Modernism vs traditie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mai, astia pe aici zic sa eviti blenderul pe motiv ca sparge structura prea tare, baga prea mult aer in mancare care ajuta la oxidarea vitaminelor.
la bebelusi mici tocmai ca se recomanda furculita.
eu pentru fata de 1 an fac cu chestia aia de facut piure, nu stiu cum ii zice pe romaneste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

alra nu am stiut ca nu e bine sa faci la blender, robi al meu are 2 ani si tot la blender mananca, cum prinde o bucatica mai mare cum se face ca vomita pediatrul lui din italia mi-a recomandat blenderul, eu incepusem de la 3 luni sa-i dau zeama de supa de pui in bibe si vroiam sa incep sa-i dau sfaramat, dar pediatrul a zis ca e mai bine blender.am sa incerc la modul serios sa-i dau cu furculitza chiar de mananca mai putin. o sa deschid si un subiect pe forum ca sigur nici alte mamici nu stiu.sar'mna de sfat

ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576

Mergi la inceput

oanaq, robi asculta mozart cand ne jucam pt ca bate din palme cand il aude si ranjeste deci probabil ii place. mancam tot cu youtube, baby einstein, pt ca sunt acolo niste vacutze si mai uita de procesul in sine si mai baga o linguritza
am uitat sa precizez ca robi datorita elementelor de autism si epilepsie a ramas in urma cu dezvoltarea, are 2 ani dar e ca unul de 11 luni , asa ca sa nu ma judecati pls ca inca ii dau la blender

ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

piellino - si daca nu ar avea aceste elemente, de ce sa te judece cineva? daca copilul asa vrea mancarea asa o primeste. important e sa manance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Pisellino, departe de mine sa interferez cu medicul tau pediatru, dar in tot ce am citit, in tot ce am vazut, plus carticica noastra de aici, spune ca un copil de la 1 an de zile incolo, se presupune ca are deja ceva dinti...sta in scaunul lui la masa celor mari si participa activ la asta.

Adica el cu castronelul lui, langa mami a lui, restul cu farfuriile lor...si el=copilasul mananca ce mananca el acolo, cu bucatele mari, care pot fi luate si cu mana, eventual el sa tina o lingurita in mana cu care sa se joace(asa invata ei sa se foloseasca de ea) si asa mai departe.

Rari sunt copiii carora nu le dispare chestia aia cu scuipatul, gen vomitatul daca bucatica e mai mare, aici spun astia ca dispare in jurul varstei de 7-9 luni.

Cele care le dati doar pasat, sa inteleg ca nu le-ati dat niciodata o bucata de banana sa zic, de castravete, de rosie, de ceva in mana pe care sa o roada?

La fel si cu mancarea asta pasata...acuma ok, fiecare e liber sa-si hraneasca copilul pasat si pana la 3 ani, dar ce vreau sa zic e ca totusi ii ajuta sa-i lasam si pe ei sa invete.

Editare: acum am citit ca virgula copilasul tau are o alta dezvoltare, atunci e si normal sa abordezi altcumva problema.Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns triple_axa spune:

In primul rand nu este vb de polemici ... de acord cu faptul ca fiecare copil este unic .. ca pentru fiecare copil trebuie adaptate , in functie de mai multi factori, atat elemente moderne dar si traditionale!
In schimb ma vad obligat sa explic anumite lucruri, probabil nu m-am exprimat eu corect ...se mai intampla :))
Asadar, oanaq:
1. yannis a primit olita la 7 luni ... o olita simpla ... el a fost cel atras de ea ... nu a fost NICIODATA o obligatie, stres sau presiune pentru el sa faca la olita ... el a ceruto ...ia placut ... ii place ... bineinteles i-am explicat ( ciudat poate sa sune ca un adult explica unui bebe de 7-8 luni ) ca pe olita face caca ...am adaugat si elementul de joaca ( dupa ce face incepem sa "pufaim" amadoi ca si cum miroase , daca ne-ati vedea cred ca ati rade cu noi) ... pare ciudat pentru multi parinti faptul ca un copil de 8 luni cere singur sa faca la olita repetend "caca, caca"! ...
2. de ce considerati copii altfel decat sunteti voi? ... daca ati face pe noi cum ati face? ... poate am fost un pic cam exagerat cu "1 ora plang...frustat" .... ceea ce vroiam sa spun atunci cand a facut in pampers caca nu ia placut ...sa comportat ca si cum ar fi constientizat ( poate fi asa ceva la varsta lui? ) faptul ca lui i se pare ok sa faca la olita si nu pe el ...
3. nu ma simt vinovat ... nici nu am presiune ( indiferent de sursa ei) ... pentru ca ma uit in ochii copilului meu si vad bucuria, viata, interesul, zgandarul pentru orice este nou, joaca si multe altele .... atat cand vorbim...sau cand cantam ...sau cand ne jucam ...sau cand dormim...sau cand mancam ( uitasem sa spun, mancam impreuna ) ... de altfel la noi totul se face impreuna ...el si noi...
4. privitor la muzica .. asta e tare ... uite ... sa iti spun ce asculta yannis ... si ce face cand asculta ...
in camera lui merge de dim de cand se trezeste si pana seara cand se culca radio, nu stiu daca are importanta postul de radio.. in camera de joaca toate genurile de muzica ( inclusiv populara ...mai putin manele ...serios acum , nu ii place ...pleaca cand le aude) ... si bineinteles ca cantam ...si dansam ... plus ca mai si cantam pe limba nostra ....seara la culcare ... asculta in surdina fie cantece de copi, fie clasica, fie muzica de relaxare , si gangurim amandoi pana adoarme... un CD intreg si apoi liniste ...doar e noapte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

mai, astia pe aici zic sa eviti blenderul pe motiv ca sparge structura prea tare, baga prea mult aer in mancare care ajuta la oxidarea vitaminelor.
la bebelusi mici tocmai ca se recomanda furculita.
eu pentru fata de 1 an fac cu chestia aia de facut piure, nu stiu cum ii zice pe romaneste

Vacanta cu Laura in Romania

Sa stii ca e o chestie (acusi am realizat)....ca eu cand gatesc nu pasez rosiile la blender (in special cele conservate) ci le dau prin sita, ca daca le pasez au un gust ciudat. La fel si usturoil pt mujdei, ori zdrobesc la presa ori dau pe razatoare ca la blender iese cu gust ciudat.....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui triple_axa
[1. yannis a primit olita la 7 luni ... o olita simpla ... el a fost cel atras de ea ... nu a fost NICIODATA o obligatie, stres sau presiune pentru el sa faca la olita ... el a ceruto ...ia placut ... ii place ... bineinteles i-am explicat ( ciudat poate sa sune ca un adult explica unui bebe de 7-8 luni ) ca pe olita face caca ...am adaugat si elementul de joaca ( dupa ce face incepem sa "pufaim" amadoi ca si cum miroase , daca ne-ati vedea cred ca ati rade cu noi) ... pare ciudat pentru multi parinti faptul ca un copil de 8 luni cere singur sa faca la olita repetend "caca, caca"! ...

O intrebare: cum de copilul tau CONSTIENTIZEAZA ca are nevoie de olita??? Cand eu stiam ca reflexul de mictiune si defecatie se constientizeaza undeva spre 3-4 ani! Hai sa te vad!

In faza asta cu olita la un bebe de 7-8 luni, o recunosc pe soacra-mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns triple_axa spune:

blackgirl0 ... in primul rand...si of topic ... dami voie sa salut o brasoveanca de a mea
in al doilea rand ... cu constientizarea ... fiecare copil are ciclul lui de evolutie ... ce ai tu bebele meu daca lui ii place la olita? ... acum serios, asa a fost sa fie ... nu l-am obligat, initial i-am luat olita ca sa se obisnuiasca cu ea in preajma ... daca a vrut pe ea si ia placut ....

Mergi la inceput

a deviat total subiectul de la modernism vs traditie la olitza lui yannis

Mergi la inceput