Atitudinea tatalui fata de copilul sau
Raspunsuri - Pagina 3
Gabi_K spune:
Axxa: aceeasi situatie era la noi tata pisalog, plus o surioara care orice face, e bebelusa lui tati, plus alcool plus scandaluri. Al meu baiat m-a intrebat cand avea vreo 8 anisori:mami de ce nu divortezi, nu vezi ca "asta" nu ne iubeste? mai bine cauta-ti un sot care nu bea si tine la noi. Si culmea, am mai asteptat un an sa divortez. De atunci situatia nu e mai roz, exul ii mai cumpara baiatului una-alta, dar nu mai are cum sa-l cumpere, si-a pierdut cinstea definitiv.
La ex in familie la fel: el a fost mereu bazait de parinti (de amandoi, din cate am inteles), sora lui e micuta preferata tuturor) si degeaba avea el de suferit, modelul de familie a fost reluat si aplicat cu succes.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
kay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui triple_axa pai ... am constatat ca pentru multi parinti este mai simplu sa spui nu este voie ... nu e bine asta ... fa aia ... adica in loc sa aibe rabdare si sa explice de ce nu este ok sa faca sau sa nu faca anumite lucruri ...prefera sa se exchiveze la umbrela lui NU este/fa/ drege.... Sincer, cunosc multi bebei ( inclusiv al meu) pe care ii consider mai inteligenti vs multe persoane asa zise mature ( adulte) ... e un subiect mai vast .. greu de exprimat prin scriere |
total de acord cu tine .
copilului nu-i spui nu e voie, nu e bine, ci ii explici de ce nu e voie nu e bine. ca sa inteleaga si el... nu intru acum in explicatii ca nu am starea necesara si nici rabdarea, dar sunt total de acor cu tine.
axxa spune:
Da, am discutat si eu de nenumarate ori, si acelasi lucru, imi zice ca metoda lui va da rezultate, si mai mutl decat atat, ma acuza pe mine ca sunt "prea permisiva", si in realitate chiar nu e deloc asa. I-ar placea sa fac si eu la fel.
Parca dupa ce ii spun si incerc sa ii explic ca nu e bine asa, o lasa mai moale, dar pentru o ora-doua..Azi au fost impreuna la piata, Alex a vrut pe jos (deh, copil), iar el nu, cu masina, ca el nu are timp de "mofturi"..vrea cu masina, bine, nu, ramane acasa...Au mers cu masina in cele din urma. Nu stiu cum sa mai procedez.
Citat: |
citat din mesajul lui Elena Axxa, eu te inteleg foooaaarte bine, pentru ca si la noi este aceeasi situatie, singura diferenta este ca noi avem fata. La noi cand sunt singuri e chiar si mai rau; e regula, de cate ori ies impreuna afara in parc, vin certati, ea plange, el urla ca ce 'fetita rea' este, ca l-a facut de ris, etc. La fel procedez si eu ca si tine, incerc sa echilibrez lucrurile, sa-i ofer eu ceva mai mult confort, pe care nu il poate avea din partea lui si procedand astfel se considera ca o rasfat si ii nenorocesc viata cu asta. Eu n-am gasit inca nicio solutie, asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau, doar vroiam sa-ti spun ca nu esti singura.... De discutat am discutat cu el de milioane de ori despre aceasta problema, el crede ca procedeaza absolut corect, ca asa trebuie - sa o cicaleasca mereu, ca numai asa "ii intra in cap". Desigur ca aceste convingeri i se trag din familie/educatie, el considera ca este cea mai buna metoda ever, pentru ca in cazul lui 'a dat rezultate'..... _ Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde. |
crisalida spune:
Buna!
imi dau si eu cu parerea, desi nu sunt in situatia voastra.
problema e la tatii astia, fara indoiala; cu totii suntem stresati la serviciu si avem nenumarate probleme, dar asta nu inseamna ca trebuie sa "izbim" copii in felul asta; problema apartine in totalitate sotului tau; el trebuie educat sau facut macar sa constientizeze faptul ca nu are o atitudine constructiva fata de copil.
poate eu- ca sotie- as incerca sa ma port cu el (cu sotul, adica) cam asa cum se poarta el cu copilul.
- de ce cumparat mere din astea si nu de celelalte, de a strans camasa asa si nu altfel, de ce a pus o farfurie undeva si nu in alta parte, etc; adica sa fiu in permanenta nemultumita cam de tot ce face el;
- altfel spus, pune-l pe el in postura copilului
devin-o un pic "agresiva";
cred ca nu a inteles ca in familie, nu este el pe primul loc, ci copilul; si ca nu trebuie el sa fie cel multumit de toata lumea si trebuie el sa "multumeasca" copilul si apoi pe tine.
exigenta trebuie sa imbrace diferite forme de manifestare dar sotul tau nu cred ca a ales-o pe cea mai buna.
poate gresesc, dar m-a infuriat atitudinea sotului tau.
mult succes