PCOS (16)
Raspunsuri - Pagina 16
anamira spune:
Buna fetelor!
Revin cu noutati nu prea stralucite care timp de 2 zile m-au demoralizat complet de aproape am cazut intr-o depresie. Asa cum spuneam intr-un mesaj anterior am ovare polichistice, insa nu cred ca e sindrom pt. ca toate analizele facute sunt in limitele normale, chiar si rezistenta la insulina. Problema mea e ca luna aceasta am inceput stimularea cu clostilbegyt si spre surprinderea mea, la control nu s-a format nici un folicul dominant. Tot aceleasi chisturi plictisitoare de care nu pot sa scap. Culmea este ca acum 3 luni cand am facut prima stimulare, inziua 11 am avut ditamai chistul de 43/42 mm iar acum nimik. Intrebare de baraj! Se poate sa se fi produs ovulatia mai repede de ziua 10? Eu prin ziua 8 am simtit aproape juma de zi o durere in partea de jos, ca si la menstruatie dar m-am gandit ca e de la stimulare si chiar banuiam ca se formeaza un nou chist. Plus ca inainte de consultatie am alergat ca sa nu intarzii de doctor si am simtit intepaturi mari in ovarul drept.
Voi ce ziceti?
fetele!!
"Spune īntotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti"
plateea spune:
salut, fetelor!
vreau sa va spun ca la odisee am trecut prin multe, si am asistat la nasteri, bucurii si necazuri, dar nu mi-au dat asa repede lacrimile ca acum, cand am recuperat paginile de la PCOS! tocmai pt ca stiu prin ce trece fiecare dintre voi.
pot doar sa va confirm ca orice ati face, mult sau putin, greu sau usor, merita din plin. ma uit la pastaia mea micuta, stau ore in sir legata de el, il legan si cate o jumatate de zi, si ma termina cand il vad cum il dor colicii, si stiu prin ce treceti. am fost si eu acolo, si... va inteleg. dar, MERITA! si Dumnezeu e acolo sus si FACE MINUNI!
nu am f mult timp la dispozitie, dar am vazut ca are cineva dilema cu tratamentul si sarcina. mai scriu o data pt cine nu a citit din urma, inceputul sarcinii mele: la 5 sapt, am facut betaHCG, a iesit 914. in acelasi moment am facut si progesteron, care era n limite normale. cred ca 84, daca nu ma insel. am sunat gine, care mi-a spus sa opresc metforminul. (luam 3*500/zi) si tot de atunci am luat acid folic, 1/zi, pana in sapt 12. si 6 ovule de utrogestan, intravaginal, 2*3/zi. la echo, bb arata de 3 sapt in loc de 5, si am fost speriata, dar la 7 sapt totul era ok, batea inimioara, am ascultat-o, si... de atunci, a inceput totul. daca va pot ajuta cu detalii, imi puteti trimite PM, sau, o sa raspund cand ma lasa puiul meu sa recuperez.
va
pe toate, si.. nu va pierdeti speranta!

gudinde! multumesc pt tot!
Plateea, mami fluturas de bbTo, prematurul la 39S3Z... 
www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo
pufoasalaura spune:
buna...
ma alatur si eu cu aceeasi problema.am sopc de cea mai mare frumusetea.ne dorim cu ardoare un copil.poate povestea mea difera un pic.
in urma cu 6 ani am ramas insarcinata pe cale naturala, dar DD nu a lasat sa se intample o nenorocire.(fatul era malformat), asa ca am facut intrerupere la 5 luni 1/2, lucru care inca ma face sa plang.
acum sunt cu tratament pe sifor acelasi dozaj ca la unele dintre voi, fiind urmarita de dr.cocei si dr.neamtu-endocrinolog.o tipa de nota 10. se pare ca amandoua imi dau sperante ca o sa fim tatici si mamici anul asta, mai ales ca am slabit destul de mult, si chiar imi dau silinta.oricum asteptam sa vedem ce se intampla in martie la monitorizare, daca ovulez spontan sau nu, iar daca rezultatul este negativ o sa incercam o stimulare.
de apreciat faptul ca acesti medici iti spun verde in fata care sunt solutiile nu sa umbli cai verzi pe pereti si sa arunci cu banii...
roxy@vasi spune:
Seara buna tuturor,('
')si bun venit viitoarelor('
')e.
Anul acesta o sa devin ('
');.Doamne ascultane('
');,Amin.
gudinde spune:
Buna dimineata!
Am intrat rapidisim de la servici sa urez bun venit noilor colege de suferinta. Sa dea DD sa va vedeti visele implinite cat mai repede.
plateea multumim ca nu ne-ai uitat si ai intrat sa ne povestesti experienta ta. Pupici speciali d-lui Pastaie
. Sa creasca mare si sanatos.
Eu nu mai am net acasa de ceva timp si de la servici imi este tare greu sa intru pe forum, dar ma gandesc mereu la voi. Trimit o imbratisare mare, mare tuturor si un gand bun.
Pupici
adijo spune:
buna fetelor! sunt noua pe forum dar sunt o veche luptatoare cu problema hiperandrogenismului; asa ca am sa va impartasesc si voua experienta mea. Am 33 de ani si din adolescenta m-am confruntat cu acneea, hirsutismul si menstruatiile neregulate. Pe la 24 de ani am inceput tratamentul cu Diane 35; am luat aproape 5 ani , fara intrerupere. In acest timp m-am simtit extraordinar: tenul s-a curatat, pilozitatea s-a diminuat, am si slabit putin (desi nu eram asa de plinuta..), parul a incetat sa mai cada. Acum 4 ani am hotarat ca e momentul de un bebe, asa ca am intrerupt Diane-le. Problemele au revenit , si mai mult, ciclu se dereglase rau de tot. Asa ca am facut dozari hormonale : testosteron marit , prolactina marita , LH/FSH: 3/1. Dgn: sindrom ovare polichistice, cicluri anovulatorii. Ginecologul care imi pusese diagnosticul s-a declarat neputincios , singurul tratament pe care il stia el pt pcos diind ACO, dar eu vroiam bebe... Asa ca am ajuns la endocrinolog care mi-a sugerat sa fac 17-oh-progesteron, dheas si evident insulina. Surpriza: insulina sub limita inferioara, in schimb 17-oh-progesteronul a fost f. mare. Concluzia lui a fost ca ovarele mele polichistice se datorau unei disfunctii a glandei suprarenale si nu unor probleme metabolice! Ca urmare am inceput tratament cu dexametazona si bromcriptina. acum toti hormonii sunt in parametrii normali; din pacate ovulatie spontana tot nu am. Asa ca am facut stimulari cu clomifen, apoi inseminari si un Fiv.Din pacate fara rezultat...( in urma unei inseminari am avut o sarcina dar s-a oprit in evolutie la 5 sapt. ). Acum ma indrept spre un nou FIV. Sper sa ma ajute D-zeu!
Fetelor, vroiam sa va atrag atentia ca nu toate ovarele polichistice au ca si cauza insulina crescuta , poate fi o disfunctie de suprarenala! Mi-e si medici din Ungaria si Austria mi-au confirmat diagnosticul, si mi-au spus ca nu e cazul de metformin daca insulina, sau macar ttgo nu e mare!
Va doresc bafta la toate si multa rabdare si putere de lupta...
Sa ni se implineasca visul...
Adrriana spune:
Buna...Eu am PCOS si am si un baietel...Nu am facut analize prea multe inainte de sarcina...Ma poate lamuri cineva ce analize trebuie facute ptr PCOS?
plateea spune:
salut, fetelor...
revin la voi cu o noutate... avem in sfarsit povestea...
poate minunea noastra o sa va inspire si o sa va dea curaj...

gudinde...
Plateea,
fluturas drogat, dependent de doza zilnica de iubirea celor 2 baieti din viata mea, bbTo ochios
, si tati pentaxist
! Viata mea e mai frumoasa, cu fiecare zi care trece! 
www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo
gudinde spune:
plateea,
Foarte frumoas povestit. Am citit si a fost asa de emotionant ...
Sa va traiasca bbTo, sa fie sanatos si sa creasca mare, mare.
Adrriana,
Vezi ca pe prima pagina sunt o serie de linkuri catre pagini cu detalii despre analize.
Oricum, decizia finala, ce analize se preteaza in cazul tau, cand sa le faci, o va lua medicul tau curant.
Uite un copy-paste dintr-o postare din linkuri:
"Analize determinarea PCOS
Atentie! Analizele hormonale, in special Cortisolul se recolteaza doar intre orele 8-9 dimineata. Si evident a jeune (pe nemancate).
Hormonii, in special insulina au timp mic de injumatatire! Rugati asistenta sa se duca cu eprubeta la laborator imediat dupa recoltare si acolo sa fie prelucrata cu prioritate!
LH - doar in Z2 sau Z3 a CM
FSH - doar in Z2 sau Z3 a CM
TSH
17-OH Progesteron
Prolactina
DHEA-S
Testosteron
Cortisol
Insulina
Glicemie
Glicemie provocata 3 ore (a jeune si dupa ingerarea glucozei din 30 in 30 de minute pt realizarea curbei glicemice)
Sau glicemie provocata + insulina - a jeune si apoi la 2 ore dupa ingerarea glucozei"
Si inca unul:
"Exista analize care se pot face oricand (ex: insulina) si analize care se fac numai in anumite zile ale ciclului menstrual. Analizele care se fac in anumite zile sunt:
Z 2-3 (unii dr prefera in z2 altii in z3 - vezi intreaba ca sa stii al tau cum prefera): FSH, LH, Prolactina, Estadiol
Z 14: FSH, LH, Estadiol
Z 21: Prolactina, Estadiol, Progesteron
Din pacate aceste date ziua 2, 14 si 21 sunt spuse de dr. direct. ORI acste zile sunt alese asa bazanduse pe existenta unui ciclu de 28 de zile. Dar daca ciclul nu este de 28 de zile atunci ar trebui dr. sa iti spuna cand si cum sa le faci in functie de ciclul tau. Din pacate multi dr nu mentioneaza acest lucru ce-s banii lor daca tb sa le repeti?
De aflat in ce zile ar tb facute analizele personalizat in functie de ciclu ar trebui sa nu aproximeze ca vorba'ceea ca e dupa urechea mea sau dupa urechea medicului tot dupa ureche sunt facute. Ar trebui facuta monitorizarea ecografica a ovulatiei si asa aflat cand are loc ovulatia (daca are loc), cand incepe faza luteala etc.
Ahhh ... si inca ceva: analizele hormonale, in general, ar trebui facute intre 8 - 9 dimineata. In cazul cortizolului este obligatoriu sa se faca intre 8-9 dimineata. Hormonii, in special insulina au timp mic de injumatatire! Rugati asistenta sa se duca cu eprubeta la laborator imediat dupa recoltare si acolo sa fie prelucrata cu prioritate!"
gudinde spune:
Bun venit tuturor noilor colege de suferinta!
Doamne ajuta sa treceti cu bine peste toate incercarile PCOS-ului si sper sa reusiti sa gasiti pe acest topic intelegerea si suportul pe care doar niste persoane care trec prin ce treceti voi, vi le pot oferi.
Si mai mult decat orice, va doresc sa aveti parte de un medic profesionist, cu care sa puteti avea o adevarata colaborare si sa primiti tratamentul adecvat.