Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Petra, tu chiar crezi ca as fi avut nervi sa inventez aceasta situatie, si mai ales sa continui discutiile cu voi? Nu stiu cum gandesti tu, de-ai ajuns la o asemenea idee, ca poate nu e real ce-am scris. Crede-ma nu sunt persoana care sa se tina de astfel de jocuri aiurite.
Si daca veni vorba, iti amintesc ca am primit jigniri multe pe-aici, fara rost, si ti-am mai spus, fiecare interpreteaza cum vrea el acele zicale. Daca te-ai simtit jignita, asta este, dar nu vorbi in numele altora.
Si "musafirii" care vin la gazda ar trebui sa indeplineasca aceeasi conditie ca si "gazda". Asta este regula. Adica, sa se poarte frumos, nu sa "intre-n casa" cu atitudinea cu care s-au prezentat multe aici, inclusiv tu.
Multumesc oricum ca ai participat la acest subiect.

Ei...de acum,subiectul este deschis celor ce vor a o mingiia pe Zina pe crestet!

Da,chiar asa,din atitea pagini care s-au scris aici,tu ai tras vreo concluzie?Ai incercat sa procedezi ca atare?Asa ...de curiozitate!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Zina..scuze ca am inteles ca-s 3 ani in loc de 1 an jumate...din cauza de "lata de oboseala".

Cand am zis ca "as face explozie dupa o saptamana"..m-am pus in papucii sotului tau. Ceea ce faci tu (inviti in casa constant de un an jumate o persoana pe care sotul tau nu o inghite, asa cum ai marturisit)..este lipsa de respect fata de el,bataie de joc.etc. Eu sa fiu in locul lui asa as interpreta. In consecinta..as exploda dupa o saptamana.

AdinaF foarte frumos ce se intampla la voi..dar daca sotul tau nu ar suporta-o pe mama ta...nu cred ca ar mai astepta-o asa bucuros la aeroport....zina asa a zis..ca sotu' n-o suporta pe soacra-sa...

Ca poti accepta ajutor din exterior..ok...un sfat:cand vine sotu de la servici o trimiti pe maman acasa..ca ei sa nu se intersecteze si sa nu-i strici sotului ziua. Eventual..cadeti de comun acord pe cine sa chemati in casa sa va ajute. Parerea mea este ca..atunci cand vii de la munca nu-ti mai trebuievnici un servitor prin preajma...trimite-i pe toti acas(presupunand ca te-au ajutat pana sa vii tu si ti-au facut treburile). Scuze..dar nu am inteles cu cine dormi tu? Copilul cu mama, sotul singur ca sforaie..dar tu??(n-am citit tot din lipsa de timp). Copilul e mare deja..cred ca ar vrea sa doarma singur, ma gandesc...daca nu vrea luati-l cu voi totusi..va obisnuiti cu sforaitul..obisnuinta e a doua natura.

Sa-ti mai zic ceva..eu pe soacra-mea(fosta)..n-o suportam..sotul stia asta..asa ca..dupa ce am nascut primul copil..sotul m-a intrebat pe cine sa aduca ajutor in casa..ca stie ca pe ma-sa nu o poate aduce ca eu n-o suport...adica...'bun simt' se cheama ca m-a intrebat...a venit mama mea cateva ore pe zi...si nu stiam ce sa-i mai zic sa faca sa ma ajute..pana la urma am trimis-o acasa si m-am ajutat singura..nah..asa-s eu..nu-i musai sa fii si tu asa.

Chestiile ce le-ai zis despre mamele surmenate ce-si vor impovara copiii cu frustrarile lor....o aberatie....asta tine de caracterul fiecarei femei..n-are a face cu oboseala...

