La barfa cu fosta prietena

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Stau si ma gandesc acum ...ce ti-e si cu ironia sortii .
Fostul meu , cea mai lunga relatie ..3 ani ..am fost obsedata de fosta lui , desi l-a sunat de cateva ori , pe la inceput ..Dar ea a aflat mai tarziu ca el are pe cineva si m-a zgariat pe creier chestia aia .
Aveam si 18 ani atunci ..era de inteles...

Ne-am despartit acum 1 an . Am avut f multe tentative..Dar de 1 an e gata totul , definitiv .
Noi in timpul asta , am vorbit zilnic.
El a mai avut ba o prietena , ba alta .
Eu stiu absolut tot ce face el , el tot ce fac eu . E confidentul meu si nu se va schimba chestia asta.
Intr-adevar cand am pe cineva , vorbesc cu el mai rar . El insa , tot zilnic ma cauta , indiferent ca are prietena sau nu si imi spune continuu ca tot impreuna vom ramane , ca ma lasa sa-mi treaca prostiile din cap , sa ma satur de umblat aiurea si tot impreuna vom ajunge.

Eu cred 100% ca NU , pt ca eu nu mai simt nimic pt el . Il vad pur si simplu ca un amic , desi am locuit 3 ani impreuna si am avut atatea impreuna . Sentimentele mele pt el au murit acum 2 ani total .

El insa , nu se poate detasa de mine , sub nici o forma . Si cred ca din obisnuinta inca vorbim . Si el imi scrie inca : iubi , puiu . Eu insa nu .
E gelos daca imi fac iubit , desi pe mine nu ma mai intereseaza daca el isi face sau nu .
Le spune la toate ca el vorbeste cu mine zilnic , de la inceput ..si daca alea nu accepta n-au decat.

Deci ...ai motive de ingrijorare doar daca , EA il mai vrea pe EL .
Altfel ...oricat ar mai vrea-o el ..nu va reusi .
Poate ca vorbesc din obisnuinta ...nush ce sa zic ...si eu cu el vorbim toate prostiile ..imi spune de alea cu care e detalii intime , eu lui la fel . El ma cunoaste cum doar eu ma cunosc pe mine insami . , dar nu-l mai vreau ca iubit niciodata!

Deci , analizeaza si nu lua decizii pripite !
Si eu chiar zic sa te imprietenesti cu ea . Poate-i o persoana instabila doar . Daca va avea o relatie serioasa si se va casatori ai sa vezi ca va cam disparea . Pana atunci insa , el e persoana in care ea are incredere si care o cunoaste , de aia face asa.

Eu am vrut sa vorbesc cu prietenele lui ..chiar eu i-am propus . Ca sa nu creada ele altceva . Dar n-a vrut el si a ramas asa .
Si cred ca multe m-au injurat , crezand ca-l vreau in viata mea si ca-s disperata dupa el , cand de fapt n-am nici un gand de genu asta.

..Dahri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinutza1979

XIO ---amicitie intre un barbnat si o femeie nu exista si punct!
Perioada adolescentei este altceva, atunci suntem cei mai buni preteni (amici) cu sex-ul opus! Deci din punctul meu de vedere un barbat matur cu o femeie matura nu pot fi amici! Ori se "iubesc" la un moment-dat ori ea sau el simte o iubire platonica...ceva este insa amicitie nu! Este punctul meu de vedere si nu te chinui sa mi-l schimbi ca n-ai sa reusesti fiindca este ceva din felul meu de a fi!

Dar daca el e gay se pune?

Ca o paranteza, stateam la povesti cu un prieten de-al meu (gay) si nu stiam ca aveam un nasture la bluza desfacut, si-mi zice " sa stii ca-ti va trebui mult mai mult de atat sa ma seduci...in caz ca ai lasat nasturele ala desfacut pentru mine" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinutza1979

XIO ---amicitie intre un barbnat si o femeie nu exista si punct!
Perioada adolescentei este altceva, atunci suntem cei mai buni preteni (amici) cu sex-ul opus! Deci din punctul meu de vedere un barbat matur cu o femeie matura nu pot fi amici! Ori se "iubesc" la un moment-dat ori ea sau el simte o iubire platonica...ceva este insa amicitie nu! Este punctul meu de vedere si nu te chinui sa mi-l schimbi ca n-ai sa reusesti fiindca este ceva din felul meu de a fi!

