cina la bebe 1,2 ani
Raspunsuri - Pagina 16
dennissa spune:
buna mamicilor si o saptamana frumoasa si copii cuminti si papaciosi va doresc!
Noi suntem tot la tara, la casa la mama ,mea si e foooooooooooarteee bine pt pici, papa bine, doarme si e ffff cuminte. Dar a puscat si maseluta noastra pe jumate , deci.....stam bine zic eu. Sper ca ultimele doua care mai au de iesit sa ne mai dea un pic de timp sa ne revenim.
Sambata seara, piticul meu nu a vrut sa manance NIMIC la cina, adica la ora 20:00, dar cred ca stim de ce: in noaptea aia a iesit zana maseluta de sub gingie. Inainte de culcare, la 21:00 a baut 120 ml lapte si la 24:00 inca 120 ca i-a fost foame saracul...
Ieri (duminica) a fost mult mai bine.
Am papat asa:
dimi la 7:30- 200 ml lapte APTAMIL (am inlocuit complet HUMANA si vad ca asta ii place mai mult, il mananca mai cu pofta dupa cum vad eu)
9:00- un pic de iaurtel, nu stiu cat, dar cred ca vreo 50 gr numai dar e de inteles ca numai inainte cu o ora jumate isi bause laptele..dar trebuia sa-l culc ca ii era somn si nu puteam sa nu-i dau nimic ca nu dormea numai 30 min asa...fitze domnle fitze!
12:30- 200 gr legume cu peste+ o farfurie maaare de supa de pui cu taietei si un morcov (facuta de bini..yammyyy
17:00- un iaurtel HUMANA cu banane 100 gr+ cateva boabe de CHERRIOS
20:00- gris cu lapte cam 200 gr cred
21:30- 170 ml lapte si nani
Deci per total foarte bine avand in vedere ca nu ne-am chinuit deloc la masa, a mancat frumos, fara fitze si un doi
Astazi la prans i-am dat tot o farfurie de supa de pui cu taietei si felul II cuc cus cu sos de fasole verde (ceva nou, dar i-a placut )
Deseara avem spanac cu ou si ala
adelamaria- fetita ta mananca atat cat simte ea nevoia, bine ca mananca cu placere. Ai spus ca a papat ciorbita cu pofta. Foarte bine. Manca atunci cand ii este foame. Nu o mai forta deloc si las-o sa ceara cand ii este foame. Cu timpul, isi va da seama ca trebuie sa manance. la fetita fotomodel!
Liliana Cocieru felicitari pt micuta mancacioasa! Vezi ca isi revine cum trece durerea..? Rabdare cu micutii !
Va pup!
ellis spune:
poti sa mai incerci 5 mese, pentru ca vei constata ca nevoile lui, uneori se pot schimba de la o zi la alta...adica au perioade cu un puseu de crestere, in care cele 5 mese nu il vor satisface;
si copilul meu face parte din categoria 'semi musca'...are 12 kg la 2 ani si 2 luni, insa mananca 5 mese pe zi, adica 3 mese principale si 2 gustari;intotdeauna a fost mofturoasa, acum parca si-a mai revenit...e greu cu un copil care refuza mancarea, insa trebuie sa ne adaptam unul altuia usurel...
si eu as incerca sa iti spun ca sa nu ii mai dai mancare gatita dimineata; adica dupa lapte, la vreo 2 ore, micul dejun, chiar si un out fiert moale, branzica...un pateu de ficat facut in casa...
apoi la vreo doua ore suc de fructe sau masa de fructe...
....la pranz un fel sau doua dupa cum crezi...
eu dupa ce se trezeste ii mai dau o gustare, de obicei un fruct, sau un iaurt, sau fagaras, o praji de casa...
..si ii dau cina pe la 20.00, in conditiile in care lapticul il bea la 21.-21.30; cina inseamna o budinca de legume cu smantana la cuptor, o budinca din paste, sau un fel de mancare usor - ex peste cu cartofi...adica ce mancam si noi...o varianta soft...cat de putin , o lingura, doua;
succes!
ellis spune:
incearca sa elimi rontaielile, adica 3 mese si doua gustari cu fructe si branzeturi, sunt suficiente, fara rontaieli, acum cat ei si asa nu stiu sa ceara;
seara ii mai poti face budinca de orez cu lapte, cu mere sau putina dulceata; o fidea cu lapte; budinca de legume - dovlecei, praz, morcov fiert - si cateva felii de rosii,cu ou batut si branzica si/sau o lingura de smantana; mamaliguta cu branza si smantana sau iaurt, paste cu branzica sau paste cu sos de rosii, o salata orientala taiata mic, ca pt ei, piure cu un ficatel sau doar piure de cartof cu morcov si/sau cartof dulce(sweet potatoe) imbunatatic cu branzica/smantana...sunt o gramada de variatii, totul e sa incerci..
