Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

De ce sa ignori anumite mesaje? De ce sa percepi ca se loveste cu rautate ?
Eu cred ca este parerea fiecaruia, ca este de bine ca este de rau, se poate invata din orice raspuns primit.
Mai ales pentru cine este implicat intr-o anumita situatie, odata ce a acceptat anumite lucruri, pe parcursul timpului i-a scazut sistemul de valori. De exemplu si 1508 a ales sa faca un copil chiar daca nu avea o relatie perfecta cu sotul si familia lui, dar este decizia ei si chiar daca se descurca singura ea si-ar fi dorit ca familia sa o aprecieze macar, daca nu chiar sa se implice.
Cu siguranta ca parerile diferite care se expun ajuta; altfel daca nu ne intereseaza, de ce am posta? doar ca cineva sa fie in asentimentul nostru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

1508, chiar am ramas masca!!!!

Nici nu mai pot sa scriu nimic, sunt prea socata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

asta cu "saritul la gat", am mai regasit-o si in alte subiecte de acelasi gen. nu o inteleg si pace.
plina de venin, da , asa am simtit-o eu pe zina, dupa replica data lui maru, care de altfel in replica ei, adevarat foarte diferita de ceea ce astepta zana sa auda, se exprima civilizat.
ce urmeaza insa? adevarata fata ne o aratam in situatii de criza.
asta e zina. ceea care ne face ipocrite si in toate felurile pe toate care i-am dat raspunsuri cu care ea nu e de acord.

am citit si din alte postari de ale ei. asa este , femeile pot fi foarte rele.
spui ca sotul te-a inselat pentru ca era nefericit, desi tu i-ai oferit absolut totul. altadata spui ca de fapt ti-a reprosat ca din cauza ta a calcat pe laturi, din cauza gurii tale si a faptului ca l-ai pus sub papuc. tu spui ca nu e asa, ca e un imatur si alte cuvinte "frumoase". nu stiu cum poti vorbi asa despre sotul tau pe care , culmea, mai sustii si ca il iubesti!
nu te judec , dar cand iti prezinti viata in public te poti astepta si la unii ca mine , scapati din gradina Domnului, care vad altfel.
nu vreau sa te pun la zid, chiar daca nu ma crezi, nu sunt atat de rea. vreau numai sa intelegi ca intr-o casnicie de 9 ani nu poate fi numai unul de vina. incearca sa vezi unde ai gresit si tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Am vazut ca s-a ajuns si a se "diseca" proverbul spus de mine, dar celelalte scrise aici de celelalte fete sunt in regula.... Unde este corectitudinea??? Nici nu mai dau nume cine a facut asta, nu mai are importanta.

Si alta "colega" de-aici incepe sa caute "fluctuatiile" mele in ceea ce am scris. Nu vreau sa mai scriu inca o jumatate de ora explicand situatiile trecute, petrecute intre mine si sotul meu, deoarece sunt aproape sigura ca iarasi se vor face n-spe mii de interpretari, se va "cauta" printre randuri, si asta numai din rautate.

1508 chiar imi pare rau pentru cele intamplate la tine, nu stiu ce sa-ti spun, doar ca doare si e foarte greu. Acum nu pot da nici un sfat, tot ce pot spune e ca-ti doresc numai sanatate tie si fetitei tale si sa puteti trece peste tot raul, si ca sotul tau sa se intoarca cu sufletul la voi.

Situatia mea este putin mai buna, sotul a stat atunci plecat 2 zile, s-a reintors, si incercam sa facem sa ne fie bine la toti 3. Cat despre soacra, de atunci nu a mai dat nici un semn de viata, dar i-a transmis sotului ca nici eu nu mai am ce cauta la ea in casa, niciodata (lucru pe care eu nu i l-am dorit ei, adica i-am spus clar ca poate veni la noi oricand dar cand suntem acasa).
Pana sa-l am pe baietelul meu, eu am incercat de f.f.f. multe ori sa ma apropii de soacra mea, o sunam, o vizitam, ii spuneam ca-mi doresc sa ne apropiem mai mult, dar am simtit cum a pus un zid intre noi de la bun inceput si niciodata n-a facut un efort ca sa imbunatatim relatia. Ea a creat situatii false, de genul ca nu se simte bine primita la noi in casa, venitul pe furis la copilul meu, si multe altele. Barfele scoase in oras legate de mine, cum sufera fiul ei din cauza mea, dar ca el este totusi destept si stie "cum sa-si incalzeasca inima", si nici nu mai vreau sa-mi aduc aminte de celelalte. Pana cand nu am mai putut sa vad fatarnicia ei si i-am spus atunci la telefon ce am avut de spus. Multe, multe lucruri s-au intamplat, nu pot sa mi le aduc acum aminte pe toate, in fine, acum este mai bine asa.

Tot ce sper este ca sotul sa nu fie influentat de ea, stiu ca va incerca sa ne desparta. E greu, poate este o acalmie de moment si nu stiu ce ma asteapta.

