cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

adelamaria- ai PERFECTA DREPTATE!!! Nu are cum sa i se faca foame si sa pape cu pofta la o masa daca tot timpul ciuguleste. Sa inteleg ca stai cu soacra? Pai explica-i omeneste ca nu poate biata fata sa manance non stop si de fiecare data cu pofta!
Ea ar putea "roade" tot timpul ceva si cand e sa manance mancare gatita sa radieze tot? Nu cred!
Are nevoie de pauza intre mese de cel putin 3 ore (parerea mea) ca sa manance ca lumea. Al meu ca sa manance ca lumea la masa de pranz ii dau ceva foarte usor dimineata. Deci laptele la trezire (in jur de 7:00) si pe la 9:00 un iaurt (maxim 100 gr) eventual cu cateva cereale si la 12:30 mananca bine papica gatita. Dar de la 12:30 pana la 16:30-17:00 nu mai papa nimic, eventual lapte (acuma de trei zile ca ne supara maseluta care iese...)
Incearca sa o faci pe "socrela" sa inteleaga ca nu e bine ce face si strica fetita de cap (si de stomac).
Al meu pui iarasi doarme..cred ca-l oboseste ingrozitor durerea de maseluta..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Si noi inca ne chinuim cu maseluta... Denissa, pe mine Alessia nu ma lasa sa o dau cu gel pe gingii, asa ca solutia asta nu o am. Diseara insa o sa-i dau o doza de Nurofen, sa doarma si ea linistit (si noi). Si pitica mea a baut si ieri si azi lapte inainte de somnul de la pranz, pt. ca a mancat putin. Totusi, eu sper ca intr-o zi doua sa-si revina, ca m-am bagat azi la ea in gura si deja maseluta a spart gingia. Cred ca inca nu a iesit toata (ca astea au prostul obicei sa chinuie copilul cateva zile pana isi fac aparitia), dar deja nu mai avem mult.
Ziceai ca voi aveti muulte maselute... bravo voua! La noi e abia a 3-a care iese, deci inca ne mai asteapta zile din astea. Si apropo, si Alessia la 1 an si 3 luni cam tot 9.5 kg are.

Ce ii dai azi de mancare piticului? Poate ma mai inspir si eu... Eu mi-am propus sa incerc reteta ta de piure cu sfecla, iar maine mai vedem.

Alra, apropo de intrebarea ta cu supele si ciorbele... uite, fetita mea intr-adevar nu papa mult cantitativ si din pacate nici nu ii plac supele si ciorbele. Spun "din pacate" pt. ca are dreptate Denissa aici, ca din supa le dam copiilor zarzavatul si carnita, nu supa chioara. Plus ca mai punem si smantana, painica. Iese ceva f. consistent. Alessia, pt. ca nu e fan supe si ciorbe, mananca supa sau ciorba cam peste o zi, uneori nici atata, si incerc sa i-o fac cat mai consistenta, pt. ca daca totusi o mananca, nu mai papa si felul 2. Deci, chiar nu vad care ar fi problema.
Si am o rugaminte la tine: tu ziceai ca ii dai copilasului tau legume de 2 ori pe zi, asta inseamna de 14 ori pe saptamana... Ai putea sa impartasesti si cu noi idei de piureuri de legume? Ca noi ne-am cam plictisit sa le alternam pe aceleasi... Ceva nou e oricand binevenit. Multumesc anticipat.

