Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 2
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Iar Tiramisu e brainless zau asa There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!! |
Pai de aia vreau sa fac!
Parca-mi amintesc vag de praji aia cu lamiie, de prin copilarie. Mie imi place praji cu foi din miere, dar e killer de facut!
Vio, ce vrei sa faci din Joy of Cooking?
Citesc listele voastre si-mi amintesc de ce nu ma mai uit deloc peste cookbooks romanesti, iti trece si foamea pina pregatesti mincarea!
ruxij spune:
Nu stiu, dar eu am buba la cap, de Craciun dc. nu imi miroase a sarmale si cozonac, nu e Craciun. Si dc. nu stau in bucatarie pana dau in boala lu' Calache, iar nu e Craciun. Mie imi place sa gatesc pt. cineva si sufar dc. n-am pt cine gati :)) Asa ca ii chem pe unii preteni la mine si ii indop, imi place de ei ca se indoapa acolo si n-ar zice ca nu le place nici dc le dau pietre. Dar si dc gatesc si dupa aia vii si te strambi ca nu iti place, s-ar putea sa te trezesti cu o tigaie in cap, asa tare ma enervez!! Pai la atata muncaaa Nu vreau laude,dar vreau sa bagi acolo la ghiozdan si sa nu te strambi ca e haleala nu e kk
alintaroma spune:
Mincarica rece de pui.
Se portioneaza carnea (1 lbs)(eu folosesc bulanele de pui dezosate de la Costco)si se fierbe la foc mic in apa putina cu sare, piper.
Apoi in alta oala se pun 6 cepe mari taiate marunt si se calesc in ulei la foc mic pina se inmoaie (drept iti zic ca eu le als 2 minute apoi pun restul de ingrediente ca ceapa sa fie mai mult fiarta decit prajita cai cam evitam prajelile in ultimii ani). Se pune apoi 2 linguri mari de bulion, 2 foi de dafin, o cana de supa, piper boabe 10-15, 2 linguri de zahar, sare, delikat etc si se lasa sa fiarba 5 minute. Se pune si carnea (fara supa, eventual mai adaugi daca scade si carnea nu e gata) si se fierbe inabusit cu capac la foc mic pina este fiarta. Pe ultima suta de metri pui 200 ml de vin alb si se mai fierbe inca 10-15 minute iar chiar la sfirsit se pun maslinele negre.
Se papa rece .
Corina Cookies rusesti sunt tot de pe joy of baking ... astia
http://www.joyofbaking.com/Mexican%20Wedding%20Cakes.html
Cit cu ardeii umpluti eu cred ca ai avut tu ghinion sau a fost luna plina LOL ca eu fac sarmale, ardei umpluti you name it doar cu turkey 98% lean si nu se desfac niciodata. Ca noi nu mincam gras sau cu grasime absolut deloc. Dar atunci cind framint umplutura adaug ulei asa dupa simturile mele
Iar cei care vreau sa-i fac eu Ramona sunt astia:
http://www.joyofbaking.com/BourbonBalls.html
Si mie imi place prajitura cu miere dar tot mi se pare mai dificila de facut ... dar de papat as papa :)
Ruxij si al meu papa ok mincarea dar la prajituri e no. 1 e innebunit dupa dulciuri.
alintaroma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Nu stiu, dar eu am buba la cap, de Craciun dc. nu imi miroase a sarmale si cozonac, nu e Craciun. Si dc. nu stau in bucatarie pana dau in boala lu' Calache, iar nu e Craciun. Mie imi place sa gatesc pt. cineva si sufar dc. n-am pt cine gati :)) Asa ca ii chem pe unii preteni la mine si ii indop, imi place de ei ca se indoapa acolo si n-ar zice ca nu le place nici dc le dau pietre. Dar si dc gatesc si dupa aia vii si te strambi ca nu iti place, s-ar putea sa te trezesti cu o tigaie in cap, asa tare ma enervez!! Pai la atata muncaaa Nu vreau laude,dar vreau sa bagi acolo la ghiozdan si sa nu te strambi ca e haleala nu e kk |
Exact asa sunt si eu la Craciun daca nu imput toata casa cu miros de sarmale fierte si cozonac nu e Craciun domnule. Si tare drag mai imi e sa am invitati la masa so, care veniti? avem si omat in prostie
Ramona J spune:
As veni eu, zau! Eu m-am saturat de gatit, deci I'm not looking forward sa fac o suta de feluri pentru sarbatori. Plus ca ai mei sint ungrateful cum zice Ruxij, n-ati vazut familie mai fandosita cind e vorba de mincare!
