greutatea la 1 an si 4 luni...normala??

greutatea la 1 an si 4 luni...normala?? | Autor: ioana2004

Link direct la acest mesaj

Dragelor stiti cumva cit e pt un baiat de 1 an si patru luni greutatea si inaltimea fiindca am cautat peste tot in netul asta si nu m-am lamurit...
Stefan al meu are 9,500kg si 76 cm..Mie mi se pare prea mic si prea scund la virsta asta...
Am facut si un test copro.. si e negativ..
Astept parerea medicului de familie care nu are prea mare convingere pt mine ...da vedem...
Si mai am inca ceva sa va intreb ...stie cineva cit e de bun testul antigen pt giardia fiindca as vrea sa ii fac lui sau daca nu fetei cele mai de 5 ani...
Va pup si astept sfaturile voastre....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

da voi ce inaltime aveti...asta va poate spune cam cum ar trebui sa fie si baiatul.Pentru ca una e sa aveti voi 2 m si copilul 76 cm si alta e la parinti de 1, 50 mama sa zicem.Cred ca intelegi, factorul genetic e foarte important, dar mai poate mosteni si pe cineva din familie, unchi, bunici, care sunt mai mici sau mai mari de statura.De aceea doctorii intreaba istoricul si al rudelor nu numai al parintilor.
Poate fi mic de statura la un an si 4 luni , dar pentru asta poti face o radiografie de pumn, pentru a stabili varsta osoasa ca sa-ti faci o parere de procesul de crestere.Cauta un medic radiolog , cu experienta pe copii si cerei parerea.

revin , ca vad ca tu vrei parerea pentru greutate nu pentru inaltime.Dupa mine problema ar fi la inaltime, daca e o problema, ca la greutate se recupereaza, are cum, da inaltimea nu prea o putem influenta, decat prin sport si exercitii de gimnastica.De aceea e bine de urmarit cum evolueaza si ai nevoie de un medic in care sa ai incredere si sa il urmareasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Alessio avea 11 kile la 1 an si 4 luni.Acum la aproape 18 luni are 12,300g. Si are 86 cm! Dar ptr ca noi,parintii sunt inalti:eu 1,70 cm ...si sotul 1,85cm.Iar Alessio a fost mereu mai inalt si cantarea mai mult decat normal.

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Pai depinde de greutatea si inaltimea de la nastere in primul rand. In al doilea rand fiecare copil are ritmul lui de crestere si nu se pot compara doi copilasi niciodata ptr ca fiecare e unic in felul lui.
Iar antigenul de giardia da este o analiza f concludenta ptr a vedea daca are sau nu giardia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

intra pe parinti . com si ai acolo grafice de crestere.Bagi greutatea actuala si inaltimea,data nasterii.Si iti da greutatea si inaltimea minima,ideala si maxima,si vezi unde va incadrati.Depinde si de greutatea de la nastere,daca voi ati avut 3 kg la nastere,acum ar fi chiar ok 9,5 kg.
Si noi suntem muuult sub greutatea si inaltimea varstei,baietelul,Alex,la 4 ani si aproape 3 luni are 12 kile 700 g si vreo 96 cm.I-am facut si analizele si radiografia pumnului,unde varsta osoasa i-a iesit de 3 ani .In rest analize super ok,adica calciu,anemie fff slaba,aproape nula,etc.Dar in schimb i-a iesit modificat TSH-ul,ceea ce indica pb tiroidiene,dar o sa ii mai repetam analiza deoarece am banuiala ca a fost in interesul dr sa iasa asa,deoarece ne-a recomandat hormoni de crestere('') E ff energic,sanatos in rest,atat numai ca e certat cu mancarea rau,dar rau de tot.El cred ca isi ia cele necesare din lapticul pe care il bea,Nutren junior,si in toamna asta i-am facut o cura cu Noni .dar zic ca cel mai bine sa mergi la un pediatru si sa eliminati orice suspiciune de orice fel

Sanatate si sa auzim numai de bine

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

am simulat eu un grafic,cu data nasterii 19.08 2008(daca are 1 an si 4 luni acum) si uite ce mi-a iesit

minim ideal maxim
Inaltime 73.975 cm 78.7 cm 83.75 cm
Greutate 8.244 kg 10.727 kg 13.621 kg
Greutatea min. pt. 76 cm: 8.7 kg 10.16 kg 11.67 kg

shoricica Sara-Maria
30.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

alex@Sara din ce stiam eu daca varsta osoasa e mai mica decat cea reala e de bine, adica poate sa mai creasca, invers e de rau ca se opreste cresterea mai devreme, dar poate ma insel.Deci nu e de speriat la voi.

Mergi la inceput

roxy,asa stiam si eu,dar oricum maine avem programare la pediatru si o sa ne lamureasca el mai bine.Mersi mult

shoricica Sara-Maria
30.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Ioana, fetita mea , Rebecca are la 1 an si 9 luni, 10.5 kg si 80 cm. Dar este energica, sanatoasa si chiar pufoasa. In poze arata chiar grasunica, are bulanase si falcute. Nu-mi fac nici-o grija in privinta asta si cred ca nici tu nu ar trebui...
Daca baietelul este energic, vioi, vesel si sanatos, stai linistita, o sa ia in greutate mai tarziu. Mai bine mai slabut decat sa aiba probleme cu greutatea, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

david al meu are 1an si 2 luni si un pic peste 10.5kg si 80cm,s-a nascut de 2.8kg si 48cm

eu zic ca e ok copilul tau,inaltimea ideala pt 1 an este de 74cm am citit in cartea lui capraru

de David
Poveste

HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Cred ca tine ff mult de genetica.
Baietelul meu la 6.5 luni are 966gr si 74cm, putin mai grasut, dar ff inalt pt varsta lui si s-a nascut cu 2420gr si 46cm.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput