Din cauza soacrei...
Raspunsuri - Pagina 23
cecilialia spune:
Draga Zina
Imi pare sincer rau ca trebuie sa treci prin situatia asta, postarile rauvoitoare......ignorale, vreau sa te intreb altceva, ai scris ca baietelul tau se culca in jur de 11 sau chiar mai tarziu, am avut si eu problema asta cu fetita mea si a fost groaznic, eu trebuia sa plec la serviciu a doua zi.....foarte greu, dar am rezolvat situatia relativ simplu in cateva zile, o trezeam dimineata la ora 8, chiar daca dormea profund, nu este prea ok dar nici ora 11 pentru un copil mic nu este o ora rezonabila, la 8 trezirea, la pranz la 12,30 ora de somn si seara adoarme la cel tarziu 9.
Vorbeste cu mama ta poate reuseste sa-i schimbe programul, presupun ca se trezeste destul de tarziu dimineata nu? in 3 zile va reusii.
multa bafta si restul problemelor.....fa cum crezi tu ca este mai bine, am citit postarile tale si in cea mai mare parte ai dreptate.
mult succes
Claudi@ spune:
kmy79, nu citisem ultimile 2 pagini cand am scris, intre timp am citit tot si am revenit. Am ramas la ceiasi concluzie. Eu presupun ca voi chiar nu vreti sa vedeti ca exista si barbati ca sotul Zinei. Cred si eu ca e inversunata, pt ca nu poate descrie chiar tot. Iti dai seama prin ce trece doar daca ai trecut si tu prin asa ceva sau cunosti familii in situatia asta, cred.
Nu-mi dau cu parerea aiurea, dar mai citeste si tu printre randuri.
Va aruncati pe ea doar pt ca a spus ca sta mama ei acolo. Vai eroinelor ce sunteti, cele care ati reusit singure fara pic de ajutor, dar copii au fost la cresa sau la gradinita.Asta se cheama, "am reusit fara ajutorul nimanui". Aruncati cu vorbe in toate cele mai au putin ajutor.
Normal ca e inversunata si ataca, pt ca se simte atacata si neinteleasa.
Nu o cunosc personal, dar cunosc situatia. Tata o nenorocea pe mama din bataie (nu e cazul aici, sper din tot sufletul) si la sfarsit tot ea era acuzata de vecini si neamuri ca la agresat verbal pe tata.
Citat: |
stii de ce te-am scos si pe tine si pe zina din sarite? pentru ca eu cred ca barbatii vostri au ajuns asa cum au ajuns din cauza voastra, pentru ca din ceea ce ati relatat amandoua, reiese clar cicaleala permanenta, dusa la extrem. consider ca intr-un cuplu trebuie sa existe respect , intelegere, ascultare, iertatre, de ambele parti, dar daca el nu mai are timp sa vorbeasca din cauza vorbelor tale, va incepe sa strige ca sa te domine, sau pur si simplu va pleca de acasa. bineinteles ca voi nu vedeti asa situatia, voi credeti ca ati facut absolutul totul pentru comfortul lor , care sunt niste nerecunoscatori, numai ca din afara se percepe altfel, iar eu am tras aceste concluzii din relatarile voastre, nu sunt simple presupuneri. |
Si aici ii dai dreptate a_lintei? Din cauza Zinei a ajuns sotul ei asa? Nu din cauza mamicii, care asa la educat si care si acum il tine sub papuc?
Zina spune:
Kmy79, "Nu va mai dati cu parerea aiurea! Zinei i s-au dat sfaturi, pe care le-a cerut, in urma informatiilor pe care le-a expus. Cu putine exceptii insa, ea a atacat persoana si nu ceea ce s-a postat...", vorbesti aiureli, in primul rand nu am cerut un anume sfat cum sustii tu, in al doilea rand sa-mi spui clar ce persoana am atacat eu???(si nu postarile primite, pline de venin). Nu-ti raspund la intrebare, nu esti persoana care va intelege ceea ce voi scrie, asa ca o las balta din punctul asta de vedere (adica cu tine).
