni mai ales acum sa zica aia "da", doua ca nu se justifica, copilul e atasat de mamaitza, nu de mama soacra, trei ca suna fix ca o sfruntare acum dupa telefonul cu pricina. Eu i-as inchide telefonul in nas.

Ah si cel mai important: NU E DATOARE MAMA SOACRA SA DOARMA CU COPILUL. Nu e datoria nimanui sa ii vada Zinei de copil. Nici a mamei ei, nici a mamei soacre. Nimeni nu e dator sa se implice in cresterea copilului.

Asa ca este un sfat inutil dupa parerea mea.

Mergi la inceput

Cristoiu, nu tie iti era adresat sfatul si nu esti in masura sa judeci daca e prost sau nu. Nu am spus ca e datoare sa doarma cu copilul. Poate ii face placere. Probabil ca exista tensiuni ca o bunica vine regulat si doarme cu copilul si alta mai rar.(Zina, am inteles oricum ca nu se omoara cu venitul). Poate doar sotul e deranjat ca mama lui nu vine asa des. E un sfat la care se va gandi, in viitor daca hotaraste ca va ramane cu sotul ei. Lucru pe care il va hotari luand in calcul mai multe aspecte pe care ea le stie, si noi probabil nu. Iei o decizie bazata pe mai multe lucruri si e decizia ei. Devenim off-topic, parerile sunt adresate ei, variate dupa cum ai vazut si nu trebuie sa fii tu neaparat de acord cu mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Zina, eu, una, nu as accepta ca eu sa le fac pe toate iar sotul sa se ocupe doar de pasiunile lui si nimic altceva, sa nu se implice in cresterea copilului si tot ce tine de curatenie, cumparaturi etc.etc. Dar aici mai intervine o intrebare: inainte de aparitia copilului el se implica? Te ajuta la curatenie, la facut mancare, la cumparaturi? Repara lucruri prin casa, macar strict in ceea ce priveste treaba "de barbat"? Ca daca nu facea nimci nici inainte...nu stiu, zau, cum l-ai putea determina sa faca deodata. E clar ca nu e maturizat, ca nu stie ce inseamna o familie, ce presupune faptul ca e tata... Tu cand te-ai casatorit cu el stiai ca nu face nimic, ca e "baiatul mamei"? Eu am avut un astfel de prieten in tinerete si cand mi-am dat seama ca n-as fi decat o sluga in casa lui am fugit mancand pamantul, sincer... Deci cum era sotul tau inainte de a va casatori si inainte de aparitia copilului? Copilul si l-a dorit sau a fost de acord sa-l aveti doar pentru ca asa "trebuie"?

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Citat:

Cristoiu, nu tie iti era adresat sfatul si nu esti in masura sa judeci daca e prost sau nu. Nu am spus ca e datoare sa doarma cu copilul. Poate ii face placere. Probabil ca exista tensiuni ca o bunica vine regulat si doarme cu copilul si alta mai rar.(Zina, am inteles oricum ca nu se omoara cu venitul). Poate doar sotul e deranjat ca mama lui nu vine asa des. E un sfat la care se va gandi, in viitor daca hotaraste ca va ramane cu sotul ei. Lucru pe care il va hotari luand in calcul mai multe aspecte pe care ea le stie, si noi probabil nu. Iei o decizie bazata pe mai multe lucruri si e decizia ei. Devenim off-topic, parerile sunt adresate ei, variate dupa cum ai vazut si nu trebuie sa fii tu neaparat de acord cu mine.

Eu cred ca nu ai citit atent. Zina a povestit alte lucruri. Casnicia lor nu e pe marginea prapastiei din cauza soacrei. Ca sotul n-a inselat-o cind era gravida fiindca soacra venea sau nu pe la ei. Dar daca tu crezi ca ea poate rezolva problemele casniciei aducind si soacra in casa, ok.

Acum imi dau si eu cu parerea, ca doarme copilul, e ger afara, mincare am facut si n-am nimic mai bun de facut decit sa judec una alta. Bineinteles ca Zina stie mai bine care e adevarul, ce spune si ce nu spune. Si ca isi va lua sau nu din presupusurile noastre ce i se pare bun pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Sincer, imi este greu sa inteleg anumite mesaje. Adica, nu le inteleg sensul.