Vio, suna bine mincarea de pui si desertul la fel! Stiti voi ca daca e cu alcool imi suna bine, am si eu un fix cu alcoolul in mincare.
Am fost la library si aveau acolo niste cookbooks la mincare, n-am rezistat si am venit cu doua acasa. Ceva cookies a lui Martha Stewart (altfel nu prea-mi plac retetele ei, dar am rasfoit-o pe asta si pare OK), plus inca una, am si uitat titlul. Asta lui Martha e numai cu cookies, asa ca daca va intereseaza ceva intrebati si poate ca-i acolo. Am facut azi cookies cu granola, ca nu le mai vroia nimeni la micul dejun si au iesit bune. Uite asa ma scap si de granola alea.
buflea spune:
Eu nu fac cozonac ca mi se pare una din parjiturile care se fac cel mai greu si lung cu putinta.
Alba ca zapada aia a lui Ruxi iar cred ca nu am mancat-o niciodata.
Mi-am convins barbatul sa primeasca musafiri de Craciun asa ca am in cap urmatorul meniu :
- salata peste
- zacusca
- mezeluri
- mini-quiche de la Costco
- sarmale (sper sa faca soacra-mea)
- tochitura moldoveneasca cu mamaligutza, usturoaie si salata de varza acra
- tort Tiramisu sau / si tort de mere
Mancarica aia de pui suna tare bine - ma intreb daca nu merge sa inlocuiesc puiul cu vaca, ca ai mei nu mananca pui.
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CamiM Petra cum se face salata de somon cu grapefruit? In meniul pentru Craciun am piftie, sarmale, o supa ceva, cookies, cozonaci si probabil o prajitura, poate Dobos ca-i favorita sosului.. Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008 |
CAmi,
Salata de salmon afumat cu grapefruit este simpla :
cantitatile nu le stiu exact pentru ca eu pun ochiometric , deci ne trebuie:
- 0rez lung fiert si racit,
- o bucatica de salmon afunat, taiat cuburi, nu prea mici pentru ca oricum se sfarama la amestecarea ingredientelor,
-grapefruit miez , curatat de pielite si lasat un pic sa se scurga taiat cuburi
- o bucatica de branza "greek feta", taiata si ea in cuburi
- sare, piper dupa gust,
- un pic de marar si/sau patrunjel tocate
- maioneza - optional, daca nu puneti maioneza se pune putin ulei pentru a le lega pe toate.
Salata iese un pic acrisoara din cauza grapefruitului dar este super usoara la o masa de astea de sarbatori cand se mananca mult si gras.
Sotul meu se da in vant dupa Dobos, poate pui reteta de Dobos tort aici , sa vad daca-mi pun mintea !
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihutza11 Petra si Alintaroma si eu tot din Bucovina, mai exact Gura Humorului, si mandra tare si eu de asta.. voi? |
Si eu sunt din Suceava ! De asta am fost sensibila la ceea ce tine de Bucovina !
alintaroma spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui petra
Si eu sunt din Suceava ! De asta am fost sensibila la ceea ce tine de Bucovina ! La toti numai bine! |
Petra si eu din judet de la voi ... din Dorna ...
mihutza11 spune:
Facui si eu azi lasagna.. e buna, insa iesi cam dulce un pic (nu mi-am dat eu seama din timp ca nu mai puneam zaharul deloc).. dar stiu mai bine pe data viitoare.. oricum sotului ii placu mai mult asta decat aia cu spanac.. deh.. e cam carnivor ..
Ramona si pt mine Alba ca Zapada e prajitura copilariei.. de sarbatori facea mama intotdeauna.. si de aia e asa buna ca nu e prea dulce, numai buna cu crema aia de lamaie..
cu Black Forest ar fi un first si pt mine.. inca nu-s decisa.. dar de mult o am in gand.. si cirese din compot.. am vazut nu mai stiu unde..
insa apropo am o dilema si eu pt cunoscatoare: reteta pe care o am pt tort cere intaritor de frisca.. merge si fara? daca fac eu frisca? sau voi cum ati facut?
Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii