Noi cum stim?
Raspunsuri - Pagina 4
arturicii spune:
Cu tot respectul despre raspunsurile de pana acum (Adina ) , vreau sa imi zic si eu parerea cu ceea ce stiu eu si cu informatii din partea CEALALTA a oglinzii.....
Metode de "motivare" pentru farmacisti.
-Bonuri de masa de pana la 1000ron/farmacist/luna dar nu mai mici de 200ron
-Frigidere/TV/uneori bucatarii complete (asta mai ales cand distribuitorul detine o firma de mobilier comercial...)
-excursiile desigur
-autoturisme.
Cat despre modalitatile de obtinere a unui APP (Autorizare de Punere pe Piata) a unui medicament, este adevarat ca procedura e laborioasa si dosarele stufoase si verificarile minutioase DAR oare este intamplatoare dotarea staff-ului institutiei care autorizeaza medicamentele cu autoturisme acelasi brand si acelasi model de fabricatie cu al unei mari companii Farmaceutice elvetiene....?
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Documentatia necesara inregistrarii si obtinerii autorizatiei de punere pe piata a unui medicament este foarte laborioasa. Poate din afara pare ca nu, dar in realitate este un domeniu bine reglementat. Din punctul acesta de vedere, eu am cele mai mici griji referitoare la produsele farmaceutice. Cred ca marii dusmani se afla in produsele alimentare - care se pot comercializa fara nici un studiu sau analiza. Puteti include aici produsele de gen vitamine, minerale etc, comercializate ca suplimenti alimentari. Ar trebui sa se inteleaga ca practicile din domeniu ne scot noua, ca pacienti mai multi bani din buzunar, dar oferindu-ne produse echivalente, deci nu exista implicatii negative asupra sanatatii, ci doar asupra buzunarului. Practicile astea sunt oarecum incurajate de stat, care are grija de buzunarul sau (prin legislatia existenta), dar nu si de buzunarul pacientului. Fomalhauti, tipul acesta de incentive se numeste "clientul misterios". Farmacista este recompensata daca a recomandat produsul corect. La fel, nimic rau pentru pacient, ca doar nu-ti recomanda vitamina A daca te doare capul, ci iti recomanda ceva potrivit. Doar ca iti poate recomanda produse mai scumpe (dar oricum am explicat deja ca farmacia are tot interesul sa-ti recomande cele mai scumpe produse...) |
Or fi si firme care nu fac studii, dar sunt firme care nu scot un produs fara studii clinice, care sunt si publicate.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
danat spune:
Pe de alta parte, de ce sa nu spunem ca, uneori si aceste produse mai scumpe (recomandate pe considerente materiale de catre farmacista) sunt mai eficiente decat unele mai ieftine, eventual autohtone. Asta tine si de procesul de fabricare, de puritatea substantei active, etc.
Hai sanatate!
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C.
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"
Alizee spune:
Mie, doctora de familie, imi recomandase un medicament ce costa 30 de lei. M-am dus la farmacie si am cerut cel mai ieftin medicament cu aceeasi substanta activa, care a costat... 10 lei. Si chiar m-am vindecat fara a simti efecte adverse.
Am lucrat in bransa, si stiu ca nu intotdeauna ce este scump este si mai bun. Ba uneori, ar putea fi chiar mai nociv, din cauza diverselor substante din compozitie.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
capcaunul spune:
citat din mesajul lui allinta Mie, doctora de familie, imi recomandase ... |
Doctora de familie este totuna cu medica de familie?
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui arturicii [Metode de "motivare" pentru farmacisti. -Bonuri de masa de pana la 1000ron/farmacist/luna dar nu mai mici de 200ron -Frigidere/TV/uneori bucatarii complete (asta mai ales cand distribuitorul detine o firma de mobilier comercial...) -excursiile desigur -autoturisme. |
In unele tari deja s-au cautat solutii sa se limiteze aceste practici. Dar asta nu inseamna ca nu se practica in continuare, intr-o forma sau alta, pentru cei ce influenteaza decizia (medicul sau farmacistul). Sa spunem ca la noi, fiind tara lui Papura Voda, poti face chestii nebanuite , la limita decentei - ce in alte tari ar fi refuzate instant (pai cum bonuri de masa? poate bonuri cadou, dar bonurile de masa ar fi jignitoare...intr-o tara din vest. Cum sa-i oferi un frigider? e penibil chiar, dar nu si la noi)
In Franta ( o tara in care recomandarea este influentata intr-o foarte mare proportie de catre farmacist) s-a limitat de exemplu discountul pe care farmacia il putea primi (dar discountul poate va suna mai corect decat "mobilierul" sau celelate de mai sus, desi reprezinta exact acelasi lucru, o forma de motivare a farmacistei sa achizitioneze/recomande un produs). Ei bine, normal ca s-au gasit solutii ca pe factura farmacista sa primeasca discountul maxim stabilit de stat, si in paralel sa primeasca motivarea suplimentara - concurenta este acerba.