Liliana, mamica norocoasa de minuni Vlad si Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Dennissa, din pacate nu e asa simplu...Nu stau cu soacra, soacra sta cu copilul, cat eu sunt la munca. Si e OK, pe cuvant, doar ca uneori exagereaza. E de parere ca mai bine insista juma de zi si copilul cedeaza si mananca ceva, decat sa-l lase cu burta goala. Insa nu e ea cauza problemei. Fiica-mea nu mananca pentru ca nu mananca. Mai nimic. Dintotdeauna. Comportamentul soacrei e doar o reactie la comportamentul fiica-mii. Asa zice ea ca e mai bine...si trebuie s-o conving de contrariu...Ilana nu mananca nici daca o las 2 ore nemancata, nici daca o las 3 sau 4. A, ba da...sa zic ca mananca dimineata la 9.30 un castravete mic si o jumate de felie de paine, iar la 16.30 i se face foame si mananca usor si bine aproape un castronel de ciorba! Dar asta ar insemna s-o tin nemancata zilnic de la 9 la 16, ceea ce nu mi se pare OK.
Eu sunt pentru un program cat de cat fix si echilibrat de masa, iar daca nu vrea atunci, revin peste 30-40 min. Daca nici atunci nu vrea, o las in pace pana la masa urmatoare. Soacra-mea e de alta parere si mi-e teama ca prin insistentele ei ii creeaza o repulsie suplimentara fata de mancare. N-o forteaza, dar e atat de cicalitoare incat...D-zeule, iti vine sa te tot duci!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Maine prepar ciulama dupa reteta Denissei si o sa va spun daca i-a placut sau nu. Noi avem o alta problema ... am fost ieri la doctor si ne-a recomandat sa cumparam incaltaminte ortopedica... preventiv cica sa i se formeze mersul corect ( fetita mea la 11 luni merge foarte bine in picioare, chiar alearga). Intrebarea mea este voi ce incaltaminte ati cumparat puilor vostri cand au inceput sa mearga? ( ma scuzati pentru off topic ).
Sa va spun si ce a mancat Sofia azi:
- ora 9:00 250 ml lapte (am marit doza la recomandarea doctoritei )
- ora 11:00 - un mar ras cu un biscuite + inca o jumatate de mar pt ca a mai vrut si i l-am dat sa roada ea :)) ii plac f mult merele.
- ora 14:00 - 100 ml supa + un castronel de legume cu carnita de vita
- ora 19:00 ( i s-a dereglat putin somnul de cand am fost la medic ea de obicei doarme odata pe zi in jur de 3 ore, astazi s-a culcat la 15:30 si s-a trezit la 19:00)- eu o las pe ea sa-si faca programul
- ora 19:00 cereale milupa cam o portie + doua masuri de cereale Fortin
- ora 20:30 - jumatate de banana
- ora 23:00 - 250 ml lapte si apoi culcarea.

Si noua ne iese o maseluta dar de data asta nu s-a mai trezit noaptea... in schimb a avut scaunele mai moi si s-a si iritat putin la funduc (ei i-au iesit aiurea dintii ... adica nu in ordinea pe care o stie toata lumea) Acum vre-o 2 luni i-au iesit 4 dinti odata si nu vreau sa-mi amintesc prin ce am trecut ... plangea era agitata, nu dormea noaptea ...
Toate cele bune fetelor si pofta buna la bebei !

Mergi la inceput

Liliana Cocieru- pai scapati curand de durerile "iesiri" maslutei. Noi mai avem pana la craparea gingiei din pacate. La noi e doar umflat si albicios. Deci mai avem!!!! Si e asa marait, of of, ca nu stiu ce sa-i mai fac. Ieri a mancat destul de rau si a marait toata ziua Am crezut ca fac cu nervii
Ieri a papat asa:
7:00 (doarme bine noaptea ca norocu' de la 21:00 la 7:00)- 200 ml lapte (50%HUMANA+50%APTAMIL)
9:00- putin iaurtel gol
12:00- spanac cu sos alb si carnita de vita cam 220 gr (pe asta l-a infulecat repede si bine ca-i place tare mult- e solutia la mofturi aproape de fiecare data )
14:00- 130 ml lapte si somnic ca dimineata n-a dormit numai 30 min
17:00- a papat cu tati la masa ca i se facuse pofta- o feliuta de paine cu branzica de vaca, putina sunculita de pui, rosie si apoi o jumate de banana ca le-a vazut si a strigat dupa ele...
20:00- gris cu lapte cu muuuuulte figuri din pacate- nu stiu cat ca mai mult a mers pe babetica..
21:00- 130 ml lapte si sooomn pana dimi
Nu i-am facut nu stiu ce de papa ca si asa e fitos si nu merita sa ma chinui. Ii dau si azi tot spanac si maine vom vedea- cred ca borcanele ca e week-end si plecam la bunici

