cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Am trimis de 2 ori acelasi mesaj
Chestia e ca prima oara am incercat sa opresc procesul, sa nu se mai trimita, ca nu pusesem linkul. Oricum, mai bine 2 decat niciunul
Sinela, despre fetita cui vorbeai, ca ma simt cu musca pe caciula...?
Gata, plec!
la bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Denissa a fost foarte buna ciulamaua de pui facuta dupa reteta de la tine, fetitei mele i-a placut si o sa-i mai fac.
Liliana vorbeam despre fetita ta, v-am vazut pe blog. Ai o familie f frumoasa. Mi-a placut si ideea cu carticelele personalizate cred ca o sa comandam si noi cateva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede_89 spune:

buna dennissa
si eu am avut problema cu fetita mea 1,6 ani refuza mancarea,manca foarte putin doctorita mia zis sa nu o fortez daca nu vrea,ea manca cat avea ea nevoie(mie mi se parea putin nu stiu cantitatea exact) ,fetita mea nu este foarte mancacioasa dar are 13 kg 84 cm(bine pt varsta ei),ea seara dupa cina bea 150 ml lapte inainte de culcare + ceai cu gramada( ea bea cam 1,5 l ceai pe zi )peste noaptea ia mai cerea lapte 600 ml lapte si trezea tot din 2 in 2 ore.Am zis gata cu atata lapte ea noaptea nu se putea odihni calumea si se tot trezea ca avea burtica plina de lapte,iar dimineata nui mai trebuia nici un mic dejun cu burtica plina.Ea mananca micu dejun la 11,30(foarte putin ca o pasarica care ciugulea cu ciocu ) la pranz ciorba si felu 2 pe la 3-4 iar seara 20 .
ACUM ...Seara ii dau sa mance mancare mai consistenta (nu mancare gatita carne sau legume)si inainte de culcare ii pun sticla de lapte 250 ml iar peste noapte 2 zile mia plans peste noapte ca nu iam dat lapte si se trezea din ora in ora ,a treia zi a baut lapticu seara si pana dimineta nu a mai cerut doar ceai si nu sa mai trezit deloc,dimineta cand sa trezit mami papi ii era deja foame pe la 8.30 acum doarme foarte bine noaptea nu se mai trezeste.
Ea avea programu asta de trezit din 2 in 2 ore de cand sa nascut ii dadeam san si tot se trezea si aveam lapte consistent,iam dat sa suga pana la 1.2 ani dupa aceea am inceput cu lapte de vaca UHT tot asa se trezea pa na akm cateva zile cand miam luat inima in dinti si am reusit dar akm trebuie sa mai reusesc cu leganatul in brate sa o dezvat.
Incearca sa ii dai mai mult lapte fara cereale seara dupa cina chiar inante de nani iar cu cina incearca pe la 7-8 iar in legatura cu prog de masa si de somn copii nu trebuie fortati parerea mea....fiecare mama are pareri diferite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede_89 spune:

am uitat sa scriu ca intre mese ii faceam suc(dupa micu dejun) din mai multe fructe+morcov ii place foarte mult sau iaurt simplu,banana,mar,para,biscuiti covrigei

Mergi la inceput

Sinela, cred ca era vorba despre o alta Liliana... ca noi nu avem blog si parca intrasem si eu zilele astea pe un blog al unei mamici si vazusem ceva despre niste carticele personalizate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

dede_89 - buna
Pai asa ii dau cina, la 19:45- 20:00 si mananca aprox 200- 220 gr de papa: cereale, gris cu lapte, dovlecel cu ficat; legume cu branza si ou, etc. Inainte de culacare, care la noi este 21:00 nu bea mai mult de 130 ml lapte. Intr- o zi i-am facut 170 ml ca nu mancase tot la cina si tot 130 ml a baut. Deci nu are rost sa ii dau mai mult ca nu poate. Eu ma bucur ca bea si atat ca ma gandeam ca dupa mancare nu va bea deloc lapte. Oricum acum doarme f bine noaptea, am spus, de la 21:00 la 7:00. Mie mi se pare OK 10 ore pe noapte, si in timpul zilei cam 3 ore legate sau in doua reprize, depinde.
Nici eu nu-l fortez, ca n-am pe cine. Cand nu vrea, pot sa-i aduc si luna de pe cer ca degeaba. Nu mai deschide gura si atat...tre sa ma las pagubasa ca daca nu risc un scandal..... Asa ca, papa cat poate..asta e! Dar deocamdata sunt multumita...sa vedem pe viitor
sinela- ma bucr ca v-a placut! Pofta buna si la altele

Si va spun ca aseara i-am dat piciului reteta de legume cu branza si ou si i-a placut. A mancat trei sferturi de portie si pe ultima suta de metri a mancat mai greu dar intr-un final a terminat farfuria Deci...mai facem legumele asa...

Astazi puiul a fost cuminte, cred ca nu-l mai supara maseaua asa tare sau se simte mai bine cand "colindam" pe la lume. Acum suntem la bunici si e taaaare incantat. Dupa aerul de afara..a mancat SUPER azi. Tot ce i-am dat, numai ca nu m-am pregatit eu cu atata mancare cat ar fii frut el. I-am dat la pranz numai felul II si el ar mai fii vrut ceva asa ca am urmat exemplul sineleli si i-am dat un mar sa-l roada. Ce credeti???? L-a mancat pe tot curatat de coaja. Nu mi-a venit sa cred!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Liliana Cocieru

Sinela, cred ca era vorba despre o alta Liliana... ca noi nu avem blog si parca intrasem si eu zilele astea pe un blog al unei mamici si vazusem ceva despre niste carticele personalizate...

Scuze, ai dreptate m-am uitat la altcineva care postase chiar dupa tine si din cauza asta am trait cu impresia ca e vb despre tine.

Mergi la inceput

Denissa saptamana viitoare, chiar luni cred o sa fac spanac. Sunt curioasa daca o sa-i placa :)
Sofi a mancat ieri :
- ora 8:00 - o portie de cereale cu lapte Milupa + 100 ml lapte
- ora 10:00 - un mar
- ora 13:00 - 100 ml supa de vacuta + o portie de legume cu galbenus de ou
- ora 17:00 - un iaurt natural Fulga + 3 biscuiti
- ora 20:00 - o jumatate de banana
- ora 21:00 - 250 ml lapte

Mergi la inceput

Buna fetelor!
Denissa, ma bucur ca s-a mai linistit bebicul tau . Si la noi parca a fost mai bine in week-end, desi am descoperit ca inca o maseluta sta sa-si faca aparitia..
Noi azi (ieri deja ) am papat asa:
09.00 - 180 ml lapte cu cereale
13 (mi-a cerut singurica mancare, ca si ieri de altfel, ceea ce se intampla ff rar) - broccoli cu peste (aveam o portie congelata de pe la inceputul saptamanii), cam 200 si vreo 20 g de iaurt, ca eu ii pusesem intr-o canuta iaurtel pentru "felul 2", dar o parte din el a trebuit sa-l bag in legume spre sfarsit, ca n-a mai papat altfel
17.30 - fructe cu branzica, nu f. mult, cam 150 g cred
20.30 - o portie de cereale Milupa noapte buna 150 ml apa + 6 linguri de cereale
22.45 - 90 ml lapte si nani

Aseara m-am inspirat de la tine sa stii si i-am facut un pireut de legume (morcov, cartof si telina) cu branzica (aveam un fel de branza f cremoasa, numai buna pt. asa ceva) si l-a mancat f bine printesica mea. Oricum, ieri mai ales am fost multumita ca a mancat cu pofta, chiar daca nu f mult.

Pupici si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Revin si eu dupa un weekend asa si-asa...Ilana manaca f. putin dimineata (de genul 2 masline si 2 feliute subtiri de sunca de curcan), desi seara la 22.00 bea cam 240 ml lapte cu 2 masuri cereale (deci nu f. mult)...Am mai incercat cu niste suc de mandarine si cu o banana sa boabe de strucguri, da' n-am avut mare succes. Asa ca am lasat-o in ale ei si i-am dat sa pape abia la 14.30...ciorba, ca altceva oricum nu vrea! Si a mancat-o super-repede, cu pofta si fara sa ma chinui! Deci se poate! Insa ma ingrozesc cand imi dau seama cu cat de putin traieste atatea ore...ma depaseste, pur si simplu...
Sambata avem programare la medic si pana atunci tin un jurnal cu ce papa. Asa, de curiozitate, sa vedem ce-o sa zica dr. Stiu de pe acum ca o sa-mi spuna ca e "fixist" (papa acelasi lucru in fiecare zi!), dar credeti-ma, e f. f. rar sa-mi accepte ceva nou de mancare...Cand citesc la voi de mancare "adevarata", de piureuri, de ciulama, spanac, branzica cu fructe, wow!!!...Eu n-am parte de chestii din astea...
Si la noi salvarea sunt pastele cu branza sarata. Fara sos. Sosul n-o intereseaza. Da' sa fie sarate!...Stiu ca nu e bine, dar ne mai scot din "crize"...
Ilana are 2 ani si 2 luni si cred (sper!) ca are 10 kg...cu indulgenta...Nu stiu cati cm, dar e inaltuta...Lunga si slabaaaaa...de mi se face mila de ea (si de mine!) cand ii fac baie ...Asta e! Eu una nu mai stiu ce sa mai fac...
Sinela, daca pe blogul nostru ai intrat, ma bucur ca ai gasit ceva util Si multumim de aprecieri

Mergi la inceput