cina la bebe 1,2 ani
Raspunsuri - Pagina 10
alra spune:
7.00 san
7.30 biscuiti si iaurt
11.00 300g piure legume cu carne
15.00 300g piure fructe cu cereale
18.00 250g piure legume cu carne + 100g mancare de la masa noastra (legume bucati pe tavita ei) + 100g iaurt cu cereale + apa + eventual niste biscuiti desert
20.00 san
8500g la un an, de 3 luni nu a luat 300g in total.
dennissa spune:
alra!!!
Asta da copil papacios!
300 gr legume cu carne la 11 si inca muuulta papa la 18:00 !
Sincer, sunt mirata ca nu ia asa mult in greutate..cred ca e f activ toata ziua, nu? si are arderi bune. Eu zic ca e f bine ca poate papa asa mult si nu se ingrasa. O sa fie f bine pe viitor...
300 gr fructe cu cereale???? Pai al meu mai mult de 150 gr de fructe nu papa niciodata la o masa. Bravo lui. Fructele si legumele chiar sunt f sanatoase la pici.
Roxyn- si eu sunt impresionata de cat papa- nu stiu cat il va tine, dar am zis ca papa asa bine la masa de pranz ca nu papa mic dejun f consistent. Azi dimineata de exemplu a papat la 7:00- 200 ml lapte (a dormit azi noapte de la 21:00 la 7:00 fara sa se mai trezeasca sa pape- cred ca se simte ca papa mai bine peste zi); la 9:00- iaurt- 50 gr si 2 piscoturi si acum isi face somnul de dimineata.
Vad ca al tau pui daca papa la 19:00 legume cu carne mai bea si lapte la 21:00 destul de mult. Cu al meu nu am sanse la asa ceva. Lui daca ii dau ceva la 19:00,orice, la 21:00 mai mult de 150 ml (maxim) lapte nu bea. Dar o sa ajungem si acolo, ca vad ca nu se mai iubeste cu laptele, dar macar pana mai bea cate 200- 250 ml il mai las.
Noi suntem si cu maselele dupa noi Are una sus si cealalta de sus e pe drum+ un canin il chinuie de o saptamana. Si inca mananca, deci pot sa il incoronez..ca la ceilalti dinti a facut greva foamei, nu alta, ma rugam de el sa ia cateva lingurite de papa...
Liliana Cocieru spune:
Denissa, si noi suntem cu dintii acum. Alessiei i-a iesit o maseluta vreo 10 zile in urma, altele sunt pe drum, iar azi am vazut ca ii iese ultimul incisiv de jos (care a fost mai lenes). Si a mea, cum ziceai si tu, la dintii ailalti a facut urat tare, in unele zile traia numai cu lapte. Acum totusi sunt multumita, papa destul de bine. Au mai crescut si ei, na.
Apropo de masa de seara, adica cea care ar trebui sa fie ultima din zi, eu am acum o mica problema. La noi tati vine acasa abia pe la 8 si pe la 8.30 ne asezam la masa. Bineinteles ca asta mica vrea si ea ce avem in farfurie si daca se intampla sa-i si placa si mananca cat de cat, nu o portie intreaga, dar atat cat sa-si strice foamea, dupa aceea bea mai putin laptic la 10, inainte de culcare. Dar, ce sa fac, sa nu o las? Ca pana nu demult vroia numai lapte si ma rugam de ea sa mai pape si altceva. Eu stiu ca la varsta asta e normal sa inceapa sa prefere alte mancaruri. Dar nici la lapte nu vreau sa renunt, ca si asa nu bea mai mult 450 ml pe zi.
Noi de vreo 2 zile avem un program "fara program", ca tot cere de mancare intre mese (se duce la frigider si imi cere sa deschid usa, sa vada ea ce mai e pe acolo si nu poti zice nu. O fi si de la dinti... poate vrea sa roada ca o doare, ce stiu eu.