sinela- pitica ta alearga la 11 luni? Ce frumos, al meu numai la un an si-o luna s-a apucat de umblat si abia acum la 1,3 ani merge ca lumea...
Eu nu am folosit incaltaminte de nici un fel, mie doctorita mi-a spus sa-l las descult cat pot- el umbla in sosete antiderapante prin casa- iar afara papuci normali. Are o pereche de papuci ortopedici si sa stii ca cu aia umbla cel mai bine.
De ce te- pus sa maresti doza de lapte? E prea slaba sau de ce? La cat de bine mananca peste zi.... e campioana
Cate kg are? (asa de curiozitate). La 11 luni mananca ffffff bine. Si sa stii ca ai noroc cu merele, putini sunt mai nou copiii care sa iubeasca merele. Al meu nu a mancat mere cateva luni (numai in suc le accepta) si acum ii plac iaras, dar de cateva zile (decand cu zana maseluta) nu le mai vrea La noi singurele fructe mai nou sunt bananele. Nici mandarinele/clementinele pe care le adora...nu le mai vrea. Sper sa-si revina dupa ce-i iese maseaua
Si la noi au iesit 4 dinti sus deodata la 6 luni. Crima si pedeapsa a fost Nici nu vreau sa aduc vorba. O luna m-am chinuit cu mancatul cu el ca am ajuns la doctor cu el...

adelamaria - deci sta soacra cu pitica ta...am inteles. Deci e mai marisoara (nu ai scris cati ani are). Pai ce sa zic...ai tu drepate ca se poate sa-i creeze o repulsie fata de mancare. Tot insistand, tot umbland dupa ea cu mancarea cred ca deja ii este "acru" la fetita cand vede mancare. Sunt copii care toata viata lor vor fii nemancaciosi, dar sanatosi in acelasi timp. Si fetele mai mult decat baietii- silueta... Lasa, bine ca e sanatoasa.
Nici eu n-as putea intr-adevar sa tin copilul nemancat atatea ore doar prin simplul fapt ca nu vrea sau nu-i este foame. Da-i sa bea lichide multe cand nu papa suficient ca sa nu i se micsoreze stomacelul. Lapte bea?
Incearca sau spunei- la soacra ta sa incerce cu program FIX cateva zile sa vezi ce iese (parere personala)
De exemplu: ii faci orar de masa pe ore. Cu diferenta de 4 ore intre ele. Si da-i sa pape la o masa un fel de papica. Daca nu vrea, maxim inca un fel (de ex supa si felul II la masa de pranz). Daca nu vrea las-o in pace pana la masa urmatoare. Daca nu vine ea sa ceara intre timp. La masa urmatoare la fel si tot asa. Stiu ca nu e usor, dar macar incerci si asta,si nu te lasi de program, iar daca intr-o saptamana nu papa deloc asa...inseamna ca e o "nepapacioasa" si o sa fie manechin cand va creste

Mergi la inceput

Da, probabil ca nu mai avem mult de furca cu maseluta. Intre timp insa sa va spun ce a mancat Alessia ieri, sau mai bine zis n-a mancat :
- 09.30 (asta e ora ei de masa dimineata, ca ea doarme de la 23 la 09.10) - 180 ml lapte cu cereale
- 13.30 - branzica cu fructe (nu prea i-a convenit ca nu a avut masa calda la ora aia, dar nu am avut gaze de la 09 pana la 14 si nu am avut nici macar unde sa-i incalzesc papica), cam 150 g sa zic, nu stiu exact dar oricum nu f mult si alea cu greu
- 18.00 - cateva lingurite de mamaliguta cu branza, smantana si ou
- 21.00 - piure de cartof cu sfecla si carnita de pui, cam 100 g
- 22.30 - 170 ml lapte cu cereale
Cam asta a fost programul nostru ieri.. a mancat cu greu, am umblat cu lingurita dupa ea. Laptele mai merge ce mai merge, dar si ala nu asa cu pofta ca de obicei, asta pt. ca de ieri e si un pic constipata si ea asa face in cazurile astea. Nu stiu daca are legatura cu maseaua... Of, of! sa treaca mai repede toate!
Azi a papat dimineata la 7 100 ml lapte, iar apoi la 10.15 inca 170...
Pt. amiaza avem supica de pui cu mult zarzavat, sa vad daca papa... apoi nu mai stiu. Diseara cred ca ii fac paste cu sos de rosii, pentru ca la noi pastele sunt salvarea. Sper sa mearga.
Denissa, nici noi zilele astea nu prea papam fructe. Alessiei nu i-au placut niciodata merele (doar sucul, cum zici tu, si ala de preferat amestecat cu suc de portocala). Ea mai papa pere, dar ieri nici macar asta nu a vrut.
Apropo de dintisori... si nooua ne-au iesit 4 odata (se pare ca e o noua moda ), doar ca la 1 an si 1 luna. Uraat tare a facut! Eu asa mi-am explicat faptul ca fata mea s-a obisnuit mai greu cu papica bucatele... ca pana atunci avusese doar 2 dintisori. Bine, asta si faptul ca ea e cam comoda de felul ei De mers, amandoi copiii mei au mers la 1 an si o luna, ca si piticul tau.
Cam astea noutatile la noi. Pupici voua si pofta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Denissa fetita mea merge de la 9 luni si jumatate ( sotul meu a mers in picioare de la 7 luni eu de la 8 dupa spusele parintilor nostri ... pe ea cred ca a incetinit-o premergatorul bata-l vina ca de cand nu a mai mers cu el a facut progrese colosale ). La mancare seamana cu sotul meu ca el era un mancacios si ii placeau merele enorm, bunicul lui ii cumpara iarna un sac cu mere si i le tinea in pod in paie sa nu se stice ... acum ma amuza amintirile astea dar pe vremurile alea astea erau realitatile, acum e simplu te duci la magazin.
Doctorita mi-a zis ca sta f bine cu greutatea si inaltimea, are 10.5 kg si 76 cm ( exact masuratorile facute de mine inainte sa mergem ), dupa spusele ei fetita mea e cat una de 1.5 ani, asa o fi ??? Chiar nu stiu ... stiu doar ca media de inaltime pt o fetita de un an este de 74 cm, ea are 76 la 11 luni. De lapte mi-a zis ca la varsta ei trebuie sa bea 500 ml pe zi, pana acum ea bea 300 - 400 ml. I-am dat mai mult si vad ca poate sa manance dar parca nu as vrea sa renunt sa-i dau cereale dimineata ( daca ii dau cereale nu mai bea mai mult de 100 - 150 ml lapte ... dar si cerealele au lapte nu ?) Spre surprinderea mea am constatat ca ea mananca mai mult in prima jumatate a zilei si mai lejer seara ceea ce este bine zic eu.
Si Sofi a mea prin casa merge tot cu sosete antiderapante ... chiar nu inteleg rostul pantofilor ortopedici, unii sunt de parere ca ar trebui folositi doar de copii cu probleme de mers.
Liliana fetita ta are niste ochi superbi, cred ca o sa franga multe inimi la un moment dat.

