Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mai asta cu plecatul de acasa am sfatuit-o si eu. Insa la o gandire mai adanca ma intreb: voi n-ati auzit de accidente datorita tatilor (si la fel de bine si mamelor) neglijenti? Adica tatal se uita la tv copilul baga degetele in priza. Sau tatal pune un ibric cu apa pe foc si se duce la calculator iar copilul merge si-l trage pe el.

Daca tatal nu are deja o relatie cu copilul, daca il trateaza cu indiferenta am voie cred eu sa speculez ca poate fi un astfel de tata care sta cu copilul dar il lasa de capul lui atat timp cat e liniste.

SI faptul ca nu crezi ca exista barbati care nu se ocupa deloc de copil. Offf si inca cati exista, am gasit exemple d'astea multe pe forum, si apoi sfaturi "te inteleg dar stai linistita ca nici al meu nu face".

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Luna1, ai spus bine: exista si mamici neglijente, exista si bunici neglijente, si bone, si educatoare etc. etc.

Insa hai sa nu punem raul in fata, caci altfel nu ai mai lasa sa se ocupe nimeni de copil, ca doar nimeni nu stie sa aiba grija mai bine decat mama! Si eu ii acord incredere sotului Zinei ca stie sa se ocupe de cel mic, sa se joace si restul activitatilor (sa-i dea ode mancare in week-end, sa-i faca o baie, sa il duca cu sania, ca tot ninge). Ca daca nici acum nu-si formeaza o legatura cu cel mic, ce sanse crezi ca vor fi sa o faca mai tarziu (cu un copil deja in pubertate, mai rebel, care va fi mult mai greu de convins sa stea langa tatal lui).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Doua cazuri adevarate, incredibile (tocmai am scris la alt subiect despre situatii pe care nu le credem...). Doi tati (diferiti) lasati pentru prima data cu copilul, cand copilul avea un an-doi. Primul caz: gasit copilul asezat pe mai multe ziare in mijlocul casei fiindca facuse caca si tatal nu stia sa-l spele si sa-l schimbe. Al doilea, tata mult mai implicat: copilul fusese schimbat si curatat, dar pampers-ul fusese taiat cu foarfeca (altfel cum?). Asa ca exista tati care chiar nu se implica.

In ceea ce priveste situatia mamei Zinei, eu am inteles ca prezenta ei in casa este consecinta problemelor in familie si nu cauza lor. Am inteles ca mama nu era prezenta cand Zina era gravida si sotul avea o amanta, nici cand copilul avea doua luni si "domnul" a plecat-pa. Am inteles ca Zina a ajuns intr-un moment in care s-a simtit neajutorata si asta a fost solutia pe care a gasit-o ea. Eu personal am avut la viata mea o gramada de ajutor. Acum nu mai am. Daca in momentul asta mi se face rau, asa, subit, nu stiu ce se intampla cu astia mici - sunt doar eu cu ei aici. Cateva zile m-a durut un sold si m-am gandit cu groaza ce se intampla daca eu nu mai pot sa merg. Nu am gasit o solutie, mi-a trecut soldul - dar chiar nu gasisem solutie. Sotul meu nu este "neimplicat" dar are servici, pe anul asta nu mai are concediu, nu avem bani de bona, nici de after-school (sau after-gradinita, cum vreti sa-i spuneti). Si nu as fi apelat la soacra....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

In afara de cateva fete care au inteles despre ce-am vrut sa vorbesc aici, celelalte au inceput sa bata apa in piua in legatura cu prezenta mamei mele la mine in casa, Ilia99 este contrariata ca fiul meu inca poarta noaptea pampers (te rog sa te abtii de la astfel de comentarii), si uite asa se transforma un subiect in altul, cum s-a mai intamplat de nu stiu cate ori pe acest forum.

Luna1, multumesc pentru intelegere si da, ai dreptate, sotul nu are o relatie cu fiul nostru, mi se pare mai degraba ca este un musafir in casa, decat un membru al familiei. Si ai punctat f.bine, exact acesta este motivul pentru care eu nu-mi las copilul cu sotul, de frica sa nu i se intample ceva. Pentru ca am vazut de mii de ori indiferenta lui la activitatile copilului prin casa, si mi-a ajuns. Mai presus de orice este securitatea baietelului, decat sa-mi pun eu in minte sa incep sa-l educ pe sot, asa cum au spus fetele.
Dar unele chiar nu inteleg ca exista si astfel de barbati.

Ca o paranteza: sotul nu a fost chiar asa de la-nceput si el si-a dorit f.tare copilul (eu renuntasem la idee deoarece a trebuit sa renunt la o sarcina de 24 de saptamani si asta m-a marcat profund, am suferit enorm), el a insistat, nu m-am gandit nici o clipa ca nu-mi va fi alaturi. S-a schimbat total dupa aventura avuta, in fine, asta este alt subiect.

Chiquitita, i-am propus sotului ca sa vina soacra in locul mamei, dar nici asa nu e bine. Deoarece soacra nu vrea pentru ca doreste sa stea langa iubit. Cand venea la noi, cum am spus din an in pasti, si o suna dupa un timp relativ scurt, iubitul, imediat se imbraca si pleca, motivand ca o asteapta jos cu masina. Nici macar nu tinea cont ca baietelul nostru o ruga sa mai stea....
Lorag76 - sotul nu face absolut nimic in casa, nici problemele tehnice, la un moment dat o usa de la mobila de sufragerie mai era putin si ne cadea in cap, l-am rugat vreo saptamana sa o faca, de facut curat nici vorba, de facut mancare????Imi vine sa rad. Sa spele el vasele? Stiti ce-a facut cand intr-o seara m-am enervat si i-am spus "bine mai, puteai si tu sa speli vasele astea din chiuveta"? Le-a luat si le-a aruncat la cosul de gunoi, injurand.

