cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Iata ca revin si eu...
Pentru fetele care se plang de cat si cum mananca bebeii lor, haideti sa va spun cum mananca fie-mea:
- dimineata (5.00-6.00) 120 ml lapte (gol, ca altfel nu mai mananca micul dejun ca lumea)
- in jur de ora 9, dupa ce se trezeste, iar lapte, doar ca de data asta cu cereale, din biberon, maximum 170 ml, de cele mai multe ori 140-150 (credeti-ma, am incercat de multe ori sa ii dau altceva la 9.00, dar nu vrea nici in ruptul capului, asa ca ma conformez )
- pe la 11.30 - 12.00 incerc sa-i dau bucatele de fructe dierse, ca sa-i fac pofta de mancare, uneori vrea, alteori nu
- 13.00 - 13.30 - pranzul, care la noi consta de cele mai multe ori din felul 2, pentru ca supele si ciorbele nu sunt printre preferatele ei. Mananca, in ultima vreme (adica de vreo 2 luni, cam asa), oriunde numai in scaunelul ei nu, si nu sta locului o secunda. In timp ce manamca trebuie sa ii rasfoiesc o carte, sa ii arat niste jucarii samd. sau, in cel mai rau caz, sa ii pun cantecele la calculator (asta cand iesim afara si e deja f obosita la intoarcere). Cu toate aceste manevre copilul meu mananca cam 150 - 200 g de papica, care trebuie sa fie destul de moale (cel mai bine pasata la blender). Eu incerc de ceva timp sa ii pun bucatele in mancare, dar acestea ajung de cele mai multe ori pe podea.
- 17.00 - 18.00 dupa somn, fructele.. astea le mananca cu mai multa pofta, intotdeauna i-au placut, i le dau ca atare, facute piure, cu iaurt sau branzica. DAr sa nu va imaginati ca mananca mai mult de 200 de g.. si asta nu intotdeauna. Uneori inlocuim cu o budinca sau iaurt cu cereale sau orice altceva ne trece prin cap.
- 20.00- 21.00 in functie de ce si cat a mancat la 5, mai papa legume, peste, sau ce mancam noi daca ii place si e voie
- 22.00 - 22.30 lapte cu cereale, 170 ml
Acu, hai sa zic ca ii ies maselutele si de vreo saptamana e cam mofturici, dar nici inainte nu a papat mai mult, doar ca acum e si mai greu sa o fac sa stea in loc sa pape.
BraveGirl, daca a ta e Sclifosel, fetitei mele cum sa-i spun?
Si apropo de mancare la borcanele.. a mea a mancat aproape numai borcanele pana pe la 1 an (exceptand fructele), toate legumele facute de mami erau "bleah"!
Si voi ziceti ca ai vostri copii papa putin!
Liliana, mamica de Vladut (26.07.03) si Alessia (09.10.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

lara ai perfecta dreptate in tot ce spui.somnul la ore fixe face parte din rutina zilnica a copilului.de cand s-a nascut fiica mea,care are 3 ani acum,n-am deschis niciodata televizorul seara,inainte de a se culca ea ,beneinteles!pana sa mearga la culcare la ora 7 are aproape 2 ore pe care le petrece si cu tatal ei.in acest timp luam masa la 6 apoi jocuri ,puzzle,discutam......e chiar o intrebare grea,ce poate sa faca un copil pana la 22?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Se pare ca fiecare mama are impresia ca puiul ei papa cel mai putin din lume....

Liliana Cocieru- cum poti sa spui ca fiica ta papa putin?? Ca nu papa cu pofta, ca nu sta la masa cuminte ca un adult e altceva..Crezi ca vreun copil sta cuminte la masuta si papa pana termina castronelul apoi se apuca de joaca??? Astea sunt exceptii maaari. Si al meu a avut o perioada cand statea cuminte in masa, deschidea gurita maaare, manca tot ce-i dadeam, dar a fost o perioada tare scurta din pacate.

