cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Vreau sa va spun ca micutul meu, ieri, dupa o tura de sanius a fost terminat de somn si nu l-am mai putut opri din mancat- toata ziua a cerut papa!
Ieri am mancat asa:
6:30- 230 ml lapte
9:00- un mar cu un biscuite
12:30 dup iesirea la saniuta care a fost minunata pt el (prima din viata lui)- peste cu legume cam 200 gr+ ciorba de fasole verde cu carne de vita- un polonic jumate si ar mai fii vrut dar mi-a fost frica sa nu-i fie rau....
14:30 inainte de somn- 180 ml lapte ca cerea papa...dadea din "falci" de nu stiam ce-i cu el
18:00- am fost la o petrecere de pitici (ziua verisorului sau) si a mancat pizza pt copii si o feliuta mica de tort
Dupa astea eram ferm convinsa ca cina va fii "iesita" din meniu, dar..surpriza..
19:45- 200-220 gr cereale cu lapte MILUPA VISE PLACUTE
21:00- 180 ml lapte si a mai cerut, dar..l-am culcat si somn pana dimi la...9:00 (cu trezire la 6:00 pt papa- nu stiu cum de... dar i-am dat 230 ml lapte si somn la loc)
Se vede cand au copiii activitati placute, nu? Pacat ca nu putem face asta in fiecare zi: saniuta, distractie afara...mai ales la bunici (aerul curat ii face tare bine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Dennisa, n-am mai scris dar tot citesc si ma minunez! Ai un pitic fantastic!

Noi avem din nou pb... Dupa 3 linguri, gata. Cu chiu, cu vai papa 100 de gr.

Am tot citit sa ma inspir de la tine. Am facut sischimbari in meniu si... degeaba. Culmea e ca nu rontaie intre mese si are o greutate f buna. Unii ar zice ca e grasut.

In concluzie, incep sa ma obisnuiesc cu ideea ca atat are el nevoie.

Mergi la inceput

Si de al meu spune lumea ca e grasut, desi la 1an si aproape 4luni re doar 9,5- 9,6 kg, deci manechin....
Si ai dreptate, fiecare copil mananca atat cat are nevoie organismul lor: unii au stomacelul mai mare, altii mai micut...unii pot manca 400 gr de mancare la o masa, altii abia inchit 100 gr. Atata timp cat micutii sunt sanatosi, cresc in greutate..eu zic ca e OK!
Si al meu manca foarte putin intr-o vreme, acum mananca bine si sunt foarte multumita. Sper sa-l tina tot asa...Mai avem de tras cu ultimele doua maselute din dentitia de lapte si apoi GATA cu dintii ca si astia ne-au dat de cap o gramada cu pofta de mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Haideti sa va spun ce am papat si noi astazi..
Dim. la 6 - 100 ml lapte (rar se mai intampla sa se trezeasca asa dim, dar aseara a mancat la 8 cina si dupa aceea nu a mai baut decat 50 ml de lapte inainte de culcare, ca mancase bine si era satula)
09 - 180 ml lapte cu cereale
12 - 2 biscuiti, o apucase foamea si eu nu stiam ce are, ca inca nu era ora de masa
12.30 - pilaf cu multe legume si cascaval (nu a papat f mult, maxim 150 g, dar era destul de satios zic eu. In plus, ii lasasem bucatele de legume desutl de mari si, asa cum spuneam, nu prea se oboseste sa mestece )
13.30, inainte de somnicul de la pranz, 110 ml de lapte (am intrebat-o daca vrea si a zis ca da), si ar mai fi baut, dar numai atata ii facusem, ca nu credeam ca bea mai mult
- somnic, aproape 3 ore
16.45 - piure de fructe, nu prea a avut chef de ele, asa ca a papat mai putin decat de obicei, putin peste 100 g cred
dupa aceea am fost afara, sa ne dam cu saniuta, iar cand ne-am intors, pe la 6, a mai mancat o jumate de mandarina. A mai rontait apoi cate ceva, ca ne-a vazut pe noi mancand, dar f putin.
20.45 (ii era foame rau) - spanac cu sos alb (dupa reteta Denissei ), la care eu am adaugat si putin usturoi. Trebuie sa spun ca am scapat cam mult usturoi, si la inceput fata mea s-a cam strambat, dar dupa aceea i-am dat miez de paine si incet incet i s-a dat pe gust si a papat tot, cred ca vreo 200 g, daca nu mai mult. Chiar m-am mirat si eu.
22.20 - 110 ml lapte si

