cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

adelamaria, anca81- VA INTELEG PERFECT!!!! Credeti-ma.
Sa va spun si de ce: fiul meu care acum are 1,3 ani cand avea in jur de 6 luni facea la fel: NU MANCA NIMIC! Si acum ma intreb cum a crescut cateva luni! Pur si simplu plangeam langa el, deci plangeam in adevaratul sens al cuvantului, ma enervam la culme, ma enerve toata lumea, ma enervau pana si copiii care mancam (in asa hal ajunsesem). Dar...am rezolvat problema in felul urmator:
Mi-am luat putere (nu stiu de unde) si am incercat sa fiu tare. L-am dus la spital si i-am facut toate analizele posibile la micut: sange (tot ce se poate vedea din el- asa am cerut), raze, radiologii, urina, kk, plamani, analize pt alergii, deci tot ce se putea face. Si...era destul de OK copilul, doar ca era putin anemic si i s-a administrat fier (si acum ii dau la sfatul medicului 5 pic/zi), avea putin lipsa de calciu si i-am administrat OSTEOCARE in doua runde a cate 20 zile cu 10 zile pauza intre ele si vitamine VITAM multa vreme- cred ca vreo 3 sticle in runde de cate 20 zile cu pauza 10 zile - ca era totusi slabit cum nu manca (mentionez ca el nici lapte nu manca numai cu dramuita). Sa stiti ca vitaminele nu la-u facut dependent de ele cum credeam eu ca se va intampla (adica sa manance pe perioada tratamentului si atat...)
Am facut tratamentele astea- destul de usoare zic eu si incet incet incepea sa-si dea drumul, dar tot putin mi se parea ca mananca fata de alti copii de varsta lui, dar fata de cum manca inainte de ele...era SUPER! Dupa 4 luni, adica la 10 luni l-am dus iar sa-i repet analizele si era perfect dpdv medical, totul era perfect, sanatos tun.
Nu i-am mai dat nimic in afara de fier (asa a spus pediatra mea)- apropo, anca81 tu esti din Baia Mare si ti-o recomand pe dna doctor ORHA LUCIA CEL MAI BUN PEDIATRU, tot repectul pt ea, o adevarata profesionista!!!- si de atunci puiul meu mananca bine (exceptand perioadele de eruptie dentara) si nu am prea avut probleme cu el si mai mult- manca aproape orice ii dau fara scheme ca nu-i place si din astea...

Ce sa va spun, noi am rezolvat problema cu muuuuuulta rabdare si alaturi de un doctor bun, singura...nu stiu ce ma faceam, eram la nebunic azi!!! categoric.
Mie nu mi se pare ca fetitele voastre mananca asa putin...dar stiu ca sunteti mamicile lor si cand ma gandesc ca iti doresti din inima sa-ti pape puiul si el intoarce capul cand vede mancarea iti vine sa-i dai cu farfuria-n cap!
adelamaria incearca sa te calmezi (stiu ca e exagerat de greu asta) sa nu te mai vada fetita stresata pt treaba asta. Deja e marisoara si stie ca esti stresata, crede-ma ca stie!
Eu si acum, daca ii dau ceva si intoarce capul si spune NU! adica nu vrea sa pape, mai insisit putin, iarasi NU! si daca ma vede ca ma enervez (asa bine stiu ei asta...of of) si mai tare face si chiar daca totusi ar vrea sa manance nu o face de ciuda (crede-ma ca vb serios) si sa ma incerce sa vada cat rezist. Deci! nervii si stresul n-au ce cauta la masa (e greu, dar trebuie scosi).

Sa va mai spun ce a mai dat la noi rezultate: PROPOLIS C, este siropel natural de propolis si vitamina C, foarte bun, al meu pui il accepta fara fite, o lingurita pe zi si parca de atnci manca si mai bine (i-l dau de o saptamana pt imunitate, dar se pare ca are efect si pt pofta de mancare)

Denis al meu ieri a papat asa:
7:00- 230 ml lapte APTAMIL JUNIOR
9:30- un mar mare cu un biscuite
12:30- un polonic jumate de ciorba cu zarvaturi (telina- face pofta de mancare,morcovi, patrunjel, sfecla) si carne de vita+ cartofi cu morcovi si carne de vita felul II- cam 100 gr
16:30- un desert HUMANA gris cu biscuiti
19:30- brocolii cu ficat de pui si sos alb- cam 200-220 gr- Liliana Cocieru- si eu stiu dupa castronel
21:00- 170 ml lapte si nani

Eu sunt foarte multumita de cum papa avand in vedere cum am inceput la 5- 6 luni, adica cu NIMIC si plansete (si el si eu), nervi, depresii aproape...
Succes fetele si fiti optimiste si daca puii sunt sanatosi nu va mai agitati asa mult! Nici un copil nu moare de foame, dar mor mamele de nervi- stiu!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Liliana, Carla are 1 an si 5 luni, intre 6-12 luni a mancat mancare gatita, dupa 1 an n-a mai vrut deloc.

Adelamaria, si eu trec prin stari asemanatoare cu alte tale, si desi imi spun ca daca nu vrea sa manance asta e ... ma macina. Cam greu sa te detasezi. Uite de azi incerc sa cresc putin puterea calorica a meselor, de exemplu in fructele de dimineata (para/banana/branza/biscuite) am adaugat un cubulet de unt topit (la microunde). Am topit 30 de secunde untul direct in castronel si am adaugat piureul peste. Nici n-a stiut ca e acolo altceva. Sa vad pentru masa de pranz ce mai inventez. Multi pentru tine si "mofturoasa".

Denissa o stiu pe doc. Orha, noi suntem insa la Pop Constantina. Osteocare i-am dat si eu 2 runde de 10 zile timp de 2 luni consecutiv. Nici o schimbare. Acum ii dau Pikovit.

Carla & mami

Mergi la inceput

si dupa Pikovit cum sunteti? Se vede ceva imbunatarire..cat de cat
Eu cred ca la vitaminele calumea se vede efectul dupa oprirea tratamentului.
Da, sunt din BM, pai numai acum am observat ca si tu esti din BM
Pop Constantina cum e? am auzit ca ea este foarte buna in materie de nutritie la bebei. Eu nu o stiu!
Ce cereale ii dai Carlei? Doarme toata noaptea? Eu am incercat HUMANA si MILUPA- cele de seara, NESTLE nu le-a agreat cand i-am incercat....
Liliana Cocieru- pupici la micuta, incepe sa pape mai bine dupa maseluta buclucasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Denissa, Anca, va multumesc pentru mesaje si sustinere! Sincer...e o perioada grea si se pare ca am nevoie...Atat cat ma pricep, cred ca sunt deja in depresie...nici macar nu pot citi mesajele voastre fara sa-mi vina sa plang, azi-dimineata am plans incercand sa vorbesc despre subiectul asta c-o colega...sunt varza!...Maine mergem la dr. si cred c-o sa bocesc si pe-acolo, ca nu mai pot! Si inca am noroc ca nu stau eu cu ea 24 ore acasa...Dar ma doare sufletul, iar psihic sunt la limita...Nu sunt nervoasa, nu sunt suparata pe ea...Sunt doar ingrijorata, preocupata, obosita psihic...Ei nu-i spun nimic, nu-i fac reprosuri, nici macar nu insist cu intrebarile daca vrea ceva sau altceva...ca nu mai am energie...Doar ca ma macina...ca picatura chinezeasca....Asta e...
Azi chipurile a mancat 200 ml lapte si 3 feliute de sunca...Deja e mai mult decat ieri...Vai de ...capu' nostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Denissa, cu nutritia pe mine nu m-a ajutat niciun doctor. Dr. Pop mi-a spus sa o diversific de la 3 luni, sa-i dau ciorbe si sufleuri, suc de portocale pentru constipatie - ceea ce n-am facut. Cu nutritia nu prea m-a nimerit. In schimb vine acasa cand o sun si da diagnostice corecte respectiv tratament adecvat.

Carla mananca Nestle 8 cereale cu miere. Singurele care ii plac. Din 150 lapte ii fac iar masa de lapte de dimineata e la 6. Se trezeste de multe ori noaptea dar sigur nu de foame.

Nu se vede nik de la Pikovit, am si intrerupt pentru ca a fost bolnava, acum am reluat. O sa vedem dupa ce terminam cea de a doua sticluta.