Mie mi se pare ca mananca, cantitativ, bine...practic laptele de dimineata e cam 270- 300 ml in total, numai ca i-l dai in doua repriza, apoi pranzul e OK cat spui tu- 150- 200 gr (cred ca astea sunt portiile de bebe asa micut, ca doar nu o sa pape ca noi...), fructe dupa masa - 200 gr super, + ca-i pui iaurt si branzica (la al meu daca i-as face asa ceva...cred ca m-ar uri :))
Si pe langa astea ii mai dai si legume la 20:00 si apoi si 170 ml lapte la culcare

Pai cat ai vrea sa manance??? Stai linistita ca e SUPER cat papa (parerea mea). Ce nu e bine e ca nu vrea nepasat, dar...are timp si pt asta

Vrei sa-ti spun ce a papat fiul meu ieri? (asta ca sa te linistesti)

dimi la trezire 5:30- 230 ml lapte HUMANA 3 cu vanilie;
11:00 (mai repede nu am avut cu cine povesti): CIORBA ,da ai citit bine, i-am dat ciorba pt ca altceva pur si simplu nu a vrut, nici nu a deschis gura, a stat cu ea inclestata si mi-a intors spatele. Cand am venit cu ciorba (o recunoastea deja dupa aspect :)) dadea din picioare bucuros si a papat 2 polonice si ar mai fii vrut, dar m-am oprit si i-am dat o cutiuta de budinca HUMANA pe care a mancat-o singurel cu lingurita

13:00- 120 ml suc de mere cu mandarina diluat cu putina apa
15:00- aprox 200 gr orez cu peste- dar nu cu mare drag. El avea farfurioara lui cu bucatele de paine si eu cu mancarea. Eu ii dadeam o ingurita de mancare, el lua o bucatica de paine. Daca nu avea painea, nu manca NIMIC (astea fitze....)

18:00 o mandarina
21:00 230 ml lapte cu cereale (isi micsoreaza pe zi ce trece portia de lapte seara....)

Deci? Ce parere ai? Sa nu mai spui ca fiica ta papa putin...da?

Ce sa-ti mai spun ca are momente cand de la prima linguria (orice ar fii in ea) el inclesteaza gura si imi intoarce spatele
Azi dimineata de exemplu i-am facut un ou pe tigaia de teflon, nici nu s-a atins de el oricat am incercat. Nu si nu!!Am desfacut un iaurt si i-am pus un biscuite in el. Nu si nu!! Deja eram nervoasa...Am avut in dulap un borcanel HUMANA fructe cu cereale. I l-am diluat cu putina apa sa nu fie asa dulce si cu asta parca parca l-am mai induplecat (pana acum nici sa nu vada borcanele cu fructe, pur si simplu ii venea sa vomite cand le gusta, dar azi...surpriza, l-a mancat). Cu greu si pe asta, ca mai musca din biscuite si mai lua cate o lingurita de fructe..a durat o jumatate de ora sa terminam micul dejun. Of of...
Copiii astia sunt o adevarata surpriza in fiecare zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Dennissa, bine spui ca sunt o surpriza.

Pot sa spun ca Vladut a revenit la cantitatile lui, cam 100 de gr.

Ieri a papat asa:
dimineata - 150 lapte
la 9- o felie mare de paine cu unt si cascaval ras + putin iaurt
la 12 - 150 lapte
la 15 - cam 100 de gr de pilaf de orez cu legume si ficatel
la 19 - mar+banana+cereale+iaurt (i-a placut mult)

Mai nou bea lapte la 12 pt ca, din cauza somnului, nu vrea sa stea la masa. Noi dimineata iesim afara si aerul tare il oboseste f tare.
Azi, pana acum a avut aproximativ acelasi program, diferit fiind doar meniul...

Nu ma plang de greutatea lui, are in jur de 10 kg 300gr. Pediatra tot imi spune sa nu ma mai stresez cu papa, ca el mananca cat are nevoie.

De fapt problema mea e sa pape legume si fructe cat mai multe.

Mergi la inceput

Toate ne stresam pt cat papa, cand ei saracii papa cat pot, numai ca noi, mamele am vrea sa pape cat mai mult, sa nu le lipseasca nimic (legume multe, fructe multe, carne, lactate)

Si mie tot asa imi spun toti doctorii, ca arata bine, e sanatos (pana acum nu s-a racit niciodata), dar ...degeaba, eu cateodata ma stric de cap cand vad ca refuza ce-i dau sau daca nu papa tot

La el o portie de papa e cam 200 gr, dar are cand papa jumate sau mai mult.

Acum la 14:30 a mancat destul de mult, doua polonice jumate de supa fff groasa (ca i-am pus si ou in ea) + un iaurt de 100 gr. Dar tinand cont ca dimineata nu a vrut aproape nimic...

