Termometru clasic

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Mda, interesanta alternativa...@abramburika, tu ai unul pe care-l folosesti? De cat timp se comercializeaza in Italia? Intreb pentru ca sunt mirata ca din 2002, de cand vad ca are ecotestele, si pana azi, nici una din firmele grele in domeniu nu comercializeaza la scara larga...Sti cumva de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Nu am termometrul ala cu galistan, eu folosesc cu succes term. digital. Si am facut proba cu cel clasic, valorile coincid, deci pt. mine e ok ala digital.

Am gasit insa alternativa asta pe net. Si vad ca exista in farmacii ... am sa intreb si prin zona mea.

Nu stiu sa-ti raspund de ce nu se comercializeaza, nu sunt in domeniu, nu ma pricep. Poate e cineva care lucreaza in industria farmaceutica, producatori etc. care sa ne lamureasca.

Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nn_79 spune:

"Temperatura normala a corpului variaza de la 36 de grade Celsius la 37, 8 grade Celsius.

Febra este definita ca temperatura ce trece de limita normala, iar valoarea acesteia depinde de modalitatea de masurare. Temperatura este considerata febra daca este mai mare de de 37,2 grade Celsius axial, 37,5 grade Celsius oral si 38 de grade celsius masurata rectal."

Eu folosesc un termometru pentru ureche si frunte, am si unul digital si unul "clasic", dar ca sa-i iei temperatura copilului trebuie sa stea linistit, sa nu fie agitat, sa stea cu funduletul in sus etc.
Asa ca m-am enervat si m-am dus sa cumpar unul cu infrarosu, chiar daca nu este recomandat bebeilor si este si scumpulet. Pot sa va spun ca este excelent, ia temperatura in 2 sec.
PS: eu, sotul meu si copilul avem temperatura undeva la 36,5 g Celsius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radusca spune:

Interesanta discutia, interesante opinii!

Din experienta mea de mamica, caci de atunci am inceput sa acord atentie acestor instrumente, va pot spune ca termometrul cu Hg cat si cel digital indica temperatura reala, desi multumita de aceste termometre am considerat ca pentru a scuti copilul de chinul "luarii temperaturii" intrarectal mi-am acizitionat si un termometru cu IR pentru frunte si ureche insa...am constat ca am facut o proasta achizitie in ciuda pretului platitit. Diferentele de temperatura intre primele 2 termometre si cel cu IR erau cu cel putin 2-3 grd C mai putin, mai excat copilul "ardea", avea febra peste 38.5 iar cel cu IR indica temperatura ca fiind una normala, norocul meu ca imi cunosc copilul si stiu cand are febra numai din simpla atingere a fruntii, bineanteles ca nu ma bazez doar pe aceasta metoda.

Asa ca... atentie mare mamicilor cand achizitionati astfel de instrumente, caci nici macar pretul ridicat nu va ofera siguranta ca ati achizitionat un produs de calitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu nu le-am luat niciodata baietilor temperatura intrarectal. Mi se pare o barbarie. Plus ca ar fitrebuit sa-i tin imobilizati, pe burta, in timp ce ar fi urlat. Peste starea de rau data de boala/febra asta le-ar mai fi lipsit. Mentionez ca pe burta nu le-a placut niciodata sa stea/doarma.

De pe la varsta de doi ani am folosit cu succes termometrul cu mercur tinut la axila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Pediatrii recomanda masurarea intrarectala ca fiind singura corecta, la copii. SI nu trebuie deloc sa stea pe burta, pot foarte bine sa stea intinsi pe spate, de ex. pe masa de infasat, piciorutele tinute in sus, si masurat. De preferat este unul cu varful flexibil. Un termometru digital bun masoara temperatura foarte rapid si din experienta mea exact.
Alea IR sunt deseori inexacte, este un singur produs, din cate stiu eu, care este mai exact. Insa cadrele medicale nu recomanda, tocmai pentru ca nu te poti baza pe ele. SUnt insa de mare folos daca vrei sa controlezi temperatura noaptea, cand doarme copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu am luat un termometru pentru ureche datorita faptului ca masoara doar in cateva secunde temperatura si imi era foarte greu sa tin fetita imobilizata pana masuram cu cel clasic. Am facut si eu probe la inceput si au corespuns rezultatele (cu foarte mici diferente).
La un moment dat incepuse s arate temperaturi de 34-35 grade dar dupa ce am schimbat bateria a revenit la normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica

Eu am cumparat 3 digitale si-l folosesc pe cel cu mercur ,din acelasi motiv:sint convinsa ca indica incorect.Vezi ca minunatul frige cind pui mina pe el si termometrul zice ca ti se pare!Cunosc si persoane care spun ca-s foarte bune ,insa de la 3 firme diferite ,cu stil de abordare diferit,adica unul il introduci in ureche ,unul il tii lipit de timpla si unul la sub brat ,cu mercur dar care indica digital si daca le pui de 3 ori la rind, dau 3 versiuni ,diferite.Si nu ma refer la vreo zecime diferenta.....
Banui ca vor sa le vinda pe cele digitale.Incearca la farmacii mai mici,unde nu vind toate minunile ,gen creme ,etc. si daca n-au, roaga-i sa comande.

dulcetica

subscriu...si eu am vreo 3 termometre digitale si il folosesc pe cel cu mercur din aceleasi motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

atentie si la instructiuni. am luat si eu un termometru digital de la sensiblu, marca lor, pt ca au promotie luna asta si am vazut pe prospect ca in functie de locul masuratorii se adauga niste grade. de pilda la valoarea masurata la axila se adauga 0.5 pentru a se obtine temperatura corecta.

33+ Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput