Soacra soacra poama acra

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Stiu, ai mare dreptate...de aceea nu ma incanta nici statul in aceeasi curte cu ei ! Momentan...asta este, mai tarziu......speranta moare ultima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Citat:

Eu, dar eu am devenit f intransigenta la capitolul soacra, as atentiona-o:
- daca mai vii cand noi nu suntem acasa nu ti se va deschide usa!
- dupa care as vorbi cu bona chiar sa nu-i deschida

cristiama esti mamica de fetita sau de baietel? Sa-ti traiasca oricum!
Oare te-ai pus in situatia in care viitoarea nora/ginere ti-ari impune si tie asa ceva?!
Daca peste cativa ani fiica/fiul tau iti va spune: "mama nu mai venii la nepot in lipsa noastra fiindca nu vrea EL(EA)"...cum ar fi?!
Dar ce face in lipsa voastra de esti asa suparata?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 01Micka spune:

Eu am osoacra foarte rea ,indifernt ce fac sau ce zic nu e bine nu locuim ampreuna dar suntem la 2 blocuri de ei,se baga antre noi tot timpul,noroc ca sotul tine cu mine si eu sunt mama dar sper sa nu ajung ca ea cu nora mea cand se va casatori baiatul.Nu o pot multumi niciodata nu stiu ce sa fac sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Citat:
cristiama esti mamica de fetita sau de baietel? Sa-ti traiasca oricum!
Oare te-ai pus in situatia in care viitoarea nora/ginere ti-ari impune si tie asa ceva?!
Daca peste cativa ani fiica/fiul tau iti va spune: "mama nu mai venii la nepot in lipsa noastra fiindca nu vrea EL(EA)"...cum ar fi?!
Dar ce face in lipsa voastra de esti asa suparata?!

Ca sa ai o relatie buna cu nora/ginerele trebuie sa incerci sa nu te impui cu forta si sa critici orice face sau spune.Cand am renovat cateva camere la soacra am lasat-o sa isi aleaga ce culori vrea pentru camere dar pentru camera noastra am ales noi culoarea.Cand a auzit ca ne place galbenul a inceput sa comenteze ca ei nu ii place sa cumparam altceva ca nu ii convine.Sotul i-a explicat cu frumosul ca e camera noastra si ca facem ce culoare vrem, ca pentru celelalte camere a ales ea acum e randul nostru.Cand am mutat mobila nu i-a convenit ce propusesem eu tot pentru camera noastra ca nu ii place ca mai bine e cum vrea ea.Cand sotul i-a explicat ca noua asa ne place a trantit usa si nu a mai vorbit cu noi.Cand am avut musafiri si ne-a laudat pntru ce am facut, soacra a spus ca a fost buna ideea mea, ca a iesit frumos ca sa zica lumeea ca ea e o soacra model.Asa ca eu o inteleg pe cristiama cand zice ca vine numai anuntata soacra la ei.Ca sa te iubeasca nora/ginerele trebuie sa ii lasi sa faca ce vor ei in casa lor nu sa vii in vizita si sa comentezi ca nu e praful sters, ca nu e mancare, ca nu a asezat rufele bine in dulap pentru ca toate criticile astea nu fac decat sa te indeparteze si mai mult de ea.
Eu cu soacra gatim separat, inainte mancam impreuna dar a inceput soacra sa gateasca acelasi fel de mancare cu a mea, daca gateam varza venea si ea de la serviciu si gatea varza.Si a tinut tot asa mult timp asa ca nu mancam impreuna.Prima data m-am gandit ca nu ii place cum gatesc, dar cand socrul ma punea sa ii fac fasole , sau mazare ca ii place lui mult cum imi iese, am abandonat ideea asta. Ma enerva cumplit chestia asta, mai ales ca sotul manca numai din mancarea mea si ea tot il indemna uite am facut si eu x mancare mananca si de la mine, iar drept raspuns sotul ii spunea imi place mai mult facut de nevasta-mea.Asa ca incet incet a inceput sa gatim diferit doar doar se incumeta baietelul ei sa manace si de la ea.Eu i-am explicat sotului ca daca vrea sa manace de la ea nu e nici o problema ,e mama lui si stii cum se spune cea mai buna mancare e la mama acasa.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

alinutza, nici mie nu mi-ar place sa vina soacra in lipsa mea sa imi vada copilul, nu e frumos in primul rand.
nu conteaza ce face, conteaza ca face ceva ce stie ca mie nu imi place, asta cred ca era ideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

Nici eu nu am o relatie buna cu soacra, cat o sa-mi mai fie soacra, pt ca in momentul de fata suntem separati.
I-au trebuit aproape 2 ani de zile sa invete cum ma cheama; ii era mai usor sa ma strige folosind numele fostei neveste. Fosta nevasta cu care nu s-a inteles pana in momentul in care a aflat ca urmeaza sa ma casatoresc cu baiatul ei. Cum a aflat ca ne casatorim, au devenit prietene la catarama, le gaseam la cafele si tigari, desi anuntam din timp ca trecem pe acolo. O deranjeaza f tare ca nu ii sunt supusa, ca nu sunt la mana ei si ca nu o divinizez. In cazul nostru, sotul are un copil si din prima casatorie, iar soacra nu stie cum sa il faca sa se simta mai vinovat cu orice ocazie il vede. Din nefericire.. toate aceste "interventii" ale soacrei nu au facut decat sa provoace discutii intre noi, pt ca el este f usor influentabil, mai ales de "mami". In cazul meu.. chiar este o poama acra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

alexia_07, a_alinta, CrinaAndreea, cristiama...eu va inteleg pe toate aveti si voi dreptatea voastra insa nu va asteptati ca soacra sa fie cea mai buna prietena, femeia care face tot posibilul sa-ti fie bine sau ca o a 2-a mama!

