Nastere naturala bebe pelvin?
Buna ziua!
Sunt in 32 de saptamani si la ultima eco bebe era pelvin intr-o pozitie destul de ciudata care nu prea ii mai da sanse sa se intoarca. Totusi mi-e groaza de cezariana. Am mai nascut o data natural si vreau tot natural.
A nascut cineva natural un bebe pelvin? Ce greutate a avut? Cum a decurs nasterea? Sau cazul ideal...S-au mai intors bebelusii din prezentatie pelvina in prezentatie craniana dupa 32-33 de saptamani?
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 32+ Sebastian Petru
Raspunsuri
gabitzam spune:
La mine nu s-a mai intors baiatul, asa a ramas pina la final. Eu am ales cezariana.
Alaturi de SEBI
Yaia spune:
Da, eu am nascut in octombrie 2007 un bebe in prezentatie pelviana, dar cea mai usoara forma, adica cu fundul inainte. Tudor a avut la nastere 3615g si totul a decurs normal, mi s-a rupt apa pe la 21 si ceva seara, pe la 22 eram la spital, fara contractii, poate doar 1/2, dar nedureroase. Aveam deja dilatatie 2 si am ramas la spital. In jur de miezul noptii am primit epidurala si pana la 2 si un sfert nu am mai simtit nimic, bebe era bine si il monitorizau atent. Apoi epidurala a trecut si eu eram dilatata complet si am inceput sa imping. La 4 fara 1 minut am nascut, dar a durat atat si pentru ca nu stiam sa imping corect, instinctiv ma arcuiam invers decat trebuie si sotul intr-o parte si moasa in cealalta ma impingeam de genunchi si respectiv umar sa ma arcuiesc cum trebuie...dar aveam o forta sa le rezist. Evident ca daca era pozitionat cu capul inainte ar fi iesit mult mai repede, dar eu consider o nastere de 6 ore de la ruptul apei pana la expulzie una chiar rapida, avand in vedere ca era prima nastere si luand in considerare statisticile.
DAR
Am nascut in finlanda, unde medicii nu sunt infricosati de nasterile in pelviana.
Inainte de nastere, prin saptamana 36, au incercat intoarcerea copilului manual, dar nu au reusit.
Am facut ecografii saptamanal pentru a monitoriza greutatea copilului.
Am facut raze la bazin pentru a se masura daca e loc de trecere suficient.
Bebelusii se pot intoarce si cu cateva ore inainte de nastere, de asta e important sa se verifice dupa ce s-a rupt apa sau au inceput contractiile care e pozitia bebelusului. La 32 de saptamani, aproximativ 25% dintre bebelusi sunt in pelviana.
Merita incercata nasterea in pelviana daca mama si medicul cad de acord sa se incerce. La cel mai mic semn, ajungi tot la cezariana, de urgenta. Dar eu am ales sa incerc naturala, daca in final tot la cezariana ajungeam. Asa, macar am incercat...si eu am reusit, fara probleme.
Eu iti urez nastere usoara, sa se intoarca bebe, daca nu se intoarce sa ai un medic bun, dispus sa te ajute cu o nastere naturala in pelviana!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
paulush spune:
Ce inseamna "pozitie destul de ciudata care nu prea ii mai da sanse sa se intoarca"? Cine ti-a spus asta? Ginecologul care te va asisita la nastere?
Incearca sa te relaxezi, fatul ARE TIMP sa se intoarca in burta pana in ultimul moment. Si tu poti sa il ajuti. Stai mult in patru labe, mergi prin casa asa cand ai vreme, in reprize de 10-20 minute. In aceeasi pozitie fa arcuiri de spate ca o pisica si revino indreptand spatele. Exercitiul asta ii da mai mult spatiu bebelusului sa se roteasca.
Si mai e ceva, e foarte important. Vorbeste cu bebelusul tau, roaga-l sa se intoarca, vizualizeaza cum se intoarce, spune-i indelung ce ti-ai dori, ca vrei sa-l nasti, ca va fi usor, ca tu stii, ca acum esti un pic speriata, sa te inteleaga. O sa te simti si tu mai bine, o sa-l ajuti si pe el.
Multa bafta! Sa te linistesti, e foarte important!
Tandem de fetita (20.07.2006) si baietel (20.04.2009)
asa a fost
poze
mariucasara spune:
Multumesc de raspunsuri tuturor
Yaia felicitari ca ai reusit. Multumesc sa ai impartasit experienta ta. E incurajant sa stiu ca se poate chiar daca bebe nu e mic ( sub 3kg).
paulush multumesc de sfaturi. De azi las mopul sa se odihneasca si spal podeaua in patru labe. Poate se intoarce si voinicul meu... Cu medicul meu nu am apucat sa vb. Verdictul a fost dat de doctorita care mi-a facut eco, dar nici ea nu a fost categorica. Mi-a povestit ca a avut un caz cand bebe era pelvin la camera de garda si pana la sala de nasteri s-a intors, numai ca se intampla destul de rar.
