Fibrom uterin (26)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvia81

Buna seara,
Sunt Silvia, am un fibrom uterin subseros embolizat in nov 2007 (descoperit in octombrie 2007)care in februarie 2010 a atins 10/8/7cm. Inaintea embolizarii avea "doar" 50mm.
In toata perioada aceasta, de dupa embolizare, am tot incecat sa avem un copil, dar lucrul acest a nu s-a intamplat. Se pare ca nu exista alte motive pentru care nu am fost binecuvantati inafara de aceasta "minunatie".
In 2007 in preajma embolizarii am citit, din umbra mesajele voastre si mi-am pus mari sperante ... de data aceasta, in preajma miomectomiei, m-am hotarat sa particip activ la discutiile voastre.
M-au emotionat toate experientele voastre, m-au facut sa trec printr-o paleta foarte larga de trairi de la furie la speranta.
Ma bucur ca ma alatur grupului vostru si sper ca voi putea la randul meu oferi sprijin moral si emotional tuturor celor cu care voi relationa.

Bine ai venit Silvia,si sedere cat mai scurta.....sa ne vedem la alta sectiune de.
Imi pare rau ca embolizarea nu a avut succes la tine si chiar ma minunez cat de mare este acum fibromul.Ai vb cu dr care ti-a facut embolizarea?
Dupa embolizare, pp ca ti-ai monitorizat fibromul.Ti-ai facut eco Doppler sa vezi dc fibromul mai este alimentat ?Nu a scazut deloc dupa embolizare?Unde faci miomectomie?Eu am facut pe 5 feb miomectomie,dupa ce am facut embolizare in aprilie 2009 .
te asteptam cu vesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Bine ai venit Silvia, desi motivul care te aduce aici nu e unul fericit!

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gina36

Buna fetelor!!
Ninia - La multi ani!!! Sa fii sanatoasa si sa iti vezi visul implinit! Inca o floare s-a adaugat in buchetul vietii tale, dar de data asta floarea poate are ochi!!
Kyky - La multi ani! Iti doresc sa fii fericita alaturi de minunatii tai puiuti si sa te bucuri de ei si pentru ei! Arati foarte bine! Tu nu te-ai ingrasat deloc pe parcursul sarcinii?
Cristela sa te protejezi si sa nu faci efort, (nici macar ) cel putin primele 3 luni. Eu nu mai stiu ce e aia de la 8 saptamani, dar nu mi se pare un efort atat de mare comparativ cu scopul urmarit.
Mult succes in continuare!
Lyly Cryss sper ca esti bine!
P.S. Scuze la sarbatorite dar eu am intarziat cu urarile ca am avut netu cazut !
Gina 25 +

Gina, si ginecologul mi-a interzis orice activitati fizice sau sexuale ca sa evitam orice pericol...oricum nici eu nu m-as fi gandit la asa ceva...cel mai important lucru acum e ca sarcina sa evolueze bine si ca bebelusul sa se dezvolte sanatos!

http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Silvia, imi pare rau ca nu a reusit embolizarea si ca nu ai reusit sa ramai insarcinata!
Esti sigura ca asta e cauza, adica toate celelalte aspecte le-ai verificat- analize hormonale, permeabilitate si functionalitate trompe, spermograma, infectii?
Pentru ca eu am 3 fibroame, din care cel mai mare era de aproape 5 cm, tot subseros, cat era al tau si totusi am reusit sa raman insarcinata, dar restul analizelor erau toate OK. In mod normal fibroamele subseroase, dezvoltandu-se in afara cavitatii uterine, nu impiedica realizarea sarcinii, cel putin aasta mi-au explicat mie doctorii...si in cazul meu asa a fost. Ma gandesc sa nu fie altceva, in afara fibromului, la tine.

http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia81 spune:

Buna ziua, dragele mele
Ei bine, l-am monitorizat si rasmonitorizat, dar el a continuat sa creasca incet si sigur. Din noiembrie 2007 a stagnat o perioada, dar apoi s-a pus pe "dospit". In martie 2009 avea deja 74/60 mm, in nov 2009 78/71mm. La acel moment doctorul inca ma incuraja sa raman insarcinata. Analizele mele sunt ok.
Anul acesta pe 17 februarie ajunsese la 100/68/78 mm, iar domnul doctor Badiu a decis ca nu mai trebuie sa asteptam, mai ales ca preseaza ovarul si trompa dreapta, precum si vezica urinara.
Pe 18 februarie am mers la Bucuresti (eu sunt din Galati)cu gentuta pregatita ...
Se pare ca in a doua saptamana din martie voi face minunata miomectomie.
Ma gandesc ca inclusiv in plan mental am blocat o eventuala sarcina deoarece imi era cumplit de frica! Nu stiu cum as fi putut gestiona o eventuala pierdere de sarcina...
Ieri nu am fost in stare sa ma conectez la activitatea mea de la birou si din fericire pentru mine am avut si agenda mai libera (doar o singura programare) si am stat toata ziua pe forum, cu sufletul la gura asteptand sa descopar ce s-a intamplat cu voi din 2008.
M-am bucurat si m-am emotionat pentru fiecare dintre experientele voastre.
Felicitari celor care au nascut si celor care sunt insarcinate! Voi sunteti cele care imi hranesc speranta ca intr-o zi si noi, cele care ne straduim inca, vom reusi!
Sunt un pic ingrijorata in legatura cu miomectomia pe care urmeaza sa o fac, am fel si fel de temeri si intrebari pe care inca nu le-am discutat cu domunul doctor, pentru ca mi s-a parut a fi prea devreme.
Lyly_mar am stat cu sufletul la gura aseara citind mesajele tale. Tu esti o dovada pentru mine ca se poate si asa. Numai tu stii ce ai trait! Sper ca esti bine, ca te recuperezi frumos si ca vei veni dupa o scurta perioada si cu vestea cea mare! Doamne ajuta!
Eu urmeaza sa ma operez la Universitar la dr. Badiu. Embolizarea am facut-o cu Dorobat, dar eu nu am rezistat foarte mult pe masa. Durerile au inceput inca din sala si de atunci mi-a spus ca, dupa parerea lui ar fi trebuit introdusa mai multa substanta. La acest moment fibromul meu are vascularizare centrala dar cu rezistenta scazuta.
Orice informatie despre miomectomie din perioada spitalizarii si de dupa cred ca ma poate ajuta sa imi construiesc un plan de bataie bine structurat!
Voi vedea eu1 Important e ca operatia sa decurga bine, sa ma recuperez si sa ruesesc sa am copilul mult dorit!
Sa aveti o zi minunata!

Mergi la inceput

Citat:

Buna ziua, dragele mele
Ei bine, l-am monitorizat si rasmonitorizat, dar el a continuat sa creasca incet si sigur. Din noiembrie 2007 a stagnat o perioada, dar apoi s-a pus pe "dospit". In martie 2009 avea deja 74/60 mm, in nov 2009 78/71mm. La acel moment doctorul inca ma incuraja sa raman insarcinata. Analizele mele sunt ok.
Anul acesta pe 17 februarie ajunsese la 100/68/78 mm, iar domnul doctor Badiu a decis ca nu mai trebuie sa asteptam, mai ales ca preseaza ovarul si trompa dreapta, precum si vezica urinara.
Pe 18 februarie am mers la Bucuresti (eu sunt din Galati)cu gentuta pregatita ...
Se pare ca in a doua saptamana din martie voi face minunata miomectomie.
Ma gandesc ca inclusiv in plan mental am blocat o eventuala sarcina deoarece imi era cumplit de frica! Nu stiu cum as fi putut gestiona o eventuala pierdere de sarcina...
Ieri nu am fost in stare sa ma conectez la activitatea mea de la birou si din fericire pentru mine am avut si agenda mai libera (doar o singura programare) si am stat toata ziua pe forum, cu sufletul la gura asteptand sa descopar ce s-a intamplat cu voi din 2008.
M-am bucurat si m-am emotionat pentru fiecare dintre experientele voastre.
Felicitari celor care au nascut si celor care sunt insarcinate! Voi sunteti cele care imi hranesc speranta ca intr-o zi si noi, cele care ne straduim inca, vom reusi!
Sunt un pic ingrijorata in legatura cu miomectomia pe care urmeaza sa o fac, am fel si fel de temeri si intrebari pe care inca nu le-am discutat cu domunul doctor, pentru ca mi s-a parut a fi prea devreme.
Lyly_mar am stat cu sufletul la gura aseara citind mesajele tale. Tu esti o dovada pentru mine ca se poate si asa. Numai tu stii ce ai trait! Sper ca esti bine, ca te recuperezi frumos si ca vei veni dupa o scurta perioada si cu vestea cea mare! Doamne ajuta!
Eu urmeaza sa ma operez la Universitar la dr. Badiu. Embolizarea am facut-o cu Dorobat, dar eu nu am rezistat foarte mult pe masa. Durerile au inceput inca din sala si de atunci mi-a spus ca, dupa parerea lui ar fi trebuit introdusa mai multa substanta. La acest moment fibromul meu are vascularizare centrala dar cu rezistenta scazuta.
Orice informatie despre miomectomie din perioada spitalizarii si de dupa cred ca ma poate ajuta sa imi construiesc un plan de bataie bine structurat!
Voi vedea eu1 Important e ca operatia sa decurga bine, sa ma recuperez si sa ruesesc sa am copilul mult dorit!
Sa aveti o zi minunata!

Buna Silvia,
Intreaba-ma tot ce vrei sa stii despre operatie.Dr Badiu este un dr bun.Tana a fost pacienta lui,a nascut cu el(sper ca nu fac o confuzie).Ai nproc,dc pot spune asa, ca fibromul este in peretele exterior la uterului si iti va taia putin .La mine a fost si suberos si intramural.Am emotii ...sa vad la control cat mi-a taiat din perete.In comparatie cu embolizarea dpdv al durerii...miomectomia este super usoara.Problema mare la miomectomie este sa ca tb sa nu ridicam greutati,am citit pe internet ca cel putin 3 luni sa nu ridicam mai mult de 1kg(in spital au zis 2 kg)si fiind taiatura pe burta,este mai greu sa ne descurcam singure,mai ales in primele 2 sapt dupa operatie(este bine sa avem pe cineva care sa ne ajute la pregatit mancarea).Pp ca l-ai intrebat pe dr daca iti garanteaza succesul operatiei?Eu asa cred ca o sa fie

Mergi la inceput

Lyly_mar mi-ar placea sa-mi spui ce fel de anestezie ti-au facut, cat timp a durat operatia, daca ai avut sau nu tub de dren etc.
Din pacate, eu stiu ce presupune o interventie chirurgicala pentru ca in iulie 2008 am fost cu mama mea in toata perioada spitalizarii. Ei i-a facut histerectomie tot Dr. Badiu si stiu cat de grea este prima zi dupa operatie, cat de dificil este sa stai in fund la marginea patului si ce "bucurie" mare genereaza reluarea tranzitului intestinal.
In acelasi timp sunt putin neclara in ceea ce priveste atentiile pentru echipa care realizeaza operatia. Stiu ca nu pot atinge costurile unei cezariene dar nici nu vreau sa o "sublicitez".
Tu cum te simti? Sper ca te simti bine si ca reusesti sa te relaxezi! Mie imi este groaza de perioada de concediu medical si se pare ca voi avea parte de suficient...
Iti multumesc pentru disponibilitatea si deschiderea ta!

Va pup pe toate si ma bucur ca m-am decis sa ma alatur grupului vostru!

Mergi la inceput

Citat:

Lyly_mar mi-ar placea sa-mi spui ce fel de anestezie ti-au facut, cat timp a durat operatia, daca ai avut sau nu tub de dren etc.
Din pacate, eu stiu ce presupune o interventie chirurgicala pentru ca in iulie 2008 am fost cu mama mea in toata perioada spitalizarii. Ei i-a facut histerectomie tot Dr. Badiu si stiu cat de grea este prima zi dupa operatie, cat de dificil este sa stai in fund la marginea patului si ce "bucurie" mare genereaza reluarea tranzitului intestinal.
In acelasi timp sunt putin neclara in ceea ce priveste atentiile pentru echipa care realizeaza operatia. Stiu ca nu pot atinge costurile unei cezariene dar nici nu vreau sa o "sublicitez".
Tu cum te simti? Sper ca te simti bine si ca reusesti sa te relaxezi! Mie imi este groaza de perioada de concediu medical si se pare ca voi avea parte de suficient...
Iti multumesc pentru disponibilitatea si deschiderea ta!

Va pup pe toate si ma bucur ca m-am decis sa ma alatur grupului vostru!

