Diabet zaharat la copii *7*
Raspunsuri - Pagina 13
lauradoom spune:
La multi ani !!!!!!!!!!!!!!!!
Un an nou cu evenimente cat mai frumoase, cu glicemii cat mai bune si tot ce va doriti!
Noi Craciunul l-am petrecut pentru prima data in familie, sotul lucrand in ture, mereu era la servici.
Edi l-a asteptat pe Mos Craciun cu nerabdare, dar dupa ce a primit cadourile nici nu l-a mai bagat in seama.....tipic pt generatia lor.
De Rvelion am fost pe drumuri, pe la prieteni, la 3 eram in pat acasa...si uite asa am intrat in noul an.
Nina tot in mai vreau si eu sa vin...seria X este la inceputul lunii mai...m-am uitat pe site....mai vorbim...nu stiu exact, stam prost tare cu banii si mai am si lucrarea de disertatie in luna mai de dat...offf viata mea...sanatosi sa fim....
ana_miti spune:
La multi ani !!! Anul 2010 sa va aduca multa , multa santate, cat mai multe impliniri , fericire si tot binele din lume!
Noi, am petrecut sarbatorile de iarna , acasa la parintii mei. A fost frumos, Mosul a venit incarcat spre bucuria lui Alex. Dilema lui cea mai mare a fost : cum vine Mos Craciun in casa fara sa fie vazut de nimeni? Tatal sau i-a spus ca Mosul bea un praf magic si devine invizibil, astfel, el sta prin casa cu noi si vede cat suntem de cuminti, de buni si in felul acesta hotaraste daca meritam sa primim cadouri. Si....a mers faza. Am pregatit cu Alex tortul si placintele pentru revelion. S-a comportat super bine, nici macar nu a vrut sa guste....nici macar in zilele urmatoare. Pot spune ca el nu a mancat nimic dulce....se uita la ele si atat!
Dar....avem probleme acum, este racit de 3 zile, face febra mare, glicemiile sunt foarte mari si ele. Este sub tratament cu antibiotic, speram sa cedeze febra. Insa, am o problema mare la care nu am raspuns...intre 19.00 si 22.00 glicemia este foarte mare....300-400. Am marit doza de insulina fiind racit , am ajuns la 5 ui ( de la 3,5) si tot nu le dau de cap in intervalul asta. Am masurat glicemia si la 2 ore dupa masa cand glicemia este peste 250 si pana la 10 seara creste la 300 si ceva. Oare de ce? Am rotit zonele....am cantarit de 2 ori ce a mancat .....am schimbat cartusul de insulina, acul...nimic care sa ii ridice glicemia insa.... Si doar intre orele astea. Oare de ce are aceasta rezistenta la insulina in acest interval? 3 seri la rand am facut corectii cu Novorapid ca sa putem scadea glicemia de la 22.00.
La Buzias si noi vom merge tot in seria X. Poate ne strangem mai multe.
SymoDenysa80 spune:
buna seara,la multi ani!
Nina,am fii incantate sa ne cunoastem,si asa este au acelasi preocuparinu am facut inscrierea dar aveam de gand sa o fac odata cu voi,asa ca ne vom intalnii cu toate atunci in seria x,iar scumpii nostri nu se vor plictisi cu siguranta
despre noi ce sa zic decat ca am inceput scolita,teste multe pt a incheia semestrul si cu glicemii nu tocmai liniare,mai are cate una de 200-250
ieri am fost la bt dupa reteta,sunata de d-na farmacista pt ca se d-au doar doua zile teste gratuitesi am luat teste dar nu am primit gratuit levemir(pt ca sa scos de pe lista compensatelor)deci dinou ''traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul''
ce sa mai zic decat glicemii bune scumpilor nostrii si Doamne Ajuta sa avem un an bunn
Sheannamp spune:
Autor: anna-pa
Subiect: diabet tip Mody
Trimis la: 27/11/2009 21:12:33
Fetelor, ce stiti despre diabetul mody? sunt curioasa daca are perioada de remisiune ca diabetul tip 1. fetita mea are un alt tip de diabet, cred. In care celulele pancreatice sunt in limite normale, deci nu au fost distruse. facem insulina de 3 ori pe zi-inca, dar in fiecare zi vine cu cel putin 2 hipo, in general dimineata, la 13, la 16, la 22.Multumesc Adrianei si Danielei ,pentru suport.
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: bazz
Raspuns la: 03/01/2010 23:52:24
sper sa ma fac inteleasa: diabetul mody este o forma de diabet specifica adultilor,dar care apare la copii. Seamana cu diabetul de tip 2,doar in sensul ca nu sunt distruse in totalitate celulele betapancreatice. Totusi diabetul mody nu necesita tratament cu insulina, ci doar dieta si uneori antidiabetice orale.
Poate ca afli mai multe detalii,cautand pe google "diabet mody".
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: anna-pa
Raspuns la: 06/01/2010 22:41:48
Am cautat pe net, am tot studiat ce se scrie despre diabetul mody. Stiu ca acele celule nu sunt distruse iar fetita mea de doar 7 ani a avut un rezultat al analizelor celulelor Gad, Ica si Ia2, foarte bun.
Parametrii sunt normali. Insa, diagnosticul a fost diabet. Stii ce mi-a raspuns un medic de la institutul Paulescu? " are glicemiile mari? i s-a pus diagnosticul de diabet? face insulina?" raspunsul a venit tot din partea medicului pentru ca eu am ramas lipsita de inspiratie: " are diabet doamna!"