Mergi la inceput

Eiii! Nu am zis ca alti copii nu fac mofturi la mancare Vad ca si Vladut al lui Roxin papa destul de putin cantitativ. Roxin sa stii ca mai patesc si eu la amiaza ca tine: venim de afara, de la aer rece si pe fie-mea o ia un sooomn! si atunci nu mai vrea sa pape nimic in afara de lapte, pe care il bea semiadormita. Eu incerc sa intru in casa mai devreme, dar nu reusesc intotdeauna.
Denissa am uitat sa mentionez ca Alessia nu papa mereu cina. De multe ori, daca papa bine dupa-amiaza (atunci cand ii pun branza in fructe mai ales), urmatoarea masa e direct cea de lapte. Si daca papa totusi legume sau altceva seara pe la 8-9, atunci la 22-22.30 nu mai bea tot laptele, ci doar 150 ml sa zic.
Citesc totusi de bebelusi care papa 240ml de laptic o data, ca si bebele tau de altfel.. a mea nu mananca mai mult de 170 niciodata. De asemenea niciodata 2 polonice de ciorba! nici cand e moarta de foame.
Si apoi, fitze in capul ei cat incape: nu papam cartof (doar in cantitati mici in alte legume, sa nu se simta), supele si ciorbele cu chiu si vai... Si am impresia ca bucatelele din mancare nu le mesteca de lene, nu ca nu ar putea, pentru ca de pe la 8 luni papa singura biscuiti, paine, fructe moi, mai ciuguleste stafide, mazare, carnita si alte minuni, deci poate sa mestece zic eu.
Chestia cu bucatelele de paine puse in fata ei in timpul mesei o fac si eu. O tine ocupata si e si mai satula.
Pana la urma, ai dreptate, toate mamicile se streseaza ca vor puii lor sa pape cat mai bine. Si mi-am adus aminte: da, stiu un copil care la varsta asta statea cuminte la masa pana papa tot, baitelul meu (care acum are 6 ani)! Cred ca mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu bebe 2 asa mofturici dupa primul, care nu mi-a facut fitze la mancare la varsta asta.
Nu mai stiu daca ai scris undeva cate kg are puiul tau? Alessia are acum, la 1 an si 2 luni, 9 kg si un pic (nu stiu exact, dar acu o luna avea 9 kg). As fi vrut si eu sa aiba cu 1 kg mai mult dar, daca imi seamana mie, va pune ceva kg pe ea abia in adolescenta...

Mergi la inceput

Liliana Cocieru- 9.300 gr are piti meu. Mereu a fost mai slabut de felul lui, dar cum spui si tu, si el seamana cu mine (si cu tatal sau), ca am 47 kg si mereu am fost slaba....

Nici al meu nu iubeste cartofii, ii mai pun in supa cate unul ca nu-l simte, dar pireu, natur sau altfel, nuuuuu! sunt yack!
Banana nu e buna numai daca musca din ea (nici bucatele nu vrea), marul la fel...au si ei o personalitate, nu?

Noi de doua zile suntem pe alt program (tot incercam pana nimerim unul bun..). Asta de acum il accepta bine si vad ca mananca cu placere toate mesele. Papam asa:

dimineata la trezire (in jur de ora 6:00)- 200- 230 ml lapte (bea lapte tot mai putin si dimi si seara)

9:30- 10:00- fructe (bucati sau banana musca din ea pana o termina) cate poate, dar nu mai mult de doua fructe/masa sau lapte- 150 ml maxim;

12;30- 13:00 pranzul care e mai consistent de doua zile decand ma schimbat programul- 2 polonice ciorba groasa cu legume si carne+ orez sau taietei/galuste+ felul II- aprox 100 gr de ceva gatit, in week- end papa borcanel ( cate 100 gr- adica o jumate de borcan NESTLE) ca suntem mai mereu dusi de acasa pe week-end si nu apuc tot timpul sa-i fac felul II proaspat+ desert- iaurt de fructe cam 50-60 gr

17:00- 17:30- ieri a papat o felie de paine unsa cu Almette si o felie de sunca+ suc de fructe cam 100 gr maxim
- sau ii dau gris cu lapte; sau fructe sau un iaurt mic (la masa asta inca nu suntem in clar ce si cat mancam- vedem pe parcurs ce-i pica mai bine)

20:30- 21:00- lapte cu cereale- 200-230 ml (nu mai vrea sa pape mai mult de vreo o saptamana, asta e...)