Denissa, vroiam sa-ti spun ca ieri am facut si ciulama de vita dupa reteta ta si taaaare buna a fost!
Asa, si vroiam sa te intreb ceva in legatura cu propolisul, ca ziceai tu ca ii dai lui Denis pt imunitate... ai intrebat cumva medicul inainte daca e ok sa-i dai? Pt ca eu stiam ca propolisul nu este indicat pt. copii sub 2 ani. Poate gresesc, dar eu i-am tot dat baietelului mai mare Immunomix cu propolis, si stiu ca pe prospect scria ca e pt copii peste 2 ani. Te intreb pt. ca ma gandeam sa-i mai dau si eu Alessiei ceva sa-i stimuleze pofta de mancare, dar nu stiu sigur daca e bine sau nu sa-i dau propolis. Ea nu mananca rau ultima vreme, dar vad ca piciul tau mananca chiar f bine si nu ne-ar strica nici noua.

Adelamaria, ce face Ilana? Ati fost la doctor, ce v-a zis? Asteptam vesti...

Pupici si noapte buna la mamici si pitici!

Liliana, mami de Vladut si Alessia

Mergi la inceput

buna dimineata si de la noi!
Piciul meu doarme. Azi noaptea a facut noapte alba de la 1:00 la 3:00 Nu a mai facut din astea, avea chef de joaca, se ridica in picioare, ne striga pe mine si pe tatal sa.. of of, mi-a venit sa-l bat...
La 2:30 i-am dat si 170 ml lapte ca i se facuse foame cum statea treaz si dupa ce l-a terminat a inceput sa zbiere.....ca-i mai trebuie, dar nu i-am mai dat si intr-un final..pe la 3 a adormit. Nu stiu ce-a avut.
Liliana, da, am intrebat-o pe farmacista si a spus ca e OK cu porpolisul, apoi pe doctorita de fam si a zis ca e OK. Si pe prospect scrie ca e pt copii de la 1 an+ Deci..e OK.Sunt siropele de propolis care intr-adevar nu se recomanda la copii sub 2 ani, dar asta cred ca-i mai slab, sau nu stiu, dar e OK de la 1an+ ca are si Vit C si ECHINACEEA, deci ff bun pt imunitate. Denis a reactionat bine la el, nu a facut alergie la echinaccea (se spune ca este destul de alergeneica) si vad ca-i si place la gust
Si sa stii ca poate-l ajuta si la pofta de mancare, desi nu asta e neaparat efectul lui principal, dar VIT C cam asta face..POFTA!!!

Vad ca papa bine miculuta ta scumpa pt ea si sa creasca mare si sa pape bine in continuare. Ma bucur ca i-a placut spanacul, si al meu radiaza si 400 gr daca-i dau, dar..nu-i mai dau atata, a fost o exceptie, ca eram la bunici si sa nu zica, ca-mi flamanzesc copilul
Noi ieri am papat asa:
6:00- 230 ml lapte si somn pana la 9:00 (cand doarme asa mult dimineata e cam nasoala ziua ca la 12 e rupt de somn si nu tare poate manca pranzul, deci incerc sa nu-l las sa doarma atat...pe cat se poate)
9:00- un iaurt cu fructe 100 gr
12:00- ruuuupt de somn, abia-si tinea ochii deschisi- abia a reusit sa pape aprox 100 (jumate de castronel) de dovlecel cu carnita de vita si marar+ usturoi, apoi inainte de nani i-am dat 200 ml lapte ca e clar ca nu se saturase
somn 3 ore
16:00- o banana mare
19:00 (urla foamea-n el)- un borcanel NESTLE 200 gr (legume cu carnita de vitel)ca nu apucasem sa-i fac altceva si daca tot nu a mancat nu stiu ce la pranz nu i-am dat cereale sau gris, ci legumele cu carnita. Dupa ce l-a terminat se plimba prin casa si striga "papa" dar sper ca nu de foame, ci de joaca...sper..
21:00- 200 ml lapte (deci nu de joaca striga el papa...)
Si dupa toate astea, el la 2 noaptea bea lapte..offfff cred ca i s-a gaurit burta
Va pup

adelamaria- ce face micuta printesa? Ce v-a spus doctorul? E OK pitica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna!

