Termometru clasic

Termometru clasic | Autor: Monnvas

Link direct la acest mesaj

Buna.

De unde pot achizitiona si eu un termometru "clasic", de-ala cu mercur? La farmacie mi-au zis ca nu se mai fabrica. Problema e ca alea digitale dau erori mari - mie imi arata ca am in mod constant 36,1 si chiar nu am tata soparla!
In plus, piciul meu a avut o viroza si cred ca din cauza termometrului digital l-am indopat cu Nurofen pentru 3 zile
Se pot comanda undeva in strainatate?

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

Sigur se mai fabrica si termometre cu mercur. Mie mi-a luat mama mea acum vreo 2 luni, cred ca de la un Help Net, daca imi aduc bine aminte. Si mie mi-au servit-o de cateva ori pe asta ca nu se mai fabrica, pentru ca asta cu mercur e de 5 ori mai ieftin ca unul digital (cel mai ieftin digital). Dar mai insista si o sa gasesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu am cumparat 3 digitale si-l folosesc pe cel cu mercur ,din acelasi motiv:sint convinsa ca indica incorect.Vezi ca minunatul frige cind pui mina pe el si termometrul zice ca ti se pare!Cunosc si persoane care spun ca-s foarte bune ,insa de la 3 firme diferite ,cu stil de abordare diferit,adica unul il introduci in ureche ,unul il tii lipit de timpla si unul la sub brat ,cu mercur dar care indica digital si daca le pui de 3 ori la rind, dau 3 versiuni ,diferite.Si nu ma refer la vreo zecime diferenta.....
Banui ca vor sa le vinda pe cele digitale.Incearca la farmacii mai mici,unde nu vind toate minunile ,gen creme ,etc. si daca n-au, roaga-i sa comande.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Din aprilie 2009 este interzisa vanzarea termometrelor cu mercur in UE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Teoretic nu se mai comercializeaza termometre cu mercur (poate prin vreo farmacie uitata de lume sa mai gasesti).

Eu am vrut sa duc termometrul digital la service pentru ca nu arata corect temperatua, dar am citit apoi instructiunile si am aflat ca masuratoarea "de la sub brat" este nerecomandata fiind imprecisa.

Pe termometrul meu se recomanda sa-l pui sub limba (sau rectal ), am incercat sub limba si rezultatele par sa fie reale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Am avut si eu unul digital, mare porcarie. Niciodata nu arata cum trebuie. De fiecare data puneam si pe cel cu mercur. L-a stricat sotul meu de tot cand a avut temperatura 34,1. Asa a ramas, pe temperatura aia si nu a mai mers deloc. L-am aruncat. De data aceea era reala temperatura, ca bineinteles ca am verificat si cu cel normal, cu mercur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Farmacista mi-a spus ca cele cu mercur vor fi retrase, nu mai au voie sa le vanda...
Eu am unul digital cu varf flexibil (cred ca samsung) ... am avut unul chicco, tot cu vf flexibil... Ia temp. in vreo 10 secunde.
36.1 nu mi se pare o temp. mica, ci normala
Eu ce sa mai spun cand mi-am luat temp. si aveam 35.5... am crezut ca cel digital da erori... am pus termometru cu mercur si supriza... la fel si la cel cu mercur... Le-am testat pe ambele si pe copii, rectal, cand inca nu protestau ca stau cu el in fund vreo 5 min. (cel cu mercur) ... si au fost valori identice sau asemanantoare... dif. de 1-2 puncte...

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Din aprilie 2009 este interzisa vanzarea termometrelor cu mercur in UE.

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

In sfarsit o informatie exacta.Multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Si atunci, repet, unde gasesc? As face comanda intr-o tara non-UE, da' mi-e ca nu se livreaza mercur prin curier.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

mergi la sectia de pediatrie, da spaga la o asistenta pe care o vezi mai...... si ia termometrul, sterilizeaza-l de 100 de ori cu spirt si apa cu otet si gata, e bun de masurat
eu asa am facut...

ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

inca ceva: noi avem si digital , si asta cu mercur si de-ala de masoara temperatura de la distanta si toate arata cam la fel valorile, cu diferente foarte foarte mici

ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576

Mergi la inceput