Termometru clasic
Raspunsuri - Pagina 2
mamitzica spune:
Fara suparare dar spirtul nu dezinfecteaza eficient pentru ca nu distruge germenii gen Sida,TBc etc.
mirela.d spune:
Nici noi nu suntem fani termometru digital (avem 3 astfel de termometre) dar de cand am reusit sa sparg termometrul cu mercur am zis ca mai bine lipsa. Stiu ca este o cantitate mica de mercur dar pentru linistea mea si sanatatea copiilor mei am renuntat sa mai achizitionam un astfel de termometru. Spuneti-mi paranoica!
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisellino mergi la sectia de pediatrie, da spaga la o asistenta pe care o vezi mai...... si ia termometrul, sterilizeaza-l de 100 de ori cu spirt si apa cu otet si gata, e bun de masurat eu asa am facut... ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576 |
annablue spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ina_nz
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si Maya (25 Iulie 2009) |
Exact asta am simtit si eu citind postul acestei persoane...
E clar de ce in Romania nu mai gasim cele necesare in spitale... ca toti se "orienteaza" sa rezolve asa.
Eu i-as pe cei care propun asa ceva. Bleah!
annablue spune:
On topic,
Si eu stiam ca nu mai avem voie sa cumparam termometre clasice pt ca au fost delcarate toxice.
Eu am facut urmatorul test: am luat unul digital de firma mai scump si am imprumutat de la maica-mea unul vechi de-al ei cu mercur si am facut teste.
Cand m-am convins ca acel digital merge corect, m-am linistit.
Daca credeti ca va foloseste ideea...
Oricum, stiu ca conteaza mult si cat de corect masori (timp si pozitionare pt digital), spre deosebire de cel clasic.
Monnvas spune:
Pai la fiu-meu termometrul cu mercur arata 37,4 si cel digital 38,1. Si cu cel digital i-am masurat-o mai multe zile si am bagat nurofen la greu... si inca nu-s sigura ca a avut ceva
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
dianad spune:
la noi a fost invers: ala auricular zicea 35,2 , ala digital la sub brat zicea 36,5 iar cel cu mercur 38,5DianaD & Alexandru
pisellino spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui annablue
Exact asta am simtit si eu citind postul acestei persoane... E clar de ce in Romania nu mai gasim cele necesare in spitale... ca toti se "orienteaza" sa rezolve asa. Eu i-as pe cei care propun asa ceva. Bleah! Ana, Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009) "De noi depinde sa avem o viata frumoasa..." |
anna sa-ti explic, vad ca am fost inteleasa gresit.eu m-am internat cu robi pt febra mare de tot, trecea de 40 si, in graba, am uitat termometrul acasa, ma gandeam cum sa ajung mai repede la spital.am ajuns si cand am cerut un termometru mi-au spus: "pai avem, dar stiti, nu e pentru oricine".adica cum? pai copilul meu cu febra nu beneficiaza nici macar de termometru? am citit pe fata asistentei expresia "doneaza aici bani, ca altfel nu-i chip" si i-am bagat o "atentie" in buzunar, am mers cu ea in camera lor unde clocesc toata ziua si a scos dintr-o cutie superdotata cu termometre noi, sigilate, unul pentru mine.
la plecare mi-a zis "poti sa-l pastrezi ca noi avem destule" asa ca l-am pastrat. l-am sterilizat desi nu era necesar ca era nou
concluzia: spitalul nostru e super dotat, dar nu "pentru oricine", cum a zis asistenta
ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576
anya spune:
Am avut un terometru digital cumparat de afara, pe vremea cand nu erau inca la noi si, vai, ce tare credeam ca sunt. Pana cand am descoperit ca, sanatosi fiind, cu totii aveam cam 35.2 -35.8 grade !!!!!!!!! Si atunci ma intreb, cand a avut copilul meu 40.2...cat avea in realitate?
Intre timp digitalul n-a mai mers, la reprezentanta ni s-a spus ca ei nu repara termometre, sa luam altul si de atunci folosim cu succes cel clasic cu mercur. Cat il mai avem
Daca aflati vre-un magazin unde incalca dispozitiile UE, spuneti-mi si mie sa-mi fac aprovizionarea.
abramburika spune:
Pai varianta alternativa la term. cu mercur e www.ipiccolissimi.it/root/scheda_prodotto.php?cat=1&tipologia=1&idProdotto=580&idMacro=60&idMicro=493" target="_blank">termometrul cu galistan. E identic ca aspect cu cel clasic, doar ca in loc de mercur foloseste galistan.
Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.