Apropos..nu cad lata de oboseala..inca...chiar radeam cu o amica...atunci cand n-oi mai putea de "oboseala" o sa apelez la un prieten de nadejde:COFEINA..deocamdata nu consuma cafea deloc...si nici nu simt nevoia..crede-ma..nu-s incapatanata sa nu recunosc...nu as priva copiii mei de nimic doar ca-s eu incapatanata sa recunosc ca am nevoie de ajutor...
Cum ti-am mai zis..noua ne este mult mai bine asa...singura cu ei decat plina de frustrari dar cu ajutorul constant al sotului.

a..inca ceva..si exul a renuntat imediat la amanta..acu 2 ani cand s-a intamplat sa aflu..dar cum eu nu am putut sa trec peste ceea ce a facut..la fiecare cearta refulam..si-i scoteam si pe fund faptele marete,,..in consecinta..se intorcea la "madame"..Cum spuneam..femeia care poate trece peste asa infidelitate FARA SA ACUMULEZE NICI O FRUSTRARE..o consider sfanta. Eu n-am putut. Pana la urma ce se intampla in familia voastra(asa cum vad eu)...e consecinta multor frustrari acumulate de amandoi.

Sanatate iti doresc si sa-ti gasesti linistea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

na, ca m-am razgandit! de fapt nu am cum sa iti fac un rau mai mare decat iti faci tu singura.
zina, tu in afara de cuvintele care te umplu de nervi, pentru ca nu suna bine, si nu le dai dreptate celor care le scriu, mai citesti si restul?

si nu mi-ai raspuns la intrebare: de fapt, ce vrei? in afara de replici la replici, nu vad altceva. nu citesti ce sfaturi iti dam noi, nu comentezi decat "rautatea si ipocrizia" noastra.
de ce nu inchizi subiectul? sau mai astepti membri noi sa iti arate ca se poate si mai rau?!
si da, ai jignit la greu , petra a vorbit in numele ei, eu vorbesc in numele meu.
si ca tot veni vorba de gazda, incep sa o inteleg pe soacra ta de ce nu se simte bine primita . parol!

tu chiar nu vrei sa intelegi ca lucrurile poate nu sunt chiar asa cum crezi tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

A_alinta, dar tu ce faci? Nu dai replica la replica? Ca vad ca nu te poti abtine sa nu scrii aici, ma intreb de ce.
Si termina cu voitul tau de-a inchide subiectul, doar ca tie nu-ti place, nu mai intra sa citesti, chiar te rog!
Si daca chiar ti-as raspunde la intrebarea ta nervoasa "ce vrei?", nu-ti raspund, pentru ca tot nu ai intelege. Cum nu ai inteles nimic nici pana acum din ce-am scris.
Trebuie sa inchid, toate cele bune.

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Zina, incep mesajul meu (al 2-lea, primul era pe prima pagina, aprdon, e pe pagina 3) zicandu-ti ca si eu sunt din Deva :) deci imi esti draga din start

Dar nu pot sa nu le dau dreptate fetelor cand iti spun ca ar trebui sa renunti la ajutorul mamei tale, dupa orele de servici. Sa vina sa stea cu copilul pana ajungeti voi acasa si apoi sa va lase singurei, cu familia voastra. Stiu ca nu e usor, fetita noastra are 1 an si 8 luni si eu iti spun cu mana pe suflet ca nu a stat cu nimeni decat cu mine sau uneori cu tatal ei (sotul meu) cand a fost absolut necesar (de vreo 4 ori, maxim 4 ore). Si inca se trezeste noaptea, chiar si la juma de ora, o ora, si desi eu dorm cu ea si sotul doarme singur, nu sunt nici un fel de probleme. Da, uneori imi doresc sa am si eu ajutor de undeva, dar nu-l am si uite ca se poate supravietui si avem o viata linistita. Poate ai putea macar sa incerci ce ti s-a sugerat aici, adica sa o rogi pe mama ta sa te ajute in timpul zile si apoi seara sa mearga acasa la ea.
Eu iti doresc numai bine!

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Petra, tu chiar crezi ca as fi avut nervi sa inventez aceasta situatie, si mai ales sa continui discutiile cu voi? Nu stiu cum gandesti tu, de-ai ajuns la o asemenea idee, ca poate nu e real ce-am scris. Crede-ma nu sunt persoana care sa se tina de astfel de jocuri aiurite.
Si daca veni vorba, iti amintesc ca am primit jigniri multe pe-aici, fara rost, si ti-am mai spus, fiecare interpreteaza cum vrea el acele zicale. Daca te-ai simtit jignita, asta este, dar nu vorbi in numele altora.
Si "musafirii" care vin la gazda ar trebui sa indeplineasca aceeasi conditie ca si "gazda". Asta este regula. Adica, sa se poarte frumos, nu sa "intre-n casa" cu atitudinea cu care s-au prezentat multe aici, inclusiv tu. Multumesc oricum ca ai participat la acest subiect.