Mie imi convine programul asta mai mult pt ca vad ca la pranz chiar mananca bine si sunt f multumita. Acuma cantitatea de lapte se micsoreaza, dar nu am ce face, ca mai nou nu il mai tare iubeste, ii mai dau cateodata dimineata la 9-10 in loc de mic dejun, dar nu-l vrea totdeauna... si cu gustarea de 17:00 inca suntem in incercari. Oare ce as putea sa-i mai dau ca sa pape si lapte totusi seara? Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Denissa, eu zic ca acum sunteti ok ca program. Si noi ne-am schimbat programul de cateva zile si acum avem cam acelasi redim ca si voi: 6.30 -07.00 - lapte cu cereale 170 ml (portia la noi ramane la fel deocamdata); 10.30-11.00 - gustare, ceva cu fructe; 13.30 - 14.00 - pranzul (care la noi nu a suferit shimbari); 18.00- cina, daca pot sa-i spun asa, care si la noi inca nu e ceva f bine stabilit, de ex. ieri a papat la amiaza ciorbica si la 18.00 i-am dat felul 2, pt. ca ea nu mananca 2 feluri la o maasa, cand ii dau felul 2 la pranz nu stiu ce sa-i mai dau la 18... incerc si eu cu iaurt, budinci, mamaliguta cu branza si smantana sau ce mai avem gatit..., 22.00-lapte cu cereale.
Se pare ca s-au gandit copiii nostri sa ne faca pe plac
Eu i-am schimbat cerealele de seara si ma gandeam ca poate astea sunt mai satioase si de aceea nu se mai trezeste asa devreme ca inainte.
Denissa, printre altele, si eu tot 47 kg am avut pana la bebe 2 :), acum cred ca am pe-aproape de 50, ca n-am reusit inca sa ma mobilizez sa scap de cele 2-3 kg in plus, abia de vreo luna fac miscare (dar.. acasa, cu copiii, e cam greu).
Hai ca am deviat de la subiect. Mai zi-mi si mie ce papati bun la mas de ora 17, mai facem schimb de idei.
Pupici si sa papati bine in continuare!

Mergi la inceput

da, s-au gandit piticii si la noi si acum papa bine ca sa avem si noi Sarbatori linistite,nu?

Idei pt masa de la ora 17 nu prea am, din pacate...eu de exemplu ieri si alaltaieri i-am dat cate un mar ras cu 3 biscuiti (n-a mai mancat asa ceva de la 8-9 luni :)) i s-o fii facut dor de el...
Mamaliguta nu-i place cu branza...nici cu lapte.. numai cu ciulama, dar daca ii dau asa ceva la 17, la 21:00 cred ca beau eu laptele lui Mai testam....

Azi a mancat asa:
6:00- 200 ml lapte;
9:00- un iaurt 60 gr + o mandarina;
pranzul la 12 ca era rupt de somn si nu mai puteam astepta pana la 13:00- doua polonice cu supa fara carne, dar cu muuulte legume si taietei de casa buni de tot si felul II- cam 150 gr spanac cu sos alb si carne de pui, dar i-am dat prima data felul II si apoi supa (ca asta-i place si mai merge si cand e mai satul)

La 16:00 am incercat sa-i dau ceva gustare (tot din cauza somnului nu am putut astepta pana la 17), dar degaba- era satul saracul copil (dupa pranzul copios...) si nu tare a vrut- i-am facut banana (bucatele) si mango la blender (ca e mai tare si nu-l poate inghiti) si a papat cam 100 gr maxim. Asta e...
Oricum deseara mai mult de 200 ml lapte nu vrea. Scade laptele vazand cu ochii- 300 ml bea cam de vreo o saptamana si de 4 zile a facut asa: 250ml prima seara; 230 ml a doua; 230 ml a treia; 200 a patra (adica aseara). Sper ca azi nu imi face ceva surprize....Cred ca nu-l mai iubeste (si ce drag ii era....)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Denisa, eu sunt impresionata de cat papa printul tau.

Azi Vladut a papat asa:
6 - 150 lapte
9 - jumatate de felie de paine cu almette si cascaval ras
11.30 (l-a luat foamea) - 150 pireu de legume cu carne de pui
17 - 100 gr iaurt de fructe
19 - ce a mai ramas din pireu, cam 100 de gr
21 - mult lapte, vreo 250 ml

Mie mi se pare putin, fata de mancaciosii vostri...

Mergi la inceput