Soacra soacra poama acra

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Fomalhauti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Haideti sa ne obisnuim toate cu un adevar. E greu. Din fericire nu se intampla chiar dintr-o data....Dar se intampla. Vine ziua cand bebe al nostru nu mai e al nostru. Bebe pe care l-am tinut in burtica, pe care apoi l-am adus in brate de la maternitate....Bebe pe care l-am alaptat...Bebe pe care l-am dat jos de pe scaun ca sa nu cada. Bebe cu care ne-am urcat pe tobogan si pe tot felul de alte jocuri, ca sa nu cada de acolo (si eventual ne-am dat cu capul de cate o bara...). Bebe pe care l-am aparat sa nu-l bata alti copii, sa nu-i ia jucariile, sa nu-l impinga...Bebe pe care l-am tinut bine de mana pe strada...Bebe care alerga la noi sa pupam degetelul la care tocmai se lovise...

Vine o zi cand trebuie sa il lasam pe bebe sa traverseze singur. Vine o zi cand nu mai pupam degetelul (lovit la baschet sau la karate). Vine o zi cand nu-l mai ducem/luam de la scoala.

Vine o zi cand bebe nu mai vrea sa fie prieten ca beblusii prietenilor nostri, cand isi alege singur prietenii.

Si apoi vine o zi cand in viata lui bebe apare cineva mai important decat mamica lui. E greu. Dar ati prefera sa nu apara? Fiindca atunci cand apare acea persoana bebe e fericit. Nu-l mai tinem noi, mamicile de mana, il tine alta. Si nu ii mai pupam noi degetelul ranit, ci alta. Si trebuie sa acceptam asta, fiindca asta il face pe bebe fericit. Noi, care stiam atat de bine sa-l facem sa rada in hohote, sa-l linistim cand plangea, noi nu il mai putem face fericit. Alta poate.

Sigur ca nu e destul de buna pentru bebe. Nu e ca noi. Nu ii ofera totul fara sa ceara nimic. Uneori il cearta (ei, l-am mai certat si noi), uneori il supara, il face sa sufere. Il mai pune sa spele vasele sau il lasa nemancat "eu sunt obosita, sa-si faca singur daca ii este foame". Dar lui bebe ii e bine in cea mai mare parte a timpului. Fiindca nu mai este bebe...

Ideal ar fi sa o indragim. Nu sa o iubim ca pe copilul nostru, ca nu se poate. Dar nu putem simpatiza la comanda. Tot ce ni se cere este sa acceptam ca ea este alegerea bebelusului nostru adorat si care acum este bebelusul ei...Si daca bebelusul nostru are bebelusi, aceia nu sunt bebelusii nostri, oricat i-am iubi. Sunt bebelusii altcuiva.

Foarte frumos si intelept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Corect Fomalhauti ...
De aia am spus eu, ca cea mai sigura cale de a face parte din viata "bebelui" meu si dupa ce nu mai e al meu, este lozinca "Nora are intotdeauna dreptate"

