cina la bebe 1,2 ani
Raspunsuri - Pagina 19
Liliana Cocieru spune:
Denissa, buna figura piciului tau cu pofta de joaca intre 1 si 3 noaptea
Ali de vreo 2 zile iar nu prea are pofta de mancare, dar o inteleg, maseluta iar, bat-o vina. O las si eu in pace, ii dau cand cere si cat vrea ea... Partea proasta e ca se trezeste iar dim. la 6.30 - 7 si vrea lapte... putin, ieri 100 ml, azi numai 60, dar nu reuseste sa adoarma inapoi decat asa.
Oricum, se pare ca mai nou a facut o pasiune din a spune "nu" la orice (credeam ca mai avem pana atuci ), ca e vorba de mancat, iesit afara sau mers la culcare. Imi pune rabdarea la grea incercare. Sper sa ma mai tina...
dennissa spune:
Liliana - si Denis se trezeste de doua zile la 5:30-6:00 (cred ca tot din cauza maselutei) si nici el nu adoarme la loc daca nu bea laptic- 230 ml la noi
Pasiunea "nu" noi am avut-o deja...pe la 11 luni era el cu "nu" in brate, orice-l intrebam, dadea din cap si chiar spunea"nu", dar i-a trecut destul de repede..pt ca nu l-a bagat nimeni in seama si s-a gandit ca nu-i merge asa cu testatul rabdarii mamei lui! Dar a gasit altele, stai linistita E greu sa fii mama, dar e frumos, nu?
Nici noi nu stam bine la capitoul "papa". Ieri abia a mancat- bine, a mancat pana la urma, dar greeeeeeeuuuuuuuuuuuu!!!
La 15:15 ieri inainte de nani i-am dat 200 ml lapte pe care l-a radiat si apoi a dormit o ora. Nu i-am mai dat nik pana la 19;30 cand a cerut el papa si i-am servit spanacul- 250gr aprox si l-a mancat, dar nu cu pofta de altadata. Bine ca l-a mancat Apoi inainte de nani, la 21:00 i-am dat 180 ml lapte si l-a baut si pe ala apoi a adormit.
Astazi stam la fel...fara chef de mancat, dimineata la 5:30 laptic 230 ml, la 9;30 am incercat sa-i dau o banana (ca ma gandeam ca i se facuse foame dupa 4 ore) dar nu a vrut numai jumate si si aia cu "scarba" parca...of of
Pe la 11:30 a fugit in bucatarie, s-a agatat de scaunelul de masa si a inceput sa strige: "mama...papa..mama...papa"
L-am pus la masa si ghici...mi-a intorsc spatele. Am stat vreo 5 min asa, fara sa-i fac nimic, apoi dintr-o data a deschis gurita si a ras (deci..testat rabdare mami=> gastigat mamai de data asta...) si a mancat supica de pui cu legume, taietei si orez instant- ce ne-a ramas de ieri- doua polonice si apoi i-am desfacut un borcanel din care a mancat cam 100-150gr maxim, DAR CU GURA INTREDESCHISA.. Bine ca a mancat si asa..apoi doua sticle de ceai si nani acum...
Noi mai avem doar doua masele de iesit si am scapat!!!! Nu stiu dupa aceea pe ce voi da vina cand nu va manca
Liliana Cocieru spune:
Vroiam sa va dau o idee noua de piure de legume, pe care am incercat-o eu azi intr-o doara si i-a placut mult Alessiei. Aveam gata deja un piure de morcov, cartof si pastarnac, dar fiindca ramasese putin si ma gandeam ca nu se satura pitica, am mai adaugat in piureul respectiv niste porumb din conserva si 2 lingurite de iaurt (iaurtul e optional, eu ii pun de multe ori in mancare iaurt sau smantana, ca ii place mai mult). A papat vreo 200 g fetita mea, fara comentarii. Dupa, ma gandeam ca ar merge un astfel de pireut si cu niste carnita de pui sau curcan...
Altfel, pe ziua de azi nu a papat cine stie ce Alessia... Fructele nu o mai pasioneaza, iaurt dupa legumele de la amiaza nu a mai vrut. Of, of! Zilele astea si cantitatea de lapte la o masa a scazut drastic la noi. Noroc ca ii mai vine pofta si mai bea un pic de lapte inainte de somnul de la amiaza (cam 120 ml). Ma gandeam ca poate ar trebui sa-i schimb laptele, s-o fi plictisit de asta. Oare e o idee buna?
Maine cred ca fac o ciorbica de legume, fara carnita, ca nu am mai facut demult si mi-a cerut baietelul mai mare ciorba. Sper sa pape si asta mica.
Ai dreptate Denissa, maselutele sunt o scuza buna pt lipsa poftei de mancare , nu stiu ce ne facem cand ramanem fara ea!
Adelamaria, sa stii ca am citit articolele catre care ai dat linkul si mi-au placut. Din pacate, se stie, e tare greu uneori sa pui teoria in practica! Ce mai face fetita ta?
Ma gandeam zilele astea ca eu nu am mai cantarit-o demult pe Ali, chiar sunt curioasa cat a mai luat in greutate.
Va las fetele si ma duc sa fac ceva de papa , ca e timpul.
dennissa spune:
buna seara de la noi!
Astazi puiul meu nu a dormit numai o ora jumate toata ziua! S-a trezit dimi ls 9:00 si la 12:30 l-am culcat de pranz ca era ruuuupt (abia a mancat) si a dormit pana la 14:00
De obicei daca are un singur somn, e de 3 ore, dar azi...jumate. Acum deja s-a culcat de noapte..
Liliana, buna idee cu porumbul, si eu am incercat odata sa-i pun in supa, dar mi s-au parut prea "ascutite" cojitele alea...bine asta a fost pe la 11 luni...de atunci n-am mai incercat. Si i le-ai dat ca atare in pireu, intregi sau blendurite? O sa incerc si eu...
