cina la bebe 1,2 ani
Raspunsuri - Pagina 8
galu spune:
Bai fetelor voi va plangeti ca nu va papa copiii felul 2 dupa ce au mancat 2 polonice de ciorba?? Aoleo...Olivia mea mananca de 4 ori mai putin..adica 5-6 lingurite de ciorba...si niciodata 2 feluri...inafara de lapte, cereale si fructe ea nu mananca portie normala...i-am facut si analize, dar nu pare sa fie nimic in neregula :) Nu dtiu ce sa ma mai fac cu ea...Stiti voi ceva trucuri?? Mi-as dori si eu sa avem 3 feluri principale si 2 gustari...dar la noi sunt toate gustari...si nu, nu-i dau sa rontaie intre mese. Nu stiu ce sa mai fac, uneori ma gandesc ca poate nu vrea sa mestece carnita si felul 2 mai consistent, dar fructele bucati le vrea, si ciorba care este.. moale..nu o vrea.
Am zis...eh...sunt dintii, dar acum a iesit si caninul nr 4, si ma gandesc ca pt molari e cam devreme, ca am inteles ca tre sa treaca cam 6 luni dupa canini.
Uite..acum e 12.30 si ea a mancat 240 ml lapte Humana si 1 banana..atat. Se culca imediat si pana pe la 16.00 nu ma pot apropia de ea...sincer sper sa reusesc si atunci un pic de supa..:( Of, of...
Merci,
Roxyn spune:
Eu am mai incercat sa-l pacalesc cumva. Tot aici pe forum am citit. Intr-o zi i-am dat papa de la borcanel. A ras borcanul (adica au mai ramas vreo 5 lingurite)... Ieri, i-am pus papa facuta de mine in borcanel. A mancat aproape tot, dar borcanul nu era plin. Cam 2 treimi.
Azi, la fel, dar n-a putut sa pape tot, ca era si carnita.
O sa o tin asa, cateva zile, sau cat e nevoie. Cred ca deseara va papa mamaliguta tot de la borcan
Dennisa, n-am stiut ca iaurtul de la Napolact e f consistent... O sa-i dau atunci la masa de dimineata.
dennissa spune:
galu, cat e portia voastra de cereale? 200gr? si fructele la fel? sau mai mult?
Vezi cum sunt copiii astia, fiecare e total altfel ca celalalt. Al meu tocmai astea nu le vrea portia intreaga, adica cereale papa max 150 gr si fructe nu stiu, ca nu le cantaresc, dar mai mult de o mandarina/ clementina si o jumate de banana nu am la cine da :)
Nici al meu nu vroia supa/ ciorba mai demult, atunci i-o faceam crema, ca ma gandeam ca n-o sa vrea bucatele de legume (carnea si acum i-o fac in blender ca molfaie pe ea si o juma' de ora daca i-o las bucati) dar decand am inceput sa-i pun bucatele de legume parca ii dau mana cereasca. La inceput ii dadeam legumele pe razatoare si asa le puneam la fiert si le manca bine, mai tarziu le-am zdrobit cu furculita si incet incet am tot lasat bucatele si se pare ca e OK asa. Ii place mai bine asa. E innebunit dupa supa de fasole verde (+ morcovi, cartofi, ceapa, pastarnac, telina, dar in cantitati mai mici) cu fulgi de orez.
Asa stii tu de ordinea cresterii dintilor? La al meu ii ies toti deodata, adica 3 canini (azi a puscat al treilea), 3 premolari si + una masea . Deci avem gura plina de dinti Deci, nu fii sigura ca nu ii mai iese ceva surpriza. Poate de aia nu papa saracuta.
Si la noi a mers treaba cu papa facuta de mine servita din borcan, dar numai o luna si atat, s-a prins de smecherie
Cat timp are fetita ta? Vrei sa-i dai 3 feluri principale de mancare (excluzand laptele) si 2 gustari? Adica sa nu-i mai dai lapte sau nu am inteles eu bine?
La noi merge treaba mai bine cu mancatul decand mancam in bucatarie si ii pun masuta lui la masa noastra (ca si cum ar sta si el la masa cu mine) ca pana acum mai macam si prin alte locuri (sufragerie, camera lui, dar tot in scaunelul lui)
dennissa spune:
galu, acum am citit ca ai scris mai demult ca fetita ta are 1,6 ani, scuze!
Si se pare ca numai mancarea gatita nu o agreaza, ca laptele, fructele si cereale sunt OK, am citit si asta acum.
