Ajutor ! mi-e groaza sa mai incerc sa alaptez
Raspunsuri - Pagina 3
Simonix spune:
Blackgirl - da, am auzit de multe ori mamici care spun exact ce spui si tu: nici o pompa nu stimuleaza ca gurita lui bebe - dar mereu erau mamici care alaptau la san copiii si carora ideea de pompa in sine nu le spunea mare lucru. Daca insa te hotarasti sa mergi pe calea asta exclusiv (ma refer la pompat) pentru ca nu ai de ales, stimularea nu este o problema. Trebuie sa te mulgi cu spor la 2 ore - trebuie insistat la inceput, la mine dura cate o ora un muls. Iar asta am facut-o luni de zile: la 2 ore, maxim 3. Evident ca daca il ai pe bebe care suge este banuiesc de 1000 de ori mai placut. Si prin comparatie pompa inhiba.
Depinde de femeie DAR si de pompa ! Model, daca e electrica, cum se muleaza pe san. Cu una manuala nu cred ca scoteam mare lucru. Cele manuale sunt efectiv de depanat, nici num-as gandi sa le folosesc pe termen lung.
Cum te simti cu un bebelush la san ? Banuiesc ca minunat, esti sursa lui de hrana, direct...viata curge de la tine catre el. Este un moment de relaxare totala (asta dupa ce toate se linistesc, nu ma refer neaparat la prima luna de viata), este un moment de apropiere.
Cum te simti cand iti tragi laptele cu o pompa rece, ceva mecanic? Nu cred ca are rost sa va spun, nu ? Chestia care te face sa continui este ca laptele tau ajunge la copil. Deci mi se pare normal ca atunci cand ai de ales, cand il ai pe bebe cat de cat cooperant sa nu reusesti sa scoti mai nimic cu pompa.
Cred ca este si psihologic. Eu una AM VRUT cu tot dinadinsul sa fac lapte din belsug pentru piticul care oricum cam o luna de zile a tot fost bolnav, a luat antibiotic etc. Si a fost bine, multumita laptelui meu nu a avut probleme cu stomacelul de la medicamente. Nu o fi fost pompa aia electrica cea mai grozava chestie dar pe mine m-a ajutat enorm, mi-pastrat lactatia, a stimulat-o etc - mama mea s-a muls 6 luni manual sa ne alapteze si imi spunea ca avea bataturi in palme saraca ... Din nefericire alaptatul nu este chiar cel mai usor lucru :( (cred insa ca este unul dintre cele mai frumoase).
Mie mi s-a spus chiar ca am suprastimulat productia - la al doilea copil probabil ca tot la pompa voi ajunge si intentionez sa "o las mai moale" si sa incerc sa nu exagerez, ca prima oara.
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AlinaEmi Cel mai frustrant este ca atunci cand in sfarsit o prinde, suge de 2-3 ori si ii da drumul si dupa aia lasa sa-i curga lapticul abia supt din guritza, parca-mi face in ciuda . |
Este posibil ca la inceputul suptului sa curga prea mult lapte deodata, iar bebe nu reuseste sa inghita tot ce ii intra in gurita.
Eu am alaptat o data in fata asistentei si a vazut si ea ca baietelul meu se enerva ca i se umplea gura brusc cu lapte, iar ea mi-a spus ca as putea sa ma mulg putin la inceputul alptarii ca sa scot excesul de lapte. Pentru ca efectiv ii tasnea laptele in gura si nu-i placea, plangea si lasa laptele sa ii curga afara.
Daca asta e problema, o sa dispara in timp, cand se regleaza productia de lapte. Dar deocamdata incearca si varianta asta, sa te mulgi putin inainte de alaptare, cat sa simti ca a scazut tensiunea din sani.
Si nu-ti fa griji, o sa ramana destul lapte si pentru bebe
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Sabina spune:
Si eu exact cu ideea de consultamnt de lactatie am vrt sa vin. Exact persoana de care zice Muuh, este extraordinara!
Iti las sa citeti si asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=146029
Lupta mea pentru alaptat.Toata povestea.
E f f mult de la cap. Succes, iti tin pumnii, la tine trebuie pe concret sa te ajute cineva, si sa ai vointa sa nu mai dai bibe, ci lingurita.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
da, da si eu am patit ce zice Donia!
Bee spune:
Si revenind la ce spui tu concret cu limbuta lui, e exact ce se intampla in primele saptamani/prima luna de alaptat: bb nu stie sa suga- si asta nu tine de pozitie! Din ce spui tu, el prinde cu limbuta doar partial sfarcul si nu prinde mamelonul tau in asa fel incat sa curga lapticul. Cand reuseste sa o faca (fiindca tot tu spui ca il vezi urland cu laptic care se scurge din gurita), e prea nervos ca sa realizeze ca obtine ce vrea! Sau poate se enerveaza ca dupa atata efort nu curge ca la bibe. Ufff, eu n-am facut parte nicodata din categoria mamelor cu lapte in surplus la inceputul suptului.
http://www.dropshots.com/dochia
Sabina spune:
nuu, e o dulce si o scumpa.
A rezolvat cazuri in care bebelul nu supese nici macar odata in maternitate.
Mi se pare ca esti prea obsedata cu agresivitatea...m-ai vazut pe mine fiind vreodata agresiva cu o mamica care vrea sa alapteze?
Chuny spune:
depinde
No, zic si io asa ... ca avertisment ... ca sa nu bagati fata in depresie ca abea a nascut.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
alex_andra spune:
Pentru mine nu a fost nimic placut sa alaptez. Era un chin. Dureri foarte mari, imi venea sa mor.Pompa m-a salvat. nu este adevarat ca doar suptul stimuleaza. Daca te mulgi la fel de des cum suge copilul, este exact la fel.
Dar revin....eu cred ca fiecare mama trebuie sa se adapteze copilului. Pentru mine a fost mai bine sa ma mulg, pentru ca fetita mea asta a preferat. pentru alte mame este invers...si tot asa..
Andra.
CriPOD spune:
Presupun ca dr a verificat frenul lingual al bebelui, da?
pepit