A_alinta, stii cum te vad eu pe tine? Exact ca si emoticonul care l-ai plasat dupa ce-ai spus ca te recunoastem dupa izul de scandal pe care il posezi (nici nu stii cata dreptate ai aici). Adica: ranjind efectiv, aratandu-ti rautatea pe care incerci sa ti-o maschezi.
Cecilialia, da, asa este, baietelul meu adoarme tarziu, voi incerca sa-i schimb programul, stiu ca este din cauza dormitului tarziu la pranz. Seara nu mai are somn.
Noideea, nu mai are rost sa spun ca ai dreptate, voi fi acuzata ca tin partea anumitor persoane.
Claudi@, si eu ma intrebam, oare poate fi si altfel? Binenteles ca da, o stiu, le invidiez pe fetele care-mi spun cum sotii lor fac de toate cot la cot cu ele. Parca nu-mi vine sa cred. Eu si sotul incercam acum sa ne fie bine, eu tot ce sper este ca situatia apasatoare, stresanta sa nu se mai simta in casa, ca sotul sa-si stabileasca prioritatile.
Of, trebuie sa inchid.
Zina
buli spune:
citat din mesajul lui Zina Claudi@, si eu ma intrebam, oare poate fi si altfel? Binenteles ca da, o stiu, le invidiez pe fetele care-mi spun cum sotii lor fac de toate cot la cot cu ele. Parca nu-mi vine sa cred. Zina |
ba da.
se poate.
exista.
si asa e normal.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
n/a spune:
Zina, pe cuvant ca asa e normal si daca sotul tau ar intelege ati fi extrem de fericiti impreuna. Se creaza o conexiune extraordinara intre doua persoane care fac atceeasi treaba in casa lor, care se ajuta, care se completeaza, care formeaza o echipa. Dispar reprosurile, senzatia de inechitate cand unul sta si celalalt munceste pe branci si tot ala care a stat face figuri.
Merg de ceva vreme in sanul unei familii in care ea merge la servici si el sta acasa ca si-a dat demisia si incearca ceva pe cont propriu. In noaptea in care am avut prima infatisare la tribunal am dormit la ei si se facuse ....dezordine. Seara, in ziua aia , dupa ce mi-am luat fata, am mers acasa si am dormit dupa masa cu fata mea. Seara m-am intors la ei sa nu ma cuprinda gandurile acasa si cand am ajuns, ea tocmai ajunsese acasa, iar el fcause luna in casa si calca rufe.
Si am intrebat cine a facut curat, ca parca ceva nu facea legaturile calumea. ca era de-a dreptul luna. Facuse el. Mi-e mi-a cazut falca, obrazul si dupa m-am asezat pe un scaun ca am remarcat ca el calca si am ramas uitandu-ma luuuuuuung la ei. Ei doi sunt un cuplu extrem de fericit. Nu debordeaza, dar au in spate 10 ani cu bune si cu rele si sunt un exemplu pentru mine, dar pana atunci nu remarcasem nici cand dadea cu mopul prin casa, nici cand ea imi zicea de el ca se duce sa ia fetele de la gradi, ca au doua fete.
Si am realizat ce proasta alegere am facut si eu cand mi-am ales barbatul. Habar nu aveam ca asa ceva exista. Ca suntem indoctrinate sa credem ca femeie e femeie si barbatul are toate scuzele doar sa fie cum e , i se gasesc scuze si e pupat in fund si cand insala barbatul, ca si cum noi femeile tre sa inghitim la nesfarsit toate tampeniile proastei educatii.
Sunt femei care asa au fost si ele educate si nu ai ce sa le ceri.... isi educa baietii tot in spiritul de printisor, dupa ureche, fara sa realizeze ca are datoria sa educe un viitor membru al societatii care nu tre sa o vicieze printr-o casnicie prost sustinuta. Ca asa cred ca este normal. Sunt si femei care habar nu au sa tina o casa, ca nici parintii lor nu sunt capabili, sau femei care nu stiu sa se comporte si ce sa caute la un barbat, ce sa ceara si cum sa impuna, ce sa ofere si cat sa inghita, care sunt limitele si ce e bine intr-o casnciie si de asta se ajunge la ce se ajunge.