Mergi la inceput

Piciul meu s-a culcat, asa ca am timp d edoua vorbe
Liliana Cocieru- stai mamico linistita, ca a mancat suficient fetita ta! Pastele sunt salvarea voastra? Fiecare are o rezerva..asta e f bine. Cum i le dai? Asa cum sunt ele sau le pasezi? Eu am incercat la al meu si asa intregi nu le atre accepta, trebuie sa i le zdrobesc cu furculita si sa fie muuuuuuult sos ca altfel nu le mananca. Deci el papa sos cu paste, nu paste cu sos
Vad ca seamana puii nostri, la kg, la "abilitati" si la figuri...
Baietelul meu e foarte suparata azi, il termina maseluta aia, la cealalta nu a fost asa, numai ne-am trezit cu ea iesita, dar asta e criiiimaaaaa. Toata ziua maraie si nu-i convine nik! Sper sa mai reziste nervii mei.
Dimineata a mancat laptele- 200 ml- la 7:00 si la 9;00 i-am dat un iaurtel asa printre jucarii. Apoi a dormit doua orae, pana la 11:00 si la 12:30 i-am dat spanacul pe care spre norocul meu l-a mancat bine, cu o juma' de felie de paine (miezul). Acum iarasi doarme.
Pt deseara i-am facut ceva nou (sper sa pape- va spun maine): morcovi, telina, pastarnac (de obicei telina cu pastarnacul nu le pun impreuna, dar de data asta am incercat), cartofi, patrunjel fierte la aburi. Le-am sfarmat, am adaugat branza de vacuta, un ou fiert si putin sos Bechamel. A iesit o delicatesa (dupa gusturile mele). Sper sa pape strumful...
Am uitat sa te-ntreb: i-a placut fetitei sfecla cu cartof si puiut?

sinela- de la 9 luni?????????? mama ce s-a mai grabit? Al meu numai la 7 luni jumate statea calumea in fundic (a avut rahitism si a fost un picut intarzat locomotor, dar a trecut).
Cat despre fetita ta pufoasa (sper sa nu te superi pe mine...) toata admiratia. 10,5 kg va avea al meu la 2 ani probabil...
Da, e foarte bine daca va face asta si pe viitor- ma refer la mancatul mai mult in prima jumatate a zilei si seara mai lejer- Este mult mai sanatos asa. Si al meu asa a mancat o vreme, dar decand nu mai dormea ca lumea noaptea am trecut la mai multa papica seara- nu foarte greu la stomac, dar sa-i tina pana dimineata- si am reusit. De vreo o saptamana doarme de la 21:00 la 7:00 . "Dumnezeu sa-i tina naravul"
Cam 500 ml e ratia zilnica a unui copil in jurul varstei de 1 an, dar al meu are cam 350- 450 ml, depinde...dar ii dau in schimb lapte sub alte forme: gris, cereale (care au lapte f mult), iaurturi, branza, cas, sosuri, etc.

Mergi la inceput

Si a mea face nani, asa ca si eu si eu!
La amiaza a papat putina ciorbica, chiar putina (dar v-am zis ca ei nu prea ii plac, asa ca...), apoi vreo 50 g de iaurt cu cereale si cam atat.

Denissa, pireul cu sfecla nu pot sa-mi dau seama cat de mult i-a placut, ca daca zilele astea nimic nu pare sa-i fie pe plac :(. Oricum, a mancat cam jumatate de portie, deci eu zic ca nu i-a parut gretos . Oricum, seara ea mananca in general mai cu mofturi, pentru ca deja e obosita si e f greu sa o faci sa stea in loc sa pape. Alessia doarme o singura data pe zi, cam de la 14.30 la 17.00 in ultima vreme.
Pastele Ali le mananca cu placere in mai multe forme: cu branza si iaurt (iaurtul il pun ca sa "lunece" pe gat mai usor pt. ca, asa cum ziceam, fie-mea nu se omoara cu mestecatul) sau cu sos alb/de rosii si eventual cu carnita de pui, dar carnita sa o pape ea singura, separat. Eu ii dau fie taitei/spaghetii subtirele pe care le mai maruntesc cu furculita, fie paste din alea mici mici de la Barilla, ca niste boabe de orez. A mai mancat de vreo 2 ori si tortelini (parca asa le zice), paste din alea cu carnita inauntru care se vand congelate, tot cu sos. De asemenea, pt. ca ii plac, mai pun cateodata prin ele bucatele de legume, am incercat sa i le dau si cu ficatei (si a mers!) si i-am propus si taietei cu lapte de la frate-su, dar nu i-au placut.
Ziceai ca piciul tau maraie toata ziua.. a mea maraie mai putin, dar asta pt. ca ea se manifesta altfel: fie vrea numai la mine in brate si imi tot arata s-o duc de colo-colo, ca nu prea stie ce vrea si ce-i cu ea, fie umbla prin casa cu suzeta in gura (inca tine mult la ea si chiar daca nu imi convine o las, mai ales zilele astea o roade de numa) si cu paturica in spate (are o paturica preferata, cu care doarme, o ia peste tot, o strange in brate cand e suparata samd).
De dormit totusi doarme destul de bine. Il ultima vreme, fara pauze, de la 23 la 09. Rar se mai intampla, cand papa putin seara, sa se mai trezeasca la 6-7 dim si atunci ii dau 100 ml de lapte, doar asa, sa-i tina de foame pana la 9 cand se trezeste.

