Trombofilia o cauza a infertilitatii - 18 -
Raspunsuri - Pagina 18
miki-miki spune:
Tamy
dc ai doar MTHFR hetero nu cred ca iti va da clexane, iti da ev aspirina si vitamine. De aceea zic sa va faceti si PAI 1 si fact XIII care aveti doar MTHFR hetero. Poti suna la Coltea sa o rogi sa te primesaca mai devreme deoarece pe 11 ai progr in Ungaria si doresti sa ajungi la dansa mai inainte.
Miki La anul pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
miki-miki spune:
Am vazut ce contine Milgamma, nu o voi lua, voi lua Medyn Forte dar dupa ce se fixeaza sarcina bine. Cele care aveti homocisteina proasta acum cand nu sunteti insarcinate e obligatorie suplimentarea cu vit pana la FIV/ luna in care vreti sa ramaneti 
DOAMNE AJUTA!
adrianaady spune:
Miki
deci sa vad daca am inteles eu bine.....daca avem homocisteina proasta luam vitamine pina cind incepem Fivul? cind incepem stimularea nu mai luam B-uri? reluam vitaminele abia cind sarcina este fixata bine?
Asta este si abordarea pe ca medicii din Austria au confirmat-o Balantei, ea opreste Medyn cind incepe stimularea....
Multumesc anticipat pt raspuns 
stefy13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tamaryllis Stefy, imunoglobulina G este in limite? Sau pt ca nu este in limite ai mers cu investigatii suplimentare, gen FAN? |
Tamaryllis eu nu am facut imunoglobulina G. Toate analizele le-am facut dupa esecul cu fiv1 ,documentandu-ma de la voi. Medicul cu care am facut fiv1 insistand chiar sa nu-mi fac nici o investigatie , ca sunt perfect sanatoasa, si uite ca nu e chiar asa. Am fost la un dr hematolog si am facut un prim set de analize cuprinzand pe langa multe alte analize, imunofenotipare limfocitara (limfocite B, T si NK) si factorul antinuclear care mi-a iesit cu un titer destul de mare 1:320, valoarea normala fiind <1:80.
Apoi am facut un alt set de analize pt trombofilie, aproape complet, lipsindu-mi doar mutatiile genei MTHFR.
Astfel am descopreit ca am cam cate o problema din fiecare :
-hormonal , am Androgenul foarte ridicat , pt care nu mi s-a prescris tratament din cauza mutatiei protrombinice
-imunologic , am FAN pozitiv
-trombofilie, am mutatia protrombinica G20210A heterozigot.
Nici aici nu iti recomanda dr ce analize sa-ti faci, unii chiar se eschiveaza sa-ti dea trimitere, pt ca sunt decontate de casa de asigurari in mare parte si ei trebuie sa le justifice. Ca si in Romania vor doar sa incaseze banii pe consultatie si de restul prea putin sunt interesati.
Asa ca toate analizele au fost facute dupa insistentele mele la diversi medici , ei stabilind ce pachet de analize sa-mi faca, unele mai complete altele mai putin complete.
Dar ce putem face? mergem inainte, ne documentam si asteptam luna februarie pt un alt fiv.
Doamne ajuta!
Mutatia protrombinica G20210A - genotip heterozigot
Factor antinuclear pozitiv
OATS girl
FIV 1 +ICSI la Kinderwunschzentrum Mittelrhein Neuwied Germany, martie 2009 nereusit
ingeras26a spune:
| citat din mesajul lui miki-miki Tamy dc ai doar MTHFR hetero nu cred ca iti va da clexane, iti da ev aspirina si vitamine. De aceea zic sa va faceti si PAI 1 si fact XIII care aveti doar MTHFR hetero. Poti suna la Coltea sa o rogi sa te primesaca mai devreme deoarece pe 11 ai progr in Ungaria si doresti sa ajungi la dansa mai inainte.Miki La anul pun d'un pui. DOAMNE AJUTA! Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot) 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s) |
Nu neaparat... eu am C-ul heterozigot si dna dr Uscatescu mi-a spus si de Clexane 0.4, insa numai dupa test pozitiv si sarcina confirmata ecografic, ca asa e protocolul unguresc (pe care-l recomanda ea) si nu are voie sa-l recomande inainte de a stii daca este sau nu sarcina si pozitionata in uter.
Ingeras, mami de Maya
In curand vom fi 2 in 1...din nou..si va fi bine!
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!
miki-miki spune:
Ingeras
era vb de dr Avram. La Uscatescu e cum iti e norocul, mie nu a vrut sa-mi dea mai mult de 0,2 sau 0,3 si am mutatii mult mai rele. Mi-a zis ca vom creste doza odata cu sarcina
.
AdrianaAdy
DR Avram mi-a zis ca nu e bine sa iau vit cand sarcina e f f mica si cred ca are dreptate pt ca eu am luat la ultima sarcina vit in doze mari si nu a vrut bb sa ramana. Am luat si prednyson pe care cred ca nu era nevoie sa-l iau(prednyson coag sangele), maine aflu cum stau cu toate anal imunologice.
Stefy
care androgen? testosteronul? DHEA?
DOAMNE AJUTA!
danny1 spune:
miki are dreptate.am luat vitamine si sarcina nu s-a fixat in uter.vit dat ede uscatescu.si eu cred ca au fost prea multe.ce legatura e intre vitamine si fixare,nu pot sa-mi dau seama.parca nu e logic,dar o fi ceva.mai ales ca nu am citit sa fie embrio-toxice.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
stefy13 spune:
| citat din mesajul lui miki-miki Stefy care androgen? testosteronul? DHEA? |
Miki
androgenul liber e la mine mult peste limite, restul sunt aproape ok:free Androgen 9.89 (<3,50)
tetosteron 0,52 ng/ml (0,06-0,82)
DHEA 2,22 ng/ml (0,30-3,30)
DHEA-Sulfat 2,0 µg/ml (0,4-4,3)
17-OH-Progesteron 2,5µg/l (0,3-1.0)
Progesteron 0,75 ng/ml (fara interval de referinta)
In ceea ce priveste FSH=6,1 , LH=5,5 si E2= 31,4 pg/ml au fost intotdeauna ok(asa cred), am TSH peste 1 dar in limite TSH=1,77 mlU/l (0,27-2.50)
Pe langa astea am mai facut FT3,FT4,Cortisol,Androstendion,SHBG,Estron,Prolactina
Cam asa arata ultimele analize facute in z3.
Mutatia protrombinica G20210A - genotip heterozigot
Factor antinuclear pozitiv
OATS girl
FIV 1 +ICSI la Kinderwunschzentrum Mittelrhein Neuwied Germany, martie 2009 nereusit
miki-miki spune:
Lavinia78 

Stefy13
mi-am adus aminte ca pt scaderea androgenilor e buna planta Saw Palmetto (Serenoa repens, fam. Arecaceae)
-palmierul ferastrau sau palmierul pitic . Uite iti dau un paragraf aici "Avand in vedere farmacologia sa, extractul poate fi util si in afectiuni legate de excesul de androgen la femei, precum si hirsutismul si boala polichistica ovariana. " L-am luat din prospectul Multi Maca postat de mine in 2006 pe prima pag la azoospermie cap 4 aici . Multi Maca e pt barbati dar stiu ca exista si produse pt femei care contin ac planta, sau exista in strainatate Saw Palmetto simplu . Studiaza ac planta pt ca eu cred ca te va ajuta. Dc gasesti un produs pt femei care contine ac planta sa mi-l arati sa vad ce mai are in el.
Azi primesc rez la imunologise, sa-mi tineti pumnii!!
DOAMNE AJUTA!
ingeras26a spune:
Fetelor, eu cand am ramas gravi cu Maya si la celelalte 2 sarcini nu am luat deloc vitamine inainte de a stii de sarcina,. La Maya stiti ce trat am facut.
La restul nu l-am mai facut, le-am pierdut, nu stiu daca asta a fost sau nu cauza, insa tind sa cred ca nu, pt ca la varsta sarcinii cu Maya la care am inceput tratamentul cu vitamine, celelalte 2 erau deja pierdute, oprite din evolutie...
la Maya am inceput trat dupa ce s-a vizualizat la ec activitate cardiaca.
Acum ma tot chinui sa raman si nu mai reusesc, nici cu fiv, nici et, nici stimulare usoara, nici natural. desi stiu ca ovulez cu stim cu closty de ex (am avut 3 foliculi luna trecuta, 2 unde am trompa), am luat 1000 de vitamine, mi-am facut fraxiparine in burta dupa ovulatie, am bagat arefam de mi-a venit rau si degeaba....asa ca eu nu mai cred in vitamine, ci mai mult in noroc, ca sa se prinda. De ramas acolo, e altceva.
Ingeras, mami de Maya
In curand vom fi 2 in 1...din nou..si va fi bine!
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!