Am cautat si am gasit o serie de analize ce se pot face pe mody. Insa fiind mai mult de 60 de tipuri, iar fiecare in parte are un cost de 4000 ron, inchipuie-ti....
Am postat acest subiect,ca poate cineva cunoaste sau are in preajma o persoana cu mody. Pe de o parte, mi s-a spus ca la Mody niciodata glicemia nu trece de 150. Pe de alta parte, necesarul de insulina al copilulul meu este de 8 unitati per zi la o greutate corporala de 21-22 kg. Se pare ca este un necesar foarte mic. Poate ca nici ea nu trebuie sa primeasca insulina si iar fi de ajuns un regim alimentar si pastilute inainte de mesele principale....dar in Romania nu se fac prea multe analize cand se pune un diagnostic. Se merge din aproape in aproape si se vad in timp reactiile la tratament.
Si ca parinte, asta ma omoara. Ma simt neputincioasa si ma intreb daca exista o alta solutie decat sa imi intep zilnic copilul...
numai bine tuturor!
mirela.d spune:
Buna si La multi ani!
Sa aveti parte anul acesta de tot ceea ce va doriti dar in primul rand de sanatate si liniste sufleteasca!
Noi am terminat anul cam sifonati: cu niste glicemii exagerat de mari (in jur de 300) fara sa reusim sa le scadem. Am avut si niste probleme cu stomacelul celui mic si cred ca a fost ceva ce s-a tansmis pentru ca si Iusti a avut niste simptome comune, plus glicemiile mari fara explicatii. Inca asteptam rezultatele unor analize (cele la sange, urocultura, ecografie fiind ok). Oricum, din cauza glicemiilor mari, Iusti a avut o stare de somnolenta... Asa ca in noaptea de Revelion a dormit desi noi am avut musafiri (care aveau si un prichindel dupa ei, prichindel cu care anul trecut Iusti s-a jucat pana dupa 1 noaptea). In fine, acum glicemiile au inceput sa-si revina la normal asa ca suntem bine acum.
Anna-pa, ai incercat sa mergi la Budimex? Mie, doamna doctor mi-a spus ca daca Iusti are defectul cromozomial pe care il are si Victor, incercam si antidiabeticele orale. Presupun ca ar incerca si in cazul vostru sa renunte la insulina. Doamne ajuta!
mirela.d spune:
Anina, la multi ani Cristinei! Sa traiasca, sa se faca mare si sa fie sanatoasa! Sa dea Domnul sa aiba parte in viata de tot ceea ce isi doreste!
Sa aveti parte de o zi minunata si sa ne faceti si pe noi partase la distractia voastra cu poze!
La multi ani!
ana_miti spune:
La multi ani Cristina! Sa fii sanatoasa, sa inveti bine si sa ii bucuri pe parintii tai!
Nina, stiu ca azi este mare sarbatoare la voi, La multi ani pentru printesa vostra ! Sa fie sanatoasa si ea si voi , sa ii faceti viata frumoasa asa cum vreti voi si cum isi doreste ea!
Un buchet de si pentru mamica ce a adus pe lume o asemenea minunatie!
SymoDenysa80 spune:
La Multi Aniii!!!Cristina,multa sanatate,sa cresti mare,iar parintii sa fie mereu mandrii cu fetita loro zi superba
anna-pa spune:
Buna fetelor. La Budimex suntem si noi in evidenta. Insa, Dna Dr spune sa asteptam sa vedem ce se intampla...cu rabdare, in timp, poate vom lua pastile. Asta a fost raspunsul dansei. Nu stiu daca stii, insa injectand insulina, secretia naturala se reduce. Asa ca, asteptand nu facem decat sa ajungem la acelasi tratament. Initial, dansa spunea ca suntem in perioada de remisie. Insa de la debut, din 15 octombrie si pana acum, necesarul nostru de insulina nu s-a modificat mult. Am plecat din spital cu 15 unitati de ins care in urma hipoglicemiilor zilnice ni s-a redus la 10 ui in 29.10. Asta insemnand nici 0.5 ui/kg corp. Deci, remisie imediat dupa debut, nu cred. Dna Dr ne spunea cand am primit rezultatul favorabil al celulelor Ica, Gad si Ia2, ca daca ajunge la un necesar de 0.5 ui/kg corp ii da pastile. Apoi a zis sa mai asteptam , sa vedem...Necesarul acum este de 2.5 Actrapid+2.5 Actrapid +2 Mixtard30, la o greutate corporala de 21,5 kg. As face teste genetice, am gasit unul, al glucokinazei, la Synevo, costul este de 4000 ron, insa nu este elocvent, deoarece exista un numar mare de mutatii a glukokinasei... Si asta inseamna multe teste a cate 4000 ron!
Cred totusi, ca daca nu reusim sa plecam "afara" pentru analize, voi face in curand testul acesta si apoi din aproape in aproape...
Tu ce analize vei face? Cum urmeaza sa procedati?
La multi ani Cristinei! Sa creasca mare si sa fie sanatoasa cat mai curand.
Teo_H spune:
Nina, La multi ani buni si frumosi Cristinei! Sa fie sanatoasa, sa creasca mare, frumoasa si desteapta si sa va aduca numai bucurii !