Sinela, harnicuta fetita ta la mers, ca si la papat! S-o tineti tot asa!

Va pup fetele si ma duc sa fac ceva de mancare si pentru tati (ca stiti cum e, si ei niste copii mai mari!).

Mergi la inceput

Si a mea face nani, asa ca si eu si eu!
La amiaza a papat putina ciorbica, chiar putina (dar v-am zis ca ei nu prea ii plac, asa ca...), apoi vreo 50 g de iaurt cu cereale si cam atat.

Denissa, pireul cu sfecla nu pot sa-mi dau seama cat de mult i-a placut, ca daca zilele astea nimic nu pare sa-i fie pe plac :(. Oricum, a mancat cam jumatate de portie, deci eu zic ca nu i-a parut gretos . Oricum, seara ea mananca in general mai cu mofturi, pentru ca deja e obosita si e f greu sa o faci sa stea in loc sa pape. Alessia doarme o singura data pe zi, cam de la 14.30 la 17.00 in ultima vreme.
Pastele Ali le mananca cu placere in mai multe forme: cu branza si iaurt (iaurtul il pun ca sa "lunece" pe gat mai usor pt. ca, asa cum ziceam, fie-mea nu se omoara cu mestecatul) sau cu sos alb/de rosii si eventual cu carnita de pui, dar carnita sa o pape ea singura, separat. Eu ii dau fie taitei/spaghetii subtirele pe care le mai maruntesc cu furculita, fie paste din alea mici mici de la Barilla, ca niste boabe de orez. A mai mancat de vreo 2 ori si tortelini (parca asa le zice), paste din alea cu carnita inauntru care se vand congelate, tot cu sos. De asemenea, pt. ca ii plac, mai pun cateodata prin ele bucatele de legume, am incercat sa i le dau si cu ficatei (si a mers!) si i-am propus si taietei cu lapte de la frate-su, dar nu i-au placut.
Ziceai ca piciul tau maraie toata ziua.. a mea maraie mai putin, dar asta pt. ca ea se manifesta altfel: fie vrea numai la mine in brate si imi tot arata s-o duc de colo-colo, ca nu prea stie ce vrea si ce-i cu ea, fie umbla prin casa cu suzeta in gura (inca tine mult la ea si chiar daca nu imi convine o las, mai ales zilele astea o roade de numa) si cu paturica in spate (are o paturica preferata, cu care doarme, o ia peste tot, o strange in brate cand e suparata samd).
De dormit totusi doarme destul de bine. Il ultima vreme, fara pauze, de la 23 la 09. Rar se mai intampla, cand papa putin seara, sa se mai trezeasca la 6-7 dim si atunci ii dau 100 ml de lapte, doar asa, sa-i tina de foame pana la 9 cand se trezeste.

Sinela, harnicuta fetita ta la mers, ca si la papat! S-o tineti tot asa!

Va pup fetele si ma duc sa fac ceva de mancare si pentru tati (ca stiti cum e, si ei niste copii mai mari!).

http://picasaweb.google.com/radu.cocieru (aici puteti vedea poze cu noi... sper ca am voie sa pun linkul)

Mergi la inceput