Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Zina,stai putin,ca sa iau o gura de aer,prin faptul ca incerci sa fii mai diplomat=umilinta?Ma retrag,cred ca este o mare neintelegere,sau poate eu gresesc?!Bafta in casnicie,ce mai pot face?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Lorenyy, eu te admir pentru tactul si stapanirea de sine de care ai dat dovada. Bravo. Una din regulile de baza ale negocierii, atunci cand doresti sa obtii ceva, este sa iei in calcul si pozitia celuilalt.

In rest, eu nu-mi dau seama de ce o mama are dreptul sa vina si sa stea in casa cand copiii lipsesc si alta nu. Si nu inteleg de ce sotul Zinei ar fi acceptat un astfel de tratament al Zinei pentru mama lui, cata vreme mama ei a primit un altfel de tratament din partea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
Eu nu cred ca trebuie sa ma umilesc,(ca asta as face nu altceva), ca sa-mi mentin casnicia salvata. Daca sotul va considera, pana la urma, ca mama lui poate fi motiv de cearta si despartire intre noi, atunci asa sa fie, inseamna ca nu ma merita deloc si nu m-a meritat. Nu vreau sa ma "inabus" cu sentimente negative, nu vreau sa ma prefac in fata sotului, si asta ca el sa aprecieze ceea ce fac eu pentru el sau mama lui. Problemele pot fi rezolvate si altfel, daca nu, atunci nu.

Draga Zina imi pare rau sa te anunt ca din punctul meu de vedere ai facut toate astea in momentul in care ai trecut peste infidelitatea sotului.
Se pare ca pentru tine faptul ca sotul tau isi iubeste mama este mult mai nociv decat ca te-a inselat, din moment ce peste aspectul asta nu poti sa treci .
Ma rog fiecare cu valorile lui in viata dar se pare ca ale tale ori nu sunt constante ori nu coincid cu ale mele.
Ce doresti ca sotul tau sa fie unul care nu-si baga mama in seama, sa o vorbeasca de rau si poate eventual sa-i mai aplice si o corectie cand nu esti tu de acord cu ea.
"De ce sa-ti faci din casa ta iad cand poti trai in rai?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Se vede treaba ca nu ati inteles ce-am vrut sa spun. Asta este problema cu "virtualul".

Gabitza2005, ati iubi mama si pana a fi sub "papucul ei" este o mare diferenta. Sotul meu nici nu-si da seama dar este manipulat de catre mama sa, sentimental. Nu intru in amanunte, am ajunge la balci daca as face-o, deoarece ar iesi n-spe subiecte de discutii aici. Ce vreau sa spun este ca, nici vorba de ce ai precizat tu "Se pare ca pentru tine faptul ca sotul tau isi iubeste mama este mult mai nociv decat ca te-a inselat, din moment ce peste aspectul asta nu poti sa treci" , cum sa fie mai rau sa-si iubeasca mama decat ca m-anselat? Nu are legatura una cu alta.
Si acum: eu consider ca m-as umili in fata soacrei daca eu m-as duce acum la ea, pentru o impacare. Chiar nu se intelege acest lucru? Nu este genul de om care sa accepte adevarul, vrea ca ea sa fie laudata si pupata pentru tot, indiferent daca este bine sau rau. Nu ar face decat sa taca, poate sa ma mai jigneasca cu cate ceva, la sfarsit ar fi foarte rece (o cunosc prea bine), si eu cu ce m-as alege? Cu faptul ca ea poate ar incepe din nou cu acelasi comportament, poate si mai rau, ca de, acum a vazut ca poate face ce vrea iar eu sunt cea care-si cere scuze (asta nu inseamna ca sunt diplomata pentru ca mi-am cerut scuze) la ea. Si nu interpretati ca sunt o persoana care nu-si recunoaste greselile facute, din ce-am spus aici. Si comparatia cu faptul ca m-am umilit in fata sotului cand i-am iertat infidelitatea, este ca nuca-n perete. Am descris si situatia aceea, daca o citeai poate intelegeai ce-a fost si acolo. Sunt multe fete care nu se "umilesc" in fata sotilor, pentru ca nici nu stiu ce le fac mandrii lor. In fine......asta este alta poveste.
Si apropo: sotul nu si-a cerut scuze niciodata fata de mama, iar el a spus cuvinte grele, jignitoare pana la os fata de ea, a dat-o chiar afara din casa (nici nu se compara cu ce i-am spus eu soacrei), si astea au fost cu mult inainte de-a se intampla ce s-antamplat cu soacra. Nu mi-a cazut bine, normal, dar i-am spus mamei sa nu se astepte la scuze, ca nu are de la cine. Asa educatie a primit de la mama lui. O, si sper ca nu se va incepe cu "si tu de ce stai cu un astfel de om? ca nu are rost.

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina
Si acum: eu consider ca m-as umili in fata soacrei daca eu m-as duce acum la ea, pentru o impacare.
(...)

Si apropo: sotul nu si-a cerut scuze niciodata fata de mama, (...) dar i-am spus mamei sa nu se astepte la scuze, ca nu are de la cine. Asa educatie a primit de la mama lui.

No comment. Totusi exista un sambure de adevar: e chestiune de educatie in ambele cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Zina, cum mai merg lucrurile intre voi? Crezi, sincer, ca veti putea trece peste problemele care s-au creat intre voi, in ultimul timp si sa va priviti senin in ochi, peste ceva vreme?

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

Draga Adina Iulia, nu te mai lega de orice fraza scrisa, povestea era alta, m-am saturat sa se ajunga la discutii inutile neinteresante. Daca am scris pe langa subiect si alte detalii, am facut-o deoarece s-a ajuns la interpretari de tot felul, si am crezut ca pot explica pe scurt, cat se poate aici, situatia.
Dar unora le place sa "scotoceasca" prin orice si sa-si dea cu parerea, ca sa para mai interesanti probabil...

Zina

Mergi la inceput

Of Alex_andra, ce ma bucur ca in sfarsit m-a intrebat cineva ceva concret.
Pot spune ca da, cred ca putem trece peste probleme, ne este bine acum, suntem mai toleranti unul cu celalalt, mai flexibili, ne cunoastem de atata vreme doar, am trecut peste multe impreuna, si chiar ne dorim amandoi sa ne intelegem. Care cuplu nu are probleme? Stie fiecare cum e.
Este greu, dar nu de nerealizat. Cel putin acum eu pot spune ca e bine, ce va fi nu stiu, pot spera numai. Binenteles ca au mai fost mici neintelegeri, dar normale.
Poate ma imbat cu apa rece, cine stie, dar imi doresc sa fie bine.

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Zina, imi aduc aminte ca ai povestit un pic circumstantele atenuante ale sotului pentru infidelitatea comisa. Adica faptul ca nu a putut sa si-o tina in pantaloni. Barbati care isi iubesc si respecta partenera carora sa le scape din pantaloni nu sunt prea multi pe lume, asa ca ai parte de o raritate.

Insa am si eu doua intrebari concrete:

1. Ce repercusiuni a avut infidelitatea? S-a schimbat ceva dupa in relatia dintre voi? Ai iertat din tot sufletul sau te mai roade inca? A avut si el de suferit ceva consecinte dupa sau doar s-a ales cu iertarea si crede ca a trecut totul? Si eventual poate ii mai scapa vreodata din pantaloni, ca tot il ierti usor?

2. Tu cu el ati discutat ultima situatie referitoare la soacra? El ce crede, de ce parte a baricadei este sau incearca sa impace capra cu varza? Ca presupun ca maica-sa ii face capul calendar cu 'nesimtirea' ta si cu scuzele pe care le asteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

multe intrebari, care tind sa o umileasca in primul rand si in al doilea sa rasuceasca cutitul in rana, sa-i arate cat de mult greseste si sa i se arate dezaprobarea. Nici un sfat altruist, de fapt nici nu mi aveti ce scrie, ca deja ati scris care e pozitia si pentru ca nu a fost ascultata.... o gheruiti pe zina.

Sper din tot sufletul sa primiti in viata acelasi tratament la greu si cand se va intampla .... sa va aduceti aminte de Zina. A... si daca considerati ca procedati corect acum... nu cred ca va supara ce sper eu, ca e de bine, nu?!!!

Mergi la inceput