Carla & mami

Mergi la inceput

adelamaria spui ca fetita ta a papat asa:
Sa va spun ce-a mancat fiica-mea ieri? Va spun, ca trebuie sa spun cuiva, altfel ma duc cu capu'
la 7.30: 200 ml lapte
la 11.30: 1 banana (chinuit si cu rugaminti)
la 13.30: 40 gr ciorba (mai mult zeama, ca altfel n-a vrut)
la 14.30: 260 ml lapte cu 1 masura cereale
la 18.00: 4 lingurite branza cu smantana si 1 felie sunca
la 20.30: 150 gr iaurt
la 22.15: 260 ml lapte cu 3 masuri cereale

720 ml lapte cu cereale/ zi!!! Din asta traieste....+ ciorba e OK oricata mananca (si o lingura, numai sa-i ajunga in stomacel), masa de la 18:00 spui ca a mancat 4 lingurite branza cu smantanana+ o felie de sunca si a papat si 150 gr iaurt! si si o banana dimineata care e foarte buna (stiu ca e greu cand te gandesti ca i-ai dat-o chinuita....)
Mie sincer nu mi se pare asa putin. Nu vreau sa te descurajez, dar bucura-te ca mananca si atat. Sunt alti copii care nici jumate din astea nu papa (cunosc cazuri).
Daca spui ca e vesele, vioaie, sanatoasa....de ce te stresezi asa tare? Nu spun sa stai relax, dar nici sa "te strici de cap" (scuza-ma daca sunt obraznica ). Poate e genul de copil mofturos, caruia pur si simplu nu-i place sa manance. Daca ii faci "jucarii" din mancare, ca sa spun asa..nu merge?
Fratele meu cand era pe la varsta de 2-3 ani asa manca (asa spune mama mea). Din pireu de cartofi facea un cap de copil si ii punea boabe de mazare pt ochi, un morcov fiert in loc de gura si patrunjel verde la par. Si manca tot- ochii, nasul, gura, capul...era o placere pt el ora mesei (bine ca au tinut-o ideile pe mama...). Varsta asta (intre 2 si 4 ani) se spune ca e varsta critica (din pacate)...la copii si trece dupa 4 ani. Acum testeaza "nervii" parintilor, bunicilor, etc. au din ce in ce mai multa personalitate, mofturi cu carul (mai ales la mancare) deci per total este o perioada "horror" pt unii parinti- ce ne asteapta si pe noi -
Eu in locul tau m-as duce la un doctor bun sa o verifice (cap - coada) si daca este OK si nu are nimic, inarmeaza-te cu muuuuulta rabdare si muuuulta putere si va trece si asta. Eu totusi as incerca si ceva vitamine (recomandate de doctor) pt ca rau nu are ce sa-i faca. Macar o imunizeaza daca din mancare nu-si ia toate vitaminele necesare.
si mul curaj. Fii tare! Fiica ta are nevoie de tine cu zambetul pe buze (desi crede- ma ca te inteleg asa de bine..cat este de greu uneori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Adelamaria, sper sa veniti de la dr. mai linistiti si cu vesti bune (poate totusi va da vreun sfat bun cum s-o "convingeti" pe micuta sa pape).
Te inteleg perfect atunci cand spui ca ai ajuns la capatul rabdarii... am avut si noi perioada ff proaste. CAnd am inceput diversificarea, timp de vreo 2 luni abia daca manca o lingurita-doua din ce ii dadeam, in rest, doar lapte, si acela putin. Apoi, a inceput sa mai manance, dar numai borcanele din comert, mancarea facuta in casa era "cah"! Pe la 9 luni era parca un pic mai bine, incepuse sa accepte si ce faceam eu, in schimb nu mai vroia lapte decat f putin la o masa. Apoi a venit perioada cea mai proasta, aproape de un an, cand iar a mancat ff putin. Si eu, ca si voi, ma intrebam uneori cu ce traieste. Ii spuneam sotului ca nu mai rezist, ca nu mai stiu ce sa fac... Copilul se enerva si el cand vedea ca insist sa manance. Dar la 1 an si 1 luna i-au iesit 4 dintisori in vreo 10 zile (avusese doar 2 pana atunci) si mi-am dat seama ca ei au fost cauza lipsei de pofta de mancare. Dupa faza asta a inceput si copilul meu sa manance mai bine. Nu mult, asa cum papa alti copii de varsta ei, dar fata de cum fusese pana atunci...
Totusi, nici acum nu mananca piure de cartofi(sau cartofi in orice alta forma) si nu ii plac supele si ciorbele. Ce sa-i fac? O las si eu in pace, cand am supa sau ciorba ii propun, daca vrea bine, daca nu, nu. In plus, si asta mi se pare problema cea mai mare la ea, inca ii mai fac piure in blender de cele mai multe ori, ca altfel nu mananca. Ma chinui cu ea... jumatate in blender, jumatate strivit cu furculita sau taiat marunt cu cutitul ca sa invete si ea sa mestece totusi (nu ca nu stie, ca doar mananca biscuiti si alte prostioare, dar i-i lene sau ce stiu eu). In zilele in care vad ca nu are pofta de mancare ii fac totul la blender, ca altfel n-o scoatem la capat. Cam asa e la noi...