Eu mi-o spun de pe acum, poate pana atunci imi intra in cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Buflea ,Nu pot sa-ti dau o lista....pentru ca tu vrei sa o copiezi.....si noi o vrem pe cea mai buna....de nora.Nu vreau sa mi-o sufli...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu stiu cum e ziua cand se insoara bebe. Nu vreau decat sa va spun, celor care nu ati trecut inca prin asta (dar veti trece, nu puteti scapa!) ca ziua in care il lasi prima data sa se duca singur la scoala si are si de traversat o strada nu e deloc o zi fericita. Am citit ca exista si zile mai rele, ziua cand, dupa ce si-a luat carnetul de sofer, pleaca pentru prima data singur cu masina...Da, trebuie sa fie o zi cumplita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Am citit si eu pe graba,..trebuie sa pleca.Deci am incurcat persoanele,nu e prima data,...Liliana e cea care vrea sa organizeze si ea....interviuri,Mersi,m-ai binedispus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citeam si eu pe-aici din amuzament si m-am minunat si eu de cate pagini s-au scris de pe o zi pe alta...si mi se pare oribil ce-ati putut face pe topicul asta! Adica la un moment dat Delia21 face si ea niste scenarii legate de cum va fi ea ca soacra/ cum va trebui sa fie nora- si pac, unora li se inflameaza spiritele, incearca sa-i faca morala, s-o traga de urechi...Pentru numele lui Dumnezeu, Delia facea si ea niste exercitii de imaginatie, are un copilas de cativa anisori, dar unele dintre voi brusc v-ati aprins, ati inceput sa va zbuciumati si s-o scuturati "sa-si revina in simtiri" ca si cum ar fi deja soacra si ar teroriza o nora nevinovata! S-au insirat destule prostioare pe aici dar v-ati gasit sa va "sesizati" tocmai in cazul unor fantezii! Si de aici la porcariile pe care le-au putut debita unele persoane...Pai este un topic despre diferentele de varsta unde niste mici remarci nevinovate cu privire la situatia in care barbatul e mult mai in varsta au starnit indignare; si voi aici ii strigati direct in fatza ca sotzul e un boshorog, ca ce e aia 21- diferentza de varsta dintre ei? ca ea e o sluga; ca ea e o materialista care si-a luat un batran pe care nu-l iubeste; catace ca sa nu zboare-n shuturi...nici nu vreau sa reiau chiar toate marsaviile pe care i le-au spus unele doar fiindcaea si-a aparat punctul de vedere (o fi fost un punct de vedere exagerat sau chiar infantil, dar chiar era nevoie sa atraga asemenea reactii?!!).
Poate ca Delia a fost aroganta in demersul sau de auto-aparare, poate a jignit si ea...dar per-ansamblu a fost muuuult peste acele persoane (se stiu ele care) care i-au atacat familia in halul descris mai sus...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

am ajuns la pagina 7 si ditamai femeia ce sunt, mi s-a facut frica!
Delia, existi cu adevarat ? sau vrei numai sa ne dai fiori?
sincera sa fiu , nu stiu daca mai am curajul astazi sa citesc mai departe...incerc maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

am ajuns la pagina 7 si ditamai femeia ce sunt, mi s-a facut frica!

alina

ai fost tare simpatica

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Eu o cunosc pe Delia, exista, e adevarata si normala..
Foarte urat ce incercati sa faceti cu ea.
Din punctul meu de vedere sunt foarte de acord cu ce spune D, e de bun simt, sincer. Cred ca e o mama buna pentru Rudy, iar relatia cu sotul ei nu cred ca e treaba nimanui sa judece, cu atat mai mult diferenta de varsta, averea implicata si statutul ei in America..
Pe mine ma mira inversunarea cu care infierati relatiile in care e diferenta de varsta mare intre soti.. Eu am un sot mult mai mare decat mine, 4 copii super extra-ultra si recunoscatoare lui Dumnezeu pentru toate astea..
As inclina sa cred ca astfel de casnicii sunt si mai durabile, precis daca as fi avut un sot de varsta mea am fi fost divortati pana acum, nu pentru ca-s dificila, dar ei se coc greu..
Dar fiecare isi stie mai bine limitele si ar fi dragut sa nu mai calcati peste optiunile de viata ale altora.

Si legat de topicul despre soacre: si eu am o relatie dificila cu soacra, dar asta pentru ca ea nu o persoana sanatoasa la suflet...Am facut multe compromisuri si nu mi-as permite sa ii fac viata amara doar pentru ca e impotriva mea.. Inteleg ca sunt cazuri extreme si uneori pot ajunge la masuri execrabile pentru a indeparta nora, dar mai inteligent e sa nu le raspundeti cu aceeasi moneda.. oricum timpul lucreaza in favoarea noastra

Mergi la inceput