Zina draga,
Am sa-ti raspund asa pe puncte:
1. daca m-am simtit jignita in opinia ta- asta este! si probabil ar trebui eu sa fiu cea care isi cere scuze ! Bunnnn !Am sa ma mai gandesc la asta .
2.MA acuzi de nu stiu ce fel de atitudine ! Te-as ruga sa-mi arati unde am avut o atitudine gresita ! Ahhh, stai ca-mi aduc aminte am gresit cand am postat aici si nu am facut-o pe socra-ta albie de porci, ca nu l-am criticat pe sot si de astea, ci doar mi-am spus pararea ca un pic de diplomatie din partea ta in aceasta situatia nu ti-ar strica.
3. Nu-mi multumi ca am participat la acest subiect, asa la timpul trecut ca si cum mi-ai zice "hai pa" ca am sa mai intru pe aici sa vad ce se intampla. Subiectul devine interesant abia acum !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Hai sa va spun cum este la mine. Nici pe mine soacra nu m-a vrut din motive numai de ea stiute. Faptul ca am ramas insarcinata, fara sa fiu casatorita cu baiatul ei i-a dat apa la moara si din profitoare ca sa folosesc termenul cel mai dragut nu m-a scos. Copilul l-a vazut prima oara la 3 luni. Ar fi multe de povestit din cei 6 ani de casnicie dar nu despre asta vreau sa va vorbesc. In primii ani am fost Gigi contra. Eram coltoasa si ma luam in gura cu soara cu orice prileg,nu ma certam de dragul de a o face, motivele erau intemeiate, iar sotul meu si cel baiatul mamii, era intre ciocan si nicovala. Cum situatia risca sa degenereze in ceva foarte neplacut pentru casnicia noastra, am stat stamb si am judecat drept. Urmarea este ca mi-am calcat pe inima ca sa-i spun asa si am luat-o cu frumuselul pe madam. Nu ma durea gura sa-i cant in struna 2-3 ore cat ne vedeam noi, cand mergeam in vizita la ea. Rezultatele s-au vazut imediat, ea a vedenit mai toleranta, iar eu mi-am regasit linistea in casnicie. Faptul ca nu mi-a calcat pragul casei decat o data in sase ani chiar nu ma deranjeaza, mai bine sa merg eu la ea decat sa vina ea la mine in casa si sa gaseasca motiv sa comenteze la ceva. Caci de, sunt mama de doi puiuti mici si nazdravani,la mine in casa sunt urme de maini pe mobila si pe masa, uneori si firimituri pe jos , lucru de neacceptat in viziunea ei. Asta doream sa va spun, chiar daca poate am deviat un pic de la subiectul initial, zi ca ei si fa ca tine , ca tare bine o sa-ti mearga. Cel putin in cazul meu regula functioneaza.
Va doresc (zana si 1508) sa aveti puterea sa va gasiti linistea si sa luati deciziile cele mai bune petru voi. De criticat, nu vreau sa critic pe niciuna dintre voi, fiecare stie cel mai bine cum merg treburile la ei in casa.

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Am uitat sa precizez ceva, faptul ca-i cant in struna soacrei, nu inseamna ca o ridic in slavi si ii pun picioarele! Nu, pur si simplu sunt amabila cu ea, o ajut uneori la mici treburi gospodaresti si mai ales o ascult si tot asa. De vazut ne vedem cam la data la 2-3 luni cate 2-3 ore iar de vorbit la telefon nu vorbim mai deloc.