Cu smantana inpireu n-am incercat, dar e o idee buna sa aiba mai multe calorii papica (mai ales cand e putina cantitativ)
Noi inca avem noroc cu laptele, ca il bea ff bine.
Noi decand am schimbat laptele il bea muuult mai bine, ori ii place APTAMIL mai mult ca HUMANA, ori e o coincidenta si s-a reindragostit de lapte.
Cand eram la HUMANA (de vreo trei saptamani am schimbat laptele) bea dimi 180- 200 ml si seara dupa cina..maxim 130 ml. Acum bea dimi 230 ml si seara 200 ml la o ora- o ora jumate dupa cina si mai bea si ziua daca-i dau, dar nu-i dau in fiecare zi...sa nu se sature de el
Astazi la 16:00 l-a luat foamea, dupa masa de pranz nu i-am mai dat lapte si la 15:30 cam batea din falci (asa face el cand ii este foame sau pofta de ceva) si i-am desfacut un iaurt NESTLE 100gr de piersici si l-a infulecat de nu mi-a venit sa cred. Nu dadeam rand sa umplu lingurita + o jumate de banana. Nu e mult, dar le-a mancat cu pofta, asta-i important!!!
La 19:30 i-am dat cina- spanac cu ou- 200 gr, apoi la 20:40 laptele 200 ml si
Maine nu se stie ce papam, vad dimi cu ce idee ma trezesc. Ceva ciorba cu carne de pui..cred..si ceva ficatei la felul II, ca n-a mancat saptamana asta si la cina cred ca cereale cu lapte.
Noapte buna, va pup!
Liliana Cocieru spune:
Buna dimineata!
Denissa, pireutul cu porumb i l-am dat blenduit, ca altfel nu cred ca il manca (e drept ca e mai mananca porumb gol, dar putin si numai cand are ea chef, si m-am gandit si eu ca daca da prin mancare de cojitele alea nici ca mai mananca..).
Alessia azi dimineata a stabilit un nou record (negativ din pacate ) la lapte, a baut doar 130 ml de lapte gol. Nu stiu ce-a fost cu ea, dar cred ca e din cauza dintilor, pt. ca toata noaptea s-a foit si a marait prin somn, ceea ce ea nu face de obicei. Apoi dimineata pe la 7.30 se tot invartea si am zis sa-i dau un pic de lapte sa nu se trezeasca inca, ca e devreme, in conditiile in care ieri a adormit pe la 10.45. Ei, si ea ce-a facut? A baut 130 ml asa, pe jumate adormita cu era si apoi a atipit iar dar peste o juma de ora era treaza! Si bineinteles, nu i-a mai trebuit lapte si nici orice altceva! Nici nu stiu ce ma fac azi cu ea.
Denissa, eu ma mir ca piciul tau inca mai doarme totusi de 2 ori pe zi la varsta asta. Noi dormim doar o data inca de la 1 an si vreo 2 sapt. E drept, de obicei cam 2,5-3 ore, dar se intampla sa doarma si mai putin.
Va dorim o zi frumoasa tuturor!
Liliana, mamica de Vladut si Alessia
dennissa spune:
Buna dimineata!
Acum a adormit Denis (pericol public)
Noi mai avem inca doua somnuri pt ca altfel n-am scapare cu el, ne innebuneste de tot. Dimineata se trezeste la 7:30-8:00 si la 9:30-10:00 il culc iarasi (doarme 1,5-2 ore). A ta vad ca doarme mult mai mult dimineata (10:45??????). Si la 15:00 somnul nr.2, o ora, o ora jumate. E bine asa, mai ales ca el asa se simte cel mai OK. Organismul lui inca mai cere doua somnuri si eu ii fac pe plac..ca dupa ce mai creste....adio somnuri
Seara se culca in jur de ora 21:00. A ta la cat se culca seara ca doarme asa mult dimineata. Daca Denis ar dormi atat, clar ar avea si el doar un somn pe zi!
Si el s-a foit azi noapte si a fost destul de agitat. La noi problema este jumatatea maselutei, ca prima tura a iesit doar jumate, acum cealalat jumate (din interior) nu putea iesi toata odata???? of of of!!! S-a trezit la 3:30 i-am dat ptuin ceai (care l-a facut fresh..asa se intampla la noi de la ceai noaptea dar ce era sa-i dau la ora aia??)si a adormit abia la 5:00 si la 7:30 desteptarea si papa 230 ml laptic
Astazi papam ciorbita de dovlecel cu morcov si telina+ ardei,usturoi si ceapa verde in care voi pune si putin ficat de pui si felul II ce ne-a ramas ieri din borcan- legume cu pui (NESTLE din ala pt 12 luni daca tot l-am desfacut ieri).
liliana83 spune:
Buna mamici cu copii mofturici! Eu va urmaresc din " umbra" ca si eu am un mofturos acasa, are un an si aproape 5 luni , 10,2 kg si 80 cm , dar eu m-am obisnuit cu felul lui , pentru ca asa slabutz a fost din totdeauana .Acum am intrat in special pentru a-i multumi Denissei pentru ca a postat retetele, eu i-am facut azi spanac cu sos alb si pot sa spun c-a iesit delicios, Codrin a mancat 170-180g , poate manaca mai mult dar mi-a fost mie frica sa-i mai dau. Maine ii fac si ciulama!Va pup
roxanaz spune:
pentru ca subiectul si-a modificat continutul si are acum retete pentru intreaga zi, precum si meniuri, va rog sa continuati discutia la subiectul dedicat, unde scriu mai multi utilizatori: ce gatim azi pentru pitici
multumesc pentru intelegere,
Roxana