Minaretele banate in Elvetia
Raspunsuri - Pagina 13
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita acuzatia de ignoranta face parte din show cand vine vorba de expansiunea islamica in Europa. o latura a Jihadului este cucerirea lumii prin mijloace pasnice, a se citi democratice, adica folosind uneltele natiunilor in care are loc expansiunea. faptul ca musulmanii sunt "doar" 4% in Elvetia e insasi cauza campaniei agresive, ei isi doresc sa fie mai multi, ca sa poata avea mai multa influenta. |
In ceea ce priveste islamul este evident ca europenii (priviti in general) sunt ignoranti. Asa cum sunt ignoranti si cand vine vorba de orice alta religie decat crestinismul. Ei au deja o religie de care sunt multumiti si nici un motiv sa se intereseze de altele. Nu e o ofensa. E o realitate valabila si pentru asiatici cand vine vorba de crestinism de exemplu.
Tu chiar crezi ca acei 4% musulmani din Elvetia au ajuns acolo in scopul Jihadului?
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Pentru ca marea majoritate a populatiei are un stil de viata laic, indiferent de religia pe care o 'sustine'. De fapt pentru marea majoritate religia se reduce la traditii. |
pe ce te bazezi? e o acuzatie destul de grava si merge cu sens invers deasemenea - laicii propovaduiesc in vorbe ce nu respecta in fapte si anume drepturi egale pentru toti.
nu, pentru marea majoritate, religia nu se reduce la traditii - o afirmatie cu aceeasi valoare de adevar ca si a ta.
blue eyes spune:
citat din mesajul lui accept92 In ceea ce priveste islamul este evident ca europenii (priviti in general) sunt ignoranti. Asa cum sunt ignoranti si cand vine vorba de orice alta religie decat crestinismul. Ei au deja o religie de care sunt multumiti si nici un motiv sa se intereseze de altele. |
Asta nu le da dreptul sa ne-o bage noua pe gat. Ii respectam, le dam spatiu sa o practice, dar cu niste limite pe teritoriu crestin, limite pe care ei trebuie sa le accepte fiind pe teritoriu strain.
conchita spune:
citat din mesajul lui accept92 Tu chiar crezi ca acei 4% musulmani din Elvetia au ajuns acolo in scopul Jihadului? |
nu am afirmat asa ceva si nici n-as avea cum, nu am la dispozitie mijloacele tale de informatie sa fac afirmatii despre "majoritati" pe care nu le cunosc. dar protestele anti-referendum au venit din afara Elvetiei, deci despre asta ma pot pronunta ca urmeaza linia jihadului -> 1+1=2.
accept92 spune:
citat din mesajul lui conchita cred ca oamenii care se simt deranjati de valurile si cruciulitele la gat ale altora sunt oameni slabi si nesiguri de valorile pe care le sustin mai mult prin interzicere, decat prin promovare (opinie discriminanta si ofensiva, recunosc). |
Cred ca acesti oameni sunt foarte putini si sper ca nu ii confunzi cu cei care se simt deranjati de simbolurile religioase in institutii de invatamant laice prin constitutie. E o mare diferenta. Dar sunt deacord cu tine in ceea ce priveste nesiguranta acestor oameni.
citat din mesajul lui conchita ai uitat sa descrii criteriul in sine. stii, un criteriu este si el, saracul, o valoare absoluta, daca stai sa te gandesti. sau aplicat ca o valoare absoluta, patul lui procust care triaza oamenii. stii, asa au crezut si nazistii cand au exterminat evrei si rromi si alte specimene inferioare calitativ (oamenii cu handicap, deasemenea). |
Cum adica sa descriu criteriul? Sa spun ce inseamna pentru mine un om de calitate? Chiar am devia prea mult de la subiect si nu stiu pe cine ar interesa asta. Dar tu nu ai pareri despre oameni? Nu ii socoti pe unii mai buni decat altii? Nu vad legatura cu nazistii.
conchita spune:
citat din mesajul lui accept92 Cum adica sa descriu criteriul? Sa spun ce inseamna pentru mine un om de calitate? Chiar am devia prea mult de la subiect si nu stiu pe cine ar interesa asta. Dar tu nu ai pareri despre oameni? Nu ii socoti pe unii mai buni decat altii? Nu vad legatura cu nazistii. |
nu, sa spui ce ar trebui sa insemne "calitate" din punct de vedere al unei religii, ca despre trierea asta discutai. e ideea ta, nu a mea. deci defineste criteriul. cum aplici in practica ideea ta, daca nu-l definesti? mai simplu nu stiu sa explic.
da, am criteriile mele deasemenea, dar la nivel de prieteni, cunoscuti, cercul meu restrans pe pamant. nu le aplic si nici nu le impun la nivel de comunitati, ideologii; nu promovez, ca tine, trierea oamenilor in functie de criteriile mele, mai ales cand vine vorba despre lucruri in care nici nu cred (ca tine cu religiile). tu cu tastatura ta ai spus ca religiile ar trebui sa-si trieze oamenii si sa nu-i primeasca pe toti la sanul sau - chestie care, evident ca ar contraveni insasi esentei unei credinte, dar ne impiedicam in amanunte de-astea acuma cand avem in fata proiectul maret de-a categorisi masele in "turme" si "calitativi superiori"? neah...