Mergi la inceput

A_alinta spune ce cuvinte "frumoase" am mai spus despre sotul meu. Pentru ca tu nu esti de-acord cu mine este in regula situatia???? Dar ca eu nu sunt de-acord cu, de ex.cu ce spui tu, este neinregula??????? De unde pana unde acest rationament?
Incepi cu "aceasta este Zina", continui cu "nu te judec", devii ironica la un moment dat sau poate tu crezi ca glumesti, ma rog, sa stii ca ma lasi indiferenta la tot ce scrii, esti o femeie rautacioasa. Punct! Si nu din cauza ca "nu-mi canti in struna".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

1508 iti doresc multa putere sa reusesti sa-ti cresti fetita ,ca din ceea ce spui tu alt ajutor se pare ca nu vei avea... imi pare tare rau sa aud de astfel de situatii, totusi nu pot sa nu ma intreb de ce ai vrut sa mai faci un copil cu un om care ti-a aratat de la inceput de ce este capabil... .Insa mie nu mi se pare ca povestea ta seamana cu cea a Zinei, mai putin faptul ca amandoua nu va intelegeti cu soacra... in fine, nu vreau sa mai comentez , vroiam doar sa-ti urez multa sanatate atat tie cat si fetitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

nu este absolut nimic in neregula ca nu esti de acord cu mine.
in neregula e limbajul pe care il folosesti si atitudinea atunci cand nu esti de acord cu ceea ce spune interlocutorul tau.
nu iti inteleg rationamentul, se pare ca nici tu pe al meu.
( intre plina de venin si ipocrizie e o mare diferenta!!!)

n-am vrut sa fiu rea, dar se pare ca din afara asa se vede. la fel si eu din afara te vad asa cum tu nu te vezi.

am inteles mesajul meu si ma retrag, ca nu vreau sa fac rau, dar promite-mi ca incerci si tu, dupa ce numeri pana la 10, sa intelegi ceva si din mesajul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Am vazut ca s-a ajuns si a se "diseca" proverbul spus de mine, dar celelalte scrise aici de celelalte fete sunt in regula.... Unde este corectitudinea??? Nici nu mai dau nume cine a facut asta, nu mai are importanta.

Nici nu-i nevoie sa dai nume, eu doar am vrut sa-ti atrag atentia ca ne jignesti(cu zicala ta ) pe toate cele ce ti-am raspuns si poate nu ti-a convenit! Nu cred ca trebuie sa-ti reamintesc ca tu esti initiatoarea acestui subiect, un fel de gazda, si chiar nu-i frumos sa chemi lumea la o discutie si daca nu-ti place in ce parte merge incepi cu ironii mai mult sau mai putin directe !
In rest numai de bine ! si daca toata povestea asta este reala, eu iti doresc inca odata sa ai parte de o rezolvare rapida a acestui impas, rezolvare care sa vina bine tuturor: tie, sotului tau si cred ca in primul rand copilului vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy79 spune:

[ZINAb]"Cine nu e cu mine, e impotriva mea!"
Mai, mai...faptul ca am o alta opinie si ti-am cerut doar sa te explici, dat fiind ca ai unele postari care se contrazic...asta ma face oare mai putin "colega" decat tine, Zina, ca nu imi explic de ce ai scris colega cu ghilimele???.
Te rog sa ma ierti daca mi-am expus punctul de vedere, dar am facut-o incercand sa iti ofer o alta perspectiva a lucrurilor, fara sa te jignesc, doar dupa informatiile oferite de tine!
Din cate imi dau seama, tu vrei doar sa fii compatimita, nu vrei pareri, opinii, sfaturi care sa te ajute!
Zina, in conditiile in care ti s-a spus ca prezenta non-stop a mamei tale in casa dauneaza relatiei voastre de cuplu, de catre mai multe "colege", poate ca ar trebui sa iti dea de gandit lucrul asta...
Daca tot ai bona pana seara cand vii tu, de ce nu faci un efort si sa incercati tu si sotul sa dormiti cu copilul iar mama sa plece la casa ei? Asta v-ar apropia, intelegi? Sau e mai important somnul tau de noapte, confortul, decat sa-ti faci relatia de cuplu sa mearga?
Eu cred cu tarie ca mamele( sa nu spun soacrele) trebuie sa stea la casa lor, iar voi si copilul singuri!
Numai bine!

1508[/b]
Situatia ta nu prea seamana cu a Zinei, nici pe departe, cred ca e doar "spiritul de fronda" care te anima...

Mergi la inceput

Petra, tu chiar crezi ca as fi avut nervi sa inventez aceasta situatie, si mai ales sa continui discutiile cu voi? Nu stiu cum gandesti tu, de-ai ajuns la o asemenea idee, ca poate nu e real ce-am scris. Crede-ma nu sunt persoana care sa se tina de astfel de jocuri aiurite.
Si daca veni vorba, iti amintesc ca am primit jigniri multe pe-aici, fara rost, si ti-am mai spus, fiecare interpreteaza cum vrea el acele zicale. Daca te-ai simtit jignita, asta este, dar nu vorbi in numele altora.
Si "musafirii" care vin la gazda ar trebui sa indeplineasca aceeasi conditie ca si "gazda". Asta este regula. Adica, sa se poarte frumos, nu sa "intre-n casa" cu atitudinea cu care s-au prezentat multe aici, inclusiv tu.
Multumesc oricum ca ai participat la acest subiect.

Mergi la inceput