Obsedata de fosta lui iubita nu am fost niciodata!Nici nu se pomenea de ea! Totul era frumos, locuiam singuri...primeam zilnic , eu imi exersam "talentele" culinare in voie fara sa mai fiu stresata "daca nu iese ma mustruluieste mama ca am stricat oua,lapte...zahar, etc " ...deci toate bune si frumoase pana cand suna EA!Si tot timpul fara nicio treaba anume doar asa hodoronc-tronc..."hai la o tigara in fata blocului!"
El o refuza insa intr-un mod foarte politicos ceea ce probabil o facea sa revina cu telefoane!

XIO---la noi totul s-a rezolvat si nu de acum ci te atunci!

Alina , doar partea cu amicitia era pt. tine cealalta era pt. autoarea topicului. Si in facultate nu cred ca se mai vorbeste de adolescenti

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Depinde mult si de firea ta Mimi, eu una n-as accepta fiindca ma cunosc foarte bine si eu, numai eu trebuie sa fiu alpha-female, restul se pierd departe in peisaj, daca se poate undeva in ceata, si mai bine pe alta planeta.

Adica ce merge foarte bine pentru unele femei, nu merge pentru altele. Al meu de exemplu evident ca are poze cu ea, au fost ani de zile impreuna, pe undeva prin vreo cutie prafuita cine stie pe unde, la mine in casa nu :)).
O mai vorbi cu ea sa-i zica un La multi ani, dar iarasi habar nu am de asta, nu mi-a dat motive sa vad, nu foloseste messengerul acasa decat extrem de rar. Cand este plecat, treaba lui ce face, fiecare de altfel este liber sa faca ce doreste el insa cand e vorba de o relatie aici se schimba ecuatia.

Intr-o relatie trebuie tinut cont si de dorintele celuilalt :)) altfel nu ar mai fi vorba de o relatie-adica ceea ce implica 2 oameni, cu doua mentalitati diferite.

Eu zic asa: cunoaste-te in primul rand pe tine, daca tie nu-ti plac ingerintele astea in viata de zi cu zi, ale lui, ale ei, nu conteaza, spune-o asertiv, dar fa-i cunoscut, ca poate lui i se pare normal, dar tie nu.

Si pe urma vedeti unde va intalniti, daca faceti un compromis si care va fi directia de mers de atunci inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2xmama spune:

Mimi, iti scriu in calitate de "fosta".

Primul meu prieten, de care m-am despartit acum 9 ani, imi este in continuare prieten. Eu nu mai locuiesc in Romania, dar ma duc in fiecare vara acasa, si desi parintii mei nu mai locuiesc in Bucuresti, de cate ori ma duc in tara, trec si prin Bucuresti sa il vad pe el. Sunt casatorita, am 2 copii, sotul meu nu vine cu noi (vine la sfarsit, o saptamana maxim), asa ca am ocazia sa imi vad fostul prieten singurica. Are si el o prietena, ei sunt impreuna de cand ne-am despartit noi. Nu o cunosc, stiu cate ceva despre ea, am vazut poze cu ea. Ea la fel despre mine.

Cand ma duc in Bucuresti sa ma intalnesc cu el, ori dorm eu la el, macar o noapte, impreuna cu el, ori doarme el la mine o noapte. Dormim impreuna, ne tinem in brate, povestim, si ne simtim intr-un fel ca atunci cand eram impreuna, dar fara nimic de natura sexuala. Am fost prieteni buni, putem vorbi despre orice, si desi stiu ca nu e normal sa dormim in acelasi pat, sa ne tinem in brate, etc, asta simt ca vreau, cand suntem impreuna. Nu ne atingem erotic, dar e o apropiere pe care ne-o dorim amandoi, si pe care nici sotul meu, nici prietena lui nu o vor putea intelege. Asa ca stiu amandoi ca ne vedem, dar nu cer (cel putin sotul meu) amanunte. Bineinteles ca nu ii convine ca imi caut fostul prieten. Insa din punctul meu de vedere nu fac nimic rau, asa ca, chiar daca nu intelege de ce fac asta, este obligat sa accepte ca am avut o viata si inainte de el.

Eu am terminat relatia aia, el probabil ca inca ar mai vrea sa fim impreuna, undeva, adanc. Insa nu-si manifesta vreo dorinta.

Aaa, in restul anului, nu prea vorbim, foarte rar, pe messenger. Asta pt ca el de obicei nu e online, sau cand intra, nu am eu timp. Dar faptul ca nu vorbim un an intreg mai mult de cateva cuvinte, nu ne impiedica sa ne vedem in continuare ca prieteni foarte buni.