dennissa spune:
ellis- cred ca nu ai citit numai prima mea postare... de atunci s-au shimbat lucrurile. De o buna bucata de vreme, baietelul meu are 5 mese pe zi, chiar 6 daca ma gandesc mai bine
Ieri de exemplu a mancat asa:
dimi la 5:00 (nu stiu sigur daca de foame s-a trezit ca nu s-a mai trezit demult la ora asta matinala, dar eu i-am dat laptele- 230 ml si l-a baut). I-am marit portia de dimi de lapte ca am observat ca dupa ce termina cei 200 ml tragea din sticla de numa'..aerul
8:30- un iaurtel NESTLE cu banane 100 gr
12:00- cus cus cu sos de fasole verde cam 150 gr si o farfurie de supa de pui cu taietei
17:00- un mar si jumate cu 2 biscuiti
19:30- la masa asta am crezut ca-i crapa burta de cat a mancat, dar nu l-am mai putut opri, striga dupa mine "papaaaaaaaaa, daaaaaaaaaaaaaa" si i-am dat cat a vrut, adica aprox 350-360 gr spanac cu ou. Ii facusem pe doua zile, dar...l-a halit pe tot aseara. Imi era frica sa nu i se faca rau, dar a dormit bine azi noapte dupa ce la 21:15 inainte de nani a baut si 150 ml lapte
Cred ca ne-a lasat maseluta in pace (se vede coltisorul iesit) si ne-a revenit pofta de mancare. Nu a mai mancat niciodata asa mult la masa de seara. Nu cred ca se va mai repeta oricum...
Oricum, ii face bine si aerul tare (suntem inca la bunici si ne jucam o ora- o ora jumate pe afara)- azi mergem acasa si vom vedea cum stam cu pofta acasa
Asa papa si Denis dimineata, ori iaurt, ori un fruct, azi dimineata si-a baut lapticul 230 ml la ora 7:00 si la 9:30 i-am dat o mandarina si a mancat-o+ un piscotel. De rontait nu mai rontaie ca nu mai are cand...e satul aproape tot timpul, dar daca vede pe cineva mancand (desi se intampla destul de rar) e dezastru...striga cat poate ca vrea sa el si atunci ii dam putin (o cantitate infima bineinteles) cat sa vada ca ii intra ceva in gura
Cartoful dulce la micutul meu nu-i place...de cate ori am incercat, de atattea ori l-a refuzat.
dennissa spune:
Noi ne bucuram ca dormim bine noaptea si ne trezim numai la 7:00, uneori la 6:30 dar destul de rar :)
Deci...ne pica foarte bine cina de la ora 20:00 si laptele de la 21:00 care mai nou este 170 ml (decand am trecut pe APTAMIL) si avem un somnic linistit si lung.. spre linistea lu' mami si tati.
Sa va mai spun ce am papta azi:
7:00- 230 ml lapte
9:00- un mar- il roade pana-l termina (em prins figura de la sinela) dupa asta somn de la 10:00 la 11:30
12:00- doua polonice jumate de ciorba foarte groasa de fasole verde cu carne de pui+ un iaurt NESTLE cu banane 100 gr+ un covrig ca l-a vazut si i s-a facut pofta
15:00- inainte de somn 170 ml lapte ca striga papaaaaaa si nu vroia sa doarma. Dupa ce l-a baut s-a culcat o ora
17:00- 2 piscotei NESTLE ca mancare nu cred ca aveam cui sa-i dau...dupa laptele de 15:00...slabe sanse
19:15 (i se facuse foame rau...)- 200- 230 gr cereale MILUPA VISE PLACUTE
21:00- 170 ml lapte si acum
Va pup
adelamaria spune:
Buna...
Sa va spun ce-a mancat fiica-mea ieri? Va spun, ca trebuie sa spun cuiva, altfel ma duc cu capu'
la 7.30: 200 ml lapte
la 11.30: 1 banana (chinuit si cu rugaminti)
la 13.30: 40 gr ciorba (mai mult zeama, ca altfel n-a vrut)
la 14.30: 260 ml lapte cu 1 masura cereale
la 18.00: 4 lingurite branza cu smantana si 1 felie sunca
la 20.30: 150 gr iaurt
la 22.15: 260 ml lapte cu 3 masuri cereale
As fi jurat ca i se face foame peste noapte, dar nu! S-a trezit la 8, a baut 200 ml lapte si s-a culcat la loc.
