Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Blackgirl0, daca pe tine nu te mai intereseaza ce se mai intampla in familia zinei , de ce mai deschizi acest topic? nu te obliga nimeni....poate doar dorinta de a mai arunca niste rautati.

Nu va inteleg, fetelor, de ce sunteti atat de pline de rautate gratuita.

Acest subforum parca era pentru persoanele cu probleme care-si varsa oful, printre altele, nu-ni aduc aminte sa si fost pentru a pune sare pe rana.

Pe mine ma intereseaza ce mai face zina si cum reuseste sa-si rezolve problemele.

Zina, apropos, copilul vostru cum trece prin aceasta criza a voastra? Cum o suporta? A fost afectat, sau nu o realizeaza?

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

P.S.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta in fata unor persoane care au nevoie de orice ajutor, chiar si virtual.

.....

Ce ne mai place sa vorbim vorbe......Teoria e fantastica, pacat ca practica ne omoara.

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

desiree2000 e bine ca ai scris si mi-ai intarit si mie speranta si Zinei ca se poate si altfel.

Zina poate sa lucreze la atitudinea sotului si cred ca multe s-ar rezolva de aici, daca si el este dispus sa inteleaga, daca nu, cred ca stie si ea ca sunt si alte optiuni, dar astea nu sunt luate asa in pripa si fara lupta serioasa pentru casnicia ei. O casnicie nu se arunca la cos asa usor si de fapt asta incearca ZINA: sa-si pastreze integritatea in fata soacrei, si eu o salut pentru asta si sa gaseasca o solutie care sa o scoata din criza familiala in care se afla.

Simt multa suparare ZINA. Incearca sa fi blanda si rabdatoare cu sotul tau, sa incerci sa ajungi la inima lui si poate vei reusi sa ajungeti la o intelegere amiabila. Daca el nu cedeaza nu incerca sa-l intorci impotriva mamei lui, ca-l vei rupe in doua, incearca doar sa ii spui cum stau lucrurile si sa-i spui ca daca mama lui va face rau, el va face si mai mult rau daca te forteaza sa accepti ce nu poti accepta. Cere-i sa accepte ca tu si cu maica-sa sunteti atat de diferite si ca din pozitia ta tu o percepi pe ea ca fiind cel mai mare dusman al casniciei tale si cat timp casnicia ta e amenintata de ea, tu nu ai cum sa te apropii de ea sau sa o accepti.

Incearca o discutie fara patima. Dar incearca sa vorbesti cu el, nu sa te certi cu el. El, de asemenea, e suparat si poate nu vrea din prima sa stati de vorba, dar poate daca vrea o sa spuna lucruri care te ranesc rau de tot. daca vrei un rezultat, incearca sa treci peste acest aspect. sau nu, nu stiu, tu sti cum e mai bine si ce temperament are el.

la mine era altfel. Cand ma certam, foarte foarte rar s-a intamplat, de vreo trei ori, cu soacra-mea el nu se baga. Odata s-a bagat si l-am facut cu ou si cu otet amandoua si si-a jurat ca nu se mai baga la mijloc. Da eu cu soacra-mea eu ma certam, eu ma impacam si locuiam in aceiasi casa si el nu intreba, nu facea tabere.

Pe fata soacra-mea nu a avut curaj si nici castig pe acest considerent, dar a reusit sa-mi submineze casnicia pe la spate, ea cu sora-sa, sa il joace pe fraier pe la spatele meu, pe tacute si nu pot decat sa-i multumesc ca m-a scapat de calvar si bine a facut ca a castigat, ca nu eram unul pentru altul.

L-a atras pe sotul meu sa nu ne mutam cu chirie, a avut grja si a cucerit dragostea nepoatei si cand a fost cazul a dat lovitura de gratie.... si a gasit terenul slab si a castigat facand presiuni mereu pe la spatele meu. Eu simteam si banuiam, ca vedeam cuvintele ei in gura sotului meu, ca stau ca o doamna in casa ei, ca imi urc fundul ca o doamna in masina barbatului meu, ca fata mea e prea rasfatata, ca o bibilesc prea mult pe fata, ca ar trebui sa nu o mai las asa libera si sa umble cu toate alea, si multe, multe.

Zina, nu te apropia de scorpie ca nu va avea liniste pana nu te va vedea despartita. Si tinand cont de faptul ca el pleaca urechea si se lasa influentat.... nu stiu ce sanse ai daca nu-ti intaresti familia cu dragoste. Ea va lucra mereu sa va slabeasca.
Ca atata poate. E foarte usor sa faca rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Citat:
De fapt... de ce nu se inchide subiectul???

Mai intereseaza pe cineva cum este la Zina in familie, ca pe mine, zau ca nu...

Dar tu cu ce drept ceri inchiderea unui subiect ce nu l-ai deschis?
Daca nu te intereseaza retragete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Am tot urmarit subiectul si acum dupa mesajul lui noideea ma tot intreb (si poate imi raspunde zina) de ce se tot face referire la soacra.
Nu cred ca problema e soacra, sau totul se intampla "din cauza soacrei" de fapt problemele sunt ale tale si ale sotului si faza cu plecatul sotului la soacra ti-a pus capac. Nu trebuie sa mai dai vina pe soacra pentru nemultumirile tale, nemultumirile voastre.

Renunta la asteptarile pe care le ai legate de soacra (nu vine , nu-ti da nimic nu trebuie sa te deranjeze , iti da ceva sau te ajuta cu ceva =foarte bine o face pentru copilul ei), pastreaza cu ea o relatie distanta dar bazata pe respect (nu trebuie sa-ti ceri scuze dar de acum incolo nu o jigni si nu o vorbi de rau de fata cu sotul, te jigneste nu-i raspunde si las-o sa vorbeasca) si in timp o sa uitati de aceste incidente. De fapt incearca sa ierti si sa uiti (ai reusit asta si cu sotul). Ca o paranteza: pe mine nu m-ar fi deranjat daca bunicii veneau in lipsa mea -vedeam totul ca pe o verificare a bonei. Si daca in programul lor atunci incapea o ora de vizita la nepot nu as fi avut nimic de obiectat ca doar nu trebuie sa astepte dupa mine ca sa-si vada nepotelul. Oricum asta ar fi reactia mea dar nu inseamna ca trebuie sa faci la fel fiecare are regulile lui.
Faptul ca pe noidee a "lucrat-o" soacra nu este obligatoriu sa ti se intample si tie.

Ai zis ca tu si sotul incercati acum sa faceti sa mearga relatia voastra. Foarte bine si va felicit pentru asta deoarece asa este normal sa incerci sa salvezi ce ai. Nu trebuie sa regreti peste ani ca nu ai incercat.
Eu iti spun ca un om se poate schimba, sau macar controla daca vrea si asta daca simte ca are pentru ce.
Cum ziceau unele fete pe aici ca barbatii lor le ajuta la toate : nu cred ca exista barbat care sa fie multumit de fapul ca sotia il pune sa calce rufe , sa spele vase, sa dea cu mopul dar face toate astea pentru ca realizeaza ca trebuie sa le faca pentru familia lui.
Dar daca il pui sa faca toate astea in nici un caz nu-i lua "plimbarile cu motorul" (asta in cazul sotului tau) pentru ca o sa-l pierzi definitiv.

Pentru fetele care o acuza pe zina ca nu asculta de sfaturile lor:
anumitor persoane le este mult mai usor sa-si puna ordine in ganduri atunci cand scriu deci este un exercitiu foarte bun pentru zina (poate ii va salva casnicia) dar ea este cea care hotaraste ce va face.
Pentru zina:
in momentul in care te expui "in public" cu astfel de probleme trebuie sa fii dispus sa-ti incasezi si acuzatii pe care nu cred ca trebuie sa le ignori deoarece unele dintre ele pot fi similare acuzatiilor pe care ti le aduc soacra sau sotul asa ca eu pe astea le-as citi de doua ori.

Pentru cuplurile aflate in impas eu as recomanda metoda scrisorilor : un schimb de doua scrisori una cu toate aspectele negative si una cu toate aspectele pozitive. Dar pentru asta trebuie sa fii "open mind" ca altfel poti sa inrautatesti lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Chiar daca s-au intamplat multe, pe cat a fost posibil, am incercat ca baietelul nostru sa nu fie afectat emotional. Este un copil destept, percepe imediat starea care o ai, de ex.atunci cand face cate o prostioara, iar eu ii atrag atentia, vine si ma intreaba daca sunt suparata, cand vede ca eu rad, ma intreaba "mama esti fericita?", si-l vad cum este si el fericit imediat. Pot spune ca nu am lasat ca lucrurile sa ajunga in acel punct din care nu te mai poti intoarce. Cel mai important este ca, baietelul nostru este fericit, stie ca are o mamica si-un tatic care-l iubesc la nebunie, iar de la o vreme ii vede pe amandoi calmi.
Sotul incearca si el acum sa fie mai mult langa copil, se joaca cu el, ii acorda atentia de care vorbeam in postarile anterioare. S-au apropiat unul de celalalt fantastic de mult in ultima vreme. Ce-ti mai trebuie cand iti vezi copilul ca vine la tine (asta s-a intamplat aseara) si-ti spune "mami te iubesc", dupa care "tati te iubesc" si la urma a mers si la mama mea sa-i spuna ca o iubeste.
Dar in acelasi timp stiu, ca daca se deschide subiectul "soacra", sotul este foarte sensibil si de-aici pana la cearta este doar un pas mic, de aceea ma abtin. Soacra nu a mai venit deloc de-atunci (cu toate ca eu m-am exprimat clar ca poate veni oricand la nepotul ei, dar cand suntem si noi acasa), a incercat sa faca din tot ce i-am spus o mare minciuna, a rastalmacit totul, face pe victima intr-un cuvant. Dar nu-mi pasa, si sa-mi cer eu iertare? Niciodata!!! Nu am pentru ce. Daca doreste sa-si vada nepotelul atunci nu are decat sa vina, dar sa nu o mai faca pe la spatele meu. Are un stil extraordinar, fata de sotul meu intotdeauna s-a matait, a plans, a incercat sa-l manipuleze tot timpul. Si stiu ca a avut rezultat, din pacate. A incercat sotul inainte de sarbatori sa-mi spuna ca eu va trebui sa-mi cer iertare de la mama lui, dar i-am explicat clar ca nu am sa o fac, pentru ca nu simt sa o fac. Stiu ca-l doare, dar asta este. Asa ca, fiecare cu viata lui...

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

ma bucur ca lucrurile merg spre bine in familia voastra si va doresc sa fie si mai bine.
In timp eu zic ca se vor aranja treburile cu soacra.
Ai putea sa o inviti pe la voi, asta nu inseamna ca-ti ceri iertare -asta cand vrei sa-i faci o surpriza placuta sotului sau sa-l rasplatesti pentru ceva. Crezi ca el nu ar vrea sa-si vada copilul ducandu-se la mama lui (soacra ta) sa-i spuna ca o iubeste.
In acelasi timp cred ca asa cum tu l-ai iertat pe el si el iti poate ierta acest "capriciu" si sa inteleaga ca trebuie sa mai treaca timp...
Fii diplomata si nu-i cere sotului tau sa renunte la dragostea lui pentru mama. Tu ai accepta o persoana care iti cere asta?
Dar eu tot nu pot sa inteleg de ce nu poate sa vina soacra in lipsa ta? Dar cum am zis fiecare cu regulile lui.
Oare daca soacra mea e din alt oras cand vine pe la noi si eu plec la munca ar trebui sa o scot din casa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

zina - eu cred ca esti o sotie buna. daca nu ai fi fost nu ai fi putut trece peste atatea lucruri grave din partea sotului. nici nu ma mir ca ai uneori iesiri nervoase pe forum - pentru ca undeva trebuie sa te descarci si tu, si uite asa eviti sa te descarci acasa. nu pot sa imi imaginez cate s-au strans in sufletul tau.

voi ca familie trebuie sa va stabiliti un mod in care sa functionati bine, nici tu nu poti sa lasi totul de la tine doar ca sa eviti o despartire, nici sotul tau nu poate avea numai privilegii si sa faca tantrumuri din astea ca un copil de 2 ani, gen plecat de acasa ca m-am suparat pe tine ca asa a zis mama.

cel mai rau lucru in situatia in care ceva nu merge bine e sa astepti sa se indrepte lucrurile de la sine. asta nu se intampla cam niciodata, dimpotriva incep sa mearga mai rau.

trebuie sa ai pretentia de la el sa fie adult si sa se comporte ca atare, sa puteti discuta ca doi adulti normali, sa colaborati acasa ca doi oameni in toata firea care vor sa fie impreuna.

cum faceti asta depinde doar de voi, fiecare familie functioneaza in felul ei si dupa reguli proprii.

dar trebuie sa faceti ceva

nu asteptati sa vina lucrurile de la sine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Am citit si-am tot citit si ma tot minunez de natura feminina! Solidaritate zero! Sunteti cateva care aveti ce spune si o spuneti bine, de ex. noideea, dar restul posteaza doar din plictiseala si spirit de cearta.
S-a discutat foarte mult despre faptul ca ce face sau nu face sotul Zinei incasa. Chiar nu conteaza , sa stiti!! Sotul meu face de toate: de cand s-a nascut Alex ii face laptele intotdeauna cand este acasa; cand eu o plimbam el aspira si facea curatenie, si face cumparaturile si spala vasele si la ce-mi folosesc toate astea!? Ca nu sunt schiloada si le pot face toate si singura! AS prefera sa-mi tina partea cand soacra/socrul imi scot ochii cat munceste el in casa si ma tine acasa sa-mi cresc fata! Le-am pus centrala termica, termopane, le-am platit toate operatiile si ei nu recunosc ca banii astia au venit din familia noastra, ci sunt banii fiului lor, chistigati de el, ca doar eu stau acasa, eu nu castig bani!
As prefera sa repare usa de la intrare, sa schimbam mobila de bucatarie,n-am mai fost in concediu de nu stiu cand; sunt destule lucruri care ar trebui facute. Si socrii mei vin rar la noi acasa, anul trecut au fost 1data, dar il suna tot timpul pe mobil si-l instruiesc!
Singurele discutii pe care le avem sunt din cauza familiei lui, dar este un tata foarte bun! Se joaca cu Alexandra, ii canta, o plimba, o invata tot felul.
Cum spunea una dintre voi: nu-i asa de usor sa arunci la gunoi o casnicie.
PS. Cu riscul de a le supara: fetelor care traiti in alte tari, atunci cand ne sfatuiti sa divortam sa nu uitati ca asistenta sociala in Romania este cvasiinexistenta!
O prietena de-a mea, locuieste in Olanda, a divortat si a ramas cu 2copii minori. IN 4luni avea casa, serviciu si o gramada de facilitati ca parinte unic. In orasul meu chiria la un apartament 2camere=salariul meu (cand lucram).
Pa!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Gabitza2005, nu am mai vrut ca soacra sa vina in lipsa mea, deoarece i-a spus sotului ca altfel ea nu mai poate, ca nu se simte bine primita in casa mea (a gasit motive inchipuite credeti-ma). Venea pe ascuns, si asta a tinut cam un an, i s-a explicat frumos ca nu face bine ceea ce face, ca nimeni nu are nimic cu ea, dar nu a inteles si a continuat cu acest comportament. A vrut sa-mi arate ca ea face numai cum doreste ea, chiar si la mine in casa. Stia ca nu-mi place, dar nu a tinut cont de acest lucru. La fel facea si cumnata mea, de fapt veneau impreuna (atunci cand era si cumnata in oras), si cand stiau ca trebuie sa apar acasa, o zbugheau de-a dreptul. Asta imi spunea bona mea. Bona care le-a spus ca " de ce nu veniti cand sunt si parintii acasa?", raspunsul era "ca nu ne simtim bine primite aici". Doreau probabil un covor rosu la usa, pupaceli tot timpul undeva, sa le aprobi in totul si toate, adica sa fii fals, ceea ce eu nu pot.

Mergi la inceput