Cel mai greu la o casnicie care scartaie este sa schimbi mentalitatile care au dus la vicierea casniciei. Si de multe ori stai si te intrebi care e cea mai buna abordare, ce se potriveste pentru tipul unora de temperament. Unul poate mai mult, altul mai putin, unul e gata sa ofere mai mult altul mai putin, depinde cat e de maleabil, cat e de implicat fiecare in felul sau. Cat poate tolera, ce posibilitate are sa accepte, ce conditii duc la compromis, daca e necesar, daca e cazul ca se ajunga la compromis. Se pune in balanta si ce ai de castigat daca lasi de la tine, daca nu cumva compromisul mai rau face, mai sunt si diferite sentimente.
Nu e asa usor. Hai vin pe forum si ma dau cu parerea si gata daca nu face ca mie si daca riposteaza ca simte lipsa de solidaritate,... gata aruncam cu pietre. Pana la ura e viata ei si nimeni nu are dreptul sa se bage si sa judece. Ea poate sa tina cont sau, sa selecteze ce-i convine, ce o ajuta, ce merge, ce poate.
Nu toate suntem inzestrate cu un instinct apaste si nu toate avem parte de oameni de buna credinta si credeti-ka cand va zic, voua astora care nu aveti cum sa intelegeti, ca pana nu te lovestis a simti cum e pe propria piele nu ai cum sa intelegi. Eu am trecut prin toata gama de rele posibile intr-o casnicie si cred ca pot sa inteleg foarte multe
n/a spune:
am avut prietene care au ras de mine si au zis ca-s eu proasta, ca-s eu cu gura mare, ca-s eu asa si pe dincolo si de aia mi se intampla, pana le-a facut si pe ele barbata-meu in anumite feluri in fata, degeaba, pana si-a furat-o si o prietena de-a mea peste fata ca nu i-a placut iubitului cum i-a vorbit, pana a fost si alta parasita. Si toate astea erau asa sigure pe ele..... si-mi dadeau lectii si ma invinovateau, si au venit sa isi ceara iertare.
Am avut o prietena care imi toca intruna: "paraseste=l, ca daca te-a lovit o data o sa te loveasca mereu" N-a durat mult si si-a luat si ea bataie. Un an am stat pe capul ei sa-l paraseasca sis a nu faca ca mine, si ce mai plangea, si nu avea copii, si nu era maritata cu el si statea cu parintii si faceam asta in timp ce au nu eram capabila sa-l parasesc pe al meu.
E foarte greu. Sa te fereasca dumnezeu sa intri in situatii din astea. E complicata natura umana. Dar asta nu insemna ca ai dreptul sa judeci si sa fi aspru sis a vorbesti cu dispret despre oameni care au nenorocul sa traiasca asa.
Stiti de dureros este sa vina cineva sa va mai si acuze in astfel de momente, sa nu simta compasiune. E ca si cum ai avea o rana si in loc sa vina cineva sa te ajute sa o pansezi ca tu sangerezi, vine si pune degetul sa doara mai tare si iti zice cum meriti sa te doara.
Asta e cruzime si nu mai zic ce. Nimeni nu are dreptul sa fie rau cu ranile sufletesti ale cuiva. Si daca nu poate sa inteleaga, poate sa dea dovada de intelepciune si sa se abtina. Pentru ca nu poti obliga pe cineva sa faca ceva in care nu crede, care crede ca e gresit, care crede ca e in detrimentul lui. Omul nu poate fi ajutat decat daca il convingi ca e bine sa faca ceva, daca il facis a vina de la el, daca il ajuti sa se ajute singur. Ii poti arata optiunile si poti spera ca va alege calea cea buna pentru el. Este cel mai bun lucru posibil pe care il poti face. Restul e de prisos. Si Zina nu are nevoie de rautate acum, chiar daca unii cred ca o indatoreaza cu ceva daca se apuca si scrie pe forum pentru ea. Doar pentru ca se da un sfat nu insemna ca e si cel bun. Asta ramane la latitudinea zinei.
