Greseala mare!

Greseala mare! | Autor: eu_logoped

Link direct la acest mesaj

Voi dati bani cersetorilor?

as vrea sa va spun ca in opinia mea ESTE O ALEGERE GRESITA, FOARTE GRESITA!!!
pentru ca asa ei inteleg ca sunt recompensati petru ca stau pe strada, fug de acasa sau din centre, chiulesc de la scoala.. cu banii respectivi isi cumpara tigari, aurolac sau tot felul de prostii.... asta in cazuri fericite, cand sunt singuri, dar pot fi si talhariti sau batuti foarte tare pentru banii stransi, sau pot fi sub "ocrotirea" unor adulti care, atata timp cat vor avea profit de pe urma acestui procedeu, o vor face in continuare!!!!

este treaba sistemului de protectie sociala sa se ocupe de astfel de cazuri, dar hai sa dam si noi o mana de ajutor si sa nu le mai dam bani, oricat de darguti ar i, oricat de multa mila ar inspira sau oricat de amarati ar parea....
de fapt alimentam un comporament antisocial!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Nu inteleg votul negativ. Sunt perfect de acord cu eu_logoped

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

a fost si o campanie sociala mediatizata in sensul asta prin care comunicau printre altele si cam ce venituri are un cersetor (parca era ceva de genul 5000lei pe luna). Mie sincer doar mi-e teama de cersetori (in principal sa nu ma scuipe cand ii refuz) dar nu mila - si nu ma refer la copii, care sunt victime (dar la care tot nu le dau bani)

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Cersetoria este ilegala. Eu nu pricep de ce nu-i strange politia.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Cersetoria este ilegala. Eu nu pricep de ce nu-i strange politia.

Sorana si Monica (7 ani)

pai... cred ca nu au unde sa-i duca, majoritatea sunt minori si ar trebui sa stea in centre, daca nu au casa...dar fug de-acolo, ca doar nu stau incuiati sau legati.....se intorc p strada, pentru a acolo au "salariu"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui UnPacatos

Nu inteleg votul negativ. Sunt perfect de acord cu eu_logoped

am primit un vot negativ?
oare de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu nu mai dau bani la cersetori de cand am aflat ce "venituri" lunare au.
Da, ii incurajam sa stea pe strada si sa ne prosteasca cu refrenele lor de oropsiti ai sortii.
Ar trebui stransi si dusi undeva, habar n-am unde, dar cineva din sistemul asta sunt sigura ca ar gasi cateva solutii, daca s-ar si vrea...

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Eu nu mai dau bani la cersetori de cand am aflat ce "venituri" lunare au.
Da, ii incurajam sa stea pe strada si sa ne prosteasca cu refrenele lor de oropsiti ai sortii.
Ar trebui stransi si dusi undeva, habar n-am unde, dar cineva din sistemul asta sunt sigura ca ar gasi cateva solutii, daca s-ar si vrea...

