Soacra soacra poama acra
Raspunsuri - Pagina 4
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Marturisesc fara sa ma simt vinovata ca ii urasc din tot sufletul si le vreau numai raul - si sunt sigura ca au aceleasi sentimente pentru mine. Acum cativa ani au discutat indelung problema "ce s-ar intampla cu copiii mei daca sotul meu si cu mine am muri". Nu eram bolnava, nu aveam niciun motiv sa mor si mi se pare destul de evident ca nu te gandesti asa, spontan "Ce-ar fi daca X sau Y ar muri?" Ideea asta trebuie sa "infloresca" de undeva... |
Fomalhauti,
Asta cu ce intampla cu bunurile si copiii daca ar fi sa mori tu sau sotul sau amndoi ar trebui sa te preocupe pe tine , nu pe soacra.
E adevarat ca nu e treaba ei , dar e ceva la care e f bine sa te gandesti.
Eu si sotul meu aveam testamente unse se stipuleaza exact ce se intampla cu bunurile si cu fiica noastra.Pana si copiii pe care nu ii avem inca (dar ne mai dorim) sunt trecuti sub 'any other children that we might have together'-.Deci pana si de cel sau cei nenascuti inca vreau sa stiu ca vor fi incredintati cui vrem si consideram noi, nu legea si vor fi protejati dpdv material daca va fi sa se intample ceva subit si nu vom mai apuca sa schimbam testamentul.Si crede-ma nu am nicio o boala terminala si la momentul intocmirii testamentului aveam 26 de ani.Deci asta nu inseamna ca vei muri, sau ca sotul/soacra iti doresc moartea.Si in asigurarile de viata se stipuleaza ce suma primeste beneficiarul in cazul mortii tale.Asta inseamna ca nu mai inchei asigurari..?
Pe soacra nu tb sa o informezi de aceste decizii decat daca vrei ca ei sa ii revina custodia, ceea ce nu cred dupa ce am citit aici.
In rest nu comentez ca nu am de unde sa stiu ce se intampla in familia voastra.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Europe_and US * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR
Fomalhauti spune:
Eheeeeiii, Lara....
Cand am aflat eu de planurile soacrei am inceput sa ma interesez de problema. Am postat atunci si un subiect, aici, pe forum. Si am aflat ca in Romania, ceea ce ai facut tu nu se poate face. Mi-amintesc ca atunci o mama din strainatate (cred ca din USA) a spus ca la ei, a nu avea un asemenea act este considerat iresponsabil. Ei, bine, in Romania asa ceva nu exista. Stiu ca multi nu se gandesc macar la asta, nici eu nu ma gandisem. Si uite asa am aflat ca si daca faci un asemenea act la notariat, este nul.
Legea este ca orice copil care nu are parinti trece in grija statului si acesta (prin "protectia copilului") decide cine se va ocupa de copil. Si am mai aflat ca statul are si o lista de "prioritati", frate mai mare si apoi bunici. Daca copiii sunt mici, automat trec in grija unora dintre bunici. Acestia au voie sa refuze daca au peste 65 de ani (parca) - ceea ce, din nou, e stupid, in sensul ca, daca au sub aceasta varsta nu au voie sa refuze...
Treaba asta m-a macinat ceva vreme - parintii mei erau atunci destul de bolnavi, tata a si murit intre timp...Si chiar tata era de acord cu solutia soacrei.
Tot atunci sotul meu si cu mine ne-am schimbat asigurarile de viata, banii ar urma sa fie luati de o verisoara de-a mea (banii aceia fiind un motiv important pentru care soacra ar fi dorit copiii).
Asta s-a intamplat cu niste ani in urma si chiar m-a macinat, intre timp situatia s-a schimbat. Fiul meu cel mare are 18 ani, al doilea nu mai are mult si va implini si el. Din pacate a murit si tata, cel pe care soacra planuia sa-l "stoarca" de bani daca ar fi luat copiii (oricum incerca sa ia bani de la el...poveste lunga...).
discordia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iulia1909 Cum vati simti sa fie ziua voastra de nastere sa stati cu soacra in casa si sa vada ca va pregatiti de musafiri si sa va intrebe cu ce ocazie. Si ii spuneti cai este ziua voastra de nastere iar ea sa se intoarca si sa plece fara sa va zica nimic!? Eu am trecut prin asa ceva de multe ori |
Si mie mi s-a intamplat sa uite soacra de ziua mea, desi locuim in aceeasi casa, iar cand este ziua fetelor ei ma trimite pe mine sa le cumpar flori caci ea nu se poate deplasa, iar mie nici la multi ani nu imi spune.
mamica de fetita si 13s+
eli71 spune:
Doamne, cand citesc aceste povesti horror, cu astfel de soacre, nu pot sa nu ma gandesc, ce norocoasa am fost. Fetelor, exista si altfel de soacre si eu am una altfel. Este o femeie absolut minunata, o iubesc la fel de mult ca si pe propria mea mama si ii spun din tot sufletul mama. Am 12 ani de casnicie, iar aceasta femeie, nu mi-a spus niciodata un cuvant jignitor, m-a facut sa ma simt intotdeauna ca si cum as fi copilul ei, m-a ajutat sa imi cresc copilul, m-a ascultat cu orice problema, m-a sfatuit, a stiut mereu cand sa imi fie alaturi si cand sa stea deoparte, niciodata nu am simtit prezenta ei, deranjanta, are o discretie si un mod de a se purta extraordinar. Fetita mea are o relatie speciala cu soacra mea si eu ii incurajez relatia, pentru ca are ce invata de la ea.Mi-as dori sa pot sa fiu la vremea mea, macar pe jumatate asa cum este ea soacra. Asa ca spun din toata inima, Sarutmana mama, sa ne traiesti si sa fi sanatoasa.
Gabi_K spune:
Socrii mei mi-au distrus casnicia. Dar n-au luat ceva in calcul: au distrus si casnicia fiului lor In ultimii ani de casnicie am invatat sa-i tratez asa cum trebuie: am apasat butonul ignore, si cu asta basta. Nu m-au ajutat niciodata nici la copii, nici la boli, nici in lauzie, nici in sarcina, in 10 ani de casnicie am primit o singura data cadou de ziua meg, niste bomboane umplute cu coniac- asta o consideram semn de rautate din partea lor, eu fiind atunci gravida, si oricum antialcoolica, ceea ce stiau si ei. Ne-au facut atatea chestii scarboase, ca si acum ne distram pe seama lor. (e usor asa ulterior, de la distanta, dar atunci, aveam sentimente asemanatoare, ca si Iulia) Inca si acum mai incearca sa infiltreze tot felul de prostii in capul copiilor, mi-am si amenintat odata exul, ca daca ma-sa mai debiteaza tot felul de prostii, o sa am grija sa nu-si mai vada nepotii.
Pt. celelalte fete: va rog sa nu dati cu pietre in fetele cu soacre rele, pana cand nu ati trait cosmarul lor.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Iulia1909 spune:
Nu ma doare atat de tare ca a uitat de ziua mea, dar acum stau si ma gandesc ca voi avea o fetita si daca va uita de ziua ei durerea va fi mare atunci cand va intreba ce ia luat bunica ca doar va fi copil si va astepta orice din partea lor.
Apropo ea sa suparat anu trecut ca am uitat de ziua ei chear daca noi am fost plecati din tara. Nea scos ochii vreo saptamana ca de ce am uitat de ziua ei..
P.S: Toate ne dorim soacre bune si iubitoare dar nu multe avem si parte de ele
eli71 spune:
Din pacate, exista si astfel de soacre. Eu nu pot sa inteleg, daca iti iubesti copilul, cum poti sa il faci nefericit, fiind o soacra rea, pentru ca este imposibil ca dand in partener sa nu iti faci propriul copil sa sufere.
Imi pare rau, pentru fetele care au astfel de soacre si sa ma ierte Dzeu daca le inteleg atitudinea, si imi pretuiesc si mai mult soacra, pentru ca stie sa fie Om si pentru ca isi iubeste copilul.