Zina s-a certat cu soacra. Sotul ei a plecat de acasa dupa asta. I se pare cuiva normal acest comportament? Faptul ca sotul are anumite nemultumiri legate de casnicia lui justifica acest comportament? Suntem cu totii oameni maturi, daca ceva nu ne convine, discutam.

S-a ajuns la a comenta faptul ca mama Zinei sta cu ea. Pai, daca Zina are un sot care din cand in cand isi ia jucariile si pleaca, mi se pare normal sa existe cineva care sa fie permanent acolo, sa o ajute, sa stea cu copilul. Daca "domnului" i se nazareste sa plece cand Zina e la servici? Daca i se nazareste sa plece in toiul noptii si a doua zi Zina trebuie sa mearga la servici? Daca Zina se imbolnaveste? Mie mi se pare ca acest individ este complet iresponsabil. In ceea ce priveste bonele, eu am avut ceva experienta in domeniu si nu am intalnit niciuna pe care sa ma pot baza 100%. (De fapt, nici nu mi se pare normal, bona are si ea familia ei, prioritatile ei - nu e oricand la dispozitia angajatorului.) Solutia Zinei este o solutie care ei i se potriveste. Bun, sotului nu-i place. Mi se pare firesc sa discute, sa spuna "nu-mi place si propun urmatoarea solutie...". Sa propuna el ajutorul soacrei. Dar este destul de clar din ce a povestit Zina ca soacra nu doreste sa se implice constant in cresterea copilului. Nu are nicio obligatie sa o faca. Nici mama Zinei nu are nicio obligatie, dar doreste sa o faca. Soacra nu doreste, deci ea nu e o solutie. Nici sotul nu doreste. Sa discute impreuna, sa caute o bona, sa o si plateasca...se pare ca nici cu aceasta solutie nu a venit sotul. Mama Zinei nu este singura solutie posibila, dar este cea pe care ea a gasit-o si nimeni nu a gasit alta....

Conflictul cu soacra....S-a discutat despre el. Si aici mi se par interesante discutiile...Multe au scris ca soacra poate veni in casa si in absenta norei. Depinde de relatii...DAR aici este un pic alta situatie: soacra vine in casa norei SISTEMATIC in lipsa ei si NUMAI in lipsa ei. Sincer nu inteleg cum acest lucru poate sa para firesc cuiva. Nu cred ca este normal ca cineva sa vina in casa altcuiva VOIT in lipsa lui si repetat. Nu, nu mi se pare normal sa vina asa nici o mama in casa copilului ei, nici un copil in casa parintilor, nici fratii, nimeni. Nu e vorba de situatia in care acest lucru se intampla uneori ci de situatia in care se intampla mereu in acest fel. Inseamna ca "musafirul" are ceva de ascuns. Inseamna ca face in casa respectiva ceva ce proprietarului nu-i place. Si, nu, nu mi se pare normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Fomalhauti, dar exista crese! De la 3 ani cat are copilul poate fi inscris deja si la gradinita! Si eu m-am referit la faptul ca mama Zinei ar putea sa se ocupe peste zi de copil: seara merge acasa la ea (asta daca sunt din aceeasi localitate). Daca nu, varianta propusa de mine mai sus!

Si nu cred ca exista barbati care nu se ocupa deloc de copil. Pur si simplu nu cred (poate doar daca-i sociopat, psihopat, schizo, si alte nebunii de boli mintale, ceea ce nu cred ca este cazul aici). S-ar ocupa si sotul daca i se da ocazia sa se ocupe. Ruxij a descris frumos: te trezesti si pleci din casa, inainte ca sotul sa-si faca el planuri de iesit. Ce-ar putea sa faca? Ca doar nu lasa copilul singur? Cu toate la indemana: mancare, haine, pampers. Insa mai trebuie sa aiba si curaj sa faca un astfel de gest. Ce-ar putea sotul sa spuna? Ca doar nu i-ar reprosa faptul ca l-a lasat singur cu copilul, faptul ca a fost lasat sa se comporte ca un tata. Daca este totusi cazul, exista oricum solutia divortului. Ce mare scofala: ea cu mama si copilul (ca pana acum), el cu motoarele si pasiunile lui.

Mergi la inceput