a mea viitoara soacra isi iubeste baietii (are 2) la maxim; si-ar da si viata ptr ei, sa le fie lor bine!
Uneori cand mai vine pe la noi o apuca melancolia si "dragostea" atat de mult incat se manifesta...adica incepe sa-l mangaie pe fisu, sa-l stranga in brate si-l alinta "baietelul mamaii mic....etc"
N-as putea zice ca ma deranjaza insa mi se pare putin cam deplasat comportamentul!
"baietelul mamaii mic" are 30 ani...si nu mai e deloc baietel!Pentru ea probabil va ramane toata viata puiutul ei si nu si-l imagineaza altfel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Cand se insoara fiul meu ma mut pe alt continent:-)
Gluma, gluma, eu am o soacra de treaba care si-a educat tare bine baietii si care nu se baga in viata noastra cu nimic si ne ajuta de cate ori avem nevoie.

daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Cand se insoara fiul meu ma mut pe alt continent:-)

e o idee

eu cred ca nam sal las sa se insoare, sa nu ma vorbeasca nora pe forumuri cat de acra sunt/voi fi

nu stiu ce va fi, dar, e si va fi puiul meu, si ca orice mama, vrea ce e mai bun pt puiul ei, fie fata fie baiat

cele care au probleme cu soacrele... nu merge 'ignore' daca voi va iubite de ce o/le lasati sa se amestece? de ce raspundeti la provocari? ziceti ca ea/ele si faceti ca voi...zic si eu

cu siguranta, daca nas fi la mii de km distanta m-as plange si eu de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Girly spune:

tot am stat si v-am "ascultat" pe toate... ce sa mai zic....haideti sa va distrati putin ...aceeasi categorie, aceeasi problema..soacra!!..noi nu ne vorbim de aprox 2 ani de zile, chiar daca locuim la cateva strazi distanta ..totul a inceput din momentul in care m-am mutat aici si ne-am casatorit..nu mi-am putut da seama ce fel de femeie este pt ca nu statusem cu ea mai mult de 10 min de fiecare data cand o vizitam in trecut, plus ca nici nu aveam cum sa comunicam din moment ce eu nu stiam greaca/ea engleza, nici atat...acum 3 ani m-am hotarat sa fac marele pas sa ma mut si sa ma casatoresc...dupa cum v-am spus mai sus..soacra s-a adeverit o persoana foarte incapatanata, dura, capitanoasa si adjectivele pot continua la nesfarsit..incepand de la vizitele neanuntate, pana la urmarit pe strada si acuzatii de genul "ce vrei sa faci, vrei sa ma desparti de fiul meu?"..am avut parte de nenumarate evenimente..as putea face o telenovela....sotul s-a adeverit sa fie un "mammy boy" 100%......si acum inca merge la ea si mananca,uneori, iar daca eu am gatit, of course, mancarea mea se arunca...ne-am certat de f multe ori pe tema asta, si acum inca ne mai certam..el a "mostenit" de la ea tot ce-i mai rau..incapatanat, introvertit, ursuz, etc ...acum cand stau sa ma gandesc, cateodata, imi vine sa rad....toate astea m-au facut sa ma schimb, am devenit mult mai egoista si ma gandesc mai mult la mine...dar, pe bune, fetelor..pt mine, nu exista familia lui!!! pt mine primii ani de casatorie, care ar fi trebuit sa fie cei mai frumosi, au fost un cosmar..sa nu mai vorbesc, ca eram singura intr-o tara straina, nu aveam pe nimeni, fara prieteni, etc...din cauza acestor probleme am avut probleme de sanatate, etc....cu timpul, am aflat si de la altii, cum ca ea se cearta chiar si cu fratii ei, si nu isi vorbesc cu anii, cu vecinii, la fel, etc...sotul meu e un barbat f iubitor, stiu ca ma iubeste f mult si a facut f multe pt mine, dar inca sunt in dubii daca am facut sau nu bine casatorindu-ma cu el...de aceea inca nu ma gandesc la copii...simt acut diferenta de mentalitate, familiile in care am crescut si valorile familale ne sunt f diferite!!!familia mea este f deschisa, oameni iubitori, ne ajutam unii pe altii, etc..din partea mamei lui nu am avut parte decat de cearta/nervi/tensiune..etc....mama lui mi-a intors spatele pt simplul fapt ca am rugat-o sa ne dea un tel inainte sa vina in vizita??!!..inchei aici..as putea sa scriu o saptamana pe tema asta..sper sa ne mai "auzim"..LA MULTI ANI, ROMANCELOR DE ZIUA ROMANIEI!! va pup

Mergi la inceput