Sta cu capul pe ficatul meu cu funduletul in jos stanga, picioarele desfacute si ridicate cu talpitele si mainile in dreptul nasului si lipit de peretele anterior al uterului.
alinushca spune:
La mine tot la 32 de saptamani doctorul a incercat sa imi sugereze ca nu are sanse sa se mai intoarca, si deja mi-a vorbit incantat de cezariana. Dar bebelul s-a intors.
Cauta pe net. Sunt si exercitii speciale pe care le poti face ca sa se intoarca. Eu am facut o leaca.
Mult succes sa nasti tot natural!
Mamecitta_C spune:
eu am avut nefericirea sa nasc al doilea copil in prezentatie pelviana asistata ne niste persoane care n-ar avea ce cauta intr-un spital, nu zic intr-o sala de nasteri... nu-ti spun sa te sperii, dar e destul de delicata problema daca cel care asista nu te ajuta cum trebuie...
iata ce-am patit:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132605&whichpage=1
succes, si mai bine alege cezariana...
s-auzim de bebe sanatos si de mamica la fel...
CorinaDani spune:
Buna,
ai primit sfaturi bune, mai ales de la cele care au trecut printr-o experienta asemanatoare cu a ta
un singur lucru nu inteleg : de ce ti-e groaza de cezariana ?!? care sunt motivele care te fac sa crezi asa ? nu sunt nici pro, nici contra, oricare ar fi metoda de nastere aleasa de fiecare mamica, dar explica-ne putin de ce esti ingrozita de cezariana.
pot sa-ti spun doar ca am ales sa nasc prin cezariana (cu epidurala)din mai multe motive : frica de durere (contractii, apoi nasterea propriu-zisa), incertitudinea privind durata si modul de desfasurare a travaliului (pentru ca uneori, chiar daca vrei sa nasti natural, situatia poate impune cezariana de urgenta), epiziotomia cu urmarile ei neplacute.
luni la ora 11 m-am internat in spital, la ora 13:10 am intrat in sala de operatii, la 13:33 s-a nascut printesa mea, iar la ora 14 eram inapoi in salon la TI. marti dimineata, la ora 9 ma plimbam deja pe holuri (sa pun sangele in miscare si sa ma recuperez cat mai rapid) iar miercuri la ora 14 am plecat din spital, la ora 16 faceam deja un binemeritat si indelung asteptat dus. recuperarea a fost rapida, doar primele 6-8 zile au fost mai dificile, dar nu imposibile. nu am avut absolut nici-o problema cu operatia in sine, s-a inchis si s-a cicatrizat perfect, abia daca se mai observa ceva dupa 2,6 ani...lactatia mi s-a declansat "in forta" in a 4-a zi dupa nastere, nu am avut alte probleme sau complicatii.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
mariucasara spune:
CorinaDani esti norocoasa ca te-ai refacut asa repede. Sper ca nu te superi daca nu raspund la intrebarea ta.
Normal ca nu sunt inconstienta sa ma incapatanez sa nasc natural daca asta ar pune copilul in pericol. Deocamdata incerc sa ma documentez si sa il conving totusi ca e mai bine pentru amandoi sa vina natural. Acum caut exercitiile despre care vorbea alinushca.
Mamecitta_C am citit povestea voastra si m-am cutremurat. Multa sanatate micutului, sa se recupereze complet si voua felicitari ca nu v-ati lasat doborati.
cristi_2003 spune:
mariuca - incearca sa faci exercitii sa se intoarca bebele, ca inca mai sunt sanse
daca totusi nu vrea si nu vrea, discuta cu drul tau, sau cu unul in care sa ai incredere. cezariana nu e usoara, are si riscuri, dar nici nasterea unui copil care nu e pozitionat cum trebuie nu e usoara si poate fi riscanta. dezbati cu doctorul si decizi care e varianta cea mai buna pentru voi.
eu m-am recuperat mai greu, dar poate ca nici nu m-am mobilizat cum trebuie, am fost prea socata de faza de dupa operatie, fiind prima interventie chirurgicala din viata mea. cand am ajuns acasa insa, unde ma miscam mult mai mult ca in spital, intr-o saptamana a devenit mult mai usor totul. nu a fost usor, dar acuma nu mai simt absolut nimic, intr-o parte nici nu se mai vede operatia.