E bine, sanatoasa, vioaie. Dar nu vrea sa manance. Nimic! Nici macar chestii interzise. Nimic! Ieri tot ce-a mancat a fost cu rugaminti si insistente. Azi e parca si mai rau ca ieri ...
Sambata mergem la dr. si abia astept. Pur si simplu nu pot intelege cu ce traieste! Si nu pot crede ca doar de atata mancare are nevoie ca sa functioneze si sa creasca!....Doamne si daca ati vedea cat e de slaba...Va jur ca nu mai rezist mult, o sa fie nevoie sa merg la psihiatru in ritmul asta
anca81 spune:
Adelamaria, asa e si fetita mea. Adica bea lapte in jur de ora 6 dimineata, cam 180-200 ml, pe la 9 rontaie din castronul meu 4-5 rotite Cheerios, la 11 o banana cu mar sau alt fruct, o farama de branza si 2 biscuiti (uraaaaa, la noi asta e masa principala), pe la 13 un iaurt, la 17 borcanel Nestle din acela de 200 g pentru 6 luni (cu foarte multe rugaminti), la 20-21 cereale date cu lingurita din 150 ml lapte. Si suntem in zilele bune acum, deci sunt super happy ca mananca asa
Mancare gatita nu vrea absolut nimic, in cel mai bun caz 10 (zece) lingurite mici de supa de pui, fara taietei, doar zeama chioara. Nici vorba de ciorbe, sufleuri, piureuri si alte bunatati. Nik.
Cand citesc cat mananca bebeii vostri pe aici ... imi vine sa-mi iau campii
Carla & mami
Liliana Cocieru spune:
Zilele astea am fost si noi "in zilele noastre bune" cum zicea Adelamaria. Alessia a papat ieri asa:
08.15 - 170 ml lapte cu 3 masuri de cereale
11.45 - jumatate de clementina
12.30 - piure de legume (cartof, morcov si telina, ca am vazut ca ii palce) cu carnita de pui, cam 200 g (nu cantaresc si nici nu am masura, dar pt. ca mancam mereu din acelasi bol, cam stiu cantitatile). Mancat bine se cheama asta la noi, ca de obicei ne situam pe la 150 g, caz in care mai suplimentez cu cateva lingurite de iaurt (daca vrea)
16.45 - mar cu branzica si 2 biscuitei mici
20.15 - spanac cu orez, cam 100 g, nu mai mult, ca a venit tati de la serviciu si i-a distras atentia (plus ca seara de multe ori se intampla inca sa manance numai jumate de portie
21.30 - 160 ml de lapte cu cereale (din biberon) si apoi in vre 10 min a adormit si s-a trezit azi la 08.30
Denissa, vad ca nici voi nu mai aveti probleme cu somnul, dar a si inceput sa pape destul de bine piciul tau! Bine, voi aveti si noroc ca puteti merge la bunici la tara... e f bine pt. astia mici la aer! Noi am mai iesit zilele astea sa ne dam cu saniuta, ca tot a nins asa frumos, dar altfel tot in casa.
Anca, Adelamaria, ce varsta au fetele voastre? Vad ca ziceti ca nu papa mancare gatita, nu au mancat niciodata? sau au refuzat in timp?
adelamaria spune:
Pai, Anca, si nu simti ca innebunesti incet, incet? Eu simt ca nu mai rezist...desi nici macar nu-s acasa cu ea, ca lucrez...dar zi si noapte, 24 din 24, numai la asta ma gandesc si numai asta aud "iar n-a mancat"/"iar nu mananca"/ "iar nu vrea"...Preocuparea mea majora e "oare azi mananca?" "Oare ce sa-i dau?" sau varianta optimista "Poate azi mananca"!!
Oricat incerc sa ma detasez, oricat incerc sa nu-mi pese, ma macina psihic...Copilul asta e tot ce mi-am dorit, m-a schimbat enorm, invat in fiecare zi, cresc cu ea, e minunata...Insa pe de alta parte, din cauza ei am ajuns sa fiu ipohondra, anxioasa, nervoasa si cred ca si bulimica Uneori simt ca nu mai pot!
adelamaria spune:
Liliana, fetita mea are 2 ani si 2 luni. Accepta uneori mancare gatita (cel mai adesea ciorba - in perioadele "bune"). Felul doi nu vrea nimic, orice as gati. Si nu e de vina modul meu de a gati Nu mananca nici gatit de soacra-mea, nici de altii. Nu mananca nici la mare, nici la munte. Nu mananca nici cu alti copii la masa. Nu mananca. Punct.