Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 4
petra spune:
Alintaroma,
Tocmai ma gandeam sa te rog sa pui prajitura aia cu mere ! GAnd la gand.
Eu am mancat la cineva (tot de originea nemtoaica) exact prajitura aceasta, numai ca merele nu le-a pus felii ci le-a taiat prin masina aia manuala de taiat cartofi pentru cartofi prajiti . Arata foarte interesant asa pentru ca se vedeau bucatile de mere in forma cu cuburi.DAr asta este dela migaleala prea mare sa stai sa pui merele pe lung.
CAt despre Russian cookies, am si eu reteta , numai ca alea de la Costco erau si mai simplu de facut, 1 baton de unt si gata !
Cami Sper ca ai ajut succes la examen si ai si chef sa scrii retete de Dobos pe aici.
CamiM spune:
Pauza de invatat:
Petra maine am examenul, oricum merci,
uite reteta pe care o folosesc eu e pusa aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/4963/Tort-Dobos/, e reteta lui Aldaesme.
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
Ramona J spune:
Multumesc Mirela pentru reteta. Tu zici ca-i usoara? Aia cu miere mai bine vin eu s-o maninc cind faci, ca-i durere cu ea!
Cami, ma simt mai bine ca mai e cineva care prefera retetele cu alcool. Eu nu-s nu stiu ce bautoare de felul meu, dar mincarea cu alcool in ea mi se pare mai buna.
Nu v-am spus, dar vishisoaza lui Bourdain a iesit foarte buna. Doar ca trebuie s-o maninci a doua zi, avea el dreptate.
Alina, suna bine si prajiturelele tale. Au si alcool?
alintaroma spune:
Petra, prajitura asta cu mere e deosebit de buna desi banala. Eu merele le tai cu scula aia de feliat mere dar trebuie folosite doar mere care se preteaza la baking ca altfel vor ramine tari.
Bine ca mi-ai zis de kiturile de prajituri de la Costco ca's bune caci eu m-am uitat la ele suspect si nu am luat niciodata
Ramona asa e prajiturile imbibate in alcool nitel au o savoare deosebita. Votez pentru!
Alina dezvolta un pic cookisurile alea alea tale ca suna interesant tare ... biscuiti trouffle, Vanille Kipferln
Cami, Mirela, Ramona hai care veniti ?
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LucasMom Doamnelor, aveti careva slow cooker? Daca folositi asa ceva, spuneti-mi ce retete va ies cel mai bine si daca aveti un link la ele ar fi ideal. Daca faceti ribs (la slow cooker), spuneti-mi va rog cum, in ce sos le imbracati. Eu pana acum am facut la slow cooker fasole cu carnati si costita, pui cu mazare, tocanita de cartofi cu carne de porc, antricot si pulpa de porc asa, bucatzoi mare. Mi-au iesit toate delicioase, carnea nespus de moale,dar nu mai am inspiratie ce sa mai fac. Anca mi-a mai spus chiftele in sos pe care am de gand sa le incerc curand. Voi aveti alte favorite? please share. |
Noi adoram ribsurile facute la slow-cooker. Cum le fac eu : le tai bucatele, le dau prin fel de fel de condimente (amestec intr-un castronel, sare, boia , praf de usturoi, piper, si condimente pentru gratar). In slow-cooker, pun un pic de ulei, sa nu se prinda, pun ribsurile si deasupra le torn un pic de barbeque sauce. Le las acolo sa se faca bine si la urma cand sunt gata torn peste ele barbeque sauce lungit cu un pic de vin. Le amestec usor si scot din priza oala. Le mai las acolo cam jumate de ora si apoi le servim cu french fried. Sunt delicioase si mai ales sunt usor de facut.
Eu mai fac beef stew: prajesc un pic o ceapa in tigaie, tai carnea cuburi nu prea mari, o dau prin faina si apoi o rumenesc peste ceapa.CAnd este putin rumenita, torn carnita cu sosul in slow-cooker, pun condimente si cam 1 cup supa de vita, de legume (broth)_ si setez la High, pentru 2,5 -3 ore (depinde de cantitatea de carne ) Intre timp ma duc la shopping si cand vin arunc acolo si celelate legume dupa preferinta si dupa ce am in frigider, la urma pun bulion si verdeata si este gata macarica
Am facut ardei umpluti si sarmale. LA ardeii umpluti sosul a iesit delicios pentru ca s-a legat bine ! SI sarmalele le-am fiert over-night, la low si eu iesit super. Doar ca la ardei cat si la sarmale, apa care se pune in mod normal la fiert trebuie injumatatita pentru ca din slow cooker nu prea se evapora nimic.
Ultima isprava a fost dupa Thanksgiving, cu ceea ce mi-a ramas din curcan am facut racituri.Am scos carnea de pe oase, dar am pastrat ceva oase si pielita, le-am pus la fundul oalei deasupra carnea, morcovi, condimente si am umplut cu apa pana sus. Setare: high- 5 ore.Am adaugat usturoi pisat spre sfarsit si am mai lasat o ora.
Am scos carnea, am strecurat si gata raciturile.Oasele si pielita au facut o supa atat de buna si s-au legat foarte bine. Am avut emotii dar cand le-am verificat si am vazut ca s-au prins am zis ca nu merita sa aburesti toata casa fierband racituri ore intregi.