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

VAlentina22, felicitari pentru dovada de tact care ti-a salvat relatia cu soacra si de ce nu, chiar casnicia.
Eu am crezut si inca mai cred ca asta este calea cea mai buna de tratat soacrele dificile. Zici ca ele si faci ca tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nu se poate generaliza acest "tact" pe care vad ca ti-l cam trebuie, in legatura cu soacrele.
Pana la urma urmei, fiecare are o personalitate si cred eu o limita. Poate nu toate. La mine a fost cam asa: si dupa ce l-am nascut pe baietel, in primele luni de multe ori cand nu stiam ce sa fac in legatura cu cel mic o sunam pe soacra sa vina la noi si sa-mi dea un sfat. Nu o chemam pe mama, atunci am considerat ca soacra avea mai multa experienta in materie de cei mici, deoarece cu doar cateva luni inainte, nascuse fata ei o fetita si a fost la ea sa o ajute. Deci, am crezut atunci ca are o experienta mai "actualizata". M-am comportat intotdeauna civilizat, chiar foarte civilizat, din saru' mana nu am scos-o niciodata, daca eu o pupam la plecare, ea nu facea acelasi gest. Nici macar nu-si intorcea obrazul. Daca nu-i convenea ceva la mine, imediat ma saluta cu "la revedere", ceea ce-mi arata o distanta. Si, uite asa,apoi ea a gasit un motiv ca sa nu mai vina la noi acasa (anume ca nu e bine primita), de fapt realitatea e, ca este genul de femeie care nu-si lasa o secunda iubitul singur, iar acestuia nu-i prea convenea ca ea sa mai vina si pe la noi din cand in cand, doreste sa aibe grija numai de copiii lui. Iar ea poate pleca in alt oras ca sa le spele si sa le faca mancare celor 2 baieti care au peste 20 de ani fiecare, dar la nepotul ei nu poate veni. In fine, este alegerea ei, nu este obligata, dar eu consider ca am trecut peste multe si nu mai pot inghiti acest comportament. Eu nu ma pot preface, sunt genul care spune ceea ce are de spus. Si mai sunt si alte motive, barfele ei scoase despre mine, barfe nu tocmai placute, si va intreb voi atunci ati mai putea sa o "pupati" toata ziua??? Eu una nu! Am incercat odata sa discut cu ea, a venit la mine acasa, dar prima fraza a ei a fost" asculta fetito....", deci ce mai vreti? Cu un astfel de om nici nu poti duce o conversatie la bun sfarsit, darmite sa ajungi la un consens.
In legatura cu mama mea, pentru ca aici s-au "cramponat" majoritatea fetelor, eu nu o vad ca o piedica in fata casatoriei mele, va pleca cat de curand, in cateva luni, la ea acasa, altele erau motivele neintelegerii mele cu sotul, nu ea, cu toate ca s-a batut apa-n piua despre ea aici. Despre aceste motive am vrut eu sa discut cu voi, dar am vazut ca nu se poate. Primul era soacra, si urmau altele.
Dar cand am vazut cat de rele pot fi unele, si au inceput sa ma acuze ca eu am jignit la greu aici, ele care au inceput acest prost "razboi" cu mine, care intentionat sau poate nu, din frazele lor intelegeai clar ca ma jigneau, cu toate ca nu se recunostea, am ramas cu un gust amar. Pacat ca s-a inteles ca eu caut compatimire, si sa fiu ridicata in slavi, iar sotul sa-mi fie luat "la bataie' de catre ele, daca vroiam asta ma duceam la cineva real nu virtual, credeti-ma. Nu m-ar fi incalzit cu nimic acest lucru. Dar nici asta nu s-a inteles. Pacat ca mai mult de atat nu ati putut (in afara de cateva fete care si-au exprimat alta parere, dar poate nu au mai riscat sa intre aici, de gura lor, vazand aceste pareri multe si foarte asemanatoare intre ele. Chiar ma intreb, se poate ca atatea persoane sa aiba aceeasi parere, asa dintr-o data, oare nu sunt influentabile de ce vad scris?). Repet, e doar o presupunere, si va rog din suflet sa nu incercati sa creati un alt subiect pe tema asta, ca nu-mi doresc.
Poate s-anteles ce-am vrut de am deschis acest subiect.

Zina

Mergi la inceput