Rugaciune colectiva pentru a avea prunci buni (51)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vvvvv spune:

UITASEM SA SCHIMB SEMNATURA, AVEM 11 SAPTAMANI ACUM !
sa fiti mereu cu speranta ca Bunul Dumnezeu o sa se indure de fiecare si o sa ne dea pruncul mult dorit!Sa nu va indoiti nici o clipa de asta!
DOAMNE AJUTA!

11+

SLAVA BUNULUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!
SI AI GRIJA DE NOI , AJUTA-NE SA NE NASTEM SANATOSI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

ZAMISLIREA NASCATOAREI DE DUMNEZEU DE CATRE SFANTA MAICA ANA

Domnul si Dumnezeul nostru, vrând sa-Si gateasca Luisi biserica însufletita si casa sfânta pentru salasluirea Lui, a trimis pe îngerul Sau la dreptii Ioachim si Ana - caci din acestia avea sa se nasca Maica Sa dupa trup – si a aratat mai dinainte ca va zamisli cea stearpa si cea care nu avea copii, pentru ca sa adevereasca zamislirea Lui din Sfânta Fecioara. Astfel, Sfânta Fecioara Maria a fost zamislita din fagaduinta, dar din unire si din samânta barbateasca. Numai Domnul nostru Iisus Hristos a fost zamislit fara unire si fara samânta barbateasca si S-a nascut din Sfânta Fecioara Maria mai presus de întelegere, asa cum numai El stie; fiind Dumnezeu desavârsit a luat trup desavârsit, asa precum si la început a facut si a plasmuit firea omeneasca.

Praznuim dar aceasta zi cu aducere aminte de cuvintele spuse dreptilor Ioachim si Ana de îngerul care le-a binevestit sfânta zamislire a Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu. Dumnezeu, Cel ce a facut lumea din nimic, a prefacut în fapte aceste cuvinte; a trezit pântecele cel sterp spre rodire si a facut în chip minunat maica nascatoare de copii pe aceea ce îmbatrânise fara sa nasca. Dumnezeu a dat acest rod vrednic de ruga dreptilor Ioachim si Ana, din care avea sa vina însusi Dumnezeu în trup spre nasterea din nou a lumii. Dumnezeu a binevoit ca acesti întelepti parinti sa nasca pe Fecioara, pe cea hotarâta mai înainte de veac, pe cea aleasa din toate neamurile sa fie Nascatoare de Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor.

Tot în aceasta zi, pomenirea Sfintei proorocite Ana, mama Proorocului Samuel.

Sfânta si fericita Ana proorocita era din cetatea Armatem, din muntele Efraim. Era casatorita cu un barbat din semintia lui Levi, numit Elcana. Pentru ca era stearpa si nu facea copii, barbatul ei si-a mai luat o femeie, pe Fenana, rivala ei, cu care a facut copii si s-a bucurat. Ana, ca si cum nu i-ar fi fost îndeajuns durerea pricinuita de sterpiciunea ei, mai era si defaimata de barbat si de rivala, de rude si prieteni. Si se ruga mult lui Dumnezeu sa-i dea copii, dar n-a izbutit nimic, desi împlinea fara trândavie poruncile Legii. Ca uneori chiar sfintilor cu anevoie si cu încetul si târziu li se împlinesc cererile.

Suindu-se dar Ana cu barbatul ei în Silom, în casa atotputernicului Dumnezeu, ca sa aduca Jertfe prin mâna lui Eli preotul, ea, dupa savârsirea jertfelor, a primit numai o parte din jertfe, pentru ca nu avea fiu sau fiica, pe când celelalte femei cu copii au primit câte doua parti. Asta a întristat-o mult, dar n-a deznadajduit-o, nici nu i-a întunecat fata.

A lasat însa pe barbatul ei sa plece acasa, iar ea a ramas singura în casa Domnului. S-a aruncat cu fata la pamânt si s-a rugat asa: “Doamne Dumnezeul parintilor mei, cauta spre roaba Ta si spre smerenia mea! Da-mi rod pântecelui meu si Ti-l voi da Tie sa-Ti slujeasca toate zilele vietii lui!”. Dumnezeu vazând ca Ana nu se dezlipeate de casa Lui, ca se roaga si ca staruie în rugaciunea ei, nu i-a fagaduit numai ca va da rod pântecelui el, ci i-a spus mai dinainte si ce nume va purta fiul ce i se va naate.

Dupa ce a luat aceasta încredintare, ea a plecat de acolo saltând de bucurie. A zamislit si a nascut pe Proorocul Samuel. Dupa ce l-a întarcat, s-a suit cu el în Silom, a cazut înaintea Domnului Dumnezeu si I-a multumit. Preotul Eli a binecuvântat-o, zicând: “Sa-ti dea tie Dumnezeu un alt rod pântecelui în locul lui Samuel, fiul tau”. Ana si-a luat copilul si s-a coborât acasa, pentru ca era înca mic de tot pruncul. Când a ajuns mai maricel, l-a luat de mâna, l-a suit în casa Domnului Dumnezeului cel atotputernic, ca sa împlineasca fagaduinta ce-o facuse Domnului si l-a dat în mâna lui Eli preotul. Si i-a facut maica-sa haine preotesti mici, pe masura lui, si copilul slujea cu ele Domnului Dumnezeu înaintea lui Eli preotul. Ana se uita la el si se bucura. Si a mai nascut Ana trei feciori si trei fete; si s-a suit în casa Domnului, a cazut cu fata la pamânt si-L lauda pe Domnul. Pentru aceea si zicea: “Cea stearpa a nascut sapte, iar cea cu multi fii a slabit”. Ca ea salta de bucurie pentru cei sapte copii ai ei, iar Fenana, rivala ei, dupa ce a nascut cinci copii, a ajuns stearpa si n-a mai nascut. Ana a trait vreme îndelungata, a laudat pe Domnul si a proorocit, iar mai pe urma s-a mutat în locasurile cele vesnice.

Fie ca cele doua Ane praznuite azi sa ne fie model de RABDARE, CREDINTA, NADEJDE si STARUINTA IN RUGACIUNEsi sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu pentru noi ca sa ne dezlege starpiciunea pantecelui si sa ne daruiasca prunci sanatosi......

Nu deznadajduiti! Bunul Dumnezeu se va milostivi si de noi si ne va darui prunci, dar trebuie sa avem: RABDARE, CREDINTA, NADEJDE si STARUINTA IN RUGACIUNE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

buna ziua
va urez o zi buna. la galati e frig, dar e SOARE!

Evanghelia zilei

Sfanta Evanghelie dupa Luca 18, 26-30

Zis-au cei ce ascultau: Si cine poate sa se mantuiasca? Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu. Iar Petru a zis: Iata, noi, lasand toate ale noastre, am urma...

Blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vvvvv spune:

am reusit sa citesc paginile 1-12, dar sunt in urma cu vechiul capitol, sunteti minunate, asa cum sunteti intotdeauna, repet inca o data, lipsa mea de pe forum se datoreaza proastei mele organizari, alerg de la un birou la altul( al meu si al colegei mele, pentru ca este mai comod decat sa ma car cu toate dosarele) la servici, apoi sunt la cursuri, acasa cam dorm pe mine,
deci raspund prezent, si inca o data va repet ca aveam ceva pe suflet ca nu luasem lagatura deloc cu voi, imi era dor de voi!

georgia_c sa stii ca asa am simtit si eu inainte pana sa raman insarcinata! Acea pace de care vorbesti!

housepochet 480, mereu ma tin sa iti dau pm, dar uite iti raspund acum pentru ca eu sunt tare imprastiata si cine stie cand am sa iti scriu, am primit cu bucurie propunerea ta si este acolo inregistrata(in minte si in suflet ).Mai vorbim!

offf, am la multe sa va scriu la fiecare in parte, dar acum trebuie sa plec sa ajung in celalalt capat al orasului la cursuri, si am un partial greu de dat(materie de specialitate)

absolul pe toateeeeeee si o imbratisare calda de le mine si bebenita!
DOAMNE AJUTA!

11+

SLAVA BUNULUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!
SI AI GRIJA DE NOI , AJUTA-NE SA NE NASTEM SANATOSI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

buna feteleeeeeeeee

va scriu din galatiiiiiiii
am venit o fuga
la o inmormantare
mai mult sotul ce-i drept
si am profitat de ocazie
sa o vad pe alinaaaaaaaaaaaaa
sunt super
ati reusit prin banii donati
sa invingeti moartea
unei fete
e super
alina rade
merge
singura
spala vase
se distreaza
asa cum poate
vorbeste
se uita la tv
la laptop
etc
e incredibila medicina evoluata de la nemti
e inimaginabila o revenire atat de frumoasa
si gingasa
va voi multumi zilnic ca ne-ati fost aproape si sentimental si material
daca se va regenera tumoarea
vom vedea atunci ce vom face
momentan sa ne bucuram de aceste clipe minunate
sa multumim lui Dumnezeu
si sa ne rugam mereu de sanatate

eu imbratisez toate feteleeeeeee
si vechi si noi

vvvvvv as vrea sa te mai poytolesti cu alergatul
cele mai importante luni ale sarcinii sunt primele 3
ai mare grija de tine
atat de agitat va fi si bebe
daca tu asa esti
pentru ca acum se formeaza creierul si restul celor importante
te rog
mai lasa munca si alergatul la birou
baga-ti cat mai multe zile libere
cand poti
stai cat mai relaxataaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

anadomnicaaaaaaaaa bine ai venit pe la noi
ioanact felicitari pt iustina

multa sanatate tuturor
doamne ajuta!

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

vvvvma bucur ca ne-ai scris! Eu am vrut sa nu te mai intreb nimic deoarece stiu ca aceste saptamani sunt mai dificile si numai chef de altii ....
Si eu sunt de parere cu cami_antonia! Cele mai importante saptamani sunt acestea de la inceput si trebuie sa ai mare grija de tine.
Iti spun din experienta mea, tot asa l-am obtinut pe Matei greu si cu toate internarile si problemele mele stateam la serv pana la 8 seara de se supara sotul pe mine si avea dreptate. Intr-un sfarsit am nascut pe Matei prematur si am tras mult cu anumite probleme si am regretat amarnic. Cel mai important acum este copilul tau si nimic mai mult. Mai ales ca l-ai obtinut greu.
Dupa ce am nascut am aflat ca de la 20 saptamani aveam dreptul la program redus (si eu stateam peste fata de alti colegi care nu aveau probleme, dar apoi sarcina) cu plata integrala.

Mi-am promis ca daca se mai indura Bunul Dumnezeu si mai imi daruieste un copil, altfel voi proceda.

Pupici la toate si Doamne ajuta!

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Ioanactte felicit si eu pentru a doua fetita, sa fiti sanatosi si mancaciosi!

Sunteti cu adevarat binecuvantati de Bunul Dumnezeu.

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

caciatonice frumos model de rabdare si staruinta in rugaciune!
Ce pacat ca de multe ori noi ne pierdem aceasta rabdare si gasim motive sa nici nu ne mai rugam cu atata vrednicie.

Vreau sa te sun azi, sa te intreb ce ai mai facut. Doamne ajuta

Fie ca cele doua Ane praznuite azi sa ne fie model de RABDARE, CREDINTA, NADEJDE si STARUINTA IN RUGACIUNEsi sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu pentru noi ca sa ne dezlege starpiciunea pantecelui si sa ne daruiasca prunci sanatosi......

Nu deznadajduiti! Bunul Dumnezeu se va milostivi si de noi si ne va darui prunci, dar trebuie sa avem: RABDARE, CREDINTA, NADEJDE si STARUINTA IN RUGACIUNE

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

dragutelor si cipicah....sinaxarul de azi....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie10.htm

madalina- poti sa ma suni cand vrei tu.....chiar daca nu am vorbit noi ieri la telefon aseara m-am intalnit cu parintele la biserica.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetele

ce e linistea asta pe aici?
nu ne mai povesteste nimeni cum se pregateste de craciun?
pe unde mai mergeti de revelion?
si ce bunatati culinare mai pregatiti?

alina va transmite toate cele bune
va multumeste de ajutor
si se gandeste mereu la voi

doamne ajuta!

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput