Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 13
Ramona J spune:
Eu am inceput sa cumpar uleiul de floarea soarelui de la Kroger, e sub $4 sticla si cel putin la gust e OK. Altfel nu stiu cum sa-l testez pe asta!
Cred ca mi-am mai laudat masina de piine, sint tare happy cu asta de acum. Iese buna piinea si cu crusta, cum nu credeam ca poate iesi de la masina. Nu prea am avut succes cu piinea whole wheat, asa ca am inceput sa cumpar wheat bran, wheat germ, oat bran - adaug la piine in speranta s-o fac mai sanatoasa. Mai cumpar flax seeds intregi si le pun in mojar, le zapacesc bine si le adaug imediat la aluat.
Macrina spune:
Ce marca e, Ramona?
Eu daca mi-as lua aparat de paine, probabil ca ar fi numai pt paine whole weat sau rye, astea sunt mai sanatoase..
Am facut buttermilk pie, foarte buna, dar tot prea dulce, cred ca trebuie sa pun un sfert din cantitatea de zahar
Ramona J spune:
Nu se mai fabrica, e Williams-Sonoma. Whole wheat nu maninca ai mei, am incercat. Pot sa pun cel mult in combinatie cu faina obisnuita.
Oricum, in piinea cumparata se adauga multe chimicale, tot cred ca-i mai bine s-o fac in casa. Plus ca mai adaug una-alta, asta e - ce sa fac?
Ramona J spune:
Era sa nu mai gasesc subiectul, ce facem pe pagina doi?
Am facut o praji care mi-a placut:
http://allrecipes.com/Recipe/Grandmas-Cranberry-Orange-Cake/Detail.aspx
Eu nu pun 1/4 t sare, ci doar un pic acolo.
Ca de obicei, am injumatatit zaharul (deci am folosit 1/2 c.
E posibil sa fi pus un pic mai mult OJ, n-am masurat exact.
Am folosit jumi-juma iaurt cu buttermilk, ca am avut niste iaurt de care am vrut sa scap.
N-am avut lichior de cranberry, am pus framboise.
Am folosit 1/2c apple sauce si numai 1/4c ulei (in loc de 3/4c ulei).
N-am avut dates, am pus prune uscate (chopped).
Cranberries am pus mai multe, poate 1.3 cups.
N-a mai fost nevoie de sirop, a iesit suficient de "moist" prajitura.
Este excelenta, mai ales ca mi-era demult dor de prajiturile cu visine pe care le facea bunica.
Cranberries vad ca sint "substitute" perfect. Nu-mi place sa folosesc din cele congelate sau compot, poate din cauza ca am fost invatata cu gustul visinelor proaspete, ca aveam intotdeauna multe-multe in gradina.
De acum inainte ma voi aproviziona serios de cite ori gasesc fresh cranberries.
Am mai facut saptamina trecuta o praji cam nesanatoasa, dar gustoasa. Poate caut si pun linkul, e foarte usor si rapid de facut.
Madona spune:
Hilde, sa inteleg ca vrei sa-ti arunci uleiul de masline pentru ca se solidifica la temperaturi scazute? Eu traiam cu impresia ca asa este normal pentru uleiul de masline si de aceea am cautat pe internet si am gasit aici: http://whatscookingamerica.net/OliveOil.htm
comentariul asta:
"Refrigeration does not harm most grades of olive oil, but it is not recommended for expensive extra virgin varieties because condensation may develop in the bottle, affecting the flavor. When chilled, or in cold weather, the oil may turn cloudy and even solidify. Such oil will clear again as it warms, so cloudiness should not be taken as an indication that the oil is past its prime. Be sure bottles are tightly sealed. Refrigeration will extend the life of olive oil without harming the oil. Doing so will cause it to congeal and turn cloudy, but should not affect flavor. If refrigerated, olive oil will return to its original, liquid state when warmed to room temperature again. "
Hilde spune:
Nu mai stiu ce-i corect si ce nu-i corect, Madona.
La mine s-a intamplat ca uleiul de la Sams sa se solidifice iar cel pe care il consider eu mai de calitate sa nu se solidifice...incearca si tu.
Hilde spune:
Aseara am gatit mancare mexicana - Fajitas. E una din mancarurile noastre preferate si e simplu de facut.
Va trebuie:
- 2 piepti de pui
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa medie
- 1 zucchini mic
- 1 lingura de cumin( sau cumparati de la magazin spice pt Fajita)
- 2-3 catei de usturoi
- sare, pieper
Pieptul de pui se taie in cuburi si se pune intr-o tigaie fierbinte( 1 lingura de ulei vegetal bine intins pe tigaie). Se face carnea la foc mare pt ~5 min sau pana carnea este alba la mijloc. Nu tb sa o overcook - carnea se mai face si dupa ce o iei de pe foc.
Carnea se muta pe o farfurie, mai adaugi o lingura de ulei la tigaia fierbinte si pui ceapa si usturoiul pt 2 min, adaugi ardeii, zucchini si lasi la foc mare pt ~7 min sau pana ce ardeiul este facut dar inca crispy. Adaugi si carnea, o lingura de cumin si mai lasi pt 2-3 minute pana cuminul intra in legume si carne.
The end. :)
Noi o mancam cu orez de obicei sau quinoa.
Hilde spune:
Am uitat sa spun ca legumele trebuie taiate mai mare.( ceapa in inele, ardeii in fasii mai lungi, etc)
Hilde spune:
Astazi ma duc sa-mi ridic puii de la amish. Sambata trecuta ne-am dus sa-i comandam - cica e singura posibilitate. Nu au telefon, nu au frigider ca sa-i pastreze...le spui cu cateva zile inainte cand vii si ei ii au gata in ziua respectiva, la o ora respectiva.
Ma gandeam daca as putea sa le trimit o carte postala sa le spun cand vin si de cati pui am nevoie. Dar oare pot sa citeasca? Cum sa-i intreb?
O sa luam miel de Pasti tot de la ei si vrem sa cumparam si vitel dar ne trebuie mai multi oameni ca sa-l impartim, ca-i prea multa carne pt noi. Acum suntem in procesul de a aduna semnaturi de adeziune. Avem 100lb de impartit.
Hilde spune:
Si am greutati in a gasi oameni care sa vrea vitel. Ma considera barbara ca vreau sa mananc micutul pui de vaca.