Si al meu este un fitooooooos de zile mari si am trecut si noi prin problemele astea...
Ai incercat sa-i faci spanac si sa-l faci cu sos din lapte (daca ii place laptele mult)? sau brocoli tot cu sos? Asa i-am dat si eu la al meu cand nu vroia papa gatita si astea au fost singurele ce i le puteam da atunci (pana a venit ciorba la putere). Si ii mai strecuram in astea si cate un morcovel, un patrunjel (cat sa nu le simta gustul). In rest, ii mai dedeam cate un borcanel NESTLE, sa nu fie numai meniu de spanac si brocoli zi de zi.
Dar s-a dat pe brazda si a acceptat ulterior si alte mancaruri gatite de mine, dar pe timpul "crizei" baza era- spanacul si brocoli cu muult sos alb (faina+lape+unt) si bineinteles cu carnita sau ou.
BraveGirl spune:
subiectul asta m-a facut sa ma analizz putin
Am o zanica de un an , sa-i zicem domnisoara Sclifosel ... Meniul ei azi a fost cam asa: la 8 san (destul de mult, ca de curand i-am scos mesele de peste noapte, asa ca dimineata am sanii plini) , la 10 putina almette, 2-3 gurite de banana, 2-3 gurite de kiwi, niste paine (f putina). Pe la 12 Sclifosel a cerut-o pe tzitzi. I-am servit rapid o cescuta de lapte cu o lingurita cereale, cu paiul . La 14 pranzul: jumatate de polonic de supa groasa, cu taitei si o cescuta de zeama cu 2 lingurite de fulgi de alac. A adormit in scaunel la masa, si cd s-a trezit noi mancam, asa ca a papat cam 10-15g de carne de vita de la mine. Am mers la bazin si cd ne-am intors, iar a cerut tzitzi, asa ca a primit jumatate de cescuta de lapte cu cereale. La 18.30 cina: o lingura de pilaf si o lingura de budinca de paste cu branza. La 20 a dat semne ca vrea sa doarma (ea doarme de obicei la 21), asa ca i-am dat tzitzi si a adormit, fara sa mai pape laptic cu cereale (papa cam de 3-4 ori/sapt lapte cu 2 masuri de cereale...cateodata papa 150, de cele mai multe ori 50ml).
eu sunt extrem de multumita, pt ca pana nu de mult, Sclifosel nu manca decat tzitzi. Asa ca, acum cd am vazut cat mananca alti copii, mi-am dat seama ca am standarde joase in ceea ce priveste masa
Nu o sa uit niciodata cum m-am simtit cd a papat pt prima data aproape un borcanas de mancare, din ala de 220g. eram obisnuita sa pape doar un sfert, maxim o treime. a fost sarbatoare in ziua aia.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
galu spune:
A, nu, Denissa, Doamne fereste sa-i scot laptele...ca nu stiu de unde si-ar mai lua viatmine si minerale..
N-as stii exact cate grame au mesele ei portie intreaga, cum ziceam, dar nu sunt 2-3 lgte cum sunt cele de manacare gatita..cam 200 gr as spune.
Noi avem 3 mese principale: 2 de lapte dimi si seara cam 240 ml si una de cereale cu lapte pe la 18.00 aprox 180-200 gr; si, din pacate, 2 gustari una de fructe 100-120 gr si una de legume nu mai mult de 3-4 lgte de mancare gatita.:( Stiu ca nu prea e ok asa...dar n-am ce face..laptele e alimentul principal in meniul nostru..nu spun ca ar fi rau, dar mi-ar place ca pe langa lapte sa manance si legume si carne si ou.
Da, a mancar spanac cu sos alb si mai strecuram si brocolli, dar acum nici nu se mai uita la el. A, si ce sa mai vorbim de sunca, cascaval, branza telemea, branza de vaci...Nu si nu..
Mie mi-a spus un stomatolog ca asa ar trebui sa fie ordinea dintilor, cel putin a marilor clase: incisivi centrali,laterali, premolari, canini si molari..La noi asa a fost, dar stiu f multi copii care nu au respectat ordinea.