Si blackgirl0, am hotarat ca baietelul sa mearga la gradinita de la 4 ani. Si va rog sa nu incepeti povesti si pe tema asta, ca de ce asa si nu asa. Este hotararea noastra.

Fomalhauti, si multumesc pentru intelegere.

Mergi la inceput

Blackgirl eu nu pun raul in fata ci doar am ajuns la concluzia asta dupa ultimile postari ale Zinei. Binenteles ca noi aici stim doar versiunea ei din poveste, trag inca sperante ca este foarte nervoasa si de aceea nu vede interesul sotului pt copil. Insa daca nu are concret si in realitate niciun interes sincer cred ca ar trebui sa divorteze. De inselat a inselat-o, tata la copil nu este, pentru ce sa mai stea cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Pai Luna1, am ajuns si eu fix la aceeasi concluzie: atatea bube si defecte are sotul Zinei ca te mai intrebi de ce il mai vrea? Sot infidel, tata indiferent, negospodar, ba pleaca si de-acasa la o simpla cearta, inca baiatul mamii, mama lui care nu-si agreaza nora si se pare ca nici nepotul... stai si te intrebi la ce bun atata zbatere din partea Zinei? Si la ce-o fi folosit topicul pana la urma? Ca tot asa este situatia in familia Zinei si se pare ca asa va fi si de acum inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Blackgirl, daca ai fi citit ce-am scris in primul mesaj, poate iti dadeai seama ce vroiam aici. Am intrebat ce faceati voi in aceasta situatie, si am descris situatia.
Daca nu intelegi la ce-a folosit topicul, te rog nu mai scrie, fa-mi mie binele asta. Poate par rea, dar asta simt, ca nu ai inteles nimic, fara nici o suparare.

Mergi la inceput

Ohoho cate motive pot sa-ti dau de ce sta cu el Balckgirl.

Pai sa o luam cu inceputul: mama Zinei nu l-a suportat, Zina s-a ambitionat si l-a luat, in cazul in care Zina divorteaza ce zice mama? "TI-am zis eu, daca ma ascultai pe mine acu tz ani...!

Mai departe urmeaza gura lumii, ce zice Ghitza de la parter si Tantza de la unu care e prietena cu Maricica de la 3. Gata, tii gura targului vreo un an doi cand devii mamica singura, iti zic din experienta personala.

Apoi urmeaza copilul care nah, de bine de rau traieste intr-o oarecare normalitate, ce vede afara e si acasa, mama tata si copil. Ca nu e normala atitudinea tatalui asta el nu stie.

Apoi situatia financiara de dupa pe care noi nu o cunoastem. Nu stim daca Zina castiga de ajuns si cum ii va fi.

Apoi prietenii "ai auzit fata? A divortat Zina! Si ce s-a ambitionat sa fie cu ala. Na ca a lasat-o cu copil! Nasol!"

Etc etc.

EU nu zic ca e normal sa stai din motivele astea ci doar ca astea sunt motivele care tin o femeie langa un barbat o perioada mai lunga inainte sa ajunga la limita si sa zica GATA.

Zina iti zic sincer, daca tot ce ai scris e adevarat, crede-ma ai sa te descurci mult mai bine singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Apro-pos de soacra - zambesc si acum cand imi amintesc ca am rugat-o odata sa vina intr-o dupa-amiaza sa stea cu Iustina sa-mi pot face si eu cumparaturile, sa nu oa mai car dupa mine prin supermarket-uri...mi-a zis ca nu poate sa vina, ca se duce la Plus sa-si ia struguri... Mi-am zis - asta e, in fond nu-i obligatia ei sa vina. Si nu inseamna ca nu isi iubeste nepoata, dar probabil ca mai intai de toate se iubeste pe ea. In fine, sunt off-topic.
Zina, pai atunci...tu mai vrei sa stai langa omul acesta? Ca din ceea ce scrii chiar mi se pare ca e o prapastie intre voi... solutii? Eu nu le stiu, se pare ca el nu vrea sa mai ramaneti impreuna, ori daca zice ca vrea zice doar asa...fara sa simta asta. Clar nu-si asuma rolul de sot si parinte, clar nu-si MAI doreste asta, daca a dorit-o vreodata. Cred ca ai fi mult mai linistita sa plece definitiv - ai avea un copil de crescut si nu doi. Eu cred ca n-ar trebui sa-l mai cauti vreodata, e prea egoist si imatur.

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Blackgirl, daca ai fi citit ce-am scris in primul mesaj, poate iti dadeai seama ce vroiam aici. Am intrebat ce faceati voi in aceasta situatie, si am descris situatia.
Daca nu intelegi la ce-a folosit topicul, te rog nu mai scrie, fa-mi mie binele asta. Poate par rea, dar asta simt, ca nu ai inteles nimic, fara nici o suparare.

Eu in situatia asta schimbam yala la usa si duceam a doua zi cererea de divort. Ma rog, eu ... n-as fi trecut peste inselatul in luna x de sarcina, dar asta e alt subiect.

Deci eu, C, in situatia data nu il mai primeam sa se intoarca inapoi. Punct.

Mergi la inceput