Am facut ghiveci de lagume: usor de tot- legume dupa preferinta si cam timp de fierbere egal, puse acolo cu condimente , ulei-un pic si apa(sau supa ) fierte 2ore low, apoi daca vrei sa maia daugi alte legume (ex, mazare congelata ) si la urma o 1/2 cup orez de acela care fierbe foarte repede. 1-2 linguri bulion si cam gata mancarea .
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Petra, prajitura asta cu mere e deosebit de buna desi banala. Eu merele le tai cu scula aia de feliat mere dar trebuie folosite doar mere care se preteaza la baking ca altfel vor ramine tari. Bine ca mi-ai zis de kiturile de prajituri de la Costco ca's bune caci eu m-am uitat la ele suspect si nu am luat niciodata |
Kiturile de la Costo de Russian Cookies sunt foarte bune. Sunt de la firma "betty Crocker" si sunt si convenabile la pret - eu le-am gasit cu 7.99.
Mai este o cutie cu ciocolata de casa(fudge) de la Giraldelli. YAm, yam, iese o ciocolata fina si foste buna.
Prajirura cu mele am sa o fac dupa sarbatori ca acum am deja prea multe in plan!
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CamiM Pauza de invatat: Petra maine am examenul, oricum merci, uite reteta pe care o folosesc eu e pusa aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/4963/Tort-Dobos/, e reteta lui Aldaesme. Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008 |
CAmi,
Succes la examen !!!!
Linkul nu merge. Am sa incerc sa caut asa pe site-ul "culinar.ro"
musetto spune:
Alintaroma, multumesc inca o data pt reteta! Sunt convinsa ca o sa iasa delicioasa :)
Ramona J spune:
Petra, suna bine toate retetele. Fac si eu ribs din astea, dar nu la slow cooker ci in cast iron. Eu pun si ceapa taiata inele, in rest e similara.
Licuricii s-au mutat cu totii la bucatarie, dupa sarbatori plingem iar pe Spark!
Cami, bafta la examen!
CamiM spune:
Multumesc frumos fetelor!
Petra scuze uite dau copy paste la reteta aici:
deci citez din Aldaesme de pe culinar:
Dobos:foile (aproape ca un pandispan normal)
- in general eu fac 10 foi sau multiplu de 10:
10 oua, 10 linguri de faina, 10 linguri de zahar, 100 g de unt (topit si relativ racit).
albusurile se bat pana se intaresc, se adauga zaharul si se bat in continuare. se adauga galbenusurile si untul topit se amesteca cu grija, se adauga faina si se amesteca tot cu grija.
- se coc 10 foi pe fundul unei forme unse cu unt si presarata cu faina. se ia cu lingura din compozitia obtinuta (recomandabil de pe margine) si se intinde pe tava pregatita un strat foarte subtire, usor (e preferabil cu un cutit lung si lat) avand grija sa nu se deranjeze prea tare tapetul(imi place foarte mult hartia pentru asa ceva, din pacate eu inca nu am reusit sa fac foi de dobos aspectuoase, mi-e greu sa le detasez fiind asa de subtiri, poate iti iese tie). se coc in cuptor incalzit dinnainte cam la 190c (acasa era la foc mijlociu, dar acu nu mai stiu care e ala) cateva minute. dupa ce se coace se trece cutitul pe sub foaie si se aseaza pe o suprafata dreapta. nu se suprapun foile calde.
crema (aici am 3 variante, doua pe care eu le folosesc des si una pe care bunica o folosea des, dar eu nu o prea prefer)
1. (preferata sotului) 1 pachet unt (250), 10 linguri zahar, 3 oua, 3 linguri pudra de cacao cernuta sau 150 g ciocolata (o prefer pe cea neagra...pura ), 3 linguri apa, o lingura rom, vanilie.
se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul, se bat pana se intaresc. se adauga galbenusurile si apa si se bat in continuare pe un vas cu apa clocotita, pana se infierbanta si devin spumoase. cand se iau de pe foc, se adauga cacaoa, sau ciocolata topita, vanilia si o lingura de rom, se omogenizeaza si apoi se lasa la racit...sau se raceste in apa rece, sau gheata pana ajunge la temperatura degetului. apoi se adauga untul (care trebuie sa fie moale, deci tinut o vreme prin bucatarie) se omogenizeaza.
2. (preferata mea, si foarte rapida) 300 g frisca, 200 g ciocolata, 3 linguri cacao, 200 g zahar, o lingura rom, vanilie.
frisca se amesteca cu zaharul pe apa calda (nu fierbinte), dupa ce se topeset zaharul se adauga ciocolata rasa amestecata inainte cu cacao si vanilia api romul. se bate compozitia pana se omogenizeaza si se raceste complet.
3. (bunica) 4 oua, 150 g zahar, 200g zahar, vanilie, o lingura praf de budinca (vanilie sau cacao), 100 g ciocolata topita.
untul moale se freaca, se adauga ciocolata topita si se amesteca. ouale intregi se amesteca cu zaharul, vanilia, pudinca. se pun pe foc mic si se amesteca continuu, pana se intaresc . se racesc si se bat spuma. in final spuma aceasta se adauga la untul cu ciocolata. (sincer eu nu fac reteta asta).
se alege cea mai frumoasa foaie (cea mai reusita) se pune deoparte si se glaseaza cu ciocolata sau cu zahar ars. in cazul al doilea imediat dupa glasare se traseaza cu un cutit incalzit urmele pentru felii, ca sa se poata taia usor.
se ung foile cu crema, deasupra se pune foaia glasata si pe lateral se unge tot cu crema
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008