Nastere naturala bebe pelvin?
Raspunsuri - Pagina 2
raluca22 spune:
Buna,
La mine bebe s-a intors la 37w,cu o zi inainte sa ma programeze la cezariana din pacate tot la cezariana s-a ajuns si inca la una cu probleme si desi am nascut in martie 2007 nu am curajul nici azi sa-l fac pe bebe 2 pe care mi-l doresc din tot sufletul.
Mariuca iti doresc o nastere usoara indiferent cum va fi ea important e sa fiti sanatosi amandoi ,peste durerile nasterii o sa treci.
tzitziri spune:
Mariuca,David a 'refuzat' cu incapatanare sa se intoarca si s-a nascut natural cu epidurala la 37 de saptamani si 4 zile in pozitie pelviana.
A avut 3600 gr si 54 de cm.A primit Apgar 10 si in afara de niste echimoze la popou nu a avut nimic.De fapt acele echimoze apar doar in fisa lui de nastere,pentru ca eu nu am vazut nimic cand am ajuns cu el acasa dupa doua zile.
A fost nascut la Giulesti cu dl dr Ion Ionut, care dupa mine este un doctor minunat.
Citisem ca sunt multe riscuri la nastere ('educatie' de pe net), citisem ca pot face exercitii poate se intoarce, dar am preferat sa il las in pace - si pentru ca stateam in pat de la 32 de saptamani din cauza de col scurt si ca atare numai chef de stat 'in cap' nu aveam (exagerez, evident:) ).Si am avut incredere in doctor, am urmarit sarcina de pe la 36 de saptamani de doua ori pe saptamana la eco(sa vedem daca se intoarce si sa nu depaseasca o anumita greutate- caz in care se apela la cezariana.Banuiesc ca o greutate mai mare de 4 kg..).
Povestea pe scurt: mi s-a rupt apa la 2 noaptea, am ajuns la spital cu dilatare 4, pe la 8 dimineata am facut epidurala (la dilatatie 6- inainta destul de greu dilatatul asta) si am nascut la ora 12.10.
Mie mi se pare ca a fost destul de maricel pentru varsta lui gestationala si totusi s-a putut, dar doar datorita unui doctor care m-a incurajat mereu si m-a facut sa nu imi fie teama dupa tot ce citisem.
Sarcina la termen si sa fie cum vrei tu!
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
mariucasara spune:
Multumesc
Vom mai astepta pana dupa 37 de saptamani si mai facem o eco. Pana atunci rugam puiul mic sa se aseze pe pozitii si fac exercitii. Medicul care imi urmareste sarcina face de obicei cezariene doar daca nu se poate si nu se poate altfel. Sper sa nu fiu eu exceptia de la regula.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 32+ Sebastian Petru
accept92 spune:
Vreau doar sa imi exprim admiratia pentru dorinta ta de a naste natural!
Iti doresc ca bb sa se intoarca si sa aveti parte de o nastere frumoasa amandoi!
tanima_i2002 spune:
De aplaudat dorinta ta de a naste natural.
Eu am avut doua sarcini pelvine care sau finalizat cu cezariana. De la inceput medicul mi-a spus ca va fi cezariana atata timp cat este pelvin. Nu s-a pus deloc problema de a incerca sa nasc natural. Desi... la prima sarcina am ajuns la spital cu dilatatie 4 spre 5, deja aveam niste dureri de nu mai puteam...cred ca rezistam pana la dilatatie 10. La a doua sarcina am ajuns la spital cu dilatatie 2, sala de cezariene era ocupata si dupa doua ore eu aveam dilatatie 6 si niste dureri cumplite, ma tavaleam pe jos, colul nu arata deloc prea bine dupa cerclaj si m-au bagat de urgenta in cezariana pana la urma ca le-a fost frica sa nu cedeze uterul. Am zis atunci ca numa' natural sa nu nasti, desi mereu am fost adepta nasterii naturale (uite ca nu am avut parte de nici una).
Dar nu vreau se te sperii. Stiu si eu persoane care au nascut natural si bebe a fost pelvin, au avut un travaliu destul de usor si de scurt. Surorile mele au nascut natural si mereu imi spuneau ca eu rezist cel mai bine la durerea fizica. Sarcinile difera mult si nasteea poate sa fie una fara prea multa durere si rapida.
Iti doresc ca bebe sa se intoarca si sa ai parte de o nastere fara probleme si rapida.
Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)
Ramo2007 spune:
Dorinta mea a fost sa nasc natural...dar cand am vazut ca bb e cu picioarele in jos, dr. mi-a spus ca sub nicio forma nu nasc natural.Am facut cezariana si a fost f bine.
Asa cum au spus si fetele depinde f mult de dr. care te asista la nastere.
Daca este cu capul in sus, in timpul travaliului se poate sugruma cu cordonul in incercarea s-a de a iesi din burtica...ma gandesc eu.
Sfatul meu este ca daca nu se intoarce sa faci cezariana.Eu sunt rea de carne in general, dar iti spun ca nu am avut absolut nicio problema cu cezariana.Am nascut marti si vineri m-am externat...am tinut copilul in brate...am mers...singura problema a fost ca a venit laptele mai tarziu.Chestiile ca te doare operatia cand ridici sau cand se schimba vremea sunt babisme...
Sarcina usoara in continuare si sa iei decizia care e cea mai buna pt. bb in primul rand!
szivarvany spune:
Eu am avut bb pelvian si am facut cezariana.
Dar nu pentru ca bb nu ar fi iesit rapid si cu bine - s-a declansat nasterea si m-am dilatat extrem de rapid, dar aveam de facut si-o operatie la un ovar si le-am combinat cu succes.
Refacerea a fost extrem, extrem de usoara si niciodata n am avut nicio durere sau problema.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
mariucasara spune:
Multumesc ca ma incurajati. Sper sa am si eu o refacere usoara daca totusi vom ajunge la cezariana. Ca pe langa teama de operatie in sine mi-e teama si de recuperare. Eu la 2 ore dupa nastere ma plimbam pe holurile maternitatii iar la 3 ore am alaptat dar era dupa nastere naturala.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 33+ Sebastian Petru