Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna
multumesc mult Nina si Adrianapt ca v-ati gandit la noi si ne-ti anuntat:*
multumesc din tot sufletul si lui Gabriel,asteptam pachetul :)sa ti de-a D-ZEU sanatate si tot ce ti doresti de la viata
Larisa si noi suntem din botosani,insa medicul diabetolog e din iasi,acolo mergem din trei in trei luni,la bt nu ai cu cine vorbi,
denysa e bn,are glicemii buneeu sunt cea care am racit,sper sa treaca repede.
La Multi Ani!!!Mirela,sanatate si bucurii
sanatate multa si glicemii liniare dulcineilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Symo, , insanatosire grabnica !
La noi, Cristinei ii curge nasucul de ieri, dar doar atat. Am trecut pe ceaiuri cu lamaie si picaturi de nas la culcare, cand se incarca nasucul.
Altfel, e bine. Ne pregatim sa mergem sambata la botez, la nepotica mica.
Mirela, de acum petrecerile sunt pt. copii, nu pt. noi, adultii.
Ma bucur ca dulcineii sunt bine ! Tot asa sa le fie !
Larissa, asa e, noi avem diabetologi pediatrii la dulcineii nostri. Voi trebuie sa mergeti la diabetolog(endocrinolog, medic de boli metabolice) pentru adulti.
Multa sanatate tatalui tau si sa primeasca tratamentul potrivit, cat mai curand posibil !
Fetelor, la noi ninge de azi-noapte ! Spre marea bucurie a Cristinei, dar si a mea. Suntem in ianuarie, inca e iarna !
Sanatate si numai glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

La multi ani Mirela! Sa fi sanatoasa si toate dorintele sa ti se indeplineasca.
Am intrat putin pe blogul lui Dragos Bucur. Nu de mult a fost ziua fetitei lui si al Danei: sa va traiasca, sa fie sanatoasa!
Numai glicemii bune va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalina1999 spune:

Buna seara tuturor!
Datele lui Mitza sunt: data nasterii:
22.06.1999
Debut DZ tip 1 30.12.2009
Multumesc pentru incurajari. Acum suntem in luna de miere. Am scazut dozele de la 8/9 la 4/5. Avem frica ca de nu stiu ce de hipoglicemii, desi n-am avut decat usoare, la limita. Mitza insa e foarte curajos. Sa dea Dumnezeu copil ca al meu la toata lumea. Este foarte intelegator (are totusi 10 ani si cred ca e mai usor decat la varste mai mici).
Va pupam pe toti...dulcineii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalina1999 spune:

Neatza!
Pe langa multe alte intrebari pe care le am, as vrea daca s-a interesat cineva de pompele de insulina. Am aflat ca sunt si in Romania, dar pretul lor este f mare. A incercat cineva pompa? Sau are cineva pompa de insulina? De unde ai achizitionat-o? Sunt si pompe subventionate de stat prin programul de diabet?
Multumesc mult
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna,ce liniste pe aici,probabil de la atata frig.
Nina multumesc,ma simt mai bn ,am avut noroc ca nu s-a molipsit si Denisa,ea se simte k,cu glicemii bunicele,mai are si cate una prea mare din cand in cand
vroiam sa intreb,din cate stiu eu insulina care ingheata nu mai este valabila,nu?eu am primit insulina de la Gabriel,caruia ii mai multumesc inca odata,problema e ca sa nimerit sa mi-o trimita exact in perioada asta in care a fost gerul asta nebun(ii zic eu,la noi a fost -32,5 ,va da-ti seama)cand am desfacut coletul 5stilouri erau ingetate,restul pareau k,insa a doua zi ele si au revenit parca nu s-ar fii intamplat nimic,acum intrebarea e daca si celelalte au trecut prin aceleasi faze,nu stiu ce sa zic,astept si parerea voastra
Madalinasi pt mitza felicitari ,cred ca tot tie tii se datoreaza,educatia
glicemii bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Madalina, din cate stiu eu la noi in tara pompele se comercializeaza prin Romdiamed - pompe insulina + sisteme de monitorizare continua a insulinei. Poti intra pe site-ul lor, au si niste imagini foarte sugestive, in sectiunea Dispozitive (+ preturi). Pompele sunt cele de la Medtronic (MiniMed). In afara se folosesc de la varste foarte mici, dar acolo se gasesc diferite alte tipuri (oricum, piata este destul de restransa pe aria asta) si rezultatele sunt foarte bune. Mie pompele de la noi mi se par mari pentru copii si pe langa asta exista acel tub ce leaga senzorul de dispozitivul in sine. Copilul care poarta asa ceva trebuie sa fie foarte responsabil - altfel accidente se pot intampla foarte usor.
In ceea ce priveste subventia de la stat iti spun doar ce am auzit, deci nu stiu sigur...mai precis ca fiind foarte foarte scumpe, se recomanda de catre doctor doar in cazurile critice, cazurile in care nu se poate obtine un echilibru glicemic folosind metoda clasica (pen-urile)...asta stiam anul trecut...poate intretimp s-au scos de tot de pe liste (avand in vedere ca s-au scos atatea, gen insulinele Levemir, Novomix).
Nu stiu daca ai citit si posturile trecute de pe subiectul acesta....eu astept cu mare nerabdare sa ajunga si la noi sistemul OmniPod - mie personal mi se pare o revolutie in materie (la acest moment). Din ce am citit, se pare ca in acest an se va lansa, integrat in acest sistem, si sistemul de monitorizare continua a glicemiei. (nu numai cei dela Omnipod au facut cercetari in acest sens ci si competitorii lor, Medtronic, au preconizat lansarea unui astfel de dispozitiv).
Mai vorbim cand mai avem vesti.

In rest sanatate si numai bine tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Buna fetelor!
Am fost destul de "prinse".
Am avut "prima infatisare" dupa 3 luni de la debut. Glicata: 6.2! Chiar daca, am avut o perioada in care aproape zilnic venea cu 200 ba la 16 cand faceam doar 2 insuline, ba la 19 cand am trecut la 3...Acum am siguranta ca evolutia bolii in sine, nu este atat de dramatica daca glicemiile nu sunt zilnic perfecte!
Va doresc numai bine si sa dea Dumnezeu sa aveti de postat doar vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Bravo, Anna-pa! Foarte buna hemoglobina glicata. Sa dea Domnul sa o tineti tot asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Felicitari, Anna, pt. hemoglobina glicozilata !
Symo, uf, ce rau s-a nimerit, insulina pe drum, pe gerul ce-a fost ! Daca a fost inghetata nu mai e buna, intr-adevar, asa se stie.
Nu stiu, poate ar trebui sa o incerci pe cea care nu era inghetata, desi risti un dezechilibru. Si s-ar putea sa fi fost si ea inghetata, ca doar erau in acelasi pachet.
Si Cristina mai vine cu, cate o glicemie undeva peste 200 la ora 22 si chiar si peste noapte, zilele acestea. Dar e si racita cu nasucul si tuse.
Saptamana viitoare sper sa ajungem si noi la ceva analize.
Madalina, bravo, pentru asa baiat intelegator !
E si meritul parintilor, cum scrie si Symo.
Cristina a fost si ea, intelegatoare de la inceput si ma gandeam ca avem avantajul varstei(3 ani si 7 luni), cand accepta realitatea impusa, neapucand sa cunoasca prea mult viata fara diabet. Dar uite ca, pana la urma, depinde de copil.
Despre pompe, ti-a scris Teo.
Poate ca, daca ar fi mai accesibile ca pret(si mai sunt si consumabilele), ar fi mai cautate.
Dar eu, tot in ceea ce injectez cu pen-ul am incredere.
Laura, ce face Edi ? Tot nu vrea la zapada ?
Mirela, voi ce mai faceti ? Cum ii merge lui Iusti ?
Ana, voi ce mai faceti ?
Dani, lui Robi cum ii merge ? Se bucura ca s-a intrat in vacanta ?
Adriana, Alex ce face ?
Va doresc un weekend cat mai fain si glicemii dintre cele mai bune dulcineilor nostri !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput