Soacra soacra poama acra
Raspunsuri - Pagina 9
dry_votka spune:
Imi aduc aminte de filmul cu J. Lo si jane Fonda...oare femeile astea, soacrele voastre cele acre, nu au avut si ele soacre?? Cum or fi fost ele?!
http://verze.ro
Simtul umorului inca nu a murit!
IOANA_MIRUNA spune:
Eu cred ca indiferent cat de diplomate pot fi cele doua parti, nora si soacra, este imposibil ca pana la urma sa nu iasa scantei!
Am o soacra super deosebita, spre deosebire de voi dragelor, dar si asa, daca cumva interesele ei sunt altele decat ale mele sau ale noastre( eu si sotul meu)... ii creste tensiunea!
Acum o anunt din timp, ca sa se obisnuiasca cu ideea: "... stiu ca iti va creste tensiunea, dar noi/ eu (dupa caz) am hotarat sa fac asa ... si asa ramane!" Si...
Ma enervez, dar am noroc: sotul meu este intotdeauna pe aceeasi frecventa cu mine...
Mai imi pare rau cateodata!
Dar trece...
Alinutza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Girly tot am stat si v-am "ascultat" pe toate... ce sa mai zic....haideti sa va distrati putin ...aceeasi categorie, aceeasi problema..soacra!!..noi nu ne vorbim de aprox 2 ani de zile, chiar daca locuim la cateva strazi distanta ..totul a inceput din momentul in care m-am mutat aici si ne-am casatorit..nu mi-am putut da seama ce fel de femeie este pt ca nu statusem cu ea mai mult de 10 min de fiecare data cand o vizitam in trecut, plus ca nici nu aveam cum sa comunicam din moment ce eu nu stiam greaca/ea engleza, nici atat...acum 3 ani m-am hotarat sa fac marele pas sa ma mut si sa ma casatoresc...dupa cum v-am spus mai sus..soacra s-a adeverit o persoana foarte incapatanata, dura, capitanoasa si adjectivele pot continua la nesfarsit..incepand de la vizitele neanuntate, pana la urmarit pe strada si acuzatii de genul "ce vrei sa faci, vrei sa ma desparti de fiul meu?"..am avut parte de nenumarate evenimente..as putea face o telenovela....sotul s-a adeverit sa fie un "mammy boy" 100%......si acum inca merge la ea si mananca,uneori, iar daca eu am gatit, of course, mancarea mea se arunca...ne-am certat de f multe ori pe tema asta, si acum inca ne mai certam..el a "mostenit" de la ea tot ce-i mai rau..incapatanat, introvertit, ursuz, etc ...acum cand stau sa ma gandesc, cateodata, imi vine sa rad....toate astea m-au facut sa ma schimb, am devenit mult mai egoista si ma gandesc mai mult la mine...dar, pe bune, fetelor..pt mine, nu exista familia lui!!! pt mine primii ani de casatorie, care ar fi trebuit sa fie cei mai frumosi, au fost un cosmar..sa nu mai vorbesc, ca eram singura intr-o tara straina, nu aveam pe nimeni, fara prieteni, etc...din cauza acestor probleme am avut probleme de sanatate, etc....cu timpul, am aflat si de la altii, cum ca ea se cearta chiar si cu fratii ei, si nu isi vorbesc cu anii, cu vecinii, la fel, etc...sotul meu e un barbat f iubitor, stiu ca ma iubeste f mult si a facut f multe pt mine, dar inca sunt in dubii daca am facut sau nu bine casatorindu-ma cu el...de aceea inca nu ma gandesc la copii...simt acut diferenta de mentalitate, familiile in care am crescut si valorile familale ne sunt f diferite!!!familia mea este f deschisa, oameni iubitori, ne ajutam unii pe altii, etc..din partea mamei lui nu am avut parte decat de cearta/nervi/tensiune..etc....mama lui mi-a intors spatele pt simplul fapt ca am rugat-o sa ne dea un tel inainte sa vina in vizita??!!..inchei aici..as putea sa scriu o saptamana pe tema asta..sper sa ne mai "auzim"..LA MULTI ANI, ROMANCELOR DE ZIUA ROMANIEI!! va pup *** Carpe Diem !!! *** |
La multi ani si tie de ziua Romaniei, si tu esti romanca cel putin cu sufletul!
Imi place tare mult cum scrii si m-as bucura sa ne mai povestesti din pataniile tale cu soacra---cum sa te urmareasca pe strada?
Sa stii ca te admir fiindca ai avut puterea si taria sa razbati departe de casa, intr-o tara straina fara niciun pic de ajutor!
iti doresc numai bine si te astept cu "povestioare amuzante"!
Girly spune:
Alinutza...mersi...sunt f multe intamplari, nu-mi prea permite timpul sa scriu...cert este ca, indiferent de cat de dragutza/respectuoasa/politicoasa am fost eu, ea stie una si buna....i-am "furat" baiatul...dar de aici si pana la a-mi intoarce spatele pt ca eu am vrut sa discut cu ea anumite lucruri care pt mine sunt normale, dar pt ea nu, asta e prea de tot!!...ei bine, da, ea nu vrea sa ma vada/sa-mi vorbeasca pt ca eu am avut "tupeul" sa ii spun direct in fata ceea ce sotul meu ar fi trebuit de la inceput sa faca!!! dar nu asta ma deranjeaza atat de mult, cat faptul ca sotul meu ii ia apararea ei tot timpul...si acum, dupa toate cate s-au intamplat, el tot ei ii tine partea...nici chiar la faza cu urmaritul pe strada nu a pus-o la punct!!!..sau urmaritul la geamul casei ..da, vedeti bine!!..intr-o seara am surprins-o langa geamul nostru...si reactia sotului a fost "nu poate sa se plimbe si ea pe strada?"....e o mica mare diferenta sa te plimbi sau sa stai si sa urmaresti pe cineva pe geam...alta intamplare "haioasa": la inceput, sa-i fac pe plac sotului, mergeam zilnic la ea, sa mancam impreuna, etc...dar dupa vreo luna, doua, ma cam saturasem, plus ca nu simteam ca sunt tanara casatorita, parca aveam o relatie in 3 ...am inceput sa nu mai merg pe la ea, sa gatesc eu, sa ies cu alte persoane pe care incepusem sa le cunosc aici..dar ea, no way!!..vroia sa trecem pe la ea zilnic!!dar, zilnic!!!..cum nu treceam eu sau sotul pe acolo, ne suna..."ce s-a intamplat? ati disparut..de ce nu veniti pe aici, etc"....iar cand i-am zis politicos, ca avem si noi viata noastra, avem prieteni, iesim cu ei, etc...raspunsul ei: "G.(sotul meu) are o familie!!!" ...m-a jignit de f multe ori, la tel, mi-a inchis telefonul in nas...etc..iar eu, bineinteles ca ma descarcam pe sot...mie imi era pur si simplu jena sa o pun la punct...adica??!!..eu nu am FAMILIE????dar am lasat totul in spate, am facut pasul, m-am mutat aici...asta nu inseamna ca nu ii iubesc sau nu ne vedem....parerea mea este ca greseala e a copiilor ca le permit parintilor sa se bage si sa intervina prea mult in viata lor...inteleg ca sotul si-a pierdut tatal acum 8 ani-noi nu eram impreuna atunci-inteleg ca isi iubeste mama, dar de aici si pana la acest comportament.....am mai intalnit fete casatorite cu greci, din alte tari, unele din ele cu aceeasi problema, altele au parte de socrii iubitori..ce sa faci? asta e viata....NU am stiut in ce fel de familie intru...acum, stiu, dar e prea tarziu...cateodata simt ca nu mai rezist..psihic, aceasta "lupta"..m-a obosit...sunt o fire f optimista, luptatoare, energica, dar degeaba...simt ca am obosit...uneori ma gandesc poate nu trebuia sa fac acest pas...ne mai "auzim"..o zi buna tuturor!!
Alinutza1979 spune:
Girly soacra ta este peste poate!Din cate povestesti pare imposibil de inteles cu ea!
Auzi dar ea cu cine locuieste?! Poate face asa din lipsa de activitate, se plictiseste!
Este trist nu va lasa sa va traiti viata cum vreti si cel mai trist este ca sotul tau nu-i de acord cu tine! Este grec? Tu ai vorbit cu el? I-ai zis cat iti este de greu si ca ai obosit?
Girly spune:
Alinutza..da, e grec..am vorbit cu el de f multe ori,nu pot sa zic ca nu ma intelege, dar...de fiecare data ne certam din cauza ei....ceea ce pt mine e normal, pt el din cate mi-am dat seama nu e. si invers ...e un barbat minunat, are f multe calitati, ma ajuta in casa, ma sustine in ceea ce fac,etc, dar acest comportament ma face sa ii vad doar defectele..de multe ori am vrut sa pun punct, dar ma gandeam sa-i mai acord o sansa..totusi ne iubim, suntem impreuna de 6 ani, casatoriti de 3..sper sa fie totul bine, intr-un final..dar, cu soacra, de 1 an jumate nu s-a schimbat nimic
Delia21 spune:
Alina1979,se vede ca nu esti mamica.....inca!E foarte normal ca pentru mama,copilul ei de 30 sau de 85 de ani....sa fie tot puiul mamei.Ce e rau in asta?E anormal sa fie altfel.Sunt de acord ca exista si persoane care sunt dificile,...dar daca mama mea ma pupa si acum pe mine,si eu am 30 de ani,...de ce as considera deplasat faptul ca-l alinta maica-sa pe el?Sau poate ca tocmai aici e buba.....eu nu am parte de o mama mamoasa,....ci de una mai rece,....si de asta poate ca nu inteleg,...sau poate ca sunt chiar putin geloasa....pe faptul ca maica-sa isi permite si acum sa-l guguleasca,...gelozie pe care binenteles...ca nu am coloana vertebrala...sa o recunosc vreodata?Oare asa sa fie?E normal pentru o mama...sa se asigura ca puiul ei e langa o soata care-l iubeste,...dar vezi tu...iubirea nu e tot una cu dorinta de a avea copii cu cineva.Unii,unele sunt foarte posesivi in iubire,(cred ei..ca e iubire ,dar nu e),...cand vine vorba de mama lui,...pe motiv ca (inconstient sau constient)...vor sa manipuleze cealalta persoana,...daca se poate ....sa-l faca un mic sclav.Asta...sclavu e orbit de iubire,...sau nu isi da seama ce e cu el,...poate de cele mai multe ori nefiind la 50-a relatie,nu are experienta,....si daca nu are,....mai tot ce-i propune..."iubita" sau "iubitul"....trebuie sa se implineasca.Daca iubim cu adevarat....si iubirea nu este egoism....admitem ca femeia aia...nu are cum sa ne inlocuiasca,dar....este cea care l-a adus pe lume si a facut niste eforturi mari...si pe durata de anii de zile....ca baiatul/barbatul asta sa fie cum este.Si acum....unele...gasesc ele de cuviinta,...ca mama asta...ar trebui sa aiba "bunul simt" sa se retraga pe o insula,....si sa nu o mai intereseze....fericirea sau persoana fiului...pentru motivul ca am aparut "EU",..."Eu"...in viata lui,....si mie,....daca nu este in stare sa mie se inchine....si sa ia si ea ordine....de la mine,...pai ar face bine sa dispara!stiu ca am hiperbolizat ....un pic...,dar in esenta....asta e purul adevar fetelor.Ne este imposibil...de greu sa avem respect,intelegere,...pentru "munca",eforturile....altora....doar ceea ce facem noi conteaza,....si numai ce vrem noi conteaza.....si binenteles NUMAI NOI contam,....sau ar trebui.....sa contam in viata consortilor.Iubirea e altceva....cand iubesti,ai recunsostiinta si bucurie pentru cei care i-au atins in mod bun viata persoanei iubite.Atunci cand ai copii....cei care iti admira/sunt buni cu copiii tai...i indragesti,....nu incerci sa-i indepartezi si nici nu dai cu pietri in ei.De ce oare?
danamiha spune:
Girly, din ceea ce stiu eu despre greci (am avut colege de facultate cuplate cu greci), familia este extrem de importanta (O fosta colega, s-a despartit dupa cativa ani buni de grec, mama lui nu a acceptat-o in familia lor.)
Sincer, eu nu cred ca sotul tau se va schimba, iar soacra nici atat. Imi pare rau de situatia prin care treci, de toata supararea acumulata.
Girly spune:
Delia ....una e sa-ti iubesti copilul, sa fi calda, iubitoare,sa-l pupi,etc..si alta sa te bagi prea mult in viata lui, sufocandu-l de-a binelea ..sa te crizezi ca 2, 3 zile nu a trecut "copilul" de 40 ani sa-l vezi, mi se pare aberant, atata timp cat sotul meu trece aproape zilnic pe acolo, si chiar si mananca impreuna..fara mine, of course-deh, si jobul nu-mi permite, eu termin mai tarziu decat sotul...si, si daca as termina la aceeasi ora, nu m-as duce ZILNIC sa-i aud balivernele si barfele de 2 lei ...diferenta dintre familiile noastre e covarsitoare!!! plus ca, eu una nu sunt mamoasa deloc, chiar daca mama si acum ma cocoloseste si se comporta cu mine de parca as avea 10 ani ....poate ca tu ti-ai fi dorit o mama mai cocolositoare -asa cum eu mi-as fi dorit o soacra mai NORMALA SI CU CAPUL PE UMERI, O SOACRA RATIONALA SI INTELEGATOARE...gandeste-te cum te-ai fi simtit in primele luni de casatorie, soacra ta sa vina neinvitata la tine, de fiecare data fara sa sune, si chiar sa-ti aduca musafiri!!(pt simplul fapt ca vroia sa ii arate casa mea!!)si asta e doar unul din multele alte motive pentru care i-am dat eject
Girly spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danamiha Girly, din ceea ce stiu eu despre greci (am avut colege de facultate cuplate cu greci), familia este extrem de importanta (O fosta colega, s-a despartit dupa cativa ani buni de grec, mama lui nu a acceptat-o in familia lor.) Sincer, eu nu cred ca sotul tau se va schimba, iar soacra nici atat. Imi pare rau de situatia prin care treci, de toata supararea acumulata. Delia, scrii asa frumos Sunt convinsa ca vei fi o soacra deosebita. |
danamiha ..ai dreptate, dar sa stii ca nu TOTI SUNT ASA..si nu toate soacrele sunt asa de tampite aici...am cunoscut f multe grecoaice care au aceeasi problema ca si mine...dar si multe femei romance/si nu numai/ care au parte de socrii de treaba si oameni NORMALI..pana sa-l cunosc pe sotul meu nu am avut nici o tangenta cu tara aceasta si nu stiam ca sunt chiar asa de indobitociti, in ceea ce priveste relatiile mama/copii..depinde f mult de latura sociala, nivelul intelectual, etc...aici nu se pune problema ca M-A VRUT SAU NU...din cate am inteles de la sotul meu si am vazut , soacra mea nu a avut nimic impotriva ca eu nu sunt grecoiaca...din contra...dar, treptat, banuiesc ca din lipsa de "hobby-uri"...a inceput sa ma "SUFOCE" cu comportamentul ei bizar!!!...soacra mea e o femeie simpla, fara scoala, care nu are alte activitati in afara de telenovelele de la tv, gatit, cumparaturi sau plimbatul cainelui!!!dar nici nu m-am casatorit si am schimbat tara/prieteni, etc.. sa am o DADACA care sa-mi strice cheful de casatorie si de viata...
va urma