Am avut anestezie generala,operatia a durat cam 2 ore,am avut si tub de dren.Mie dr mi-a facut si un drilling ovarian si mi-a scos si un chist.Fibromul l-a scos usor,nefiind alimentat deloc,se calcifise.
Deci vineri m-a operat,sambata eram in salon,cand mi-a scos punga pt pi...,tubul de dren l-am scos luni,firele miercuri,joi acasa.Am fost singura pe perioada spitalizarii,sotul meu venea doar seara dupa servici.Mamei i-am zis de operatie dupa ce am iesit din spital,ea nu sta in Bucuresti.Sotul meua a stat 1 sapt cu mine,in concediu, dupa ce am iesit din spital.Acum sunt singura, el oricum pleaca dimineata si vine dupa ora 22.Nu trebuie sa iti fie frica,sigur te descurci .Sa-i zici dr sa iti verifice si trompele.Referitor la atentii,intreba in salon sau o infirmiara.Oricum nu ajunge la suma astronomica de la cezarina.O prietena de a mea s-a operat in dec la municipal si a zis ca ca a dat 6 dr +2 mil anest.Eu am fost la giulesti si am dat tot pe acolo(era sef de sectie),un pic mai mult.
Eu ma simt bine,dar n-am stare sa stau numai in pat,mai stau pe scaun la internet si dc stau mai mult ma cam doare.Era bine dc aveam laptop.Si imi vine sa ies afara cand vad ca s-a facut cald
O sa vezi ca o sa fie bine!

Mergi la inceput

Multumesc pentru promptitudine, draga Lyly!
Totul pare asa de simplu: joi, vineri, luni ... si sper sa treaca timpul repede si bine si sa va scriu si eu de acasa dupa operatie!
Si eu incers sa accentuez in analizele mele mentale aspectele pozitive: fibromul este totusi embolizat, chiar daca e vascularizat central, nu este foarte puternic semnalul doppler (cand l-am descoperit pulsa tot)!

Cat despre concediul tau, ma gandesc ca ar fi bine sa descoperi activitatile, e drept limitate, pe care le poti desfasura in conditiile date. Poti sa vizionezi filmele pentru care poate nu ai avut timp (ai vazut The Notebook?), poti citi, mai poti si discuta cu noi, din cand in cand, in functie de disponibilitatea doamnei "burtica"!

Multumesc inca o data! Si sunt aici daca te pot ajuta cumva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Fetelor, azi sunt fericita ...pentru ca e soare , am iesit cu Bubu la plimbare si acum va citim putin.

In primul rand LA MULTI ANI tuturor celor nascute in februarie!

Cristela, eu ti-l recomand pe Dr. Iosup pt. toate ecografiile din sarcina, este un superecografist, nu am auzit sa fi gresit vreodata, plus ca nu se compara aparatura lui cu cea din spitale. (eu mergeam si la el si la spital si am vazut diferenta). Neaparat sa te duci si cu sotul, are monitoare peste tot, asa ca iti poti vedea in 4D bebelusul, pe toate partile, plus intre picioare . Mie mi-a spus din prima ca seamana cu mine, cel putin la structura osoasa a fetei....Si sa te gandesti si la un nume de forma, ca te intreaba si ti-l trece pe concluzii....pe mine m-a luat prin surprindere, mai ales ca nu ma gandisem la un nume da baiat si am zis Radu...mamii ; Nr. tel pt. programare 0724-464-646, adresa: Str. C-tin Sandu Aldea 86/ aproape de Manastirea Casin si Sp. Elias./ aceeasi cladire cu cabinetul dr-lui Tutunaru, parca Fortis se cheama.

Cat despre cate kg luam in sarcina, nu cred ca e cazul sa ne facem griji, e adevarat, si eu am fost norocoasa fiindca niciodata n-am avut probleme cu greutatea (chiar daca mananc tone de ciocolata ), am luat 12,5 kg si acum am ajuns iar la 48,5 kg fara niciun fel de stres, dieta, bla, bla, bla. Ba dimpotriva, am niste muschi la maini de atat ridicat Bubu, ca ma intreaba lumea cand am timp de sala

Silvia. Multa bafta la miomectomie! Stiu despre ce vorbesti apropo de frica de probleme cu o eventuala sarcina, de aia si eu am amanat si am incercat mai intai sa le extermin prin toate metodele (inclusiv DIPHERELINE), fara succes insa, plus frica dinaintea cezarienei, desi aveam cateva operatii la activ. Un fel de "Curaj gaina, ca te tai!" Noroc, ca toate trec, uitam si continuam sa ne traim viata! Si eu am acelasi istoric, cu mama operata, eu multe fibroame subseroase si intramurale unele, altele chiar in gatul uterului si uite-ma cu copil de 1 an si 6 luni acum. O sa vezi, parca vad ca peste putin timp citesc aici despre tine cat de fericita esti cu bb in brate!

Va pup pe toate!

Mergi la inceput