Anca, mie totusi nu mi se pare ca trebuie sa te ingrijorezi f tare daca fetita papa fructe si mancarica din borcanele (si ce daca e pt. 6 luni, adica piure din ala fin, si noi mai papam din ala, important e sa isi ia vitaminele si mineralele necesare).

Denissa, da, a fost mai bine dupa ce a iesit maseluta, dar, asa cum spuneam, mai iese una acum, sper sa nu ne dea de furca si asta la fel de mult! Ieri de exemplu se vede ca o durea, ca plangea din orice fleac... dar, trece si asta. Deocamdata mananca totusi, om vedea ce-o mai fi..

Pupici tuturor bebicilor si pofta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Dragelor, sincer, va multumesc ca va pasa...
Denissa, in ultimele 2 zile am marit intentionat cantitatea de lapte si cereale, tocmai pentru ca n-a mancat mai nimic. Ilana bea maxim 600 ml lapte si 3 mas. cereale/24 ore, de obicei. Atat. Acum am facut o exceptie, pentru ca ma ingrozea ideea ca e nemancata. Despre jucarii din mancare, am mai incercat. Aseara am avut mazare si m-am jucat cu ea, de-am ametit...O distreaza, eventual imi da mie sa mananc, dar ea nu vrea. O sa mai incerc, poate-poate...
Liliana, nu-mi amintesc sa fi avut o problema persistenta cu blenduitul mancarii....A avut parca si ea o perioada cand nu voia sa simta bucatele in gura, le scotea afara si nici ca mai manca ceva...A trecut de la sine...intr-o buna zi s-a hotarat ca accepta ciorba/supa cu ingredientele zdrobite cu furculita si asa a ramas...Pana acum...
N-am reusit sa asociez niciodata refuzul mancarii cu vreun dinte/masea...Ea oricum manca mereu f. putin, asa ca n-am seseziat vreo diferenta...Fac si eu haz de necaz...Ar trebui sa sun acasa sa vad daca a mancat la pranz...Ma credeti ca mi-e groaza? Parca nici nu mai vreau sa stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ade eu stiu cat esti tu de rabdatoare si cat te-ai chinuit la capitolul mancare. Manechinul cu ochisori de peruzea are arderi rapide si nu va fi niciodata o mare mancacioasa, cred.

Nu stiu daca ai incercat recent sau daca Ilana ar accepta sa va intoarceti pentru o perioada la mancare blenduita in totalitate.

Andrei de la ultimile eruptii dentare numai blenduit ca la bebe mic mananca.Si eu ii dau fix asa. O sa treaca din nou la mancare neblenduita cand o avea chef

E adevarat ca desi e fix la fel de silfid ca peruzeaua ta el a mancat de bine de rau cam mereu .

Tinem pumnii sa revina pofta de mancare .

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)

My hobby

Mergi la inceput

si piciul meu mai are toane cu mancarea blenduita...dar in general mancam pasat cu furculita. Ciorba poate sa aiba si bucati mai mari de legume, dar carnea tb sa fie ff marunt zdrobita
Pastele le accepta zdrobite cu furculita, dar cu conditia sa fie muuuult sos, altfel..PAS!
Cartofii nu pre-i accepta nicicum..numai il mai pacalesc in ciorba sau amestecat cu muuuuulte alte legume sa nu-i simta.
Deci...nici noi nu mancam bucati de mancare...numai zdrobit cu furculita! deocamdata.Eu il las in pace. Cand va fii pregatit, va manca bucati, pana atunci, traiasca furculita
De mancat mananca mere (le roade), bananele musca din ele si le mesteca, biscuiti, paine, fructele toate in general le mananca asa....dar mancarea gatita numai la furculita

Adelamaria, nu ai gasit o mancare a ei preferata cumva? Ca al meu tot ce e verde e buuuun deci la fitze avem cate o scapare
Si o alta intrebare: ii dau cumva dulciuri? gen ciocolata, prajiturele, fursecuri..din astea...? Te intreb pt ca o cunostinta a mea asa a facut cu baitelul pe la 3 ani, ii dadea tot felul de dulciuri sa aiba ceva in stomac daca mancare nu vrea si era multumita ca le manca cu placere si acum, la 5 ani copilul cand vede mancarea, ia doua trei inghitituri si apoi cere dulciuri pe care....le si primeste!!!!!!! Si mama lui e disperata ca puiul nu papa
Sa nu te superi pe mine, iti spun asta...pt ca sunt si probleme de acest gen.

Mergi la inceput