Americancele gatesc - 10

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ana, deci le stii! As cere reteta pentru pastrav, dar nu prea am de unde sa gasesc unul proaspat in TX.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ramona, cauta un Hy-vee in zona. Ei au peste proaspat, inclusiv pastrav.

Apropo de peste, a venit sotul acasa cu somon proaspat acum cateva seri...cica importat din Scotia.
M-am contrazis cu el o seara intreaga, eu sustineam ca l-au pacalit cei de la magazin, ca scotienii nu au somon...el sustinea contrariul.
(cei din magazin i-au recomandat calduros somonul scotian in defavoarea celui canadian)
Nici pana acum nu am google-it sa vedem cine are dreptate.
In orice caz, a fost cel mai bun somon pe care l-am mancat pana acum...dar este farmed( gust mai bun decat wild Alaskan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Din intamplare cred ca am descoperit cum sa testez uleiul de masline pt puritate: il pun afara la rece.
Eu aveam de la Sam`s niste ulei de masline in care nu aveam incredere si am hotarat sa-l arunc la gunoi. Dar nu l-am aruncat in tomberon ci l-am pus langa. A doua zi am vazut ca era alb uleiul si se solidificase un pic, ceea ce ma face sa cred ca avea si grasimi saturate...necurate. Am decis sa pun si alt ulei de masline afara ca sa testez...si nu a devenit alb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ce chestie! Ia sa scot si eu uleiurile afara...
Noi n-avem Hy-vee. Peste fain am vazut la Central Market, dar si preturile sint pe masura. Magazinele chinezesti au mai ieftin, dar nu prea-s sigura de calitatea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am vazut articolul asta pe Yahoo si m-am gindit ca-i potrivit sa-l pun aici, ca am mai discutat noi despre ulei:
http://shine.yahoo.com/channel/health/why-olive-oil-is-bad-for-your-stir-fry-580576/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Fetelor, voua cum va iese salata de vinete?

eu de cate ori am incercat, parca nu are nici un gust. or fi de vina vinetele sau felul in care le gatesc? Ce trucuri aveti sa va iasa 'autentice'?

mi-e asa de pofta de vinete ca acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olive spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Fetelor, voua cum va iese salata de vinete?

eu de cate ori am incercat, parca nu are nici un gust. or fi de vina vinetele sau felul in care le gatesc? Ce trucuri aveti sa va iasa 'autentice'?

mi-e asa de pofta de vinete ca acasa!



Eu "coc" vinetele la microunde(asta dupa incercari multe de a o coace pe aragaz ca in Ro,numai ca aici am aragaz electric...).
Intep vanata pe TOATA suprafata ,o pun intr-un vas de yena si dau la puterea 800 ,10-15 minute pe o parte,apoi o intorc si pe cealalta parte si o pun iar 10-15 minute.Trebuie sa fie scofalcita la final.
O cojesc(vanata ramane alba,alba) si o ametesc in robot cu ulei de masline,sare si ceapa taiata fin si un fir de zeama de lamaie sa ramana alba.
Eu nu sunt mare amatoare de salata de vinete,insa place musafirilor.
Toti m-au intrebat cum o fac ,ca are gust ca cea de acasa.
Incearca cu o vanata si vezi daca-ti place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Merci mult Olive. O sa incerc dupa metoda ta.
In microwave o faceam si eu cam la 12 minute in total. Cred ca nu o coceam destul. Cand am incercat pe grill afara am nimerit din aceea amara cu prea multi samburi.
Cineva imi spunea sa pun galbenus de ou fiert si maioneza de casa ca sa iasa mai autentice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Mindy, eu le coc pe flacara.Ies bestiale. Dar le cumpar negre, nu trebuie sa fie de culoare purple, si putin moi..
Mama facea cu ou crud, intr-adevar, ies mai pufoase, dar m-am dezobisnuit de gust, nu-mi place oul crud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ramanem la ulei de floarea soarelui deci pt gatit la temperaturi mai mari. Ramona, la mine l-au facut 9$/sticla.

Eu coc vinetele la broiler si sunt bune. Posibil ca ne-am obisnuit cu gustul lor. Noua ne place sa facem zacusca din ele...facem ori de cate ori avem timp disponibil mai mult.

Mergi la inceput