Bine ar fi sa fie dintii de vina..ca asta inseamna ca o sa treaca..
dennissa spune:
Asa ma gandeam si eu, ca nu o sa-i scoti laptele. Si-l vor scoate ei cand vor creste...din pacate
Ce sa zic, nu sunt experta, dar eu zic ca papa destul de bine (poate cu timpul va papa si legume sau mancarea gatita mai cu pofta si mai multa). Ti-am spus ca al meu e invers- ar papa numai mancare gatita, grisul, cerealele..nu sunt prieteni cu el, dar ii mai dimineata si le manancu cu taaaaaaare mare greu (ii trebuie cate 20 min pana papa o portie de max 200 gr).
Ieri de exemplu a papat asa:
dimi la 6:00- 250 ml lapte HUMANA 3
10:00- gris cu lapte si putina vanilie cu o mandarina ca nu ii place compotul (o farfurioara de bebe, cam 200gr)
15:00 doua polonice de ciorbita de dovlecei cu taietei si muuuuulte legume
17:00- o jumate de banana
21:00- 250 ml lapte cu cereale
Cam asta a fost, dar nu papa in fiecare zi asa, ca are zile cand dimineata nici macar nu gusta ce-i dau...si in final ii fac un bibe cu lapte- cam 150 ml ca altfel nu vrea sa doarma desi pica de somn.
Azi dimineata de exemplu, s-a trezit doar la 6:45 si a papat 240 ml lapte si pe la 9:00 zbiera prin casa: "papa, papa, papa" si i-am dat o clementina (fructele acrisoare sunt preferatele lui). Apoi la 11 deja i se inchideau ochii dar nu a vrut sa se culce ca-i era foame, asa ca i-am facut iarasi gris in lapte (ca cereale tare greu ii dau). Nu tare a vrut sa deschida gurita, dar intr-un final a papat tot- cam 200 gr si dupa asta a adormit instant, cum l-am pus in patut si i-am dat putin ceai.
Asa ca azi, pranzul nostru va fii doar la 16:00- o portie de ciorbita de fasole verde.
Numai nu reusesc sa ii fac un program stabilit- cu ore cat de cat exacte, ca mai nou numai el stie cand vrea sa pape. Daca pana la 13 luni manca dupa program stabilit, in fiecare zi la aceleasi ore- pana si dimineata se trezea la aceeasi ora zilnic- acum vad ca totul se da peste cap.
Cum cresc, parca e mai greu cu papica asta alor. Of of!
galu spune:
Ai dreptate..isi schimba programul foarte des si de culcare si de sculare si de papa...acum 2 sapt Olivia se trezea la 6, duapia o sapt mai tarziu la 7-7.20, acum de 3 zile se trezeste dupa 8, si automat se modifica si somnul de pranz.
Azi parca a mancat ceva mai bine, s-a trezit la 8.15 a manacat pe la 8.30 240 ml lapte Humana 3+, pe la 10.30 u jumate de banana, am iesit afara pana pe la 12.30 si cand am venit in casa a mancat supa de galuste cu legume si carnita cam 150 gr !!!! :) nu-mi venea sa cred...super!!! si pe la 13.00 s-a culcat..
Ce sa zic..are zile si zile...
dennissa spune:
Felicitari!!! Ai vazut,galu, ca isi revine. O sa vezi ca dupa ce va prinde gustul mancarurilor facute de mami :) se va indragosti de ele. Mai ales de supici care mai nou sunt preferate de bebici!
Si piti al meu a papat bine ieri! Da, ai dreptate, au zile si zile...
Azi dimi a papat la 5:00 Nu a vrut sa se culce pana nu si-a primit portia de laptic (240 ml) si la 10:00 i-am facut doua mere coapte+ o clementina+ 3 biscuiti + un pic de vanilie din care a manacat 3 sferturi (dar si astea cu mare greu), deci o treime n-a mai incaput nicicum.... Nu stiu cand o sa il vad manacand si pe el dimineata cu pofta, cred ca niciodata
dennissa spune:
Galu, acuma, ca citesc mai bine ce ai scris, poate de aia a mancat supica asa bine pt ca de la 8:30 pana pe la 13:00 (ca ma gandesc ca daca ati ajuns acasa la 12:30, in jur de 13:00 i-ai dat supica) ea a mancat doar o jumate de banana; si cum fructele fac pofta de mancare) ti-a radiat supica.
Asa m-am gandit si eu sa fac, sa-i dau de acum dimineata fructe proaspete pe cat posibil (cat o vrea, ca nu-l pot forta) ca astea nu le refuza niciodata. Asta pana va accepta papica dimineata (paine cu unt sau branza, cereale, ce mai...mic dejun de oameni mari)