Eu sper sa nu ajunga in situatia divortului si foarte multe depind si de sotul ei, daca realizeaza ca atitudinea lui e una neprotrivita. Mie mi se rupe sufletul de astfel de cazuri, cand vad ca existenta unei familii atarna de figurile unuia dintre parinti. Mi se pare ridicol si stupid. Dar este o realitate foarte des intalnita. E crud sa afirm ca nu e o casnicie solida, dar asta e realitatea. La prima suflate a lupului casa lor cade.
nu stiu unde am auzit ca PUTEREA UNEI CASNICII SE AFLA IN SOLIDARITATEA MEMBRILOR SAI.
Daca sotul tau ZINA, ar intelege intelepciunea acestei sintagme ati putea deveni o familie strong.
Eu iti tin pumnii
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Claudi@ ... Va aruncati pe ea doar pt ca a spus ca sta mama ei acolo. Vai eroinelor ce sunteti, cele care ati reusit singure fara pic de ajutor, dar copii au fost la cresa sau la gradinita.Asta se cheama, "am reusit fara ajutorul nimanui". Aruncati cu vorbe in toate cele mai au putin ajutor. ... |
Ba sa stii ca nu toate suntem in aceeasi oala. Victoria are un an si 8 luni, sunt acasa cu ea si NU am avut ajutor de la nimeni! De 20 de luni sunt acasa cu ea, cel mai mult a stat cu sotul meu 4 ore fara mine, si atunci am fost eu la servici. Am fost fara Victoria langa mine vreo... sazic 12 ore, impreuna, din cand in cand, in 20 luni! Asa ca nu mai generaliza tu. Si eu nu dau cu pietre in cele ce aveti ajutor, dimpotriva, va invidiez... si invidiez faptul ca (,) copiii vostri au bunici. A mea fetita nu stie ce-s aia bunici... din pacate.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Claudi@ spune:
Nu v-am bagat pe toate in aceiasi oala, ci vorbeam de cele care una doua iti arunca, in fata ca ea nu a avut ajutor si uite ce bine s-a descurcat.
Nici eu nu am avut cine stie ce ajutor, a venit mama cand am nascut, dar nu ca sa ma ajute. Ea ar fi vrut saraca dar eu nu am lasat-o. De fapt de cate ori a venit mama, am avut mai multe griji(nu avem o relatie buna). Soacra-mea vrea sa ajute si nu o las eu, sunt capoasa si vreau sa-mi demonstrez ca pot. Dar daca nu aveam un sot cum il am( multumesc lui D-zeu) nu stiu ce ma faceam.
Daca as lucra sigur as aduce pe cineva, pe mama sau soacra, de fapt a fost soacra-mea cat am lucrat (nov si dec) dar doar pana venea sotul de la servici si dupa mergea la casa ei.
Deci inca o data. Daca as avea un sot ca al Zinei si as mai si lucra sigur as aduce-o pe mama sau de fapt cred ca as divorta daca nu s-ar schimba.
Victoria_mami spune:
Noideea, sa stii ca mai exista pe lume cupluri ca prietenii tai; sotul meu, de ex. in fiecare zi cand nu e la servici, el gateste, spala vase, de ex. ieri eu am iesit cu Victoria la cumparaturi (mai mult plimbare) si el a stat acasa sa curete cuptorul, ca eu am zis ca nu suport mirosul de la sprayul acela de curatat cuptorul. Nici nu i-am cerut macar sa il curete el, el s-a oferit. Apoi eu am gatit, el a spalat vase; eu stau cu Victoria la joaca sau la tv., el calca, eu bag la spalat, el baga la uscat si apoi impreuna le impachetam hainele, sau eu le impatur si el le pune in dulap... e drept ca nu intotdeauna, dar atunci cand e acasa, ma ajuta. Chiar daca uneori doar ca o tine pe Victoria ocupata in timp ce eu spal pe jos, de ex... Imi pare rau de alegerea pe care ai facut-o tu, dar nu e sfarsitul lumii, inca ai timp sa gasesti perechea potrivita.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
blackgirl0 spune:
De fapt... de ce nu se inchide subiectul???
Mai intereseaza pe cineva cum este la Zina in familie, ca pe mine, zau ca nu...