Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Am citit subiectul de cind s-a deschis si inca il urmaresc in speranta ca zina gaseste ceva aplicabil pt. situatia ei si ca apare cu vesti bune.
Ultimele mesaje m-au facut sa "vad" situatia nu chiar asa roz nici in ceea ce o priveste pe mama ei pe care o tot acuzati ca o tine la ea.
Eu incerc sa-mi imaginez cum se simte femeia aia care a fost data afara din casa de ginerele ei si totusi sta acolo sa o ajute pe Zina(fiica`sa).Si fac asta gindindu-ma la mama mea si sotul meu.
Adica incerc sa mi-l imaginez pe al meu asa un badaran incit sa-mi dea mama afara din casa,brrr si apoi pe mama !Cred ca in vecii vecilor nu mi-ar mai calca pragul!!
Zina,cred ca se fac prea multe sacrificii pe acolo .Mama ta trebuie sa suporte umilinta de a sta intr-o casa unde nu-i binevenita.(desi nu zice,imposibil sa nu o doara) Sotul tau trebuie sa o suporte pe ea,pe cea pe care nu o place.Tu trebuie sa suporti un sot care s-a purtat urit cu mama ta,nu o place ,nu te ajuta cu nimic (lasam la o parte pacatul cel mare) ...
Cred ca intr-un fel incep sa inteleg.Lucrurile sunt asa de complicate ca a devenit un fel de "fiecare cu a ma`sii".
S-ar putea ca tu sa negi si sa zici ca lucrurile nu sunt complicate deloc.Poate ai dreptate si nu am inteles eu/noi bine.
Dar eu cred ca soacra de data asta nu a fost decit picatura care a umplut paharul.Mai bine ai incepe sa pui lucrurile cap la cap si sa scoateti din viata voastra pe oricine altcineva "din afara".Abia dupa ce v-ati vazut voi 3 sa incepi sa iti reorganizezi viata/familia(implicindu-l si pe sot,neaparat) in paralel sa lucrati la relatia voastra pt. ca sincer,in ritmul asta eu nu vad niciun miracol la orizont.

Succes!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

multe intrebari, care tind sa o umileasca in primul rand si in al doilea sa rasuceasca cutitul in rana, sa-i arate cat de mult greseste si sa i se arate dezaprobarea. Nici un sfat altruist, de fapt nici nu mi aveti ce scrie, ca deja ati scris care e pozitia si pentru ca nu a fost ascultata.... o gheruiti pe zina.

Sper din tot sufletul sa primiti in viata acelasi tratament la greu si cand se va intampla .... sa va aduceti aminte de Zina. A... si daca considerati ca procedati corect acum... nu cred ca va supara ce sper eu, ca e de bine, nu?!!!

Noideea, eu sunt una din putinele de pe forum care nu se bucura la vederea singelui si nu sar la carotida. Imi aduc aminte ca de curind erai printre cele in care sa dadea cu noroi si am sarit de citeva ori sa imi exprim indignarea si sa iti iau apararea. Eu nu o gheruiesc pe Zina, ii pun niste intrebari care mie mi se par importante. Ce naiba de sfat sa ii dau, nu vezi ca nu cauta sfaturi? Eu in prostia mea incerc sa o ajut sa isi limpezeasca relatia cu sotul, fiindca in toata balmaseala asta miroase a lipsa de respect pe toate partile: a sotului fata de ea, a soacrei fata de ea, a ei fata de soacra si a lui fata de mama ei. Eu cred cu mintea mea proasta ca o revizuire a atitudinii le-ar face tuturor un mare bine.