Si la masa de dimineata, cea de pe la 10-11, nu intotdeauna vrea fructe, pe astea le-ar prefera totusi dupa amiaza, asa ca mai caut variante. Am mai incercat azi cu paine cu unt, cascaval etc. dar din astea e mananca f putin si nu se satura. Azi am completat cu lapte, ca si asa nu mai bea portia aceea de dimineata devreme de 100 ml, maine mai vedem. Of, of!
Roxyn, eu zic ca nu ai niciun motiv sa te ingrijoreze cantitatile in care papa Vladut atat timp cat e sanatos si sta bine cu greutatea. Vladut al meu (6 ani si jumatate acum) a mancat mereu destul de putin, mai ales pt. un baietel, dar niciodata nu am avut probleme cu el (deficiente de vitamine sau alte minuni), exceptand faptul ca nu prea a mai luat in greutate cand a inceput gradinita, ca era stresat si a fost mai mult bolnav in primul an, dar asta e alta poveste.
Va pupic si pofta buna!
dennissa spune:
si al meu prefera fructele dupa amiaza, pe la 16:30- 17:00, si in cazul asta eu ii dau dimineata iaurt, ca vad ca-l mananca bine, dar nu mai mult de 60- 100 gr si apoi ii dau in manuta piscotele din acelea NESTLE ca sunt tare bune
deci avem asa:
dimineata la trezire lapte- 200 ml, asta pe la 7:00 ca vad ca mai nou doarme de la 21:00 la 7:00
pe la 9:00 ii dau iaurtul pt ca la 9:30 deja i se face somn (trebuie sa ma ghidez cu mesele si in functie de cum doarme)
la 12:30 ii dau pranzul care consta din doua feluri: ciorba+ felul II si biscuiti desert (asta e masa cea mai consistenta din zi)
si la 16:30- 17:00 vine masa de fructe care e putina zic eu- nu stiu cantitatea ca nu o cantaresc, dar ce sa zic- cam 150 gr maxim (un mar marisor+ 3 biscuiti sau o banana + piscotele separat) dupa astea mai papa pe la 18:00 o mandarina ca tare-i place sau struguri. Deci eu nu mai pot sa-i dau gris cu lapte, cereale, mamaliguta sau altceva ca nu le poate manca (e satul de la masa cealalta cred). Poate daca l-as lasa pana pe la 18:00 ar manca, dar apoi laptele...nu stiu, poate o sa incercam si asa mai incolo, deocamdata mergem asa.
Si al meu e subtirel, asa a fost mereu si pune pe el constant, deci si cand nu manca mai nimic a crescut la fel ca si cand manca bine de tot. Are el ritmul lui, nu cred ca ar trebui sa-mi fac griji.
Si la noi e foarte interesanta masa parintilor...de fiecare data se cere cu noi cand ne vede mancand, dar noi incercam sa mancam cand doarme el ca e si smecher...vrea exact ce mancam noi, nu merge cu treaba: tu din farfuria ta, noi din a noastra. Stie ca lui ii dam altceva si nu accepta asa ceva. Ori mananca ce avem noi, ori nu mananca nimic si nu de fiecare data pot sa-i du ce mancam noi....
Il mai punem in week-end la micul dejun si atunci ii dam ce mancam noi (sunca, paine, branza)
roli25 spune:
Cred ca am descoperit formula magica. Piciul meu a fost mai mofturos decat cel mare, de la bun inceput, de cand am inceput diversificarea (6 luni). Dar in ultimele luni, cam de pe la 1,8 ani a inceput sa fie din ce in ce mai mofturos, pana am ajuns la performanta sa traiasca cu aer, mai precis avea zile in care traia doar cu biberonul cu lapte+ cereale de dimineata.
Ce nu am incercat...lasat sa manance singur, lasat nemancat, maimutareli la masa, oferit multiple feluri de mancare la o masa, doar, doar...ce sa va mai spun...ajunsesem in pragul disperarii...nu carne, nu branza, nu iaurt, nu legume, supe, ciorbe nu fructe...intr-un cuvant NIMIC.
Am ajuns sa facem analize de sange, in primul rand sa vad daca nu o avea lipsuri (fierc, vitamine...), si sa vad daca are ceva.
Slava Domnului analize perfecte...ma mir cum, la cat de mult timp nu a pus gura pe nimic.
Ei bine, dupa ce am incercat una, alta, am ajuns la Propolis glicolic. Nu pot sa va spun decat atat: dupa 7 zile mananca de sparge.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
dennissa spune:
Propolis glicolic? Si de unde la-i procurat? Ti l-a prescris ceva pediatru?
Si eu am zis ca o sa-i dau piciului meu Propolis cu VIT C si Echinaceea, dar nu pt pofta de mancare (ca asta deocamdata o are, slava Domnului) ci pt imunitate,dar daca il ajuta si la pofta de papa, cu atat mai bine. Asta este produs natural, deci cred ca i-l pot administra si fara sfatul medicului...nu i-am dat nimic pana acum fara prescriptie medicala.
Oricum eu i-am facut analize de sange, urina, scaun pana acum (1,3 ani aproape) de 3 ori, pt linistea mea si de fiecare data au fost OK, fierul era mai mic, dar ii administrez preventiv picaturi de la 7 luni si inca ii mai dau (asta la sfatul pediatrului).
Intrebarea mea este: ii face pofta de mancare doar pe perioada tratamentului sau si dupa ce termini administrarea lui?
Si eu i-am dat vitamine, dar si-au facut efectul doar pe perioada administrarii (cand manca de rupea), dupa...gata cu pofta, isi revenea la normal.. Acum de cateva luni nu i-am mai dat si vad ca acum papa bine (sa vedem cat il va tine).
Oricum eu acum sunt multumita de papica lui
Si sa va spun cam ce a papat ieri, asta ca sa nu ies din subiectul deschis :
7:00- 200 ml lapte
9:20- un iaurt mic + o clementina+ un sfert banana
12:30- 2 polonice ciorba cu ou si legume+ felul II- 100 gr cartofi+morcovi+carne vita+ 2 piscotei desert
17:00- o cutiuta (100 gr) gris cu biscuiti HUMANA (sper ca pot scrie firma)+ o jumatate banana
21:00- 250 ml lapte cu cereale
In rest, nu mai cere nimic de rontait (cred ca isi simte stomacelul plin si nu mai simte nevoia ciuguelilor de pana acum), doar apa si ceai
Si ... doarme tare bine noaptea! De la 21:00- 21:30 maxim pana la 7:00 fara nici o trezire.
roli25 spune:
Se gaseste la plafar. Este siropel, ca tinctura de propolis, dar fara alcool. Ii picur 10 picaturi pe o lingurilta cu miere. Eu am luat hotararea, iar medicul a aprobat. E bun la de toate (imunizare, pofta de mancare).
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Liliana Cocieru spune:
Denissa, tu ce fel de cereale ii dai puiului tau seara? Eu ii dau acum Nestle, Noapte Buna si par sa fie ok, dar poate mai schombam si noi cand ne plictisim de astea, sa vedem cum merge.
dennissa spune:
Eu acum ii dau MILUPA cu biscuiti.
Pana acum ii dadeam HUMANA NIGHT, dar am schimbat si noi, sa mai guste si altele si vad ca astea (MILUPA) ii si plac si par a fii si satioase. Nu sunt asa dulci ca restul cerealelor (dupa parerea mea) si el nu tare este fanul dulciurilor in general. Tot ce e mai dulce...e mai "yeack" pt el
La piciul meu nu-i plac NESTLE de nici un fel. nu stiu de ce, nu le-a acceptat niciodata
Liliana Cocieru spune:
Dar Milupa cu biscuiti nu contin si lapte? Ca a mea bea Nan... desi probabil ca nu ar fi mare chestie acum sa-i schimb laptele, doar sa-i placa.