Lala, multumesc de incurajare! De cate ori imi piere curajul ma tot gandesc ca mai bine "mai slabut" decat sa aiba probleme de obezitate...Dr. noastra ne spunea ca vede atatia copii cu greutatea peste limita, incat tinde sa creada ca e mai bine de noi, cu copii mai mofturosi.Totul e sa nu degenereze situatia intr-o lupta pt putere sau sa fortam copiii, sa nu le dam un start gresit in ceea ce priveste relatia cu mancarea.
Denisa, Liliana - am fost la medic. Ilana e sanatoasa, nu are semne de rahitism, nici simptome de altceva. Dr. a fost de acord sa-i mai facem nistea analize de sange, inclusiv hormoni de crestere, tiroida si inca o analiza care ar putea evidenta o posibila boala care nu manifesta simptome. Plus o radiografie de pumn, sa vada varsta osoasa. Dar in opinia ei, copilul e sanatos.
Am intrebat-o daca poate trai cu 700 ml lapte si 40 gr ciorba pe zi (cat a mancat in cea mai proasta zi saptamana trecuta) si a zis ca DA.
Mi-a sugerat chiar sa o las sa pape ceva carne de porc mai slaba in mancare, daca asta ii place, o data pe saptamana.
Mi-a recomandat Baby Jarro Dophillus, niste probiotice pentru imunitate si flora intestinala. Si cam atat. Asteptam sa recoltam analizele cred ca vineri sau sambata si apoi rezultatele.
Noi nu prea am iesit afara pentru ca mi s-a parut ingrozitor de frig...si nici saniuta n-am apucat sa cumpar (dar oricum nu vrea sa se suie pe ea, ca am mai incercat!)
Aseara a mancat fiica-mea o combinatie, sa mori de ras, nu alta: paste cu telemea si (separat) peste cu muuuuulta lamaie. O bucatica de peste, o inghititura de paste Nu mai zic nimic...macar a mancat!

Mergi la inceput

Revin ca sa va spun ca pe cantar Ilana a luat 200 gr intr-o luna! Habar n-am cum si din ce!

Mergi la inceput

adelamaria- FELICITARI pt micuta mofturoasa!
Vezi ca am avut si eu dreptate si ca poate trai cu lapte mult si putina mancare...din partea noastra pt frumusica ta!
Bine ca amancat lamaie, are muuuuuuulta Vit C care ii face fffffffbine!
Stie ea ce face, vrea sa ajunga top model pe podium- ca are cu ce!
Asa ca..stai linistita, daca si doctorul spune ca e OK, atunci relaxeaza-te si iubeste-ti frumusica, care iti va multumi cand va fii adolescenta ca n-ai indopat-o sa aiba probleme cu silueta!
Va pupam si muuulta sanatate!

Mergi la inceput

Neata!

M-am gandit sa pun aici un link catre un articol interesant (sper sa ma lasa, sa nu fie reclama sau ceva): http://www.copilasul.com/copilul-1-3-ani/18-20-luni/COPILUL-CARE-NU-MANANCA-NIMIC-BM-COM.php
Si mai am o recomandare: e vorba de o carte aparuta in engleza si spaniola - My Child Won't Eat/Mi Nino No Me Come de Carlos Gonzalez. Nu se gaseste la noi, eventual o puteti cumpara de pe Amazon.
Eu am in format electronic varianta in spaniola, daca vrea cineva sa citeasca.

Mergi la inceput

buna mamici!
Astazi piciul meu este mofturici..cred ca ne paste penultima masea...simt ceva mai tare la el pe gingia de jos si plus ca are scaune destul de dese si destul de moi(asa face la dinti si masele)....of of of..abia am scapat de cealalta
Dimineata s-a trezit la 5:00 si nu s-a lasat pana nu i-am dat laptic: 230 ml radiat un doi! si somn la loc pan' la 8:00
La 8:30 am incercat un iaurtel...esec! La 9 am reincercat..a reusit sa pape 50 gr..ma rog..decat nik!
S-a culcat la 10:00 si a dormit pana la 12:30
La 13:00 i-am dat paste cu branza care..nu i-au placut dar tot a mancat cateva lingurie..vreo 10 maxim cred
Apo i-am dat supica de pui cu taietei si legume + orez instant (adaugat la sfarsit ca sa fie mai satios, daca tot n-a mancat felul II) si a mancat puiul doua polonice, dar nu ca de obicei, adica fara nici un chef si fara tare mare pofta (asta avand in vedere ca el nu mancase aproape nik de la 5 dimineata )
Acum ne jucam pe aici...sa vedem ce ne facem pana deseara. La 15:00-15:30 iarasi are o tura de somn cand o sa-i dau lapte si pana la cina nimik!!!! Pt cina i-am pregatit spanac cu sos alb si ou

Va pup!

Aseara la 19:00 i-am dat cereale cu lapte pe care taaaaaare greu le-a mancat, cam 200-220 gr si masa a durat cam 30 min si la 21:00 inainte de nani a radiat 200 ml lapte (s-a dat iarasi pe lapte dupa o perioada de pauza). Surprize multe cu picii astia!

Mergi la inceput