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

ai dreptate, tocmai de aceea spun ca si noi facm parte din sistem, suntem o veriga... suntem cei carora copiii strazii le cer bani!
sistemul nu poate functiona independent de noi, degeab ii strang asistentii sociali, degeaba fac consiliere cu psihologii, parintii vin si ii iau, pentru ca ii trimit la cersit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Teoretic, a da bani cersetorilor incurajeaza fenomenul. Practic insa, chiar crezi ca toti oamenii sarmani care stau cu mana intinsa si astepta mila de la ceilalti sau un colt de paine, o fac numai pentru a-si alimenta viciile? Te-ai gandit ca sunt batrani, oameni bolnavi si multi copii care daca nu primesc pomana noastra rabda de foame? E dificil sa ne gandim la asta, dar ar fi un gest minunat daca am putea sa renuntam la un ziar ca sa oferim o paine unui om lipsit. Si daca pentru a oferi putin ajutor cuiva care chiar are nevoie, trebuie sa ne asumam si cazurile celor care fumeaza/trag aurolac, etc., eu una tot cred ca a meritat. Cateodata chiar poti face diferenta intre cei care cersesc din nevoie, ca sa supravietuiasca si cei care o fac din obicei. Cersetorii sunt parte din societatea noastra, e surprinzator cati dintre ei nu au nici o vina pentru ca au ajuns asa, e datoria noastra sa ni-i asumam. Sistemul de protectie sociala nu e o entitate plina de sponsori si de programe minunate si nici nu are scopul de a ne asigura noua, celorlalti, confortul de a nu-i mai vedea pe cersetori agatati de noi sau implorandu-ne sa luam aminte la mizeria si saracia lor... Sistemul de protectie sociala este alcatuit din oameni, ca mine, ca tine, oameni obisnuiti care din varii motive isi doresc sa nu mai vada pe strada sau la gura de metrou oameni infometati, drogati, sarmani, muribunzi, orbi sau neputinciosi, copii ai nimanui, abuzati si loviti cu piciorul de trecatori, batrani care stau in ploaie, etc. Si nu pentru ca i-ar deranja mirosul sau aspectul sau agresivitatea sau insistentele lor sau cine stie ce altceva, ci pentru ca nu e moral sa lasam oameni ca noi, egali cu noi in toate (mai putin in sanse), sa traiasca precum animalele nimanui, lipsiti pana si de cele necesare nevoilor de baza.
Nu exclud situatiile in care nici un program nu mai poate ajuta la reabilitarea/reintegrarea sociala sau scolara a cuiva, dar in domeniul asistentei sociale, chiar si o singura floare aduce primavara! Castigul este inestimabil, salvarea unui copil este nepretuita, a bucura putin sufletul unui amarât de om este un lucru minunat.
Si ca sa raspund la subiect, DA, eu dau bani sau ce pot, atunci cand pot si am ce sa dau. De ce? Pentru ca e extrem de usor sa ajungi sa fii nevoit sa ceri mila cuiva, este multa saracie in lume! Am intalnit in strada intelectuali batrani si umili, un batran care predase vioara la Conservator in tineretea lui si care a fost aruncat de copii in strada la 80 de ani si era nevoit sa cante la metrou ca sa manance! Am intalnit sufletele minunate de copii nevinovati care au avut nesansa unei familii nevrednice sau neputincioase, sau copii care au fugit din centru din cauza abuzurilor si au ajuns in strada sa fie abuzati de altii... Am intalnit oameni care cerseau pentru a putea asigura unui copil sau unui apropiat un transplant pentru o boala maligna sau posibilitatea de a primi o proteza. Acum e si mai greu, au ajuns sa cerseasca oameni dintre noi, care au muncit si care acum nu mai au alte solutii pentru a-si hrani copiii. E cumplit de greu sa le asculti si sa le intelegi durerea sau neputinta...Nu pentru ca nu iti pasa, ci pentru ca omul are tendinta de a fugi de necazul celuilalt, cumva de teama sa nu-l ajunga si pe el.

Marilena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Am uitat sa spun: sunt asistent social, lucrand cu cersetorii am invatat sa nu-i mai cataloghez pe toti drept raufacatori buni de dus la politie si am avut ocazia sa aflu cat de importanta este pomana noastra pentru unii dintre ei.

Marilena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Am dat uneori unor femei batrine de care mi-a fost mila tare.
Ca asa am simtit.
Nu prea am incredere ca profita ele de acei bani, din pacate. De aceea, cand rationalul a fost mai puternit decat sentimentele, nu le-am dat.

Insa altceva, legat tot de acest subiect: sa stiti ca nu e poveste ceea ce se spune despre cersetorii romani din strainatate. Mi-a fost tare jena sa aud pe cea mai centrala strada comerciala din Viena, Mariahilferstrasse, cersetori romani cu refrenul cunoscut si lalait: " bitte schön un ban si mie, bitteeeee"
Si nu numai acolo sunt, ci si la pasajele de metrou, si pe la biserica romaneasca si unde nu te gandesti Politia ii ridica sau goneste, dar a doua zi tot acolo sunt!
Stiu ca nu este Viena singura capitala europeana unde se gasesc cersetori romani, dar asta nu scuza fenomenul si te face sa te rusinezi tare cand spui ca esti de aceeasi nationalitate cu ei

Hobby

www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"It´s all for love... L.O.V.E."
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of MUSIC
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"

Mergi la inceput