Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Anna-pa, noi facem cariotipul. Acesta ne va arata cum sunt cromozomii lui Iusti. Pentru ca la sot si la cel mic, cromozomii 1 si 19 sunt rupti si lipiti invers adica bucata de la 1 s-a lipit la 19 si invers. Cromozomul nr. 1 este rupt intr-un loc unde nu se gasesc gene. cromozomul 19 este rupt unde este, printre altele,gena raspunzatoare de receptorul de insulina. Nu pot explica mai multe pentru ca nu prea inteleg nici eu. Este posibil ca atat la sot cat si la cel mic (sper eu) sa nu se fi pierdut nicio informatie cromozomiala (nu stiu daca zic corect) la momentul rupturii. La Iusti, daca are acelasi defect, este posibil sa se fi pierdut si din acet motiv sa fi aparut diabetul.
Nu stiu foarte multe pentru ca nici doctorii nu stiu foarte multe. Si nu pentru ca ar fi incompetenti ci pentru ca studiile in domeniu sunt limitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalina1999 spune:

Buna ziua!
Ma numesc Madalina si am un "dulcineu", Mitza", de 10 ani si 6 luni. De revelion (acum aproape 2 sapt) am aflat si noi ca are diabet zaharat tip I insulinodependent. Acum suntem binisor, ne facem insulina, mancam ca la carte si de vreo 2 zile reusim sa tinem glicemia in limite normale.
Ne primiti si pe noi in "gasca" voastra?

Mergi la inceput

Buna, Madalina!
Cred ca sunt in asentimentul tuturor cand zic ca te primim cu bratele deschise desi nu am fi vrut sa cunosti aceasta boala.
Imi pare rau pentru voi. Asa revelion mai rar.
Ma bucur ca va descurcati.
Cate doze de insulina pe zi faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Va multumesc frumos pentru urarile si felicitarile voastre !
Sanatate si implinirea tuturor dorintelor, va doresc !
Madalina si Mitza, cu parere de rau, dar va primim !
Daca vrei sa va trecem in lista de la inceput, sa lasi datele lui Mitza. Debutul, inteleg ca a fost pe 31 dec. 2009. Imi pare tare rau ! Cu rabdare si optimism, va fi bine, ai sa vezi !
Sunt in graba, am intrat sa va las pozele de la petrecerea Cristinei. A fost o petrecere asa cum si-a dorit, cu multi copii si multa distractie.
Pe curand !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna
Cristina ai avut o zi aniversara ff frumoasa ;)cu multi invitati si multe cadouri
Madalina bun venit aici unde poti fii deschisa,sa intrebii si sa primesti raspunsurii,insa bineinteles ca nici una dintre noi nu suntem bucuroase de inprejurarile care ne aduc aici,noi azi facem un an de cand ni sa pus diagnosticul,nici nu vreau sa mi amintesc prin ce am trecut.
va pup dulce pe toate si glicemii bune scumpiilor nostrii

Mergi la inceput

Multumesc frumos, Symo !
E o zi trista ziua debutului. Nici eu nu vrea sa mi-o amintesc, nici primele saptamani si chiar luni, pana am ajuns la Buzias si am primit schema de tratament potrivita.
Important este ca ne putem bucura de copilasii nostri, asa dulci, cum sunt ei !
La multi, multi ani, fericiti, Mirela !
Imi amintesc, ca ai scris o data ca esti nascuta in aceeasi zi cu dulcineea mea.
Imi cer scuze pt. intarziere !
Sa fii sanatoasa, puternica si rabdatoare, sa ti se implineasca toate visele ! Sa fii fericita !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielgabi spune:

buna doamnelor! astazi am schimbat levemirul cu lantus dar meau mai ramas vreo cateva cartuse de levemir. eu nu mai am nevoie de ele si leas da cumre placere. deci daca e cineva care ar avea nevoie de ele ma poate contacta la id de mes gabrielgabi78 sau spune aici. multa sanatate copilasilor vostri.

Mergi la inceput

Buna, Gabriel !
Esti foarte bun, ca te-ai gandit la copilasii nostri.
Symo, scria ca trebuie sa cumpere Levemir-ul, ca iarasi nu mai este pe lista compensatelor.
Noi, ce am cumparat ne ajunge pana in iunie, inclusiv.
Sper sa intre sa citeasca mesajul tau. I-ai face o mare bucurie.
Sanatate si numai glicemii dintre cele mai bune !
Un weekend cat mai fain, tuturor !

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Fetelor imi puteti recomanda si mie un medic diabetolog foarte bun in Bucuresti sau Cluj. Tatal meu tocmai a trecut pe insulina si in continuarea are glicemie 300. Plus de asta medicii din Botosani nu i-au dat un regim zilnic si mi se par total neprofi. Va multumesc din suflet pentru ajutor ca nu stiu incotro sa apuc cu el!
Multa sanatate copilasilor vostri!
Doamne ajuta!

Larisa 11+ si mamica de Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Buna seara!
Multumesc, Anina, pentru urari. Da,am mai imbatranit un an pe 10 ianuarie. Am sarbatorit dar nu asa ca fata ta. Cred ca s-a distrat de minune. Cel putin asa pare in poze.

Larissa, sunt doctori diferiti pentru copii. Cel putin, doctorita la care mergem noi este diabetolog pediatru. Puteti merge cu incredere totusi la Institutul Paulescu (Bucuresti). Poate stie Adrianaa sa iti recomande pe cineva anume.

Noi suntem bine cu glicemiile.
Va pup ca maraie Victor si trebuie sa il spal si sa il hranesc.
Noapte buna!

Mergi la inceput