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
Asta nu le da dreptul sa ne-o bage noua pe gat. Ii respectam, le dam spatiu sa o practice, dar cu niste limite pe teritoriu crestin, limite pe care ei trebuie sa le accepte fiind pe teritoriu strain. Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! _ |
daca sunt cetatenii tarii respective, nu se mai afla pe teritoriu strain. dealtfel, de la a cata generatie e considerat cineva de-al locului? ca asa, nimeni nu e indreptatit la Europa.
accept92 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui conchita
pe ce te bazezi? e o acuzatie destul de grava si merge cu sens invers deasemenea - laicii propovaduiesc in vorbe ce nu respecta in fapte si anume drepturi egale pentru toti. |
Ma bazez pe ce vad. Si pe faptul ca de la crestinism la ateism e un pas minuscul si artificial. Te declari ateu (daca ai ocazia, daca simti nevoia) si gata. Traiesti ca si pana ieri si ca toti din jurul tau care se declara crestini sau nu se declara atei. Si te simti foarte confortabil asa. Deci diferenta e una artificiala. Sa nu crezi ca aveam icoane in casa si intr-o zi le-am dat jos. Nu, pur si simplu n-am avut niciodata la mine acasa. Am avut la printi si n-au insemnat nimic pentru mine. Nu am nici o afinitate cu crestinismul, nu ma regasesc in el si ar fi fost o ipocrizie sa ma declar crestin odata ce am realizat asta...altii pur si simplu nu isi pun problema asta, accepta religia ca pe un dat...mai ales ca nu te obiga la nimic. Dar am prieteni si cunostinte care nu se declara atei si totusi nu vad nici o diferenta. Cam pe asta ma bazez.
Oricum nu se vroia nicicum a fi o acuzatie, ori pentru tine a fi laic e o infractiune sau o contraventie?
conchita spune:
citat din mesajul lui accept92 altii pur si simplu nu isi pun problema asta, accepta religia ca pe un dat...mai ales ca nu te obiga la nimic. |
intr-adevar, nu te obliga cu furca si cu japca, dar moral ar trebui sa te "oblige". cand iubesti, esti "obligat" sa iubesti Bine. ideal vorbind. (crestinism = iubire)
Oricum nu se vroia nicicum a fi o acuzatie, ori pentru tine a fi laic e o infractiune sau o contraventie? |
oh, nu, nici musulmanii care i-au facut prosti pe elvetieni n-au intentionat nici o insulta, e parerea lor, ce poti sa faci? cand afirmi ca pentru majoritatea, religia e o traditie si-atat si e goala de continut, e doar o forma pe care o accepta fara interogatii si cautari metafizice, nu zici nici tu nimic altceva decat ca crestinii sunt prosti.
a fi laic...hm. eu am fost atee si o consider o scapare. o eroare de judecata si o infatuare cu ideea atotputerniciei umane. omul nu poate crea nimic, omul doar imita - acesta singur e suficient ca argument demolator de ideologii atee. omul poate doar distruge ce e creat deja.
accept92 spune:
citat din mesajul lui conchita da, am criteriile mele deasemenea, dar la nivel de prieteni, cunoscuti, cercul meu restrans pe pamant. nu le aplic si nici nu le impun la nivel de comunitati, ideologii; nu promovez, ca tine, trierea oamenilor in functie de criteriile mele, mai ales cand vine vorba despre lucruri in care nici nu cred (ca tine cu religiile). |
Bun. Din pacate daca asta ai inteles tu din postarea mea...nu vorbim aceeasi limba. Ana_Stroe a afirmat ca o religie nu poate fi judecata ca fiind mai buna ca alta. Si eu am spus ca orice individ are dreptul sa judece dupa propriile criterii orice ideologie si ca de exemplu pentru mine calitatea oamenilor care cred in ea este unul foarte important printre alte criterii. Atat. Cat despre impresia ta ca eu impun ceva...hmm...imi creeaza sentimente contradictorii...aproape ca imi vine sa o iau ca pe un compliment (bineinteles ca ratiunea nu imi permite)!