Delia21 spune:
IULIA....daca tot vei fi mamica...fa un efort sa te maturizezi,incearca!Crede-ma ca este posibil.Nu mai inventa false probleme.Copilul are nevoie de dragostea parintilor,de un acoperis deasupra capului,de papica,de hainite,...de parinti intelepti.Nu de cineva care sa-l invete tot timpul sa fie atent la partea goala a paharului.Sunt oameni care au atat de mult...si tot se simt ca niste batuti de soarta,de ce oare?Poate pentru ca au avut parinti la randul lor...care prin exemplul propriu....le-au aratat cum sa se concentreze pe ce nu au,nu pe binecuvantarile din viata lor.De tine depinde daca vrei sa cresti un copil fericit sau nefericit.Chiar crezi ca ar avea de pierdut copila ta daca a invat-o sa aprecieze oamenii,chiar si pe bunica,pentru ceea ce sunt,...si nu sa-i faca albie de porci pentru ceea ce nu sunt.Bunica mea nu a lucrat decat la colectiv,nu a avut serviciu,nu a avut carte...nu a avut bani si drept urmare nu lucruri materiale am primit de la ea.NICIODATA nimic material,nici de craciun,nici de ziua mea.Cu mana pe inima pot sa-ti spun ca nu mi-a zis vreodata LA MULTI ANI,ea nu stia care e ziua ei de nastere,stia ca fusese declarata la primarie cand deja mergea in picioare,....drept urmare nu i se parea treaba asta un capat de tara.Dar mi-a dat timpul ei,atentia ei,duiosia ei,m-a invatat sa crosetez,sa gatesc,sa fac prajituri,sa crosetez,sa cos un tiv la pantaloni,imi spunea povesti la gura sobei seara de seara,ma apara cand faceam prostii,stiam ca e cea la care sa fug in caz ca ai mei eram suparati,avea o incapacitate de a se supara pe mine.Oare iti poti imagina ce inseamna asta?Stii cata incredere mi-a dat ea in viata,in mine insami,in oameni?SE poate pune pret pe tot ce mi-a dat ea mie????Daca mama ar fi fost o femeie limitata,mama fiind medic veterinar...ar fi putut gandi ca nu am ce invata de la o femeie fara carte,bunica avea 2 clase,...dar mama a fost o inteleapta si mi-a aratat ce este frumos si bun in oameni,nu greselile,nu neajunsurile.Hai sa-ti dau un exemplu de om vesnic nemultumit.Mama nasei mele...nasa ,singurul ei copil,e medic ginecolog la new-york,are o casa de 30 de camere,are 3 copiii,e casatorita cu tatal copilului,face peste un milion de dolari pe an!Si cu toate astea,mama ei o considera pe fie-sa o nenorocita pe motiv ca nu s-a casatorit cu un om mai instarit,...el e profesor,dar ea nu apreciaza omul acesta pentru simplul fapt ca e un tata minunat,care petrece enorm de mult timp cu copiii,caci mami e mai mult la munca,la spital,in garzi,etc,sa faca bani.Daca ai auzi-o pe doamna asta,mama nasei....cum vorbeste si plange cu lacrimi adevarate cand vorbeste de fie-sa....ai zice ca e cel mai necajit om.din pacate nu are ochi sa vada tot binele pe care i l-a dat dumnezeu fiicei ei,un sot dedicat familiei,armoniei,3 copii sanatosi,prosperitate,cariera....in fine,trebuie sa fug la ale mele.Reiau:va depinde de tine daca vei creste un copil fericit,daca o vei invata sa iubeasca nu sa urasca,nu sa injoseasca...nici chiar pe bunica.Depinde de tine daca va invata sa vada padurea...si nu doar copacii!
szivarvany spune:
Ex-socrii mei si-au vazut ultima data nepoata in primavara anului trecut, cand am mers eu cu ea la ei sa-i anunt ca sunt mereu bine-veniti, ca nu are nicio legatura divortul cu relatia nepot-bunici.
Nu i-a interesat deloc.
Pe mine ma doare.
Fie`mea si-a decalarat dadaca drept bunica, la gradi, sa nu fie mai prejos
Cred ca nu mai trebuie sa adaug nimic in plus. Cu asta am spus tot despre ei. Cam atat m-au ajutat mereu.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Iulia1909 spune:
Ce va putea invata fata mea de la soacra mea, ca ea este o acolista?! Am un nepotel de 3 ani este baiatul copilului ei mai mare iar anul asta nu la vazut deloc nici macar nu o intereseaza de el.Nici macar nu intreaba ce face cand noi venim de la el.Copilul acela fuge de ea,abea daca stie ca ii bunica lui la cat de bine o cunoaste.Dar cand era mic nepotu miu state foarte mult la mine si plangea daca vroia sa il ia in brate si pe acest motiv sau iscat discuti ca eu nu vrea sa il dau sau ca eeu l-am invatat sa nu mearga la ea adica devenise geloasa pe mine.
Nu sunt chesti pe care lr inventez sunt reale din viata de zi cu zi.Nu am zis ca am sa o denigrez in fata fetei meu dar nici nu am sa o oblig sa o iubeasca