In rest, cazuri concrete de abuzuri nu pot sa discut, ca masina lui X e aceeasi marca ca masina lui Y mie personal nu-mi spune chiar nimic...(decat ca dealerul a fost bun si vandut mult ).
Eu cred ca nu sunt transparente informatiile legate de procedura de inregistrare a medicamentelor, de se ajunge sa se suspicioneze chestiuni care nu vad cum s-ar intampla. Nimeni nu inregistreaza un produs doar in Romania, deci marea firma elvetiana a trecut de procedurile de inregistrare in Elvetia (daca nu chiar mai multe tari, acum procedurile de deruleaza la nivel european, mai multe tari evalueaza dosarul in acelasi timp)
Poate se confunda medicamentele cu suplimentii nutritivi - Nici unul dintre suplimentii de pe piata nu au dosare (si studii) corespunzatoare pentru produse farmaceutice - daca ar avea, ar fi inregistrate ca medicamente si distribuite exclusiv in farmacii.
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Doctora de familie este totuna cu medica de familie? |
Ori sunt eu ametita de raceala, ori tu esti prea subtil pt mine.
Nu am inteles nimic din intrebarea ta.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
arturicii spune:
Asa este, Adina, fiecare tara cu limitele ei.
Pana una alta ma gandesc oare unde or fi limitele despre vaccinarea ce e acum in voga...
Si aici sunt pline ziarele de informari, sondaje (nu se vaccineaza asa de multi insa), de la scoala ne-a venit scrisoare ca au un caz confirmat dar sa nu ne panicam si sa mergem la scoala in continuare linistiti.
Se recomanda vaccinarea proritara a copiilor pana in 5 ani, a gravidelor si a persoanelor din grupele de risc (boli de inima, cancer, etc).
Ieri au venit de la scoala baietii cu foaia prin care sa ne dam acordul sa ii duca la vaccin.
si toate astea dupa ce acum vreo 2 luni au anuntat ca in sfarsit o sa inceapa vaccinarea si furnizorul este unul si numai unul...
Vorbeam cu mama la telefon (dansa a lucrat in sanatate publica) si se amuza cum "pe vremuri" apareau si dispareau, gripa asiatica, gripa africana si ce o mai fi fost.
Asa imi miroase a campanie de adunare de "fonduri" private prin manipularea oamenilor de rand... Trist.
A_Iulia spune:
Of, Ioana, ca despre vaccinare s-a discutat atat de mult, la atat de multe subiecte, incat inca unul le-ar sta multora in gat (si mie, recunosc)
Eu ce pot sa spun? Macar pe tine te intreaba cineva daca vrei sa te vaccinezi, nu te obliga nimeni,totusi ti se ofera, si daca esti de acord, ti se indeplineste dorinta. Dar pe mine crezi ca ma intreaba careva? Cica o sa ma intrebe peste vreo luna, si atunci o sa-mi ofere ceva...nici nu mai comentez ce. Ieri vorbeam cu colegii mei din Olanda, ma intrebau daca ma vaccinez. M-a pufnit rasul. cu ce sa ma vaccinez? Cu praf de pusca? Asa ca uite, eu nu am problema asta, nu ma hartuieste nimeni sa ma vaccinez, dimpotriva, as cumpara vaccinul GSK dar...nu am de unde. Comic, nu?
si inteleg perfect decizia prin care s-au indreptat catre productia locala, economic vorbind. Totusi pe mine ca individ ma dezavantajeaza, as fi preferat sa am si eu posibilitatea voastra de alegere, chiar sa si platesc pentru ea.
Slava Domnului ca nu e vorba de vreun virus mai nenorocit.