Si mai cred ca Zina inca nu si-a vindecat rana lasata de infidelitatea sotului. E o rana adinca si e normal sa fie greu vindecabila. Stii cum se vindeca o rana? La aer. Trebuie aerisita, nu poti lasa un plasture la infinit pe ea. Eu cred ca Zina are un plasture mare pe suflet si mai mult, o platosa zdravana in fata lumii de frica sa nu mai fie ranita (de aceea poate fiecare vorba i se pare o sageata, de aceea poate are atitudinea asta care plesneste in stinga si in dreapta)

Referitor la ultima ta fraza. Draga mea, nu uita ca si tie ti s-au dat sfaturi si ti s-au pus intrebari care nu ti-au cazut usor. Ca tu singura ai inceput sa ripostezi. Ca intr-un final toate acele intrebari grele si incurajari in sens invers decit il doreai tu sa te scoata la liman din situatia in care te aflai. Da, nici pe tine nu te-a mingiiat lumea pe cap si din cite vad ti-a prins bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Zina....ma gandeam....poate ar fi bine sa va luati cateva zile de concediu si sa plecati doar voi 3 undeva...la munte, unde e liniste si sa stati si sa va bucurati de aer rece si curat si de ....voi.
Poate ar fi suficient si un we prelungit....

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Draga Adina Iulia, nu te mai lega de orice fraza scrisa, povestea era alta, m-am saturat sa se ajunga la discutii inutile neinteresante. Daca am scris pe langa subiect si alte detalii, am facut-o deoarece s-a ajuns la interpretari de tot felul, si am crezut ca pot explica pe scurt, cat se poate aici, situatia.
Dar unora le place sa "scotoceasca" prin orice si sa-si dea cu parerea, ca sa para mai interesanti probabil...
Zina

Nu te supara, dar toti ne dam cu parerea aici pe baza a ce ai scris tu, cat de interesanti parem e mai putin important. Nu vad ce te-a deranjat atat de tare ce am scris eu, mie mi se pare neacceptabil sa-i ceri sotului tau sa-ti accepte mama in casa 24/24, neconditionat, sub scuza ca ai nevoie de ajutor, iar in schimb mama lui sa o obligi sa vina sa-si vada nepotul (ca pentru asta vine, nu? sa-si vada nepotul) doar cand sunteti si voi acasa. totusi mama ta este tolerata absolut de catre sotul tau in aceeasi casa, in conditiile in care nici ei nu se suporta reciproc.

Daca tu crezi ca asta este o rezolvare a situatiei - mama ta sa ramana cu voi si mama lui sa nu aiba dreptul sa vina decat cand esti tu prezenta - pai eu in locul sotului tau n-as accepta nicicum. Ori ai acelasi tratament pentru amandoua, ori fata de niciuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

cristoiu, nu acele postari rautacioase m-au ajutat pe mine. Pe mine m-au ajutat acele postari care mi-au explicat fara sa ma loveasca peste fata, cum sta treaba. M-au ajutat acele postari care au tinut cont de firea mea si au adaptat limbajul la ceva acceptabil.

Nu m-au ajutat sub nici o forma postari in care mi se spunea ca e vina mea, sau ca nu sunt o mama buna, sau ca stand imi abuzez copilul. M-au ajutat in schimb postari in care mi s-a spus nu renunta, postari in care am fost incurajata, postari are cu blandete si muuuuuuuuuuulta diplomatie au relevat ceea ce era adevarat, fara sa se ridice piatra. Pentru alea am ramas pe forum. Stiam si eu foarte clar ce am de facut. Numai ca nu puteam, din diverse motive.

Nu vreau sa fiu avocatul neplatit pentru zina, dar eu cred ca a mentionat de faza cu inselatul, in sensul ca a trecut odata peste toata mandria ei si s-a umilit si de data asta nu mai este dispusa sa treaca cu vederea, ca si cum el ar fi dator sa lase el si sa treaca peste chiar daca il doare, intr-o chestie definitorie.

Cristoiu, poate eu gresesc, dar nu cred ca rascolind in durerile unui om, doar ca le-a mentionat, reusesti sa repari ceva in casnicia ei. Nu intotdeauna a vorbi despre un lucru peste care in mod nenatural treci, este o solutie buna.

Eu intuiesc ca zina asteapta de la sotul ei un feedback pozitiv, nu neaparat sfaturi, ci confirmarea ca are dreptate ca modul cum procedeaza este cel bun pentru casnicia ei.

Adevarul e ca daca ea cedeaza in fata soacreai, daca soacra se incadreaza in tiparul ala de atotsubminatoare a casniciei norei ei, nu are decat de pierdut si in final ajunge la divort.

Daca ea impune limita, atunci poate sa mai salveze ceva. Totul depinde de sot. Daca el da dovada de solidaritate cu sotia, mai au o sansa. Zina asta vrea, sa vada ca sotul ei merge pe aceeasi linie cu ea. pentru ca universul zinei se invarte in jurul zinei nu in jurul sotului.

Adina iulia si eu as fi la fel de indignata ca tine, daca ambele soacre ar fi ok. Nu stiu cum e soacra ta, dar sincer nu cred ca ai idee cum poate sa fie una care nu te vrea. Nu ai ce respecta la ea. Si cand iti omoara casnicia.... scuze, e de batut, nu de respectat.

Intr-o lume ideala, soacra este o femeie fata de care tre sa pastrezi macar aparenta unui bun simt si a unei intelegeri, dar cand iti influenteaza negativ viata si te pune in ipostaza de a risca sa ramai sa-ti cresti copilul singura, in loc sa te ajute, crede-ma ca e de indepartat din viata ta, cu sau fata fiu.... pentru ca astfel de femei nu au liniste pana nu te vad perpelindu-te.

Daca soacra-mea ar fi venit in lipsa mea, sfidandu-ma, as interpreta ca ea ma neaga ca nevasta si mama a copiilor mei si as avea tendinta sa-mi doresc sa dau cu ea de pamant, nu s-o respect. Si sa vina cineva sa-mi spuna ca tre sa plec capul in fata ei.... de dragul lui?

Dar el cum imi raspunde. Tinand cu ma-sa, razbunandu-se pe mine si dand-o pe mama afara , mama care ma ajuta si pune osul sa-mi fie bine? Pai merita el sa nu-l iau de pantalon si sa-l dau afara pe usa. Pai el tine cu mine sau cu dusmanul casniciei mele? In cazul in care tine cu dusmanul casnciiei mele, insemna ca e dusmanul casniciei. Punct.

Il doare pe sotul zinei? Si pe zina nu o doare ca el are o mama asa..... care le creaza probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Cristoiu, "(de aceea poate fiecare vorba i se pare o sageata, de aceea poate are atitudinea asta care plesneste in stinga si in dreapta)"- te rog explica-mi despre ce atitudine e vorba aici, din partea mea? Unde "plesneste-n" stanga si dreapta? Ca nu sunt de-acord cu majoritatea celor ce-au scris aici, asta inseamna? Daca nu vroiam sfaturi, cum sustii tu (si nu ai de unde sa stii ce vreau eu), nu postam aici nimic. Si daca nu ai nici un sfat, nu trebuia sa raspunzi. "Ce naiba de sfat sa ii dau...", asta ai spus, nu fi nervoasa draga mea, nu caut raspunsuri/sfaturi de la cei care au o asa atitudine.

Alex-andra, da ar fi bine, dar acum este exclus, nu putem pleca, serviciul asta...
Si-n weekend iarasi nu e bine, cateodata lucram si atunci. Deocamdata stam acasa, sper sa mergem si noi cat mai curand undeva, ca de 2 ani si jumatate nu am mai plecat niciunde, nici macar in weekend.

Adina Iulia, tocmai ca am scris multe aici si poate nu trebuia, dar vad ca s-a inteles pe dos, ma rog fiecare priveste cum vrea el situatia. Dar m-am saturat sa tot explic de ce i-am cerut soacrei sa vina cand suntem si noi acasa. Daca se intelege bine, daca nu, mai bine pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Hannen .

Zina

Mergi la inceput