Americancele gatesc - 10

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mihutza, eu pun zaharul doar pentru a taia aciditatea sucului de rosii.
Eu intaritor de frisca nu folosesc niciodata ca nu mi s-a parut ca ar fi nevoie, frisca a stat tot timpul fara probleme pe orice - tort/cupcakes etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Alintaroma, despre prajitura asta ziceam:
http://good-times.webshots.com/photo/2477308750100242644VrKXxR
Nu stiu de ce ramasesem cu impresia ca e tort :)
Multumesc anticipat pt reteta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

merci Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor citind aici fel de fel de bucate ce le aveti in plan pentru sarbatori ma faceti si pe mine sa ma pun pe organizare, cu toate ca am sa fiu mai mult plecata de acasa de Craciun.
Prajitura Alba-ca- Zapada, a fost si prajitura copilariei mele. Mama mea avea un fix sa faca multe prajituri de sarbatori. Veneau si multe randuri de musafiri pe la noi, dar eu cred ca tot muncea prea mult.

Russian Cookies, sunt la fel cu binecunoscutele "cornulete fragede cu nuca"/ Eu am gasit la Costco, o cutie cu 3 portii de facut. Am incercat sa vad cum sunt, au fost bestiali, deosebiti la gust , cu nuca de rigoare si foarte fragezi. M-am dus sa-mi mai cumpar si nu am mai gasit! Asa sunt astia de la Costco, cind au ceva bun care se cauta nu mai aduc!
Asa ca acum pentru sarbatori am decautat reteta de la mama pentru "russian cookies".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Alinta multumesc!!!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Alinta, tu pt frisca ce smantana folosesti? sau nu are importanta?

m-am gandit sa il fac si in caz ca vad ca nu sta frisca (ceea ce ma indoiesc) bag un pic de gelatina ca la diplomat si gata..




Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mai vad ca ma tot puneti la treaba cu scrisul de retete de parca as fi mare chef
Buna reteta ai ales Musetto o am de la amica mea nemtoaica si a devenit preferata familiei, e absolut delicioasa

German apple cake,
450 g faina
250 g unt/margarina
250 g zahar
3 oua
1 praf de copt
esenta vanilie

Toate ingredientele se amesteca si se face un aluat fraged. Din aluat pastram o mina buna pentru topping.
8-9 mere mari se curata , se feliaza.
Se intinde aluatul in tava tapetata (trebuie sa fie de 2 cm gros, nu mai mult) apoi se aseaza feliile de mere unul linga altul peste aluat si se stropesc cu scortisoara.
La aluatul oprit se adauga 200 g zahar si 100 g faina si se framinta din nou pina iese sfarimicios, apoi se farimiteaza crumbles pe prajitura.
Se dea la cuptorul preincalzit la 170 gr C (350F) pentru 45 minute.
Tava mea are 14.5X11X2 inch, am specificat dimensiunea tavii caci eu prima data nu am stiut-o si am facut intr-o tava mai mica si a iesit blatul mult prea gros, abia putei musca din praji so trebuie sa fie numa' bun de inalt
Sper ca am scris destul de clar si nu o sa ai neclaritati.

Mihutza ti-am spus ce fel de frisca folosesc cind ai mai intrebat o data capitolul trecut - Heavy whipping cream. Si nu trebuie gelatina sau intaritor ... nu vreau sa mai adaug chimicale la ea ca e super buna asa .

Petra, Russian cookies se mai cheama si Mexican wedding cakes si cred ca sub denumirea asta i-am vazut la Costco. La noi mai erau kituri de alea simbata trecuta ... sa iau sa-ti trimit? Dar eu zic sa mergi pe reteta pusa de mine ca sunt usor de facut.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Hahaha,ce m-ati distrat cu Alba ca zapada...si eu o fac foarte des,pt ca toti prietenii mei o iubesc...eu deja sunt cam satula de ea,dar e foarte usor de facut...pt cine nu stie reteta eu am una foarte usoara si garantat foarte buna http://prajituridecasa.blogspot.com/2009/01/prajitura-alba-ca-zapada.html ...RAMONA eu zic sa o incerci ,sigur iti va place...si daca vrei pun si reteta de la prajitura cu foi din miere...aia e preferata mea


VIO,ah,ce-as mia venii eu la tine la masa...si la zapada....

RUXI,asa sunt si eu...imi place sa gatesc si sa am musafiri...da sa nu-i aud comentand ca nu e buna ,ca vad negru in fata ochilor[:))]




"Before you judge me, try hard to love me."MJ


Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Aoleu ce-mi faceti voi mie...daca gatesc toate bunatatile de care vorbiti si mi-au facut cu ochiul dupa 1 ianuarie o iau de la cap cu zeci de lbs in plus...

Vio si io si io vreau sa vin la tine, la ce bunatati faci... mmmm.. si asa eu sunt lenesa si nu as face nimic, numai ca sunt si mancacioasa...hmm.. sa nu gatesc, sa gatesc..!?! Am notat si eu bourbon balls( vorba Ramonei au ceva asa de atractiv retetele cu alcool..:)) si thumbprint cookies.

Petra multumesc mult pentru reteta de salata scriu si eu reteta mea de dobos maine dupa ce scap de examen.

Mie alba-ca-zapada imi place dar nu imi iese nicicum asa ca am renuntat sa mai incerc.

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Doamnelor, aveti careva slow cooker?
Daca folositi asa ceva, spuneti-mi ce retete va ies cel mai bine si daca aveti un link la ele ar fi ideal.
Daca faceti ribs (la slow cooker), spuneti-mi va rog cum, in ce sos le imbracati.

Eu pana acum am facut la slow cooker fasole cu carnati si costita, pui cu mazare, tocanita de cartofi cu carne de porc, antricot si pulpa de porc asa, bucatzoi mare. Mi-au iesit toate delicioase, carnea nespus de moale,dar nu mai am inspiratie ce sa mai fac. Anca mi-a mai spus chiftele in sos pe care am de gand sa le incerc curand.
Voi aveti alte favorite? please share.

de Craciun eu o sa fac
-friptura intreaga sau cotlet la slow cooker (ca mai sus) cu carnati afunati (exact ca cei de care-mi amintesc ca faceau ai mei parinti, carnatii ii gasesc la un magazin de ucraineni), piure si salata de sfecla rosie cu hrean,
-poate sarmale
-salata de icre
-cozonac, pe care il face masina de paine eu doar il umplu si bag la cuptor
-cremsnit
-cookies/biscuiti trouffle (o reteta cu ciocolata, la care cookies-urile sunt date prin zahar pudra inainte de copt, nu stiu numele lor consacrat)
-Vanille Kipferln care-s cookies cu migdale

ceva placinta sarata, rulada sau chec aperitiv. inca nu m-am decis asupra asteia din urma.

Mergi la inceput