oligoastenoteratozoospermie 6
Raspunsuri - Pagina 18
ianna2002 spune:
Tannoo, n-avem emotii deloc!![]()
Matei nici nu e doctor, e biolog, doctor in medicina, din cate stiu eu, ceea ce e cu totul altceva.Din cauza asta ea nici nu se pricepe la tratamente, nici nu ar avea competenta in asa ceva. Cel putin sotului meu, tratamentul cu Puregon i l-a dat un doctor venit din Israel, iar Matei a fost si ea de fata si si-a notat pe hartie care sunt medicamentele, si in ce doze sa le administreze.(se decidea intre Puregon si Gonal F)
Maya_I spune:
Buna, dragilor 
Despre spermograma, eu voiam sa merg cu sotul la dr Matei saptamana viitoare, dar acum stau in cumpana, citind ce scrieti. Eu voiam doar sa facem spermograma, nu sa-i cerem tratament. Nici noi nu stim unde altundeva am putea merge. Trimiteti-mi si mie PM cu parerile voastre, daca sunt chestii care nu pot fi spuse aici. Acum chiar sunt in ceata. Chiar ma gandesc sa facem 2, in 2 locuri diferite. Ce ziceti?
Acum va pun si eu un mesaj postat de mine si in alta parte, poate ma lamuresc, cu ajutorul vostru:
fetelor, am si eu nevoie de niste pareri, ca sunt intr-o mare ceata. Acum 10 zile am ovulat, am facut ce trebuia facut si de atunci in fiecare zi simt chestii prin burta, spre uter, ceva asemanator cu ce se simte cand se anunta ciclul. Nu-mi fac eu prea mari sperante de sarcina, ca sotul are oligospermie, si de atatea ori mi-am facut sperante desarte, am luat multe tzepe din astea, si pana la urma mi-a venit ciclul, asa ca nu vreau s-o patesc iar. Asa ca m-am gandit sa fiu precauta in a-mi imagina ca as fi gravi. Dar cum am tot avut fel si fel de dureri surde (mai mult ca niste apasari, greutati) in zona ovarelor in special, de vreo 4 zile imi iau TB dimineata, cam la acceasi ora. In zilele 21, 22, 23 am avut TB 36,8 deci asta ar cam exclude o sarcina, dupa cate stiu. Numai ca azi dimineata, in Z24, mi-am luat iar TB si era 37,1, deci a crescut cu 3 puncte fata de ieri (oare sa fi fost de la prostioarele pe care lea-m facut aseara? Nu vad legatatura dar poate ea exista). As dori sa gasesc o explicatie a fenomenului. Pana la ciclu mai am vreo 4 zile, e oare normal sa creasca TB cu 4 zile inainte de CM? Sarcina nu cred ca e (desi mi se tot pare ca se intampla chestii, dar ma gandesc ca poate totul e doar imaginatia mea, unde imi doresc atat de mult un bebe). Ca daca ar fi fost sarcina TB s-ar fi mentinut la accelasi nivel ca la ovulatie, nu? Sau gresesc? Ce parere aveti?
Ca eu deja simt ca explodez.
Ajutati-ma si pe mine cu niste pareri, please
tannoo25 spune:
ianna, pentru mine faptul ca spui tu ca matei este doar biolog nu este o noutate ...
inteleg ca sotzii vostri mergeau tot la ea;
pe mine m-a dezamagit, insa despre cum analizeaza proba, imi mentin cele afirmate cu ceva vreme in urma: se pricepe ...
zuzet, nu ne-ai mai scris de mult ![]()
maya, eu nu stiu ce sa iti zic; poate fetele
; insa Doamne Ajuta sa fie ceva de bine !
