greutatea la 1 an si 4 luni...normala??
Raspunsuri - Pagina 2
roxy spune:
SoriLea iarta-ma ca nu ma pot abtine, da a crescut fat frumos al tau ca din apa in 6 luni cat altii in doi ani.Probabil si voi sunteti inalti si s-a grabit sa recupereze.
liliana csaki spune:
Alex&Sara, du-te cu puiul la Parhon la dr. Procopiuc, dca nu e cazul sigur nu-ti recomanda hormon de crestere doar de dragul de a-l da, daca insa e o problema e f. important sa sti din vreme si sa poti lua masuri, mai ales ca e baietel.
toate cele bune,
liliana83 spune:
Ioana eu zic ca puiul tau este dezvoltat ok atat din punct de vedere al inaltimii cat si al greutatii si ca te stresezi degeaba."Normal" cica ar fi ca la varsta de un an copilul sa aiba 10 kg, dar hai sa ne gandim, noi adultii suntem standard? Si baietelul meu , care are un an si 3 luni , are aceeasi greutate si inaltime cu cea a copilului tau , si crede-ma ca nu mi se pare deloc scund. Chiar ieri m-a intrebat cineva in parc daca are 2 ani!!! Plus ca am vazut copii cu 2-3 luni mai mari decat copilul meu care erau mai scunzi. Noi adultii suntem diferiti deci este normal ca si copii nostri sa se dezvolte diferit.In privinta greutatii si eu m-am strsat muult timp , pana am vazut un baitele de 6 luni care avea 10 kg si manca ORICE!!, in conditiile in care copilul meu avea atunci 9 luni si 8 kg. Acel bebelus era obez! Mi-am zis ca nu mi-as dori sa arate si copilul meu asa.Am vazut si copii de aproape 2 ani care aveau 8 kg si erau perfect sanatosi.Deci eu zic ca n-ai motive de ingrijorare atat timp cat copilul este vioi , manaca , se joaca , doarme.
Si ,ca sa-ti raspund si la cea de-a doua intrebare , am avut si eu aceasta nelamurire, DA , antigenul pentru giardia este o analiza sigura , poate iesi negativ si de fapt sa fie pozitiv doar in cazul in care infestarea a avut loc recent si organismul n-a avut timp suficient sa produca anticorpi. Asa mi-a zis medicul de familie.Dar, in pricipui , este o analiza sigura. Va pupam si va dorim multa sanatate
ioana2004 spune:
Buna ziua...insfirsit si eu am ajuns pe net...ca nu mai incap de fata cu jocurile .ei..
Deci multumesc tuturor mamicilor pentru idei si sfaturi si vad ca sunt pareri impartite de aceea tin sa subliniez ca noi parintii nu suntem deloc scunzi!?Eu am 1.73 si sotul 1.80.Aceeasi problema am avut-o cu cea mare careia i s-a spus ca e de clasa intii cind ea de fapt are 5 ani..
Insa din cunoscuti si chiar noi il vedem pe Stefan micutz si mai ales acum cind l-am tuns ca avea o pleata...pina la jumatea spatelui (imi pare rau ca nu pot pune poze sa il vedeti inainte si dupa tuns...)
Asadar o sa ii fac totusi un antigen pe sapt viitoare
Legat de mincare el mananca orice mai putin biberon cu lapte deoarece la noi nu mai exista biberoane de vreo doua luni ...nu ii place sa bea lapte cu biberonul dar nici cu cana...Lapte care il bea este cel cu gris sau cu altceva de dimineata si iaurturile...
Despre el va spun ca e energic sanatos vorbeste incontinuu ...spune toate cuvintele ...nu stiu daca ma credeti !!!
Acea radiografie a pumnului nu cred ca exista la noi in oras fiindca nu stiu nici vreun radiolog pediatru din cite cunosc eu aici si m-am interesat...Apropo i-am spus ieri dr de familie despre acest antigen de giardia si pe cuvintul meu ca mi-a zis ca nu stie despre ce e vorba...Deci da-ti-va seama....!!
Cred ca mai e o solutie sa incep sa ii bag iarasi biberon cu gaura mai mare in care sa ii pun lapte sa il poata bea cu toate ca eu nu as fi de acord...Altii se roaga sa scape de bibe si eu...il bag iar...El tot ce bea ,bea cu cana sau cu sticluta ,nu cu pai , nu cu canitze de copii cu ciup sau altceva..
Am uitat sa va zic ca de vreo 2 sapt l-am intarcat..deci el a supt pna la 1 an si patru luni..
In fine mai astept pina la 1 an jumate sa vedem trecerea asta de la sin la normal
La pediatra la care merg zice ca e bine cum e la virsta lui...
liliana83 spune:
Ioana, vreau sa-ti dau un exemplu legat de inaltime.Parintii mei au exact inaltimea voastra adica mama 1,73 si tata 1,80 si suntem trei frati eu am 1,68, sora mea are 1,56( bine ea s-a nascut cu greutate f mica a avut ceva probleme ) iar fratele meu are 1,78. Deci dupa cum vezi nici unul nu este foarte inalt , desi ar fi trebuit. Dar se pare ca semanam cu bunicii care sunt mai scunzi.In plus fratele meu cand era in clasa a noua si pe toata durata gimnaziului a fost cel mai scund din clasa,iar la sfarsitul clasei a 12-a era printre cei mai inalti. Eu zic sa te gandesti bine daca vrei sa-ti iradiezi copilul pentru simplul fapt ca in loc de 80cm (sa zicem) are 76.Este decizia ta dar eu n-as face asta , mai ales ca ai asa un supercopil!
mayaione spune:
Ioana eu zic sa nu-ti faci griji, copilul e dezvoltat normal. La mine Ana la 1 an s-a oprit la 10 kg si a stat asa aproape un an, cand era mica era f f grasa, apoi stagnand in kg dar inaltandu-se, a ajuns sa arate f bine. Inaltime daca nu ma insel tot 76 avea atunci, bine eu is mai mica, am doar 1.60, sotul e mai inalt 1.85. Nu e neaparat dupa cum sunt parintii, tatal meu avea 1.90, mama 1.83, numai eu 1.60, asa ca.