Si sotul meu are o fosta prietena, cu care a avut o relatie mai speciala, ca a mea cu fostul meu. Am cunoscut-o, acum cativa ani. Nu au mai fost in contact in ultimii ani, dar ea l-a gasit recent, prin internet, si au inceput sa mai corespondeze. Urmeaza sa ne intalnim cu totii, impreuna cu copiii nostri (are si ea un baietel), iar sotul meu chiar avusese o intalnire programata cu ea, la care pana la urma nu a putut sa se duca. Nu mi-a spus de intalnire decat cand a realizat ca nu poate ajunge. Si in loc sa ma supere faptul ca nu mi-a spus, mie mi-a parut rau ca nu a putut ajunge sa o vada. Nu m-ar deranja deloc sa se vada, sa stea de vorba, singuri, sau impreuna cu mine si partenerul ei. A fost ceva intre ei, ceva frumos, si doar faptul ca acum fiecare dintre ei are pe altcineva, nu ar trebui sa-i impiedice sa fie prieteni, si chiar sa se vada doar ei doi. Eu una stiu ca nu ma voi amesteca in relatia lor, si ca nu ma va deranja. Asa cum eu am un fost prieten (primul) cu care am avut o relatie frumoasa, asa are si el o fosta prietena (prima relatie serioasa), care ii poate ramane prietena mult timp.

Partea proasta la prietenul tau este genul conversatiilor pe care le-a avut cu ea, si faptul ca vorbea urat de tine, sau accepta sa vorbeasca ea urat de tine. Noi asta nu facem, eu si fostul meu prieten. Ne respectam partenerii si chiar daca vorbim de ei, nu ii jignim.

Iti urez succes in rezolvarea problemei, intr-un fel sau altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

2xmama , scuza-ma , dar si tu mai vrei relatia aia.
Un om care nu mai are senti ente de dragoste fata de cineva nu vrea sa stea cu cineva-ul in brate si sa doarma impreuna o noapte intreaga.
Pana si prin faptul ca tu desi mergi la el nu-i cunosti prietena spui ca inca mai ai o relatie cu el , o fi la alt nivel decat cel sexual dar ai o relatie cu el si el cu tine.

Intrebare: ce ai simti daca ai stii ca sotul tau se intalnete o data pe an cu fosta lui prietena pe care a iubit-o , doarme cu ea , stau imbratisati si se pupa pe obraz?

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

2xmama, cred ca te plictiseste tare mult casnicia ta, daca te gandesti cu atata drag la fostul si il vizitezi o data pe an, dormind cu el, imbratisati.

Daca al meu barbat ar dori sa se converseze cu o fosta, trecand-o pe ea inaintea mea, ar manca jar !

Mimi251, dupa umila mea parere, nu este normala aceasta relatie a prietenului tau cu fosta.
Imi pare un tip alunecos, sper sa ma insel si sa va rezolvati toate problemele.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Al meu se mai vedea cand si cand cu 'fostele' (de cand avem copilul insa e prea obosit :), ca si mine, deci nu s-au mai intalnit). Nu ma deranjeaza sa-si scrie / sa se vada ocazional, dar chestia cu dormitul impreuna mi se pare mult prea mult. Cred ca e o relatie neterminata si total nesanatoasa pentru cei implicati.

Pentru autoarea topicului: cred ca ar trebui sa-i spui prietenului ca e de prost gust sa accepte ca exa sa te jigneasca fara ca el sa riposteze. Ori intrerupe relatiile de orice natura cu ea, ori sa continue conversatiile cu conditia sa o puna la punct in ceea ce te priveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui 2xmama

Mimi, iti scriu in calitate de "fosta".

Primul meu prieten, de care m-am despartit acum 9 ani, imi este in continuare prieten. Eu nu mai locuiesc in Romania, dar ma duc in fiecare vara acasa, si desi parintii mei nu mai locuiesc in Bucuresti, de cate ori ma duc in tara, trec si prin Bucuresti sa il vad pe el. Sunt casatorita, am 2 copii, sotul meu nu vine cu noi (vine la sfarsit, o saptamana maxim), asa ca am ocazia sa imi vad fostul prieten singurica. Are si el o prietena, ei sunt impreuna de cand ne-am despartit noi. Nu o cunosc, stiu cate ceva despre ea, am vazut poze cu ea. Ea la fel despre mine.

Cand ma duc in Bucuresti sa ma intalnesc cu el, ori dorm eu la el, macar o noapte, impreuna cu el, ori doarme el la mine o noapte. Dormim impreuna, ne tinem in brate, povestim, si ne simtim intr-un fel ca atunci cand eram impreuna, dar fara nimic de natura sexuala. Am fost prieteni buni, putem vorbi despre orice, si desi stiu ca nu e normal sa dormim in acelasi pat, sa ne tinem in brate, etc, asta simt ca vreau, cand suntem impreuna. Nu ne atingem erotic, dar e o apropiere pe care ne-o dorim amandoi, si pe care nici sotul meu, nici prietena lui nu o vor putea intelege. Asa ca stiu amandoi ca ne vedem, dar nu cer (cel putin sotul meu) amanunte. Bineinteles ca nu ii convine ca imi caut fostul prieten. Insa din punctul meu de vedere nu fac nimic rau, asa ca, chiar daca nu intelege de ce fac asta, este obligat sa accepte ca am avut o viata si inainte de el.

Eu am terminat relatia aia, el probabil ca inca ar mai vrea sa fim impreuna, undeva, adanc. Insa nu-si manifesta vreo dorinta.

Aaa, in restul anului, nu prea vorbim, foarte rar, pe messenger. Asta pt ca el de obicei nu e online, sau cand intra, nu am eu timp. Dar faptul ca nu vorbim un an intreg mai mult de cateva cuvinte, nu ne impiedica sa ne vedem in continuare ca prieteni foarte buni.

Si sotul meu are o fosta prietena, cu care a avut o relatie mai speciala, ca a mea cu fostul meu. Am cunoscut-o, acum cativa ani. Nu au mai fost in contact in ultimii ani, dar ea l-a gasit recent, prin internet, si au inceput sa mai corespondeze. Urmeaza sa ne intalnim cu totii, impreuna cu copiii nostri (are si ea un baietel), iar sotul meu chiar avusese o intalnire programata cu ea, la care pana la urma nu a putut sa se duca. Nu mi-a spus de intalnire decat cand a realizat ca nu poate ajunge. Si in loc sa ma supere faptul ca nu mi-a spus, mie mi-a parut rau ca nu a putut ajunge sa o vada. Nu m-ar deranja deloc sa se vada, sa stea de vorba, singuri, sau impreuna cu mine si partenerul ei. A fost ceva intre ei, ceva frumos, si doar faptul ca acum fiecare dintre ei are pe altcineva, nu ar trebui sa-i impiedice sa fie prieteni, si chiar sa se vada doar ei doi. Eu una stiu ca nu ma voi amesteca in relatia lor, si ca nu ma va deranja. Asa cum eu am un fost prieten (primul) cu care am avut o relatie frumoasa, asa are si el o fosta prietena (prima relatie serioasa), care ii poate ramane prietena mult timp.

Partea proasta la prietenul tau este genul conversatiilor pe care le-a avut cu ea, si faptul ca vorbea urat de tine, sau accepta sa vorbeasca ea urat de tine. Noi asta nu facem, eu si fostul meu prieten. Ne respectam partenerii si chiar daca vorbim de ei, nu ii jignim.

Iti urez succes in rezolvarea problemei, intr-un fel sau altul.

Sincer, eu am ramas masca cand te-am citit. E de domeniul SF ce spui tu acolo.
Nu stiu, pe cuvant, cum de "este obligat sa accepte" sotul tau asemenea comportament din partea ta, dar io sunt sigura ca are vocatie de martir.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana28 spune:

Mimi, si eu mai discut uneori cu fostii mei prieteni pentru ca ne-am despartit intr-un mod elegant si amical. Mai vorbim cateodata pe messenger - poate o data la trei luni; iar discutiile noastre raman la un nivel pur amical, colegial as putea spune. Daca ei ma intreaba de actualul prieten, eu raspund fara a-l critica, fara a da detalii despre relatia noastra, fara a lasa loc de comentarii sau glume pe seama lui din partea lor(asta a fost valabil cand aveam prieten, acum nu am; dar cand eram intr-o relatie, asa procedam); daca eu ii intreb pe ei de actualele prietene, raspund in limite politicoase fara detalii intime, fara a glumi pe seama lor si au si un stil de a vorbi prin care simt ca nu mi-as putea permite sa fac comentarii nelalocul lor sau glume nesarate pe seama partenerelor lor. Si sincer, mie mi se pare corect sa fie astfel.

Ar trebui sa ai o discutie serioasa cu el si sa incerci sa iti dai seama daca el e cu adevarat serios in ceea ce te priveste. Din moment ce voi aveti o relatie, atunci el trebuie sa tina cont de sentimentele tale, iar tu de sentimentele lui - fara a-i da voie insa sa dezvolte un asemenea atasament fata de foste iubite. Daca el nu vrea sa inteleaga, atunci nu stiu cat timp el va mai fi langa tine; sa nu cumva sa devina el cel care se detaseaza primul din aceasta relatie. Nu vreau sa te supar dar asa gandesc eu.

Mergi la inceput