( temperatuira nu creste doar in perioada de ovulatie ?; cel putin asa cred ... )
tveety spune:
Maya, draga mea, incerc sa te ajut cu cateva ganduri la cele relatate de tine ![]()
Imp rimul rand cam la 10 zile dupa ovulatie se poate detecta beta HCG din sange, adica sarcina se poate confirma, chiar si ajutorul unor teste ff sensibile (eu nu am gasit in farmacie asemena test). Deci practic poate exista o sarcina insa simptome de sarcina, mai incolo, pt ca ele se datoreaza cresterii hormonului HCG, care inca este ff mic pt ati crea probleme (geni stare de voma, ameteli). Insa dureri abdominale pot exista! La mine un fenomen neobisnuit sau nemaiintalnit (poate era pur o coincidenta si cu avea legatura cu sarcina mea) era faptul ca simtam o mica mica intepatura in abdomen cand dimineata ma intindeam prin pat, era ceva mai ciudat prin uter. Cam de 3 ori l-am simtit in dimineti diferite, dar nu le-am dat importanta. In rest aveam dureri menstruale obisnuite. Si in plus niste dureri obisnuite la sani ininte de ciclu.
TB, eu am amsurat temperatura lunile la rand. Dupa ovulatie ea incepe sa creasca si intradevar ajungea pana la 36,8 pana z22-23, apoi crestea putin, chiar era si 37,1. Asemenea valoare masuram chiar cu 2-3 zile ininte de ciclu, apoi scadea cu cate 0,2 grade sau paote si mai brusc, iar cand aveam 36,7 sau 36,5 era ziua ciclului. Deci continua sa-ti iei temperatura, dar fara sa speri pra mult pana nu vezi ca ramene peste 37 si in z28, z29. Atunci poti spera. Si eu asa am facut asteptam pe vineri/sambata rusii. De joi simteam dureri, credeam ca vine mai repede. Dar seara inca nu era nimic. M-am gandit ca atunci imi rasfat sotiurul cu o partida ... inainte de 4 zile de absistenta. Dupa act lichidul care curge dupa avea o nuanta maro. Dimineata fara sa stau pe ganduri, mi-am pus un absorbant si ma-m dus la lucru. Spre seara a fost inca o mica pata maro pe absorbant. Sambata dupa masa iar ne-am iubit putin. Scena s-a repetat, deci duminica iar absorbant insa nu s-a mai patat. Din cauza petelor si a oligozospermiei exclusesem unei sarcini. Insa i-am cerut sotulu sa aiba putina rabdare sa-mi vina cilul si pana atunci sa-si ia gandul se la s..x. Abia luni dimineata am masurta temperatura era peste 37. Nici atunci nu am crezut, vroiam sa ma asigur daca mai pun sau nu absorbant. Dupa temperatura m-am decis nu, ciclul intarzie. Marti temperatura era 37,2, am inceput sa sper, am facut un dus iar sanii mei parca erau putin mai mari si ma dureau incat noapte trebuia sa fiu atenta sa nu ma culc pe ele. Miercuri dimineata in z.33 am facut primul si ultimul test care a fost super pozitiva.
In concluzie TB m-a ajutat mult, dar nu te lua dupa pana nu ajungi in ziua in care ar trebuii sa-ti vina, sau cel putin cu o zi inainte. Daca nu scade este un semn bun, dar nu ceva 100%. Apoi daca creste peste 37 si ciclul intarzie poti face un test, pentru ca sarcina poate exista! Semnalmentele sunt si ele putin de ignorat, poti sa ti le sugerezi anumite simptome. Asta chiar mi-a confirmat si medicul meu. Iar minuni sunt, vezi si noi cu oligozospermie severa de 1,8 -3 milioane de sperma/ml sunt gravida in saptamana a 10-a!
Am fost cam lunga dar vroiam sa-ti dau cat mai multe detalii si DD ajuta si fie vorba despre o sarcina!!!! Stiu ce simti si eu simteam la fel, mi-a trebuit si niste lamarari pana am avut curajul sa fac testul desi imi intarzia ciclul cu 5 zile, dar stiam ca pot exista si cicluri mai lungi si nu vroiam sa ma dezamagesc singura.
http://lbdf.lilypie.com/PcT5p2.png
+ 10
ianna2002 spune:
Maya, sa stii ca daca TB se mentine crescuta peste 18 zile de la ovulatie poti sa te gandesti ca esti insarcinata.
De asemenea, TB poate creste de la ovulatie si sa ramana apoi la aceeasi valoare(graficul are forma unui platou) sau poate sa aiba o crestere in doua etape, asta oricum nu e semn de sarcina. Dar unul din semnele de sarcina este si temperatura crescuta, peste 37,1.
Eu iti tin pumnii!
Sa mai primim si noi cate o veste buna, sa ne mai invioram!![]()
Maya_I spune:
Dragilor,
, multumesc pt optimismul vostru. Eu inca stau in dubii. Oricum, peste 3-4 zile voi afla ce si cum.
Azi, ziua 25, din nou TB 37,1.
Tveety, si eu simt acele intepaturi in burta, cand intr-o parte, cand in alta. De altfel acum ma doare si prin alte parti din burta, uneori durerea se propaga spre spate, spre zona rinichilor. Repet, nu e durere mare, e o durere mica, surda, uneori ca o sagetare, alteori ca o apasare si nu persista, ci apare din cand in cand.
Tannoo, esti dragut, stiu ca tu nu ai cum sa simti chestiile astea,
.
tannoo25 spune:
maya, dupa spusele fetelor, iti tin pumnii sa fie o minune acolo
...
tveety, un
pentru
...
; cum te mai simti ?
ianna, 
Zuzet spune:
[quote]citat din mesajul lui tannoo25
zuzet, nu ne-ai mai scris de mult ![]()
Tannoo...n-am mai scris de pe 14.01.2010
. Chiar raspundeam la o postare de-a ta.
Eu pentru moment nu am vesti de pe niciun front, dar ma mentin pe linia de plutire. Nu mi-am gasit inca un job, mergem inainte cu tratamentele noastre, iar in februarie vrem sa facem si noi spermograma....dar nu la Matei, asta e sigur.
Dupa ce aflam rezultatele vom vedea incotro ne indreptam. Ne gandim foarte serios sa incepem procedura de adoptie, studiem deocamdata ce presupune. Dar pentru inceput, este musai sa ma angajez.
Cam atat din "ograda" noastra...
Maya, sa dea Dumnezeu sa vii in curand cu vestea cea mare. Ne rugam pentru voi...
tannoo25 spune:
Zuzet, pana pe 14.01 cand ai raspuns la postarea mea nu ai mai dat nici un semn de viata 
daca tot va ganditi la adoptie, de ce nu incercati un FIV ? ca nu inteleg ... si adoptia costa 
nu ai gasit job nici pana acum ? cred ca iti este destul de greu; si e vorba si de psihic ...
unde crezi ca va face sotzul tau spermograma ?
pana una alta ... 

Zuzet spune:
Tannoo, cu psihicul nu pot spune ca sunt la pamant, dar nici flower power nu sunt. Am incercat in toata aceasta perioada sa nu iau in tragic ce ni se intampla, ci mai degraba sa-mi ocup timpul cautand solutii si facand ceva constructiv. Incep din nou o campanie de cautare de la 1 februarie, pana acum nu s-a miscat nimic, au fost oamenii in vacante.
In ceea ce priveste FIV-ul nu pot lua in calcul, pentru ca stiu sigur ca nu ne vom putea permite. Inseminare nu putem face, deci ramane varianta adoptiei. Am stat de vorba cu sotul meu, practic el a venit cu ideea si acum chiar ne-am obisnuit cu aceasta solutie.
Din ce am studiat pana acum, procedura de adoptie nu presupune prea multe costuri, practic nu am vazut vorbindu-se de vreun cost, ci doar multa rabdare. Dar cum am mai zis, pentru asta trebuie musai sa-mi gasesc de lucru. Vom avea nevoie la dosar de adeverinte de venit, iar daca eu sunt somera...
Spermograma nu ne-am decis inca unde s-o facem, astept inca sugestii. Mai e vreme pana atunci. Daca aflu ceva, iti dau si tie de veste.
Cam atat deocamdata